Skräck...

Det märks att det är halloween, det är bara en massa skräckfilmer på tvn ikväll.
Ska sätta mig och kolla lite på filmen Red eye nu.. sen blir det tidigt i säng. Måste nog gå upp runt 8-9 tiden. Blir nog ingen uppdatering förens jag kommer hem imorgon eftermiddag. Jag och mamma ska fixa det sista med butiken och vid 1 ska jag iväg på sminkningen. Så när jag kommer hem därifrån så!

Natti Natti mina underbaringar!

Malle - myskväll...


Skönhetstips # 25...

Mmm, vitlöksbröd. Finns det nått bättre?

Slänger upp ännu ett skönhetstips, denna gången ett litet undervisningsinlägg,

Skönhetstips # 25; Huden...

Huden är ett av kroppens största organ. Man räknar på att den väger ca 4-5 kilo normalt, och tillsammans med fettlagren utgör den cirka en femtedel av ens totala kroppsvikt.
Huden har många olika funktioner. Bland annat att reglera och hålla kroppstemperaturen och skydda mot infektioner och vätskeförlust. Dessutom producerar huden skyddande ämnen för hår, naglar mm.
Huden består av ca 80 stycken lager, dessa är uppdelade i 3 skickt. Överhud, läderhud och underhud. I stora drag så delar man även upp den i två delar, Dermis och epidermis.
Huden är olika tjock på olika ställen på kroppen, tunnast är den på ögonlocken och tjockast på undersidan av fötterna.
 
Överhud:
Det yttersta och första lagren på huden kalla för överhuden (epidermis). Detta skickt är endast 0,05 - 15 mm tjockt. Det absolut ytterska lagren av detta skickt kallas för hornlagret och det är det som skyddar huden mot stötar och gör huden vattentät. Detta lager består nästan bara av döda celler.
Hornlagret förhindrar även att ämnen tränger in i kroppen och förnyas hela tiden.

Läderhuden:
Mellanskicktet kallas för läderhuden (dermis). Detta lager är ca 1-4 mm tjockt. Det är i läderhuden vi hittar blodkärl, nerver och känselkroppar samt svett och talgköttlar. Talg bildas i talgkötlarna och det är det som gör huden mjuk.

Underhuden:
Det tredje och sista lagret är underhuden (dermis).
Underhuden består endast av fett och stödjevävnad. Detta lager fungerar som energireserv och skyddar även mot kyla.
 Undehuden är tjockare hos överviktiga och tunnare hos smala.

När man köper hudvårdsprodukter så gäller det att man skaffar produkter som verkar djupt ner i huden. Att ha en produkt som enbart verkar på överhuden är mer elle mindre onödigt. Att bara behandla och återfukta de övre, döda och ständigt förnyande lagren ger ingen stor effekt. Utan det gäller att man får ner sina produkter längre ner i huden där det verkligen behövs och verkar.
Bra ämnen är elastin och kollagen, dessa ämnen bygger upp huden.



Bild: google.se

Hoppas att ni fått lite mer kunskap hur huden ser ut. Finns hur mycket som helst att säga om huden, men jag börjar med dessa baskunskaper.

Malle - tipsar på...

Det snöar...

Japp, nu kom snön som dom lovat skulle komma under natten. Den kom när jag promenerade hem. Kunde faktikst inte göra annat än att lyfta ansiktet mot himlen, låta snön ramla i ansiktet och brista ut i ett stort leende. Nya tider är här!

Har varit och fixat med de sista småplockssakerna nere i butiken nu ska bara jag och mamma städa av golven och det ska vi göra imorgon förmiddag.Skönt skönt...

På vägen hem var det tänkt att jag skulle förbi systemet, men var på tok för mycket folk, och behöver vi inget idag. Så ska dit imorgon istället. Men handla lite käk blev det. Handlade dels en del nödvändiga saker så som fil, mjölk, hushållspapper osv, men sen lite gott till ikväll. Vindrivor, melon, cola light, doritos (chips), vitlöksbröd, kiwi mm... Skulle ha köpt en grillad kyckling till (för just nu har jag ju faktiskt inget direkt mat utan bara en massa tillbehör och onyttigheter) men när den förbannade jäkla påsen läckte ner en massa grillolja på hela min jacka så la jag tillbaka den och försökte backa bort leende utan att slå sönder allt i butiken i ett mindre utbrott.... =P

Har en del att stå i här hemma, och sen så ska jag packa boxen inför imorgon. Alltid bra att göra det kvällen innan i lugn och ro, på så sätt glömmer man aldrig nått. Sen så packar jag alltid en massa extra grejer, man vet ju aldrig om planerna ändras osv.

När nu är strax vitlöksbrödet klart...

Malle - Bossen står på min rygg och ylar, han vill ha sin boll...


Skit också...

Tror ni att jag hunnit ner till stan än?
NEJ...

Har fastnat med en del pappersarbete, telefonsamtal osv. Men ska snart ner.
Kommer inte bli någon halloweenfest för mig ikväll. Finns många anledningar, men hinner helt enkelt inte.
En ringde och ville ha byrån som ligger på blocket, och då vi har svårt att få iväg dom så är det mycket bättre om någon annan kan komma och hämta dom, dessutom så tjänar man ju lite på det då. Och hon ville komma och hämta den någon gång på eftermiddagen, kvällen. Och då är det svårt att vara fixad och klar att gå på fest halv fem. Men känner att jag måste göra klart allt med butiken nu, sen så när det är klart har jag i princip hur mycket tid som helst att roa mig på. Så nu får jag först koncentrera mig på att fixa allt med butiken, sen får jag ha roligt.
Känns ändå inget kul att komma dit senare då jag ändå måste hem vid 10-11 tiden för att orka med städningen och sminkningarna imorgon.

Jag som äntligen bestämt mig för vad jag skulle vara osv.. Men om man känner redan från början att man inte riktigt hinner, eller vill för att man har en massa annat att göra/tänka på så blir det ändå inget kul. Får ta igen det senare!

Ska istället ner och fortsätta städa, gå förbi systemet och handla lite så jag kan fylla på barskåpet (läs: barhyllan) lite, sen handla mat då det behövs fyllas på lite här hemma. Ska nog ta och handla hem nått riktigt gott till ikväll med. Nått med räkor tror jag...

Hörs lite senare nu ska jag börja dra mig ner på stan... Ush är trött på att städa, och så ha rjag min lägenhet som är hur skitig som helst med. SUCK!
Men diskberget togs om hand om igår i vart fall... YEAH!

Malle - vill att det ska bli måndag så att ja är klar med allt....

Skönhetstips # 24...

Tänkte bjuda mina kära läsare på ännu ett skönhetstips.
Denna gång handlar det om händer och fötter.

Skönhetstips # 24; hand och fotbehandling...

Någon som är lika viktigt som att ta hand om sitt ansikte, men som ofta glöms bort, är våra händer och fötter.
Tänk vad mycket våra händer och fötter får arbeta varje dag, ändå är det ingen självklarhet att sköta om dom för många utav oss.
Men det är enkelt att ta hand om dom, hemma och för en billig peng.

Fötter:
Börja med att fixa ett fotbad. Ta varmt vatten, ett par droppar olivolja, och om du har någon väldoftande och avslappnande eterisk olja. Låt fötterna ligga i badet i ca 15 min. Och ta sedan upp fötterna och låt dom vila på en handduk. Nu kan du fila fötterna med en fotfil. Se till att fötterna hela tiden är fuktiga när du filar. Fila tills du tycker att alla ojämnheter och grova partier är borta (har man väldigt torra fötter och väldigt djupa sprickor så räcker oftast inte en behandling).
Avsluta med att smörja in med en mycket fet kräm, ta på ett par sockar och låt verka äver natten.

Händer:
Visst kan man både peela och återfukta sina händer. Oftast så peelas händerna när vi peelar resten av kroppen så om man är duktigt och peelar kropp och ansikte med jämna mellanrum så får man det genom dessa behandlingar.
Även här man man göra ett litet bad, ett handbad. Detta gör man i en mellanstor skål som man fyller med varmt vatten. Droppa i några droppar lavendelolja (finns på diverse ställen, bland annat indiska och body shop). Oljan verkar lugnande och stärkande på händerna, dessutom så mjukar de upp nagelbanden vilket gör det utmärkt att fixa en manikyr efter badet. Ha händerna i badet i ca 5 min.
Gör din manikyr eller gå direkt till återfuktningen som man gör precis som med fötterna. Nagelbandsolja och handkräm i massor, på med ett par bomullshandskar och låt verka över natten.

Det finns en jättebra kräm på Apoteket. Den är riktigt riktigt fet och passar till både händer och fötter.
Locobase heter den och går för under 50 lappen. Bomullshandskar hittar man oxå billigt på Apoteket, om an inte har ett par gamla fingervantar eller dylikt hemma.




Bild: Apoteket.se

Sådär, nu fick ni ännu ett skönhetstips så att ni har nått att läsa medans jag stressar runt här hemma och på stan.
Hörs lite senare!

Malle - time to rusa...

Morrn Morrn...

Morrn!

Jag har inte sovit gott inatt, det vill jag lova. Har ju typ varit storm här ute inatt, och finns en massa saker på alla balkonger som slår och låter. Jag är helt död, men men.
Ska strax fixa till mig lite snabbt och sen så ska jag ner på stan en snabbis och försöka hitta en grej till min halloweenutklädnad och sen ska jag förbi systemet. Sen är det bara att börja fixa till sig. Klockan halv 5 måste jag dra sen till Miss. S för att vi gemensamt ska till Miss. F för att förfesta en timme för att sen dra till Miss. J.
Kommer dock blir en tidig kväll för mig. Ska åka hem vi 10 tiden. Dels för att Bossen inte kan va själv längre och dels för att jag ska upp och städa ut lokalen och åka och sminka en tjej till en förlovningsfest.

Nu blir det frulle!

Malle - time to eat...

Påminner...

Just det, ville bara påminna er om att ni kan lägga till mig på bloggkoll om ni vill... fixar återigen ikonen/länken åt er här...

Ska nog be spotlite fixa en liten logga åt mig, får maila dom imorgon! =)



Värmeverktyg...

Asså detta är lite löjligt... Nu när jag flyttat hem alla salongssaker så har mitt badrum fyllts på till bredden. Och då även med alla värmeverktyg, hårnålar och stylingprodukter. Har en mindre butik här hemma.
Men var först när jag rullar upp sladdarna på alla värmeverktyg och lagt ner dom snyggt i min vanliga stylinglåda som jag insåg hur illa det faktikst var.

Detta huserar just nu i mitt badrum:

5 plattänger
4 locktänger
1 trippelång
1 våffeltång
2 hårfön
1 låda värmespolar
1 extensiontång

Visst att ha två av något gör ingenting, för jag vill ha de som är mina privata, och så vill jag ha de som jag använder i boxen när jag frilansar. Men att ha 5 plattänger är ju bara löjligt.
Men vet ni vad det värsta är?
Det fattas grejer som jag behöver, självklart så pratar jag om "måste-ha-saker", Volymastern!
Hur kan det ha blivit så att jag har allt detta men inte den? Det är ju skandal och skall genast åtgärdas.
Det är verkligen en supersak som man måste ha om man pysslar med hår. Har faktikst aldrig ägt någon trots att jag jobbat med den i över 3 år... Hmm.. ?

Ska nog slänga upp en del saker på blocket... Har blivit mycket där nu!
Nä, nu sötnosar så ska jag sova!

Hörs imorgon, natti natti, dröm sött!

Malle - hinner äntligen med lite bloggande...

Skönhetstips # 23...

Har ju faktikst lite tid att blogga nu så ska bjuda på ett till skönhetstips... Eller snarare en liten miniskola...

Skönhetstips # 23; Rouge...

Rouge används egentligen inte för att framhäva drag, utan istället för att dölja tvärtemot vad många tror.
Rougen är alltid mörkare än ens hudton, och när man leker med färger så förminskar/döljer mörka (shader) skuggningar, och ljusa färger (Highlight) framhäver/förstorar drag.

Men att lägga på rouge kan vara svårt så ska därför ge er en liten snabbguide.
Många tror sig nog tillhöra den skara som har ett ovalt ansikte, men det är faktikst väldigt få som har det. Utan det är den formen man vill försöka få fram genom att skapa synvillor med hjälp av shaders och highlights.
Den ovala ansiktsformen har varit idealformen på ansikten sedan långt långt tillbaka. Genom att studera statuer och avbildningar ändå från faraoernas tid (mest tydligt är det i romersk och grekisk konst) kan man se att det nästan alltid är den ovala ansiktsformen som är avbildad.
Man har delat in ansiktsformerna i 4 former, Kvadrat, rektangel, trekant och ovalt.
Hur man lägger highlight och shaders på det respektive för att få en illusion om det ovala ansiktet ska jag strax gå igenom men först ska jag förklara hur man tar reda på vilken form man har. (Själv är jag trekantig, med "spetsen" neråt, min syster är trekantig med "spetsen" uppåt)

Ställ dig framför en spegel ta båda händerna och sätt tummarna längst ner/ut på kanten av kindbenet, alltså där benet svänger upp mot tinningen. Sätt pek och långfingrarna  på tinningarna och försök känna om det är någon skillnad i tjocklek. Jag då som är en trekant med spetsen neråt är bredare över tinningarna än vid käkbenet, en fyrkantig eller rektangulär har lika brett osv.
Om man är lika bred, så bestämmer längden och bredden på ansiktet om man är rektangulär eller fyrkantig. Om man kan ta sin ögonbredd 5 eller fler gånger från hårfästen ner till hakan är man med största sannorlikhet rekangulär. Är man lika lång som bred ja då är man självklart en fyrkant.

Oval:
Har man ett ovalt ansikte så behöver man inte tänka så mycket på shading, utan endast tänka på skuggningn på kinder, mer om det senare.

Rektangel:
Med ett rektangulärt ansikte så vill man dels ta bort lite av längden på ansiktet, detta gör man genom att lägga shader på ett litet område framför öronen. För att sedan förlänga längden på bredden så lägger man highlight längs med hårfästet i pannan.

Fyrkant:
Här vill man främst få bort det "kantiga" i utseendet. Detta gör man genom att lägga shader på kanterna på kindbenen, de vi mätte ifrån, och sen strax ovanför tinningarna. För att förlänga ansiktet så lägger man highlighter på ett litet område längd med öronen.

Trekant:
Här beror det lite på åt vilket håll man har "spetsen". Har man spetsen uppåt så betyder det att man är bredare vid kindbenen, alltså lägger man shader där, och highlight strax över tinningarna. Om man har spetsen neråt, gör man tvärtom.

Tänkt på att detta måste skuggas ordentligt, inga kanter ska synas. Här ska man endast ha en lätt brun ton, inga andra färger, skimmer osv.

Så nu vet ni lite hur man kan "ändra" formen på sitt ansikte.
Sen ska man ju lägga rouge på kinderna med. Även här finns det olika tekniker som är induviduella utefter vad du har för ansiktsform. Här kollar man inte så mycket på vilken form du har så, utan på hur konturerna i ansiktet går.

Har man väldigt framträdande kindben så lägger man shader PÅ kindbenen, alternativt på "åppelkinderna", och highlight under.
Har man däremot lite tjockare kinder, eller kinder utan framträdande kindben så lägger man shader under kinbenet, mellan örsnibben och mungipan. Highlighten lägger man då över shadern. Tänk på att alltid skugga ut det ordentligt så att inga synliga kanter syns.
Vill man få en liten mindre, eller smalare näsa så lägger man shader på näsryggen, samt highlight i två tunna linjer vid sidan om.
Har man kanske en liten dubbelhaka? Ja då lägger man shader hela vägen under kindbenen (hakan).

Kom ihåg, att mörk färg "trycker in" och ljus färg "trycker ut".



Hoppas att ni fått lite hjälp, och att jag inte förklarat allt för obegripligt.

Malle - tipsar på....

Snö, vad är det jag hör...

Tydligen så har metrologerna på tv utlovat snö över Uppsala inatt, NEJ!

Visst vi är snart inne i november (shit my fucking britt hur fan blev det november?), men känns som att det inte riktigt är dags än, men snart så.
Eller jag är inte emot snö så länge den är vit, torr, fin och ligger där den ska. Vilket den aldrig gör, speciellt inte i mitt i stan. Utan det är bara slask, snöblandat regn och annat tjafs. Alla kläder blir skitiga, skor bli förstörda och man går alltid runt som en blöt hund.

Jag tycker att vi väntar med snön tills 22:a december och så kan det stanna januari ut. Men då ska den vara vit, tjock och gnistrande!



Bild: newsdesk.se

Malle - nog för att det är kallt som bara den, men inte än...

Skönhetstips # 22...

Vet ni, jag sket i personalfesten. Dels för att jag var tvungen att åka ner och fixa en grej med butiken tillsammans med nya ägaren, och sen för att jag har en del grejer att fixa med, kommer inte kunna koppla av och ha kul, kommer ändå bara sitta och titta på klockan och gå hem först av alla i alla fall. De klarar sig nog på pokerkvällen utan mig.
Så ska strax sätta mig och föra över/in lite orderlistor på datorn så jag kan maila vidare dom till Miss. S.

Men tänkte att jag skulle ta och ge er ett till skönhetstips, var ju på tok för längesen nu!

Skönhetstips # 22: Manlig makeup...

Att män/killar idag sminkar sig tror jag att många vet om. Men att det faktikst är så många som det faktikst är som gör det tror jag väldigt få vet om. Och nu pratar jag inte bara om lite consealer på finnar eller mörka ringar under ögonen, utan om faundation, puder, browshade, rouge eller solpuder. Eller varför inte allt?

Idag är det mycket mer accepterat att killar sminkar sig, ändå är det många killar som gör det i smyg. Varför?
Enligt mig är det en självklarhet att även killar ska få piffa till sig, vare sig det är till vardags eller fest.

Det är dock lite skillnad på vilka produkter man kan använda som kille. Och nu för tiden så ploppar det upp fler och fler "killlinjer" bland återförsäljare. Det man ska tänka på som kille är att man väljer produkter för sin rätta hudtyp. Killar har grövre hud, och större porer därför funkar inte vissa produkter.

Consealer, foundation och puder:
Consealer kan man använda vilken som. Det är på grund av att det är en ganska grov och fet produkt. Däremot så är det kanske ingen produkt man nödvändigtvis behöver då jag tycker att man ska satsa på en foundation istället.
Som kille ska man i regel aldrig använda en flytande foundation. De är för lätta och samlar sig gärna i porerna och fastnar där. Resultatet blir prickigt.
Använd istället alltid en fetbaserad krämfoundation tillsammans med ett löst puder, eller ett kombinerat så kallat pressat puder. Använder du en fettbaserad krämfoundation så behöver du ingen consealer, utan den funkar som både och. Dessa foundation är helteckande.

Rouge, solpuder:
Visst kan även killar ha rouge, men där ska man inte köra på någon annan färg än de i den bruna skalan. Hur man lägger på rougen beror helt på ansiktsform (ska slänga upp en rougeskola någon dag). Denna man man även använda för att framhäva typiska manliga drag så som kantiga kindben, framträdande kindben och för att skapa skuggor på haka, hals och panna.
Vill man som kille ha en brun look, men inte vill sola eller använda bus, funkar i stort sett vilket solpuder (utan glitter eller skimmer) som helst.

Ögonbryn och fransar:
Killar, tycker jag, bör ansa sina ögonbryn lite. Finns alltid nått att fixa till, även om det bara är ett par stån. Många killar skulle kunna lyfta sin look genom att bara plocka lite strån under brynet för att "rensa" upp ögonlocket lite.
Som ögonbrynsfärg funkar alla typer av browshades (färg i skuggform - pressat färgat puder). Däremot så ska man vara försiktig på att inte ta för mycket eller för skarpt. På tjejer är det snyggt om man tar i lite, får skarpa kanter osv, men inte på killar.
Som kille använder man aldrig, och då menar jag ALDRIG, mascara. Utan även här har man skugga. Allt för att få färgen, men utan att de ser målade ut. Ta en mörkt brun skugga. Rätt så mörk, men inte svart!
Ta en pappersbit, kolla upp och lägg så nära den undre fransraden som det går, blunda och måla nu på skuggan med en ganska stor och lös pensel.

Även för killar är det bra att ta hand om sina läppar med fukt och behandlingar.

Sådär, en liten guide för killar om hur man sminkar sig på rätt sätt. Sen hur många utav dom här grejerna som känns bekvämt att använda är upp till en själv. Alla grejer kan göras var för sig eller som en hel makeup.

Bjussar på en bild på min lilla babe, Mr. E, Sveriges Man 2007, osv osv..
Han är en av de karlslokar jag makeat i mina dar.. =)



Bild: sverigesman.se

Seså killar, våga testa och känna på produkter!

Malle - ett litet tips till er...

Regn regn...

Ush vilket skitväder det är ute.. Morr!
Har gått fram och tillbaka ner på stan, varit på banken, köpt present till Miss. L och småplockat lite på jobbet. Dock så blev det ingen fika med Miss. L då hennes hemtenta drog ut på tiden och det hade varit väldigt svårt så hon var iinte riktigt på humör.

Ska mysa lite med bossen här, sen ska jag ner till jobbet en till snabbis och låta nya ägarna mäta golvet, och sen blir det personalfest. Blir nog inte där så länge, känner inte riktigt att jag har tiden. Då blir det ändå bara att man sitter och tänker på allt annat som måste göras...

Ska bli så skönt när allt är klart, inge städning, inge telefonlistor att beta av, inga maila att skicka, inga flyttlass och möbler att flytta hit och dit. Skönt!

Nä nu blir det busstund med bossen i sängen. Han har tråkigt. Och där kan man kasta runt honom... =P

Malle - busar med djuret...

Kändisstil - Jennifer Aniston...

Eftersom mitt bloggande blir ganska orintressant nu denna vecka med flytt av butik osv så bjuder jag därför på en till kändisstil, nämligen jennifer Aniston.

Någon som är väldigt känd för sitt felfria och underbara hår så är det Jennifer Aniston. Hon satte inte bara en utan ett flertalet hårstrender i samband med Vänner. Tror att alla tjejer någongång önskat att de haft hennes svall... För visst satan är det underbart!
Min personliga favorit är det långa, plattade håret med inklippt lugg...

 




Hon är ju bara för snygg den där människan.. Dock blir hon lite väl smal emellanåt!

Nä nu måste jag rusa!

Malle - time to go...

Krångelblogg...

Har inte kunnat logga in på hela morgonen... Kanske har varit samma problem för alla vad vet jag men det var sjukt irriterande.
Har hunnit jobba på en del nu på morgonen, så himla skönt!!
Nu är det inte mycket kvar och sen är man fri!
Många pratar med mig som att jag vore ledsen, förkrossad. Jag bara garvar och är sååå himla lättad. Äntligen blir jag av med vissa, jag slipper massa bekymmer och jag slipper gå och vänta på att nått nytt hittas på så att massa bråk och onödigt måste utspela sig för saker som är hur enkla och självklara som helst. Men finns ju människor till allt.. Vissa förstår inte att genom att bråka så förstör man bara för sig själv. Men nu slipper jag må dåligt över att behöva ha dom i mitt liv.

Jag är inte ledsen, jag är glad, lättad och jag känner mig bara FRI!

Ska käka lite frulle, gå ut me doggen igen, sen ska jag gå och sola en snabbis, och sen ska jag fixa iordning mig en snabbis för att gå ner på stan. Ska småpilla lite i butiken och sen blir det fika med Miss. L.
Ikväll sen så blir det personalfest för Cherry, hinner inte vara med på hela, men ska förbi en sväng i vart fall!

Nä ska sätta fart nu om jag ska hinna med vissa saker... =P

Malle - jisses, nu blev det lite bråttom igen, hur lyckas jag?

Duktig...

Nu har jag pillat lite här hemma.. så nu har jag röjt undan en del av skiten... Sen vart jag stuvat in allt, det vill jag inte ens tänka på. Jag håller mig ifrån att öppna dörrar och lådor, and lets just leave it at that!

Men titta nu hur det nästan är borta, underbart!





UNDERBART!
Nu kanske jag kan sova i alla fall... Sen att det är grus, lera osv i HELA lägenheten och ett diskberg som får mount everest att verka löjligt, det, DET åtgärdas imorgon. Nu ska jag se klart på greys, ta en runda med doggen och sen kolla på SATC-filmen. Ska stanna på hydro och köpa med mig lite sombreros!
Hade dock varit mys med lite sällskap.. Tycker att det är dags för mig och Mr. M att träffas snart. Var ju två år sen sist, och alla mail och sånt får en ju att verkligen sakna den lilla token!

Malle - har ont, ÖVERALLT!

Oredan from hell...

Jag blir så ledsen, jag tål det inte... Det är ju saker överallt. Kommer inte kunna sova inatt!
Iofs har jag haft grava sömnsvårigheter i över två år så är ju inget nytt... Ska försöka röja lite ikväll. Är dessutom tre lådor till som ska in som jag helt enkelt vägrade ta in som står ute i förrådet. De som är i kommer bli förstört om det står ute så får väl ta in lådhelvetena då!

Gaaah, where to start?

 



Antar att jag inte behöver påpeka att jag är hur svettig och äcklig som helst, och att fikan med Miss. L inte blev av?
Får se om jag orkar fixa håret osv idag, hinner i vart fall inte sola. Får bli imorgon och på fredag. Ska städa både här och på jobbet imrogon, och på kvällen är det Pokerkväll för all personal på cherry - uppsaladistriktet. Vi kan vinna ett paraply... =P

Nä ska börja plocka lite och umgås med Bossen som inte alls förstår vad som händer.. Stackars lilla korkade hunden... =)

Malle - ni hittar mig i HALLEN...

Död har en ny innebörd...

Ok, jag hade ju räknat med att jag skulle ha blivit klar till typ fyra, well, vi blev nyss klara. Fyyyyy faaaaan vad jag är slut. Släpat saker, packat, skruvat ner osv osv... Tre lass har gått hit med grejer som måste ligga här hemma i mitt förråd, andra saker ska temporärt ligga i min lägenhet tills det ska vidare eller säljs. Kan ju säga att endast 1/3 av de i första lasset får plats här hemma... ska ta en bild snart och visa hur min hall kommer att se ut till efter helgen.

JAG HATAR OREDA. Jag är sån himla pedant, klarar inte av att ha stökigt hemma eller runt mig, mår inga bra av det. Men men får väl stå ut ett par dagar.

Men först, MAT!!!
Har ätit en gång idag, så ska slänga i mig lite mat, sen ska jag fota så ni får se the disaster!

Malle - ja jävlar, aldrig igen...

Morrn Morrn...

God morgon!

Ska snart äta lite frukost. Är skithungrig, förmodligen för att jag käkade middag 2 och en halv gånger igår.. =P
Om nån timme så ska jag och mamma ner och packa ihop en massa saker i butiken, ska ju vara urstädad och urplockad på fredag, och nu ringde nyss mäklaren (som jag förävrigt är skitförbannad på, fattar inte va han håller på med, men över 60 000 ska han ha för att sälja lokaljäveln) och vi måste va ute på fredag morgon istöllet för fredag efetrmiddag, så där rök våran dag då vi planerat att städa.

Sen ikväll ska jag ha lite myspys kväll. Ska sola och (trumvirvel tack) tona håret!
Sen ska jag köpa nått gott och kura ihop mig i soffan och kolla på SATC filmen som jag fick hem igår. Sorry Miss. L, jag kan inte vänta, men kan se den en miljard gånger så det är lugnt!

Just det ska ta en fika med Miss. L (inte samma) i eftermiddag med, ska ju ge henne en present och så med eftersom hon fyllt år.

Nä men hörs lite senare, kommer bilder ikväll på "nya" håret osv... Vet att det bli lite trist bloggning nu, men finns inte mycket att fota eller skriva om när man städar och flyttar hela dagarna. Är ju inte direkt så att man springer runt i de finaste klackarna då.. =P

Malle - tillbaka i eftermiddag....

Rasberry Fizz...

Shit vad stressigt det blev nu då... =P
Klockan halv sju ringde pappa och ville att jag skulle följa med och käka. Visst tänkte jag, hinner ju ändå komma tillbaka och duscha och så till nio.
Vi skulle först ha gått till Tilltugg, men det var fullt, testade bistron på Musikens Hus, men det var bokat för konferense så blev lilla restaurang och pizzerian Venedig istället. De ser inte ut att vara så jätteflott (inte skabbigt heller) men de har rikitgt god mat, till en riktigt rimlig penning.

Kom hem klockan åtta på grund av vår lilla rundvandring innan vi hitta nått bra ställe. Stress!
Skulle ju möta Miss. T vid Plock kl. 9. Men slängde mig i duschen, slängde på lite kläder och smink och sen var det bara att hoppa upp på cykeln och dra.
Var riktigt trevligt där. Tog inte lite bröd med färskost, och en jättegod drink, Rasberry Fizz... Med vodka, hallonpure, socker, sprite, citronjuice och lime. Mumms!

Eftersom det blev så stessigt så hann jag inte ta nått kort, och eftersom jag varit utan kamera så länge så glömde jag bort att fota nått när vi var där... =P



Plock är en jättebra restaurang/bar som ligger i Dragarbrunnsgallerian. Samma ägare som driver Kött, Kök och Bar samt Tilltugg!

Ska faktikst ta och hoppa i säng nu. Ber om ursökt att det blivit dåligt med skönhetstips och så sista tiden. Men nu vet ni ju hur det ligger till, och har haft mycket att göra med avvecklingen av butiken, men från och med måndag har jag hur mycket tid som helst!

Malle - natti natti sötisar...

Bjussar på en låt...

Pappa ringde, han var i stan för att ta en spruta (han ska till Mauritius (?) snart). Han frågade om jag ville följa med ut, men har precis ätit lite, men följer med ändå, lite för eller efterrätt finns det alltid plats för..

Bjussar på en riktigt bra låt så länge, gillar texten jättemycket... Passar rätt bra just nu!




Coldplay - lost (acoustic)

Malle - hörs när jag e hemma igen...

Big secrets reveals...

Har ju varit ganska hemlig med en del grejer sista tiden. Dels för att, som jag sagt tidigare, vill hålla mig ganska anonym i bloggen, dels för att vissa saker behöver man helt enkelt inte göra offentliga. Men denna förändring blir ändå lite svår att dölja.

Är så att jag efter ett tags funderande och velande fram och tillbaka beslutat mig för att stänga ner min salong. Så från och med fredag har jag inte längre någon salong kvar.
Anledningarna är ett par, dels på grund av vissa tråkigheter med huvudkontoret, dels på grund av att jag längtar efter att få frilansa mer osv, och framför allt för min hälsas skulle
Har jobbar 6 dagar i veckan med min salong i över två år, och förutom det jobbat ett par nattpass i veckan. Och förutom det har jag haft både en salong och en lägenhet som ska städas, haft massor av pappersarbete, marknadsföring osv att göra. Detta tempo har gjort att jag inte längre mår något bra, och det kommer ta lång tid för mig att bli frisk,  glad och hitta tillbaka till mig själv.
Jag har offrat väldigt mycket som är självklartheter för en tonåring, förhållanden, kompisar, träning, hobbys, fester, shopping, resor osv. Jag har inte haft tid, råd eller psykisk hälsa att orka med nått utav det på ungeför 1,5 års tid.

Därför känner jag nu att det är dags för MIG. Bara MIG. Jag ska börja träna igen, kanske till och med ta upp dansen, hitta tillbaka till mig skälv och mina kompisar som jag tappat kontakten med. Kanske börja dejta igen och tillslut kanske även skaffa nått stadigt. Jag ska se till att bli av med mina sömnsvårigheter och se till att jag lär mig att ha roligt och slappna av igen. Någon som jag inte alls kan idag.

Jag älskar verkligen märket jag jobbat med, finns inget bättre. Vill inte sälja eller jobba med nått annat märke, finns några få undantag som jag skulle kunna tänka mig att jobba ett tag med. Jag har verkligen älskat att jobba med salongen och jag älskar även alla kunder jag fått träffa, stammisar som strökunder.
Men samtidigt känner jag nu att nu är det dags för mig att använda alla de bra kontakter jag har, det är dags för mig att utvecklas, göra svårare saker (någon som är svårt ibland när man står i en butik där man oftast gör vardags/kvällssminkningar). Jag har ett stort kontaktnät att utnyttja, både i sverige och utomlands.

Jag vet inte exakt vad som ska hända nu. Var från början tänkt att jag skulle hoppa på ett stort projekt i sthlm med samma kedja, men då vi inte kommer överens och då det kanske inte sköttes på det snyggaste sättet så avböjde jag det.
Jag kommer absolut inte att sluta med smink eller så. Jag kommer bara göra det på ett annat sätt, genom att frilansa. Kanske skaffar jag ett deltidsjobb inom nått annat för att få bryta av lite och koppla bort...

Tiden får helt enkelt utvisa vad som händer, men en sak är säker,

Nu är det bara tid för mig, och jag ska återigen blir den starka, glada personen jag en gång var!




Nu är det dags att fortsätta städa och tvätta.. ska snart till solarieholmarna med... Jeyy!

Malle - förmodligen de mest djupa inlägg ni kommer få i denna blogg...

Pjuuu....

Har varit en sväng på stan nu, har uträttat en del ärenden och fixat med en del i salongen. Ska ta och börja städa lite här hemma nu, sen ska jag gå och sola och sen så ska jag fixa till mig. Dagens kommer det upp en ikväll, just nu går jag runt i mjukisar. =P
Var även förbi min frisör och köpte hem lite toning, det blir mörkt gott folk. Ska färga imorgonkväll. Shit, är nervös.. =P Mitt hår... men blir nog bra... =)

Ska ju såklart även berätta vad som händer, precis som jag lovat. Men berättar ikväll, måste sätta igång här nu om jag ska hinna!

Malle - mycket att stå i just nu...

God morgon Sunshines...

Vaknat än?
Själv har man varit vaken ett tag, så har hunnit med en del saker ska slänga i mig lite frulle och sen dra ner på stan en liten sväng. Ska småfippla lite på salongen och sen ska jag hem och städa här hemma och i förrådet.
Ikväll sen så ska jag snajda till mig lite och gå ut och drinka och snacka lite skit med Miss. T. Så himla skönt att äntligen ha tiden, och framför allt lusten och orken att göra det. Ska bli sjukt nice, vi ska till antingen tilltugg eller plock.

Nä, har lite småbråttom nu om jag ska hinna med det jag ska nu på förmiddagen. Så hörs om ett par timmar...

Malle - frulle...

Mumms med Bulgur...

Jag är lite störd jag, jag lagar middag nu. Klockan är 20 över 11. Bra där!

Men haft fullt upp, lagt upp en massa saker på blocket, fixat lite med en hemsida. Allt känns så himla bra just nu. Är så himla mycket som jag haft det tufft med som jag äntligen kan släppa. Ska som sagt äntligen berätta allt för er imorgon.

Gjorde lite bulgur med sån här bulgurmix. Finns för couscous mm också. Är alltså en kryddmix amn blandar ner för att få lite extra smak på det. Jag äter fullkornsbulgur. Riktigt nyttigt.

Ska sova nu, imorgon hinner jag blogga massor, och så kommer ju "det stora avslöjandet" =P.

Hörs imorgon sötnosar!

Malle - snart nannatime!

Äntligen hemma...

Kom precis hem, har varit en riktigt lång dag. Men har hunnit med riktigt mycket oxå, så det är ju skönt. Miss. L kom förbi idag med för att lämna lite nyklar hon lånade förra veckan, käka en liten Avskedslunch från Max osv.. Mys. Kommer ju bli lite tomt utan henne, men men...

Känns så jäkla skönt allt just nu... ska berätta för er imorgon, vill inte ta det just idag.

Ska nog göra lite mat, men så tittar man bort mot köket, och ser ett berg av disk... tog en bild åt er på håll, lovar att ni ser berget i alla fall!

I give you my kitchen...



Någon som vill komma och diska åt mig?
Inte det??

Malle - måste slänga i mig lite mat...

Var god dröj...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag HATAR telefonköer!
Har spenderat större av delen av dagen i telefon, och då inte pratandes utan väntandes... Men de flesta samtalen är klara, de flesta blanketter är utskrivna, ifyllda och kuverterade osv... Jag har varit sjukt produktiv idag!

Duktigt Malin!

Tror mamma kommer förbi snart, hon ska köpa upp lite nagellack och tvålar. Blir väl en del skitsnack med.. =P
Sen så blir det lite mer jobb innan man får gå hem. Ska ta tag i städningen hemma med, nu när man har ångan inne att göra saker.

Jag skulle vilja att ni berättar lite om vad ni vill se mer av, mindre av i min blogg... Bloggar för min skull, men såklart bloggar jag även för er skull. Jag vill dela med mig av det jag kan och älskar, så ge mig lite feedback nu!

Malle - skriver nått mer intressant ikväll.... =)

Morrn Morrn...

Vaknat än?

Själv har jag hunnit fram och tillbaka till salongen en sväng för en sminkning till en portfolioplåtning som jag skrev om igår.. Längtar efter att få se bilderna, kommer bli grymma!
Vi satt där och prata om allt och inget, kom in på att modellen skulle till afrika snart för sitt projektarbete, varpå Mr. A (fotografen) kläcker ur sig årets citat:

Mr. A: Ta med dig kameran så du kan fota massor av barn med flugor i ögonen!

Va ska man säga, ibland säger han nog saker innan han tänker.. =P
Men han är skön ändå. Haha

Bjussar på en bild från en av tidigare session, dock inte med samma personer som idag...



Ska strax ner till salongen igen, ska käka lite lunch, beta av en miljard samtal osv osv. Ikväll sen ska jag sätta i extensions på min stammis Miss. C.

Malle - hörs snart...

Hemklickat...

Sex and the Cityfilmen har ju ganska nyligen släppts på DVD, och det är ju verkligen en given Måste - ha - film i sin samling. Sagt och gjort, klickade nyss hem den från Ginza. Så i slutet på veckan ska jag kura ihop i soffan med popcorn och störtböla till denna underbara, UNDERBARA film!



Vad tycker ni om filmen?

Malle - ska nanna nu...

Baby love...

Hoppas att ni haft en bra söndag. Min uppdatering har varit kass, men har o andra sidan inte hänt eller gjorts ett skit idag. Tänkte slänga in en asskön remix av en asbra låt, av en ashet Nicole Scherzinger - Baby love (Dave Aude Remix).



Tittar lite på 40 year old virgin, galet rolig film. Men man kan inte göra annat än att tycka att det är lite tragiskt. Tycker så synd om honom... =P

Nä sov så gott sötisar hörs imorgon!

Malle - slut för idag...

Vem försöker jag lura...

Jag kommer ju inte städa idag. Jag kommer ju bara ligga i soffan och gosa med bossen. Vara allmänt seg. sliten och ful. Ja visst kommer jag det, och nöjd med det är jag.

Jag ska verkligen göra så lite som möjligt, tar tag i det imorgon istället, då är det ju måndag. En arbetsdag, idag är det söndag, en vilodag (Jag försöker intala mig själv att det är ok att skjuta upp både städning och diskning).

Tappade tråden helt om vad jag skulle skriva, fastnade i telen 30 min, och nu ringer mamma....

Ger upp nu, det är inte meningen att jag ska skriva nått nu...

Malle - telefonen...


Morrn Morrn...

Nu är jag uppe, eller har varit uppe i en timme kanske. Sitter och tuggar på lite marsmallows till frukost, nyttigt va.. ?
Nä men ska strax göra lite mackor och sånt. Sen blir det städning av förråd och lte sånt. Ska rensa upp, lägga ut en del saker på blocket osv. Kan nog bli en del saker att tjäna lite slantar på. Har tänkt göra det länge men det har inte blivit av....

Fortfarande så jäkla nöjd med gårdagen. Yeah!

Fick nyss inbokat en ny portfolioplåtning imorgon bitti... Skoj, är med en riktigt duktig tjej som jobbat större delen av sommaren i Milano. Ni får självklart se bilderna när jag fått dom...

Nä, nu är jag hungrig som en varg! Skriver nått lite roligare senare...

Malle - uppe...

Vi slog alla rekord!

Ush vad jag är trött. Blev ju en timmes extra jobb idag då klockan ställdes tillbaka. Och då man sitter på ett av de bort i Sverige med mest tryck så känns det att det är en extra timme, utan tvekan.
Började skitdåligt, första tre spelarna hade jag 300 in, och 1200 ut.. GREAT.
Tänkte att det här kommer ju veeeerkligen bli en suuuperkväll, NOT.
Men blandade sönder leken totalt så fort kuperingskortet kom första gången. Och lyckades vända allt. Låg vid stängning på nästan 80 %. Jippie...

Mr. P hade inlett på samma sätt med att få in ett par hundringar och gett ut 6000. Great, men även hann lyckades vända och slutade till sist på nästan 70 %, och en rekordomsättning på bordet.

Vi slog ett par olika rekord ikväll.
Omsättning för bord två, bankning, provision, skumpa listor osv...

Ja ni som inte jobbar som croupierer fattar förmodligen ingenting av vad jag babblar om, men jag tredubblade i princip min lön!!

Det blev med andra ord en superkväll, och ni ska jag verkligen stupa i säng. Måste upp i hyffsad tid imorgon!!

Malle - nöjd!

Kändis-stil Victoria Beckham...

Var inte riktigt så trött som jag trodde. Är likabra att inte sega till sig innan jobbet så tänkte att jag skulle bjuda på ytterligare en Kändis-stil... Denna gången i hårets teckan.

Trenderna inom hår svänger ganska mycket hela tiden, både vad gäller längt, struktur och färg. Men Finns vissa stilar som håller i sig lite längre och där kändisar antingen skapat en ny trend eller fått liv i en gammal. En som lyckades med att både få liv i en gammal trend, samt skapa en ny trend är Victoria Beckham med sin Page-frisyr som verkligen kommit tillbaka på senare tid.
Och så snygg den är då!!
Visste jag att jag passade i den skulle jag lätt skaffa den, men den kräver även en hel del jobb för att den ska vara snygg och stilren. Det behövs en del tid, värmeverktyg och groomingprodukter för att frisyren ska hålla sig snygg, på plats osv...

Victoria Beckham´s asheta, och även moderna pagefrisyr är enligt mig verkligen en hit!

  




Denna frisyr är snyggast om man har lite smalare ansikte, gärna med lite "spetsigare" konturer på kinder, näsa och mun. Att ha kort hår förstorar ansiktet, så detta är ingen frisyr man ska sattsa på om man är lite rundare i ansiktet.

Andra kändisar som hakat på trenden är bland annat Paris Hilton, Jennifer Aniston, Hayden Penettiere (stavning?) och Nicole Richi...

Bilder: google.se

Malle - ger er ett till litet tips...

Restaurangmiddag...

Gud vad jag är mätt. Jag spricker snart!
Först så fikade vi ju lite här hemma. Bossen fick lite paket med leksaker och godis, och jag fick en fin blombukett för att fira "pip". Kladdkakan gick verkligen hem, och likaså mariannefluffet. Dock så är det SJUKT mättande med den där fluffen så alla blev lite avslagna och hamnade framför en dokumentär om 9/11. Haha, kul.. men men. Jag ville att vi skulle passa på att gå ut och käka på restaurang då alla enda var samlade, och så fick det bli.

Gick till den "nya" (gamla Bill&Bull som bytt namn) restaurangen Biztro. Riktigt god mat, lokalerna såg likadana ut, och det ä verkligen jättefint och trevligt där.
Käkade oxfilé, potatisgratäng och nån sås. Oxfilén var kryddad med 3 olika sorters peppar. Mumma!



Bild: www.biztron.se

Riktigt trevligt. Men är verkligen asmätt nu. Ska ligga i soffan och vila lite nu innan jag börjar jobba på BJ ikväll vid 10. Blir dessutom en extra timme ikväll då klockan ställt tillbaka en timme.
Löningshelg = myyyyyycket spel!

Nä nu blir det slappa, hörs mer inatt eller imorgon!

Malle - mätt och seg...

Mariannefluff och kakor...

Sådär, nu har jag hunnit handla, baka det sista, fixat lite fint både här hemma och mig själv.
Gjorde kladdkakan som vann kladdkakesm i år. Den med grädde smaksatt med mariannekolor och marsmallows. Mumma, alltså det där mariannefluffet skulle jag kunna skyffla i mig, inte med sked, utan med skopa. Muuuums!!

Måste dock diska lite nu innan alla människor droppar in. Ska försöka att tjata till mig att vi även går och firar en annan sak nu när hela familjen ändå är samlade i Uppsala, nämligen på Kött, Kök och Bar. Love that place!

Bjuder på en dagens tills vi hörs nästa gång, blev en slapp, lagom uppklädd lördagsoutfit . Lagom till familjemys.



Haha, ser ut som en kassler.. hahaha

Nä nu ska det sista fixas, hörs lite senare!

Malle - kalasfixar...

God morgon...

Morrn morrn, hoppas att ni sovit gott och att ni haft en superfredag!

Själv är jag pigg och vaken sedan ett tag, har haft en liten mysmorgon i sängen med Bossen. Myys!

Ska hoppa in i duschen, göra mig i ordning, dra förbi Ica (igen) och sen baka det sista. Folket kommer vid kl. 3 så det är gott om tid. Skönt att kunna dra runt i lugn och ro och fixa saker.

Lägger upp en dagens när jag är färdigfixad, och sen blir det sjävklart rapportering från födelsedagsfesten!

Malle - time to get going....

Kändis-stil Gwen Stefani...

God kväll. Nu har jag inte bara moffsat i mig en kebabpizza (mumma), utan jag har bakat lite och även diskat. Ska snart ta fram ost och kexen för att slänga mig i soffan.

Tänkte först dra igång en ny grej. Nämligen en grej som jag kommer kalla kändis-stilen. Jag kommer alltså att ta upp olika kändisar som har egna, speciella hår eller makeupstilar. Självklart ska jag fortsätta med veckans make up, vet jag har vart värdelös på det sista tiden, men som sagt har det varit mycket för mig senaste månaden. För mycket. Men nu är jag igång igen så självklart kommer även veckans sminkning igång.

Men först, kändis-stilen där vi idag tar upp Gwen Stefani...

Gwen Stefani är känd för att våga ta ut svängarna både vad gäller kläder som sin makeup och hårstyling. Men en styling som hållt i sig lite längre än de andra stilarna och som nu även är känd som "Gwen Stefani" stylingen är den med väldigt neutral makeup i hela ansiktet, kraftig och markerad eyeliner, och det kraftiga, knalliga röda läppstiftet. Är ofta man får en order om en "Gwen" på salongen.
Till den här stylingen bär hon ofta håret i en hård, stram och hög toft eller knut. Men i detta inlägget handlar det ju om sminket.. =P



   



Denna stylingen har vi sett henne i i musikvideos, på röda mattan och på papparattzibilder.
För att få till denna look gäller det att man väljer en lite ljusare foundation och puder för att få fram en liten "dockigare" hy. Lägg skugga, men en väldig väldigt ljus, tex brun. Lägg eyelinern längs med hela övre fransraden, och måla ut en liten vinge en bit utanför ögats yttre ögonvrå. Detta förlänger ögonen på ett snyggt sätt. För att verkligen få till looken, lägg till ett par lösfransar, inte allt för dramatiska utan mer till det neutrala hållet.
Sist men inte minst lägger du ett riktigt fylligt, knallrött läppstift. Eftersom det är så stark färg på stiftet gäller det att grunda ordentligt med både fukt och läpppenna!!

En makeup perfekt både till vardags och till fest!

Lycka till!

Bilder: google.se

Malle - ett litet fredagstips.. kanske partymaken ikväll?


Twinkles - Tandsmycken...

Som ni vet så var jag på kurs igår, kurs för tandsmycken.

Tandsmycken har funnits sedan 99, och blev väldigt populärt att fästa smycken i både guld och kristaller på tänderna. Då fick man göra det hos tandläkaren, nu börjar Twinkles, Sveriges ledande distrubitör av tandsmycken, att utbilda ett visst antal folk inom salongbranschen för att kunna fästa smycken på sina kunder.
Dels för att folk helst inte går till tandläkaren, det är dyrare att gå till tandläkaren och för att tandläkare har helt enkelt inte tid.

Twinkles säljer sina smycken världen över, och har större delen av (mer eller mindre hela) marknaden i Sverge och inom folktandvården och privattandläkare. Dessutom exporterar de och innehar marknaden i över 30 olika länder.
Smyckena är i rent (24, och 22 karat) rött eller vitt guld, alla stenar är äkta diamanter, rubiner och safirer.
Själva fastsättningen görs på ett skonsamt och ofarligt sätt, ingen som helst bevisad skada på tanden finns dokumeterad och fastsättningen går snabbt och enkelt!

På kursen som varade ett par timmar så fick vi lära oss om Twinkles, dess marknad och produkter. Fastsättning, hygien, material osv... Sen blev det till att träna på varandra. Och jag var först ut, gick skitbra, visst var man lite skakis, det är ju enda en permanent grej man gör, när man vill ta bort den får man gå till tandläkaren som slipar bort den, kan lätt göras i samband med den årliga undersökningen!

 


Smyckena är så sjukt välgjorda och söta som satan. Att fästa på ett smycke kostar mellan 450 - 500 Kr, lite beroende på smycke.

Vill ni fästa ett tandsmycke?
Eller vill ni veta mer, droppa en kommentar eller maila.
Vill ni ha ett smycke och bor i Närheten av Uppsala, så hojta till så fixar jag det!

Bilder: twinkles.net

Malle - skoj skoj, och fint...

Hemma igen...

Shit, är helt slut. Kom på på vägen hem att jag inte ätit varken frukost, lunch eller middag, klockan var då 7.. Bra där maaalin!

Men kom nyss hem pizza hemskickad till mig så ska strax hugga in på den, tänkte bara slänga in nått här först.
Hade en sminkning i butiken efter mötet. Innan det var jag och handlade lite presenter till Bossen. Blev ett lite längre läderkoppel (2,5 meter), en sån här boll som man lägger godis i så kan dom lirka ut det, en äcklig sån här svans, och tre assöta små skor (ben), samlar mamma på skor ska självklart även Bossen göra det.

Fick senare på eftermiddagen reda på att jag är ledig inatt, skönt. Har varit väldigt mycket för mig nu sista tiden så känner bara för att vara hemma, har som sagt köpt pizza sen blir det ost, salami och kex... Ska även baka lite till imorgon....

Men nu MÅSTE jag äta, ni får lite bilder på Bossen presenter så länge..

   
 



Asså förstår ni hur söta de där skorna är eller?

Malle - FROSSAR i mat...


Fullt kylskåp (nästan)...

Gud va skönt att återigen ha lite grejer hemma. Har ekat tomt nu ett tag. Handlade nästan allt, tar resten nere på stan. Alla butiken i uppsala har så dåligt utbud tycker jag så är ofta man får ta lite från olika butiker. Dessutom orkar man inte bära mer än två kassar när man är själv och utan bil...

Nu  blir det lite mailade och sen ska jag ner på stan, skaffa det sista, gå på möte och ha en sminkning... så blir nog ont om uppdatering tills ikväll tror jag.. men men, den som väntar på nått gott.. =P

Malle - time flyes...

Morrn Morrn...

God morgon kära läsare!

Idag är en mycket bra dag, en milstolpe, men kan inte säga nått än, jag vet dryyyga jag!
Ska strax gå och handla, sen ska det bakas kladdkaka för fulla muggar. Bossen ska ju ha sitt födelsedagskalas imorgon, klart lill-killen ska ha kalas!! =P

Först så blir det lite tillfräschning!

Tror dessutom att jag har löst hela videobloggsgrejen, så här kommer den...
Och be om ursäkt för en MYCKET sliten malle, och en MYCKET nyfiken boss...


MOV02767
Uploaded by malinnestor_blogg

Ush hatar att vara med på film.. men men har man lovat så har man...

Malle - ni hittar mig på Ica...

Hemma igen...

Kom precis hem ifrån tandsmyckeskursen hos Twinkels, kommer skriva lite mer om dom imorgon och lägga in bild på mitt tandsmycke (som jag kommer att ta bort när jag ska till tandläkaren 1 dec, tycker det blev lite för stort och så är det inte riktigt jag...).

Nu ska jga faktikst bara ta och slänga i mig middag (!!) och sen ska jag sova. Men berättar allt imorgon,

Natti natti sötnosar!

Malle - trött, och HUNGRIG!!

Testar...

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/269392/malle-p-gott-amp-ont?claim=2abtqhs5jbw">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Kom på att jag måste fixa om min blogg hos bloggkoll, därav detta inlägg....

Malle - ska va fixat och klart...

Gamla läsare...

Eftersom jag numera bloggar från spotlifes plattform eller va man nu ska kalla det (är lika teknisk som en guppy) så måste ni som prenumererar på min blogg hos bloggkoll lägga till den på nytt, detta gör ni genom att klicka på ikonen nedanför....




Ledsen att det blir lite struligt nu..

Miss. L, du vet vad du ska göra.. =P

Malle - ledsen för detta.. men är ju ingen stor sak.. =)

Halloween 2008...

Halloween är ju nästa helg, och har inte bara en fest att gå på utan två. En på fredagen och en på lördagen... Och då kommer man ju till den ständigt återkommande frågan va sjutton ska man ha på sig??

Finns som tjej egentligen hur många idéer som helst, om man vill va sexig och visa lite hud. Eller känns så i vartfall. Och det orkar jag inte i år, är blek som ett spöke och tjock som en val, så nej tack. Men va kan man va då?

Funderade på att kanske klä sig lite grekiskt, ta ett lakan och drapera runt kroppen, ha massor av guldsmycken, locka håret och ha ganska naturell makeup.. Men, blir det inte lite tråkigt. Behöver iofs inte köpa en massa kläder, nya smycken osv osv..

Har ni några förslag på vad man kan klä ut sig till?



Bild: www.alexander-the-great.co.uk

Tål att tänkas på... Hmm...

Malle - jobbar vidare lite till...

Lunchbreak...

Har tagit en liten lunchrast mitt i allt ringade. Efter ett tag tröttnar man på att sitta i telefonen. Men snart så är det bara att hopp påt igen!

Blev en god macka från subways, med grovt bröd, kalkon och skinka. Vitlöksdressing till det.. muuumma!
Älskar subways mackor, eller älskar mackor överhuvudtaget. Mamma brukar skämta om att det finns ingen som äter så mycket bröd och gluten som jag.
Jag var nämligen allergisk, eller snarare intollerant, mor mjöl, eller gluten som finns i mjöl ända till jag var ca 12 år. Och på den tiden så var det som var glutenfritt inte speciellt gott, eller gjorde man glutenfria pannkakor så var det skitgott, men pastan osv var ingen hitt. För att inte tala om brödet som man mer eller mindre kunde slå ihjäl eller torka ut folk med hur färskt det än var. Kan än idag komma ihåg hur vissa saker med gluten smakade. Fick då och då äta saker med gluten då jag inte var helt allergisk. Tycker än idag att vitt bröd i alla dess former är bland det godaste man kan äta. Äter väl igen de 12 åren jag missade med bröd.. =P



Finns det något i matväg som ni verkligen bara älskar och inte kan vara utan?

Malle - eating...

Den svåra hårfrågan...

Förra veckan så frågade jag ju Er läsare vad ni trodde om att jag skulle bli mörk (läs: penelope cruz-mörk) brunett. Var en del som tyckte att jag skulle testa. Själv känner jag att jag vill testa, men samtidigt, det är mitt hår vi pratar om här nu folks!
Mitt allra heligaste, mitt allt, mitt signum osv osv, mm mm, etc etc...
Tänkte att jag skulle gå över till frisören som ligger vägg i vägg med min salong, han är grymt duktig på det här med hår. Som väntat möttes jag av ett NEEEEEEEEEEEEEEEEJ, när jag snabbt frågade om han trodde att jag skulle passa i riktigt riktigt mörkt brunt hår, att jag vart sugen ett tag på att testa.

Min frisör ÄLSKAR mitt hår, han säger alltid att jag absolut inte får färga det, hey jag får knappt toppa det för honom. FÖr honom har jag drömhåret. Det är långt, ganska tjockt, med en del självfall, aldrig färgat osv..
Men har alltid älskat mörkt hår så känner att jag vill testa. Är ganska mörk i mig själv så tror att jag kan få det att se snyggt ut. Dessutom vill jag ha en förändring, kommer att vara en del förändringar i mitt liv, så varför inte passa på att förändra håret med... Men jag ska inte färga, HELL NO, jag ska tona. Så tycker jag inte om det så är det bara att vänta ett par tvättar sen är det borta!

Vad tror ni, vågar jag?
Mörkt eller ljust?

Från detta,



(Ber om ursäkt för den skumma bilden, men är så mitt hår ser ut i vart fall)

Till detta?



Jag vågar, men är så många som kommer bli "arga" på mig för att jag "förstör" mitt fina hår...

Malle - att göra, eller inte göra, det är frågan...

Torsdag...

Sådär, nu vet ni en av mina hemligheter, nämligen att jag numera är en av spotlifes bloggar, eller de är mina bloggcoachar kanske de heter. Skoj!

Idag händer det ganska mycket, ska bland annat på kurs ikväll. Kurs i hur man sätter dit tandsmycken. Får se om jag sätter ett på mig själv, annars så får jag öva på någon annan. Jag ska alltså bli utbildad inom tandsmycken och sen göra det på/i min salong. Berättar mer om det sen.

Nu blir det frukost och iordningsfixning. hörs mer sen!

Malle - astrött, Bossen ville inte att jag skulle sova...

Hemligheter avslöjas...

Nu är det snart dags för mig att nanna, ska ta ut Bossen en snabbis och sen om han vill gå lite. Anar dock att han vill in på en gång då han fortfarande är lite groggy och frusen. Blir ut till närmsta buske, sen in igen. Sen ska jag slänga mig i sängen och sova lite med det lilla knytet.

Inatt så kommer en av mina små "hemlisar" att avslöjas. Ni kanske kommer ihåg att jag va inne i sthlm för ett par veckor sen på ett hemligt litet kvällsmöte?
Vad det handlar om kommer ni imorgon att bli varse om. Kommer nämligen att ske lite ändringar här på bloggen under natten.

Någon som kan gissa vad det handlar om?

Malle - natti natti folks...

Ekologiska grönsaker och frukter...

När jag kom hem idag så möttes jag av en stor låda grönsaker i trappuppgången. Sweet tänkte jag, men lite dumt att dom ställer den där då nån lätt kan sno den, men såg hemsideadressen på sidan på lådan så tänkte att jag skulle kolla lite vad det var för nått.

Är alltså ett företag som man kan köpa diverse frukt och grönsakslådor, och få hemkört hem till dörren. På så sätt har man färska, ekologiska frukter och grönsaker hemma hela tiden utan att behöva gå och handla. Super...

Hemsidan hittar ni en länk till här nedanför... Ska jag lätt ha sen när man har lite mer pengar!!

http://www.ekofrukter.se/index.php



Malle - tipsar om lite nyttigheter...

Nya kameran...

Sådär, nu är kameran ihopmonterad, testfotad och installerad på datorn. Nu är det bara för mig att börja fota allt och inget igen... =P

Måste säga att so far är den jättebra! Gillar den skarpt, och så liten den är då. Sjukt liten!
Tog lite bilder på min trötta Bossen, så här ser dom ut...

     


Ojoj, va mycket bilder det har blivit på bossen nu då, men är ju trots allt hans födelsedag!

Btw, jobbar på det här med vidoebloggen, mailade de på dailymotion, men har ännu inte fått nått svar...

Malle - snart dags att äta...

Utvilad...

Hej, nu är båda jag och Bossen utvilade, så nu blir det lite uppdatering.

Åkte ner till jobbet vid elva, fipplade med lite småsaker där, käkade lite frukost/lunch och gick till Svanströms och köpte kameran. Så nu gott folk är jag med kamera igen, så nu kan även bloggen få lite nytt liv igen.
Vid halv 1 åkte jag hem för att hinna ta fram de sista papprena för Bossen, rasta honom ordentligt osv. Kvart över 1 kom mamma och hämtade upp oss. Bossen blev som vanligt jääätteglad att träffa "mormor" och trodde att detta skulle innebara att han fick åka hem till Knivsta och leka massor. Ack så fel mitt lilla knyte hade..
Åkte direkt till veterinären där vi fick komma in direkt. De gav honom en lugnande spruta, sen 20 minuter senare så fick han muskelavslappnande medel så att han "sov". De gick ivög och drog ut tanden som satt som berget, och sen så var det dags att få honom att vakna. Tog väl ca 30 min, då det inte finns någon motmedicin mot muskelsprutan utan bara för lugnandet. Sist fick han sin vaccination och vi åkte hem med en mycket groggy liten kille. Han fick alltså sin första (fast när jag tänker efter så smakade han ju baccardi razz; dock UTAN mitt medvetende när han va typ 5 månader) fylla. Lillkillen!

Har bara spenderat dagen i sängen med honom för att han ska kunna koppla av så mycket som möjligt och komma tillbaka till det normala, även om han mer än gärna sprang runt redan när vi kom hem. Har tittat på tv och käkat lite chips.

Ska ta och installera programmet för kameran nu, så slänger strax upp lite bilder på Bossen!
De är nytagna, gäller ju att passa på nu när han är drogad, annars är det ju som att ta kort på blixten... =P

Malle - min lilla boossen...

Lullig...

Hej, kom precis hem från veterinären med Boss, han mår bra men är väldigt groggy, så blir ingen uppdatering nu förens ikväll, Ska lägga mig i sängen och vila tillsammans med boss,

Hörs lite senare!

Malle - jag återkommer om dagen...

Hurra Hurra Hurraaaaa!!!

Idag är ingen vanlig dag inte, det är Bossen lilla fördelsedag. Min bäbis fyller ett år!!!
Woooohooooo....

Han e så stor nu, kommer ihåg nar man fick hem sitt lilla knyta.. Han va så liten att man va rädd att göra illa honom, men direkt när jag träffade honom så klickade vi. På alla plan. Han har litat på, och tytt sig till mig från första sekunden. Därför känns det verkligen som att han och jag var gjorda för varandra...

Men, lilla skroten kommer få en liten hemsk dag då hans tid för vaccination och utdragning av tand blev just idag... så han kommer inte att ha världens bästa dag om man säger så... men men, på lördag är det kalas!!



Titta va liten han är här... aaaw...

Nu ska jag dra till jobbet en sväng, så uppdaterar före eller efter jag har varit hos veterinären får se vad jag hinnermed, och då har jag en ny kamera!

Hörs lite senare raringar!

Malle - hipp hipp hurra!!

Spännande...

Ojoj, vad var det där på Desperate då, Susan med nån annan än Mike?
Spännande, men var det säsongsavslutningen??

Har bestämt mig, ska köpa kameran imorgon, så nu kommer det att bli massor av bilder och dagens i framtiden.. Äntligen en ny, fungerande kamera!!

Alla har väl dessutom hört nyheten om att Spotlife avslutat sitt sammarbete med Kisse, orsak är det väl egentligen ingen som vet även om det är många bloggare därute som publicerar den ena chansningen efter den andra. Visst kan man anta att det har att göra med all denna nätmobbning som sägs komma från Kissie. Vet dock inte riktigt om jag köper den.. men men. Finns säkerligen en vettig anledning, tycker dock att det är tråkigt om det är så, för hennes blogg har/hade s himla stor potential att bli ännu större...

Nä ska strax ut och gå med hunden sen blir det sängen. Blir som vanligt mer uppdatering imorgon!

Natti Natti sötnosar!

Malle - nattar sig snart...

Desperate Housewifes...

Sitter här och laddar inför dagens avsnitt av Desperate Housewifes... Är grymt sugen på Sombreros, tack vare Miss. L, tack för den! =P

Men blir nog lite avokado som snacks istället. Det är så grymt gott, kom på nu att jag har kvar honungsmelon med. Perfekt!

Har bestämt mig nu, det blir mörkt hår, åtminstonde ett tag. Får se hur det blir, är lite nervös.. =P
Ska se till och fixa det någon gång nästa vecka. Ska konferera lite med min frisör med, för risken när man vill ha ett så mörkt hår att det blir svart. Och det vill jag verkligen inte, även fast jag verkligen ÄLSKAR svart hår. Men inte på mig!

Ska ni titta på Desperate Housewifes?
Och vad brukar ni ha för gott framför tvn?

Malle - tv-time...

Bäbis ska opereras...

Ush, imorgon är en dag med både roliga saker och mindre roliga saker.

Imorgon fyller nämligen min lilla lilla bäbis ETT HELT år! Ojoj vad tiden går fort. Lite småskoj att min lilla doggy fyller år på samma dag som Kenzas lilla Armani, bra dag det där.. =P

Men, ringde ju förra veckan för att beställa veterinärtid för hans ettårsspruta samt att ta ut hans ena framtand som inte ville lossna och som därför växer dubbelt med den nya. Vilket innebär att dom ville söva honom och på så sätt ta ut tanden. Jag tänkte inte så mycket på hela den här sövande delen, utan tänkte att det kan ju va bra då tanden sitter rätt rejält, och hans tänder är ju så små. Dessutom känns det som att det gö mindre ont för honom om han blir sövt, mentalt det där... =P

Snackade med mamma idag, hon har jobbat många år inom veterinäryrket förr, dock inom labbavdelningen, men hon blev jätteförskräckt över att de skulle söva honom. Hon ville följa med för att diskutera alternativ till sövning då man tydligen inte ska söva så små hundar om det inte verkligen behövs. Speciellt raser där hundarna naturligt har väldigt lite fett då det är stor risk att de inte vaknar igen.... KUL! Nödvändigt att säga det lixom, nu kommer han ju inte dö, de skulle dom ju inte låta hända, eller göra så att den risken finns för att ta ut en tand.. men ändå.

Stackars smuttis....



Malle - det går nog bra det här...

Brush on Bronze...

Ville tipsa om en av mina abolsuta favoritprodukter genom tiderna. En produkt som använts flitigt genom åren, men som tyvärr tog slut för nästan ett ¨r sen och sen dess har jag faktikst inte köpt ett nytt, dåligt av mig, ska åtgärdas vid löning känner jag!
Å andra sidan så känns det riktigt riktigt surt att spendera pengar på smink när jag har smink för ett par 100 000 hemma... Känns som att man bör bli av, eller använda upp det först... Men det är ju trots allt en favoriiit! =P

Vad är då detta för en liten produkt, jo ingen mindre än Rouget/bronzern "Brush on Bronze" från The Body Shop. Älskar det verkligen. Färgen är perfekt, både som rouge och som bronzer. Rouget kommer i små kulor, vilket gör att det blir lite spill av produkten och det räcker rikigt ritkigt länge. Ganska dyrt, men väldigt drygt.
Pris. ca 230 Kr!



Någon som vill köpa det till mig kanske, inte det?

Malle - skall genast fixas hem...

Länkar...

Lovade ju att jag skulle ge er lite länkar till några andra som var med under lördagen. Kom dock på att många som mailat mig inte har en blogg.. men några kan jag i vart fall länka till.

Först så vill jag länka till Calle Rehbinder, han har skrivet ett mycketbra inlägg om tävlingen och fenomenet kroppsmålning. Där hittar ni även en hel del bilder från eventet.

http://tantrikblog.wordpress.com 

Här hittar ni även hans hemsida, med massor av bilder och annat skoj:

Team Jarl: bodypainting.jarlspantry.com

Sen har vi även en mycket modig tjej som ställde upp som modell för Birgit  Linke, Emma Johanna.

http://emmajohannasillman.blogg.se

Utöver dessa så måste jag självklart länka till tre mycket duktiga artister, några utav världens främsta. Dels var de med och tävlade och dels så håller de nu under veckan diverse seminarium på Makeup Institute i olika kroppsmålningstekniker...

Alex Hansen: www.alexhansenart.com
Mark Reid:
www.markreidart.com
Einat Dan:
www.einatdan.com

Sådär, nu har ni massor av länkar att titta runt ibland. Har själv spenderat mycket tid åt att kolla igenom deras fantastiska gallerier. Riktigt duktiga människor!

Malle - länkar, som utlovat...

Nytt kameraköp...

Sitter här och spanar in en kamera... Ska kanske slå till, min gamla är ju helt väck. Det har dock tjänat mig ljalt och troget i ganska precis 5 års tid. Så mycket mer kanske man inte ska begära. Det hann med 2 vändor till USA, 2 vändor till spaninen, portugal, london, 2 vändor till finlnad, tyskland, dubai, min student, syrrans examen, flertalet nyår och julaftonar osv osv... Den hade ett händelserikt liv! =P

Ska höra med pappa bara, tror ja ska ta den på företaget nämligen, måste bara kolla så att det inte blir några problem med det.

Blir i sånt fall en Canon Ixus 80... en silver...



Är det någon som vet någonting om den?
Är den bra, dålig osv??

Malle - den blir nog bra, behöver ingen värstingsak.... =P

Ny dag...

Morrn morrn mina små kära!
Idag är jag faktikst på ett strålande humör, kan det vara att jag sov som en liten prinsessa i mina nytvättade lakan kanske, och för en gångs skull har sovit en hel natt och är cputvilad? Vette katten, skiter i vilket, jag är pigg och glad idag!

Är jättekul att en del modeller och artister från i lördags har droppat förbi, ska fixa ett inlägg med alla era länkar strax, men inte just nu. Tänkte nämligen börja dagen med att se det nya avsnittet av The Hills på mtv.com!

Hörs snart!

Malle - nya friska tag!

Cleaning...

Ojojoj, man har hunnit med mycket. Badrummet skiner, växterna har fått vatten, det är dammat, golvet är dammsugat och våttorkat. Nu återstår bara sista maskinen tvätt och lite disk. Mmm, jag har varit duktig jag!

Mr. A hörde av sig igår, han ville att jag skulle komma in till sthlm och sminka en känd svensk sångerska, och visst kan jag det. Vet ej exakt dag än, han skulle höra av sig när det blev spikat. Och när jag vet exakt då kommer jag berätta vem det är osv. Jag är extremt noga med att inte utelämna min kunder eller sammarbetspartners innan saker och ting är spikat och innan man fått klartecken från vissa håll att det är OK nämligen. Det får ni som vanligt ha överseende.
Jag är en riktig liten sneaker, har en massa hemligheter, men de flesta kan jag snart avslöja!

Vet ni, jag har inte druckigt cola light sen i fredags, detta ska självklart åtgärdas genom att jag ska knalla till kiosken här brevid och köpa mig en LITEN flaska. Mumma!

Min blogg har varit lite trist idag, jag vet, men har inte riktigt varit på topp idag, har migrän. Imorgon kommer i vart fall ett nytt fräsht skönhetstips!



Bild: svenskaflytt.se

Malle - fortsätter med tvätten, självklart med ett glas cola i handen...

Lång dag...

Sitter och försöker lösa det hela v-bloggs problemet.. får inte till det, men har mailat till de på dailymotion nu i vart fall så hoppas på svar snart!
Var mig ett jäkla krångel med den där... =P

Har varit en sväng på banken med och fixat lite med en räkning som strulat, som egentligen inte alls hade strulat men eftersom min internetbank inte funakr så visste jag inte om det. Eller jag vet ingenting om allt som har med den banken och göra men endå.. =)

Ikväll blir det städning och tvättning hemma för hela slanten. Det behövs, mer än väl om man säger så! Ska även byta lakan och sånt så kommer sova som en klubbad säl inatt, älskar nytvättade lakan!

Btw, är det bara jag, men har stina lee förstorat läpparna (inte för att jag tycker att det var fult eller nått sånt!), tycker det ser ut så, kanske var det det som hon hade gjort när hon och hennes kompis va i sthlm?

Malle - segt...

Sthlm Bodypainting contest - Human and nature in Frame...

I lördags så gick alltså Sveriges första riktiga kroppsmålningstävling av stapeln.
Eventet har planerats in i minsta detalj, ett jobb som tagit månader. Men det hårda jobbet har verkligen märkts då eventet flöt på riktigt bra, de hade verkligen tänkt på allt.

Eventet gick av stapeln på grevturegatan vid stureplan. Lokalen hade piffats till, kändisar bjudits in som domare, scen hade byggts upp, balettakademin fanns på plats för att dansa, ett cafe annordnades, mat skeppades in, värdinnor fick gästerna att känna sig välkomna, flertalet tidningar och radiostationer var där, vakter höll ordning osv osv osv.
Totalt 20 par ställde upp i tävlingen. Deltagarna kom inte bara från Sverige utan även finland, tyskland, österrike, israel, brasilien. polen och ryssland var representerade. Vissa tävlade inom kategorin Airbrush och andra i kategorin Svamp/pensel.

Jag hade ju ställt klockan på 05.00, och klev upp, men så jäkla vaken eller vid medvetandet var jag inte.
Fixade mig snabbt, tiden räckte inte alls till av någon underlig anledning, därav den uteblivna dagens outfit. Stressade i alla fall ner till tåget och begav mig mer eller mindre sovandes till sthlm. Möttes upp av Miss. L som gav mig skjuts bort till skolan (Makeup Institute, där tävlingen hölls), klockan var då 8, en timme kvar till tävlingstart!
Vi käkade lite frukost, jag fick veta vad det var vi skulle göra, förberedde mallen till håret osv.

Klockan blev 9 och det var dags för alla artister att börja. Musiken pumpa i lokalen och alla var peppade till max, 6 timmar kvar tills tävlingen skulle avbrytas och modellerna var tvungna att vara klara. Måste säga att det redan nu var stressigt. Varken jag eller Miss. L har någonsin kroppsmålat förr, eller jag har gjort små partier, men inte alls i denna skala. Min anledning är mest för att jag helt enkelt inte kan rita eller måla =P
Miss. L däremot är inte makeup artist eller nått liknande över huvudtaget, men däremot så målar hon mycket olje(?)målningar, så hon kan måla.

Att måla på kropp är inte alls samma sak, inte ens i närheten. Speciellt när man målar med svamp eller pensel, det är skitsvårt att få till detaljer osv. Något som Miss. L märkte DAGEN INNAN då hon testade sin idé för första gången (hon jobbar på MIST så har därför haft fullt upp med att planera tävlingen istället för att träna). Därför blev det en lite ny idé samma dag som tävlingen var, så med tanke på att både hon och jag är nybörjare, att Miss. L´s orginalidé inte funka och att vi inte hade tränat innan så måste jag säga att det blev grymt bra.
I princip alla som ställde upp har tävlat eller hållt på med kroppsmålningar i flera flera år, och fyyyyy satan vad duktiga dom är. Jag tappade mer eller mindre hakan över någras jobb, sen var det iofs ett par världsmästare, samt en av världens absolut främsta makeup artist där. Vi visste ju redan från början att nivån inte kunde va annat än skyhög. Och det var det som va så himla roligt med eventet!

Tiden rullade på, klockan 11 öppnades portarna för allmänheten. Och vid det här laget hade vi alla hunnit en bit på vägen, och stressen hade börjat komma krypandes för de flesta. Måste säga att det var grymt mycket folk som kom, om man räknar alla som kom och gick genom dagen så var det säkert 1000 pers där. Gamla som unga. Barnen tyckte det var jättespännande, killarna tyckte att det var supercool med massa nakna tjejer och de gamla var väldigt nyfikna och frågevisa, de fattade väl inte riktigt va hela grejen gick ut på.
Efter ett par timmar på knä, liggandes på golvet och andra diverse skumma och sjukt obekväma kroppsställningar så började man känna sig riktigt riktigt matt. När klockan precis passerat 2 fick vi äntligen lite mat i oss, även om det var extremt lite så fick vi i vart fall lite extra energi för att orka den sista timmen. Vid detta laget var det så himl stressigt att vi mest sprang runt som yra höns. Men när vi fått lite mat i oss så samlade vi oss och fick de sista gjort så vi hade till och med några min över. Håret gick inte att fixa så som vi ville, men näst intill, vissa detalgjrejer på målningen fick skippas pga tidbrist. Men men de resurser vi hade så blev det bra. Jag är nöjd, och det är Miss. L med.

Nu var det dags för juryn att träffa alla modeller en och en, alla ska fotas osv, så fick ca 1 timmes rast så hann umgås med min lilla älsklings Miss. C från pite som kom ner för tävlingen. Vi drog till donken och käka, även Miss. I följde med, kul att träffa henne med!

Vid halv 5 så var det modevisning med alla modeller, sen en liten paus innan juryn korade 1:an, 2:an, och 3:an. Spänningen var på topp även om hela stället tömdes på folk, och alla stämning dog på grynd av ett väääldigt värdelöst mellannummer. Sorry, men de var verkligen INTE bra.

Från höger (de stående endast): 2:a, 1:a och 3:a...



Min kamera är ju paj, och den ville inte alls, fick några bilder, men kommer att få bilder ikväll eller de närmasta dagarna av Miss. C, så lägger upp fler från modevisningen osv så fort jag fått dom... så länge får ni nöja er med dessa skitbilder... =P

     

     


Sådär, nu väntar vi på bilderna från Miss. C!

Jäklar vad detta inlägg blev långt trotts att jag jag bantat ner det! =)

Malle - kul kul...

God Morning, I´m back...

Nu så, nu är min lilla bloggsemester slut och jag kan nu börja rapportera vad som hänt i helgen.

Har varit en superkul, men jävligt (pardon my french, again) jobbig helg. Liite sömn, liite mat, och mycket mycket jobb. Men har samtidigt varit riktigt rolig och lärorik.

Ska ge er rapporten från i helgen men måste vara fixa lite småsaker här först.... Har några missade samtal att beta av först!

Malle - återkommer om några minuter!


Död, dödare och dödast...

Tjo mina kära!

Jag ville bara meddela att idag tar jag semester frå bloggen då jag efter senaste dygnet är HELT stendöd. Så jag ska bara ligga i sänge, laga nån god mat och mysa med hunden som jag inte haft en heldag med på länge!

Hörs imorgon, och då ska jag få upp den där visoebloggen om jag så ska maila runt den till folk haha, och så kommer rapporten från Kroppsmålnings-sm!!

Malle - hörs imorgon, ha en bra söndag...

Oh my gooooooood...

Jag vet att ni velat ha uppdatering nu under dagen, kom nyss hem, har varit superstressigt sen klockan 5 imorse. Jag är sjukt trött.... Jag är HELT JÄVLA DÖD!

Jag ska skriva om eventet, självklart. Men jag orkar verkligen inte.... Ska va på nästa jobb innan 11, och ska snajda om, äta osv... Så blir en liten powernap och sen stress iväg. Men ett fylligt inlägg kommer imorgon!

Bjuder på en bild så länge...



Nu ska jag stuupa i säng!

Malle - så jäkla död så det finns inte...

Natti Natti...

Filmhelvetet fattar jag nada av, fixar det imorgon!

Ska ta nattrundan med bossen, sen blir det till att fixa sig och sist sängen. Kommer ju inte alls kunna somna på ett tag, så lär väl ligga och kolla på tv ett tag. Klockan är satt på 05.15... gaaah, hur ska detta gå.
Men brukar iofs ha lätt för att gå upp så tidigt. Det är lixom för tidigt för att man ska kunna va trött. Det kommer senare sen, när man vart vaken ett par timmar. Tyvärr....

Ska försöka hinna med en dagens innan jag drar. Kan dock inte lova nått!
Kommer inte att ha möjlighet att uppdatera något förens jag kommer hem, vilket är runt 6-tiden. Så håll utkik. Ska se till att fota massa, kanske filma en del med. Ska bli så kul imorgon!

Hoppas att ni har en underbar fredagskväll (slog mig nu att det faktiskt va fredag), festa lite åt mig med!

Malle - önskar god natt!

Asså, hur fan gör man?

Ok, nu är det så att jag inte är världens mest tekniska människa, men jag fattar FAN Inte hur man får sin video till bloggen. Är registrerad på Daily Motion, har lagt upp den och det står att statusen är vänta på godkännande, men händer ju aldrig nått. Tror att det kan va så att det inte går att få till det på grund av att den inte är godkänd, men godkänd av vad?

Ser ut som att filmen inte kommer upp idag.. Får se senare ikväll va som hänt, men annars får jag fixa det imorgon. Har inte riktigt tid ikväll. Vill helst inte lägga ut den på youtube heller... Hmm.. kanske ska maila någon av de stora bloggarna och fråga... =P

Men men, jag jobbar på det i vart fall!!

Malle - mätt och belåten, en del saker på listan avbockade...

Bokat oh klart...

Huvva, nu är biljetterna bokade till monstertåget imorgon. Kommer lätt somna. Som tur är så går ju tåget bara fram och tillbaka mellan Uppsala och Stockholm så kommer ju inte vakna upp i Göteborg eller nått annat sånt panikartat. =P

Gick in på en bekants blogg och han hade skrivit om pannkakor... Så nu MÅSTE jag bara ha pannkakor ikväll. Pannkakor med glass. Haha, jag äter typ pannkakor hela tiden. Men älskar det!
Annars så blir det en riktigt lugn kväll, måste dock hoppa upp på cykeln och åka och lämna nykeln till lägenheten till Mr. L som ska ta hand om Bossen imorgon... stackarn få ju va utan mig heela dagen. Men men, jag har fullt upp i sthlm.

Så kvällens To do - list, tror det är första gången jag har en sån här:

- Ladda kamera
- Laga mat
- Packa klart det sista inför imogon
- Ladda MP3-spelaren
- Åka över med nykeln
- Duscha
- VIDEOBLOGGA...    Nu ska jag bara få upp den med... det var ju verligen inte det lättaste!

Jag har att göra så att säga. Surt att grabbarna ska ha ferre ikväll... jag varken hinner eller kommer orka. Eller orkar ikväll, men kommer absolut ångra mig imorgon så det är ett biiig no no!



Nä nu ska jag strax hem... hörs, och ses senare!

Malle - time to go for the weekend... soon...

Mina nya stövlar...

Köpte 3 par nya stövlar för ett litet tag sen, behövde lite skor utan klack. Kan ju inte alltid gå med höga klackar. Och stövlarna jag hade förra året tappade sulorna när jag va i London o våras, Yes, så mycket knallade vi runt där.
Köpte de på Skopunkten då jag hittade 3 par jag fastnade för, dessutom så är det ju så billigt där så why not...

Här är i vart fall ett utav paren, svarta "läder" stövlar, går upp till knäna...



Svårt att ta bild, men synd ju ganska bra i vart fall... =P

Malle - nya favoriter, får se hur länge de håller bara...

Packat och klart...

Har packat klart allt som jag behöver imorgon. Skrivit en lista på vad jag måste komma ihåg att göra innan med, typ ladda kamera, se till att minneskortet INTE sitter i datorn, ladda mp3-spelaren, dubbelkolla packning osv... Men tror nog att allt som ska va packat är packat. Har ju några timmat på mig att komma på om jag glömt nått.

Tåget avgår ifrån Uppsala station kl. 07.10. Så jävla okristligt tidigt, ursäkta språket. Måste gå upp sjukt tidigt. Måste cykla hemmifrån senast kvart i 7, och innan det gå ut med hunden. Så senast halv 7 måste jag ha klätt på mig, sminkat mig, käkat frulle osv... o shit, måste ju typ gå upp vid 5 om jag duschar, senast halv 6 om jag duschar ikväll... Oh my god jag kommer va grinig imorgon.
Kommer bli en lååång dag, för kommer inte komma hem från sthlm förens vid 6-tiden kanske, och jobbar natt så börjar igen kl. 23, och jobbar till ca 4-tiden. MÖR!!



Tror nog att allt ska finnas där! Hoppas på det i vart fall.... =P

Malle - packing...

Blogawards 2008...

Alla bloggare vet väl vid det här laget att Blogawards 2008 gick av stapeln igår kväll på Sturecompaniet i Stockholm.
Ett event som många inom blggvärlden sett fram emot länge, planerat outfits, smink och hår till in i minsta detalj.
Tänkte att jag skulle skriva lite om vad jag tyckte om galan...

Jag tycker först och främt att det var ett jättebra intiativ av Veckorevyn att anordna denna gala, även om jag blir förbannad för att vissa inte var nominerade eller bjudna. Många stora bloggare glömdes bort. Nu är jag inget superfan av tex Kissie, men att hon inte blev bjuden eller ens nominerad på grund av hennes och Ebbas tidigare dispyter är löjligt. Där people, ser ni nätmobbning på hög nivå. Kissie driver ändå en av sveriges mest besökta bloggar. Hon hade enligt mig varit en självklar nominerad i kategorin kaxigast i bloggvärlden.
Men men, tittade en del på galen genom deras livesändning på nätet. Trots att tekniken till och från sviktade så var det skoj att det hade den möjligheten för oss andra som inte var bjudna på galan. Dessutom måste man komma ihåg att det var första gången detta event anordnades, det som var mindre bra detta år, kommer säkerligen att fixas till tills nästa gala hålls.

Slogs av när jag kolla på galan, att alla inbjudna fick stå upp, HELA kvällen... det fanns lixom ingen struktur på det. Det var en catwalk/scen, som folk fick trängas runt, inga sittplatser, folk hade svårt att ta sig upp på scenen och de verkade allmänt förvirrade på om vilka som va där och inte. Tänk er alla de som står där i sina klackar, i ett par timmars tid, för att sen orka festa med det fötterna... AJ AJ AJ!
Det största minuset var ju (efter att ha läst om det på flera bloggares hemsidor) att goodiebagsen inte räckte till alla. Utan vissa fick helt enkelt vara utan, trots att de fått någon form av biljett som berättigade dom till en. Ska man ha ett event så ska det se till att det finns goodiebags till alla. Har dom bjudit säg 300, så ska det finnas 300 goodiebags. Kommer inte alla, ja lotta då ut dom.
Blev speciellt förbannad när jag gick in på Sydows blogg och möts av ett inlägg det där står hur glad hon är för sin goodiebag. Hon anordnar galan, hon ska inte ha någon, hon kan ta någon om de blir över....

Oj nu lät jag jättenegativ, emn det är jag inte, tycker bara det va sjukt dåligt med goodiebagsen, och tycker synd om allas fötter... Huvva...

Dessa vann i alla fall:

Årets blogg: Kenza Zouiten

Bästa bloggbusiness: Blondinbella   
Kaxigast i bloggvärlden
: Hanna Fridén   
Bästa kändisblogg: Carolina Gynninng    

Bästa sminkblogg: Makeupoholic    
Bästa veteran
: Englas Showroom   

Guldpennan: Bloggkommentatorern

Bästa bloggform: Emmas Closet   

Bästa nykomling: Linda Rosing   

Bästa manliga modeblogg: Manolo       

Bästa foto: Maria Ulmefors   

Bästa fashionista: Style by Kling   

Bästa dagens outfit: Amanda Berg   

Mest originella: Nio till fem   

Bästa partyprinsessa: She city

Functional Lifestyle Award: Linda Skugge   

Kul intiativ, och hoppas att de små missarna som var i år rättas till tills nästa gala går av stapeln!

Morrn Morrn Darlings...

Goood morgon!
Idag är jag på jättebra humör. Verkligen, soft!

Sitter som vanligt på jobbet och fipplar med diverse saker. Längtar verkligen efter lite förändring och nu är den snart här... weee!
Måste säga att det är lite smånervöst inför imorgon. Måste verkligen vara på topp, och jag som ska gå upp vid 5, halv 6 tiden. Ni som känner mig vet ju att jag inte lever innan kl. 12 minst. Men ska bli skitskoj. Var längesen jag gjorte nått i den här stilen, ska bli grymt spännande och träffa de som är bäst i världen på att kroppsmåla, kändisarna i juryn osv osv. Hoppas bara att allt går bra, och enligt tidsplanerna.
Kroppsmålnings-sm, here I come!

Är hungrig så ska strax fixa lite käk, sen måste jag ringa banken med. Suck, dom är ju så svåra att få tag på..

Videobloggen kommer upp ikväll då jag inte hann innan jobbet och inte orkade släpa produkterna fram och tillbaka igen till jobbet... =P

Hörs lite senare!

Malle - packar inför imorgon...


God kväll...

Det fullkomligen STINKER vitlök i min lägenhet nu. Gjorde potatisgratäng, fläskfile och så med det självklara tillbehöret, Vitlökssmör. Men självklart så var det ju även massa vitlök i potatisgratängen. Sägs ju vara bra mot förkylningar, bärjar ju känna mig lite snuvig igen.

Ska strax ta en liten dusch och sen ska jag väl även diska lite så att det ser lite vettigt ut i köket. Är dock inte så farligt, har ju absolut  varit värre.

Måste tyvärr svika er lite, min kamera är urladdad, men den är på laddning, så ni får eran v-blogg imorgon, men lovar att den kommer upp imorgon!

Blir nog inte så mycket mer blogg idag, ska som sagt ta en lång skön dusch, och sen blir det en liten runda med grisen och sen sängen med criminal minds på tvn. Men känns att jag hittat tillbaka till bloggandet igen. Har inte alls varit på topp med det, eller nått annat heller för den delen senaste veckorna med förkylningar, influensa, och diverse stora och svåra beslut som vart tvunga att göras. Men nu är alla beslut tagna, jag är nöjd med valen, och allt ser jäkligt ljust ut.
Så nu blickar vi bara framåt och reach for the stars igen!!

God natt älsklingar!

Malle - ni hittar mig i duschen...

Livet...

Nu kommer ett jävligt konstigt och djupt inlägg.. har mest tråkigt och är allmänt trött, så var god bortse från detta inlägg fullt av babbel av prima nonsens... =P

Satt och surfade lite på Facebook. Hamnade bland diverse polers, vissa gamla andra nya, vissa man har bra kontakt med andra man har mindre kontakt med.... sen så kom jag in på ett av mina ex sidor. En som jag inte alls har någon kontakt med nu... men är inte det hela grejen handlar om.

Kom att tänka på det hur mycket ens val formar ens liv. Att vissa personer får ens liv att se ut på ett visst sätt. HUr hade mitt liv sett ut om jag tex haft en annan bästis när jag var liten, hade jag haft andra drömmar, hade min personlighet varit annorlunda. Hade jag ens jobbat med det här?
Likadant gamla förhållanden, tänkt om jag fortfarande varit ihop med Mr. J tex, hade jag bott här då? Om jag vart ihop med Mr. D fortfarande, hade jag bott i Sverige, för att inte tala om Mr. M, hade jag levt livet i södra spanien nu?
Är lite läskigt att tänka så. För genom vissa personer har man träffat andra som har kommit att betyda väldigt mycket för en. Så hade man inte träffat person A så hade man kanske aldrig träffat person B oc C...
Om jag inte utbildat mig till makeupartist, vad hade jag utbildat mig till då. Hade jag fortfarande bott hemma, hade jag träffat de vänner jag har idag, osv osv... frågorna blir många...

Och nu är jag yr i huvudet... =P

Är kul att tänka så där ibland, men det enda jag egentligen kan komma fram till att alla val jag gjort i livet, alla de personer jag träffat, platser jag besökt, har format mig till den jag är, och som det känns just nu så vill jag inte ändra eller byta bort någonting. Jag hade kanske varit en jättehemsk människa (eller kanske superduperlycklig för den delen) om livet tett sig på ett annat sätt....

Brukar ni tänka så ibland?

Malle - ber om ursäkt för detta dravel...

Skönhetstips # 21...

Innan mina sista kunder för dagen droppar in så bjussar jag på det sista utlovade skönhetstipset för dagen..

Skönhetstips # 21; Skönhetssömn...

Finns det faktikst någonting som heter skönhetssömn?
Ja det gör det faktiskt. Kanske inte i den formen vi tänker oss att det är, men det finns däremot en tid på dygnet som huden återhämtar sig som bäst, Om man sover då vill säga.
Precis som att kroppen har lättare att bränna kaolrier mellan 6 och 11 på morgonen så tar huden igen sig som bäst mellan 23 - 01 på natten. Förutsatt att man sover. Annars förlorar man lite utav den funktionen.
Så att gå och lägga sig i tid är inte bara bra för humöret utan även för huden. Och självklart så ska man inte sova med smink, som jag nämn i ett tidigare inlägg så tar det ca 30 dagar för huden att själv göra sig av med allt smink. Då förstår man kanske hur dåligt huden mår av att man inte tvättar av sig det innan man lägger sig.

Så av med sminket, och lägg er tidigt, åtminstonde ibland.. =P

Malle - ännu ett litet skönhetstips...

Aloe Vera - produkterna är här...

Yes, äntligen har de kommit. Aloe vera produkterna!
Ska bli jätteskoj att testa dessa produkter, göra en liten utvärdering....

Ska här berätta lite om märket, produkterna jag fått hem osv, sen ikväll så kommer en V-blogg om produkterna.. (jisses, vad har jag gett mig in på..)

Aloe Vera är något som bara blir större och större världen över inom skönhet. Växten sägs ha många bra egentskaper och vara väldigt bra för huden. Förutom att det innehåller många bra ämnen för kropp och hud så sägs den även verka lugnande samt smärtstillande på sår, brännskador osv.
Ooh la la Health & Beauty har därför lanserat en ny linje produkter för huden vid namn Avivir Aloe Vera. Serien består av 9 olika sorters produkter som kan användas av både vuxna och barn. Och vad jag har föstått så kommer dessa att säljas på Coops nya skönhetsavdelningar runt om i Sverige.
Märket är redan stort i Norge, Danmark och Kanada. Produkterna är inte bara bra för dig, och det här är ju suveränt, bra även för miljön. Inte bara produkterna är allegi och miljötestade (och även godkända) utan även förpackningarna är miljövänliga. Vissa av produkterna är till och med svanenmärkta.

Serien innehåller:

Avivir Aloe Vera Lotion*:
En fuktighetslotion för hela kroppen. Lämplig för normal eller blandad hy. Innehåller 90 % ekologiskt Aloe Vera.

Avivir Aloe Vera Gel*:
Perfekt till solsveda, insektsbett, sår, spruckna läppar mm. Högkoncentrerad och innehåller 98 % Ekologisk Aloe Vera.

Avivir Aloe Vera Creme Xtreme:
Till extrem torr hur, eller irriterad hud. Innehåller 70 % ekologisk Aloe Vera samt berikad på vitamin E som neutraliserar fria radikaler i huden.

Avivir Aloe Vera Creme:
Mjukgörande och återuppbyggande på torr eller känslig hud. Högt innehåll av vegetabiliska oljor och vitamin E. Innehåller 80 % ekologisk Aloe Vera.

Avivir Aloe Vera Woman´s Shave Mousse*:
Används vid rakning med rakhyvel. Innehåller Glycerin som ger ett behagligt skum och aloe veran verkar lugnande och lindrar irritation. Innehåller 70 % ekologisk Aloe Vera.

Avivir Aloe Vera Woman´s After Shave*:
Kylande och reparerande effekt i samband med alla typer av hårborttagning. Innehåller 90 % ekologisk Aloe Vera.

Avivir Aloe Vera Heat*:
En djupvärmande lotion att använda till massage på ömmande muskler.  Innehåller inte bara 70 % ekologisk Aloe Vera, utan även eukalyptus, menthol, kamfer och spansk peppar. Värmande och avslappnande effekt på hud och muskler.

Aloe Vera Juice:
Balancerar den naturliga tarmfloran och ökar upptagningsförmågan av vitamin C och E. Finns i naturell eller med smak av ekologiska äpplen. Innehåller 99,4 % ekologiks aloe vera.

Vet inte priser osv på produkterna än, ska kolla det åt er. Fick med en dvd med så ska kolla på den när jag kommer hem ikväll. De produkter jag fick hem är det med en liten stjärna...

    


Ska testa alla produkterna, med början ikväll när jag tar min lilla duch, så återkommer om hur jag tycker de verkar då, den kommer jag även att återkomma om en vecka då jag hunnit använda produkterna ett tag.

Sen kommer ju självklart V-bloggen ikväll... =P

Bilder: oohlala.nu

Malle - ska bli intressant...

V - blogg...

Har tänkt att jag kanske skulle ta och börja videoblogga ibland. Tror att ni som följer min blogg har listat ut att jag vill va hyffsat anonym i min blogg. Jag lägger sällan ut bilder på mig osv... (iofs. mest för att min kamera är paj men men...)
Men tänkte att jag kanske skulle ta och börja videoblogga lite om vissa skönhetsknep osv...

Skulle detta vara intressant?

I sånt fall så kommer min första videoblogg att vara om de ekologiska Aloe Vera produkterna som jag kommer att få hem när som helst...

Scaaaryyy....

Malle - vad tror ni, finns intresset?

Skönhetstips # 20...

Dåså, var ett tag sen sist, så nu kommer det lite nya skönhetstips!

Skönhetstips # 20: Svett...

Svett är väl inte det första man tänker på när man snackar skönhet osv. Men svett är något som faktikst är riktigt bra för kroppen, och framför allt huden.
När kroppen svettas så svettas man även ut en massa gifter ur kroppen. Porerna öppnas och huden kan andas. Därför är det viktigt att man låter huden svettas och andas utan smink med jämna mellanrum. Försök därför att träna utan smink ett par gånger i veckan. Och ju mer man svettas, destå mer renas huden.
Nu vet jag att det finns väldigt många som inte klarar av att visa sig ute utan smink, så då kan man ju ta en sen natt, eller en tidig morgon powerwalk, ta en cykeltur ute i det gröna, eller varför inte ta ett tufft träningspass hemma.
Vill man få den ultimata reningen i form av svettning kan man göra en ångrengöring, se tidigare skönhetstips!

Ut och svettas nu!!



Fräsch bild ha... =P

Malle - svettas gärna då och då...

Woohooo...

Det börjar verkligen hända grejer nu, på flera fronter. And i like it!

Kul att ni börjar kommentera lite mer igen... går så mycket i vågor det där, men är ju roligast att blogga om man får lite respons så hoppas att ni fortsätter.
Ska diska "lite" här på jobbet nu, sen så kommer lite folk förbi på hemligt uppdrag. =P
Kommer komma upp inte mindre än 2 skönhetstips under dagen, så håll utkik för det,

men först, DISKEN!

Malle - godmorgon sötnosar...

Roliga tips och natti natti...

Har kommit in en del tips på hur tävlingen ska se ut och vad man kan ha för priser skoj skoj!
Ser ut som att det kommer att bli en tävling där ni får maila in bilder till mig på era favoritmakeuper (självklart gjorda av er själva), och så väljer jag ut en del som mina läsare får rösta på...
Priset kommer förmodligen bli lite penslar.. men mer om det senare!

Är verkligen taggad nu att tona håret.. måste bara prata med mamma.. =P
Vill ju fråga lite om det hela med min frisör, men han vill INTE att jag rör mitt hår. Han avgudar det. Varje gång vi ses så blir han helt i extas =D
Ska jag tona, så blir det samtidigt som min lilla "hemlighet", mitt stora projekt drar igång... det blir en STOR förändring i mitt liv, så varför inte ännu en liten förändring med ny frippa.

Nä nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon!
Hörs i morgon älsklingar!

Malle - time to sleep...

Hjälp mig lite här nu...

Funderar på att göra nått drastiskt. Är så att jag aldrig färgat eller tonat mitt hår, bortsett från att jag lagt i ett par tunna slingor i underhåret. Men har aldrig vågat. Mitt hår är heligt för mig. Jag skulle nog kunna påstå att jag är lite känd för mitt hår i min bekantskapskrets. Jag har aldrig velat riskera att mitt hår blir förstört. Dessutom så om man börjar färga så förlorar man sin riktig färg, den går aldrig riktigt att få tillbaka, och jag är nöjd med min färg. För att inte tala om alla pengar, utväxter osv... nä hjälp!

MEN,

Jag har samtidigt alltid älskat riktigt riktigt mörkt hår. Kanske inte riktigt svart, men riktigt riktigt mörkt brunt. Typ som audrina i the hills, eller megan fox... om ni förstår vad jag menar. Och så skulle man ju kunna tona. Det sliter nästan inget på håret, vissa påstår till och med att det är bra för håret. Sen tvättas det ut, ganska snabbt till och med. Hyffsagt billigt och du slipper utväxt... Ska man våga testa?
Tror ni att jag skulle passa i det?

Ska nog springa över till frisörsalongen här brevid och referera lite i frågan... =P

Såhär ser i vart fall mitt hår ut nu, kanske lite mörkare då denna bild är från i sensommras...



Hjälp mig nu!!

Kan ni nått om hår, vad tror ni??

Malle - hmmm.... ska man våga exprimentera på sitt heligaste...??

Snart tävlingsdags...

Tänkte snart anordna en till tävling... Priser och hur tävlingen kommer att gå till kommer ni att få veta lite senare. Ni får helt enkelt hålla lite utkik!
Däremot kan jag säga att priset, som vanligt, har med skönhet eller makeup att göra!

Varför inte slänga in önskemål på priser, så ska jag försöka ordna tävlingar efter era önskemål!



Ge mig förslag nu, lämna gärna förslag på hur ni tycker att tävlingen ska gå till med. De förra tävlingarna har varit mycket uppskattade och det har varit månag som har varit med och tävlat... Gör ju tävlingar för eran skull, så då är det väl inte mer än rätt att ni kommer med lite förslag.. ? =P

Malle - sugen på tävling igen...

Djurplågeri...

Finns det något som jag verkligen I N T E tål så är det barn och djurplågeri. Djur och barn ska man helt enkelt inte ge sig på. Det gör mig nått så fruktansvärt förbannad. Skulle nog lätt kunna slå ihjäl någon som flådde djur levande, om jag fick tag på en, skulle dessutom göra det långsamt och extremt plågsamt. Och allt med ett stort, brett leende på läpparna.
Jag vet, det gör inte mig så mycket bättre. Men jag kan försvara mig bättre än djur. Djur ger ofta en ofantlig kärlek till sina nära, trots avskyvärd behandling så finner dom sig ofta i det för att tillfredställa sin ägare.
Hur en människa ens kan vara så himla tom inuti att de kan se djur plågas, timme efter timme tills dom till slut dör av ren utmattning och smärta är för mig helt jävla (pardon my french) obegripligt. Jag skiter i om man är fattig, behöver de lilla summan pengar det ger. Man ger sig inte på djur eller barn.
Att flå djur levande, slå ihjäl sälungar, låta djur svälta till döds, anordna djur-fighter, det är inte bara otroligt onödigt, det är fruktansvärt grymt.

Visste ni till exempel att Rodeo är en sport full av sjurmissandel, de slår, misshandlar och kväver hästarna till döds. Vad har hästarna gjort dom, förmodligen bara tjänat de troget på deras så gårdar, gjort som de blivit tillsagda och gjort det med kärlek.
Att ett så stort företag som Coca Cola kan vara en av huvudsponsorerna av rodeo är för mig helt obegripligt.

Jag undrar vad dessa människor känner. Tycker de att det är balla för att de slår ihjäl sin hund för att den inte satt exakt då de bad den göra det. Känner man sig stor, stark och manlig av att misshandla en häst till döds under 10 minuter?
Fyyyyyy faaaaan vilken liiiten, patetisk människa man är om man gör sånna här saker.

Var en man, låt bli!

Nu är jag så jävla förbannad så ska sluta här och försöka göra nått annat....

Malle - fyyyyyyyyyfaaaaaaaaan för dessa människor...

God eftermiddag...

Har inte blivit någon uppdatering förens nu, har inte hunnits med. Har vart en del att göra på jobbet, och så har Miss. L varit här med Miss. A så käkade lite lunch med dom osv...
Har en del grejer att fixa med till på lördag. Ska ju sminka och styla hår på Kroppsmålnings - sm. Så ska börja kolla färger osv nu inför det. Vet på ett ungefär hur jag ska sminka, men ska skissa lite på det i alla fall. Ska planera håret lite med... det är en riktigt tuff nöt att knäcka. Men det löser sig, tror jag vet hur jag ska göra.

Ska ni kolla på kroppsmålnings-sm på lördag i sthlm?

Ska bli skönt sen när denna veckan är över... kommer att ha en del svar, saker och ting kommer att vara i definitiv rullning och jag kommer att kunna ta tag i saker helt och hållet. Skönt!

Nä ska ta fram kritorna och börja skissa på min lilla ansiktsmask som jag ska skapa på lördag.. =P

Malle - planerar tävlingen...


Bloggkoll...

Tänkte bara påminna er om att ni kan följa mig genom bloggkoll om ni vill....
Klicka på ikonen här nedanför...





Malle - tipsar...

Mina jag och Irene...

Älskar den filmen. Om ni har missat det så går den på trean nu. Riktigt bra och rolig film. Exakt min humor. Älskar Jim Carey.
Har missat det mesta dock eftersom jag kollat på Desperate Housewifes. Äntligen blev den där Kayla avslöjad. Det skrämmade är ju att det finns ganska många sådana barn där ute i världen.

Har pratat med Miss. L med om kroppsmålnings-sm på lördag. Blir inte bara så att jag ska styla håret, utan jag ska även sminka håret. Tema osv vill jag inte avslöja förens lördag, eller kanske på fredag kväll. Ska sjävklart fota en massa under eventet. Får se hur jag löser det med den andra plåtningen på lördag med... hmm, men det löser sig alltid.
Ska i vart fall blir sjukt kul att sminka detta, få leka av sig lite. Niiice!



Nu ska jag kolla på Tila Tequila 2, har iofs sett hela serien på mtv.com för längesen så vet hur det slutar, men gillar den här säsongen!

Malle - framför tvn...

Brandbilar och poliser...

Handlade på vägen hem från jobbet, så nu har man lite mer ätbart hemma. Ska laga till en schyst ceasarsallad till middag till exempel. Tyvärr köpte jag inte hem nått gott bröd till, attan, kom ju på nu att det glömde jag. Man kanske skulle ta och slänga ihop nått gott enkelt bröd nu... då har man ju lite till frukost imorgon. Ja så får de bli. omständigt men gott!

När jag svängde upp på gården vid mitt hus möts jag av två brandbilar, en polisbil och en massa tillhörande männiksor som sprang fram och tillbaka vid husen. Great tänkte jag, nu är mitt hus bränt och förstört. Men det var det inte, var andra huset. Eller det var inte bränt eller förstört, några hade ringt polisen då en av lägenheterna på andra våningen (som var helt och hållet nersläckt) hade haft balkongen helt vidlppen hela dagen. Folk blev väl oroliga.
Lösning, enligt mig, de har bara glömt att stänga, finns inga sånna här stopp på våra dörrar, så fast man drar ner handtaget så kan de röras hur mycket som helst...

Nä, nu blir det lite bakning då!



Hörs lite senare!

Malle - blev liiite orolig där ett tag....

Blondinbella tar en paus...

De flesta vet väl vid det här laget att Bloggdrottningen Blondinbella har tagit en paus.
Det förvånar mig att ingen av de större bloggarna skriver nått om det. Trodde att det skulle debatteras friskt omkring dett ai bloggar, och det gör det, fast på en mindre nivå.

Personligen har jag mina aningar om varför hon lägger av. Jag tror att hon insett att hon börjar snarare tappa läsare istället för att få fler. Hon har nog nått sin limit på läsare. Snarare är det många som börjar bojkotta henne då hon tappat sin ödmjukhet till sina läsare, de som faktiskt gjort henne stor, och som ser till att hon håller sig på toppen.
Jag tror att det är ett klokt beslut att sluta, hon behöver få vara ung... att uppnå sina mål i så tidig ålder gör bara att man kommer att ha svårt att hitta nöjen, mål och saker att sträva efter resten av livet, så varför inte vänta lite med det. Passa på att vara ung, dum, göra misstag och faktiskt kunna blicka tillbaka till dom och skratta, men veta att man lärde sig nått av det. Det är det som är att vara ung.

Jag har aldrig riktigt gillat hennes blogg, men smaken är ju som baken. Tycker att hon vart duktig och driftig. Hon kommer att kunna gå superlångt!


Vad tycker ni om att hon har slutat blogga, följde ni hennes blogg??

Innan jag drar så bjussar jag på ytterligare en bild från plåtningen i söndags...



Nä nu ska jag vara duktig och jobba lite... =P

Malle - working...

Solen skiner...

Solen skiner och det är tisdag. Kan inte annat än bli en bra dag idag. Trots att det började som en mindre bra dag, men kanske är all min otur utagerad... =P

Ska uträtta en del ärenden strax sen är det faktiskt en relativt lugn dag, förutom att jag ska förbereda en del inför kroppsmålningssm på lördag. Ska se om Miss. L vill göra en veckans Makeup med. Blir nog nått med glitter. Hoppas bara att hon har tid och att min kamera vill sammarbeta.

Hörs lite senare sötnosar!

Malle - på stan och uträttar ärenden...

Kroppsmålnings - SM...

Ni som följt min blogg vet ju att Mist Stockholm och Makeup Institute anordnar Kroppsmålnings-SM på lördag, läs tidigare inlägg dom finns i kategorin Makeup och skönhetstips.

Vill ni komma och titta när några av världens bästa kroppsmålare skapar sjuk fin konst, så kom till Grev Tureg. STHLM. Eventet håller på under hela lördagen med start kl. 9.00.
Jag ska faktikst själv vara med och delta, dock inte som kroppsmålare utan mer som assistent och hårstylist till Miss. L.

Ska bli grymt skoj att se av konstnärerna kommer att skapa..

Nä nu ska jag ta och ta en långrunda med Bossen...

Kom till Sthlm och spana in Kroppsmålnings - SM, ett skönhetsevent utöver det vanliga!

Malle - ute och promenixar...


Krångligt internet...

Mitt internet dog på eftermiddagen i salongen. Ingen aning om varför, men gör det ibland. Nu är jag i vart fall hemma igen och är därför med internet igen.
Ska värma på min asgoda köttfärssås som jag lagade till i lördags, och sen ska jag faktikst mest slappa framför tvn, blir väl kanske lite lite pappersarbete med. Han dock med det mesta på jobbet idag. Jätteskönt!

Bokade tid hos veterinären för Bossen idag. Han ska ju ta sin ettårs vaccination och så ska han dra en tand. Opassande nog så fick han tid för spruta och operation, på sin födelsedag... Stackars bubben, han kommer va helt groggy... =P



En mycket mycket liten Boss... Första kvällen han var hemma hos mig.... Oj va snabbt han växer, snart är ju killen ett år!!

Nä nu är jag sjukt hungrig!!

Malle - maaaat...

Sneak peak...

Har fått ett par bilder från igår... kommer flera senare. Dessa bidler är från första ombytet, och första platsen vi plåtade på. Väntar med spänning på de andra, belv riktigt nöjd!

     


Nå vad tycks...

Malle - bjussar på lite bidler...

Subways...

Har nyss ätit lite lunch med Miss. L och Mr. L, mackor från Subways, sjukt gott. De är här på jobbbet på deras håltimme. Sen blir det till att fixa en massa pappersgrejer, lämna igen kläderna från plåtningen igår, fixa lite grejer med UNT osv.... Dagen har mycket att erbjuda!

Måste ringa min bank med, men kan nog inte göra det förens imorgon, har inte de grejerna med mig som jag förmodligen behöver.

Visning imorgon igen. Hoppas att de gillar det dom ser så att jag kan bli av med "skiten" så snart som möjligt.
Dagen är intressant, kommer att få många beslut idag, hoppas på det bästa just nu, och jag kan snart avslöja vad allt hemlighetsmakeri handlar om. Ska bli skönt att kunna skriva öppet om det utan att behöva föklara allt i gåtor.



Malle - working working...

Vilken dag!

Vilken vacker höstdag det har varit. Har varit fullt med folk på stan idag. Har inte blivit någon bloggning då jag har plåtat hela dagen. Eller jag och jag, jag har stylat smink och hår och Mr. J har plåtat.
Vi plåtade uppe vid Uppsala Domkyrka, riktigt nice bilder. Finns ju så himla bra miljöer att plåta i där. Nice nice!
Att ha varit ute hela dagen tror jag att jag behövde. Massor av frisk luft, lite sol... Perfekt!
Modellen var riktigt söt, och hon var riktigt duktig på att posa och jobba framför kameran. Så ung, och sån talang, hon kan gå riktigt långt!
Bilderna kommer så snart jag har dom!

hmm, funkar inte att lägga upp bilder nu...

Just det, när vi kom till kyrkan så var det ett kärlekspar som satt i solen. Efter ett tag så låg de på trappan och pussades och mös. Till slut så låg de och "pillade" på varandra innanför kläderna. Ja menar, whats up with that!!!

Nä doggen vill busas...

Mysig lördag...

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag. Men har helt enkelt inget att berätta.
Jobbade ju som sagt under dagen, sen har det bara varit städning och tvättning som gäller.
Lagade en god middag, slappade lite framför tvn och sen så jobbade jag liiite liiite.
Mer än det har inte hänt.

Ska strax sova, har ju en plåtning imorgon. Första gången på länge då vi inte har en fotoidé planerad. Vi tar det imorgon, jag har inte ens sett modellen. Haha, men det kommer gå superbra i alla fall, bilderna kommer bli Fiers!!
Ush,  har en massa bilder jag väntar på, men som tar som tid att få, skärpning Mr. A!! =P
Nådå han har massor att göra, det får helt enkelt ta den tiden det tar.. Men vill ju kunna visa er!

Hörs mer imorgon, då lovar jag att jag har lite vettigt att säga, ska bjuda på en dagens med... =)

Malle - god natt kära läsare...

Tjiiickidoooo...

Tjo, nu är jag hemma från jobbet. Var en riktigt lugn dag på jobbet. Skönt. Jag var trött, var fest i grannhuset i går, och imorse började mina helvetiska grannar bygga om IGEN kl. 8, ok på vardagar men fan inte på helgerna....

Ska ha en riktig städ och tvätt dag här hemma, det är mer än behövligt. Vad som händer ikväll får vi se... jag är öppen för förslg så att säga. Bäst alternativ vinner.. =P

Kanske ska sätta igång då, så man blir klar någon gång. Hörs lite senare!

Malle - är det inte jobb så är det städning...

Hemma igen...

I´m hooome!

Blev en god ceasarsallad på Grodan, inte allt för imponerande, men men , den var god. Mötet gick bra, det känns bra, nu är det bara en del saker som ska gå igenom de sista "kontrollerna", lite finlir som ska bestämmas, och sen är det klart.
Ni får veta på mån eller tis skulle jag tippa på då allt är bestämt osv.

Spännande spännande. Ska även sminka till en modevisning till en affär som öppnar snart i Nacka, men mer om det senare. Kommer inte ihåg exakt när det var och så. Men var två tjejer och två killar som skulle gå visningar i fyra dagar tror ja det var. Sen ska jag även fixa håret på en av modellerna i kroppsmålnings-sm som går av stapeln snart i sthlm (se tidigare inlägg i kategorin makeup och hårtips). Vad för styling det blir kan jag ej säga, men fan va coolt det kommer bli. Exakt hur jag ska lösa själva utmaningen med frisyren har jag ingen som helst aning om.... riktigt svår nöt att knäcka. Men men, det löööser sig.

Nä ska ta det lite lugnt nu innan jag ska nanna. Ska ju upp och jobba imorgon. Ska dessutom gå och hämta cykeln först, om det är kvar vill säga.

Hörs imorgon!

Malle - nöjd med dagen...

Get of the phone...

Försöker ringa mamma men är ju bara upptaget hela tiden. Vem är det som hon pratar så länge med egentligen, gissar på att det är pappa då det är upptaget där med.. =P

Jaha, då har man snart gjort sitt hör på jobbet idag. Måste hinna hem, lämna lite saker, hämta lite saker, byta byxor samt köpa biljetter innan tåget går 10 över 5. Jag är hungrig så ska bli nice att gå på restaurang.

När vi var små hade vi alltid en liten onsdagsritual med familjen. Hur mysigt som helst. Varje onsdag gled vi nämligen ner till Ängby krog, käkade middag hela familjen, satt och snacka om allt och inget, skola jobb osv.
Började väl fasas ut när brorsan va ganska liten och när restaurangen bytte ägare.
Jag och syrran käkade VARJE gång oxfilé, pommes och bearnaisesås. Kyparen tog inte ens beställningar från oss, de gick ut i köket och började direkt. Till efterrätt blev det oftast glass eller bananasplit.
Kan verkligen sakna det. Grymt roligt. Vi hade verkligen bra kontakt alla i familjen då, inte för att vi inte har det nu. Men nu har ju jag och syrran flyttat hemifrån, bor i olika städer. Mamma och pappa bor mitt emellan. Vi ses helt enkelt ganska sällan. Alla i vår familj har pluggat, jobbat på heltid vilket gör att det blir svårt att få tiden att räcka till.
Något som jag verkligen kan rekomendera till alla familjer, visst alla kanske inte har råd att gå på fin restaurang en dag i veckan. Men kanske ett kebabhak, eller varför inte sätta sig några timmar på ett fik nån dag i veckan. Är det fint väder (läs sommar och varmt) så kan man ju baka nått och sen gå ut och sätta sig ute. Perfekt!

Nä nu ska jag packa ihop, stressa hem en snabbis, och sen bär det av till El Stockholmo!



Bild: Bestofnordic.se

Malle - på språng, håll tummarna för mig nu...

T.G.I.F

Freedag!

Sovit gott?

Själv har jag inte alls sovit gott, jag som var skitglad igår för att jag mer eller mindre var frisk, fick ju äta upp det idag, då allt mer eller mindre börjat om. Skit oxå... Men men. Sitter på jobbet, ska fixa med en del saker, och ikväll är det ju mötet/middagen i sthlm. Ska bli nice, spännande spännande.

Kommer förmodligen bli ganska dålig uppdatering idag då jag har massor att fixa, ska iväg till sthlm mm. Men vi får se hur mycket det blir.

Malle - god mooorning!

Lååång dag...

Ush vilken jobbig dag det har varit idag. Ska ta en sista runda med Bossen och sen ska jag lägga mig i sängen och kolla på tv. Gissar på att jag somnar ganska omgående, skulle bli duktigt förvånad om jag håller mig vaken lika länge som jag brukar.

Hörs imorgon sötnosar!!

Malle - sign off for the day...

Pappersarbete...

Blä, pappersarbete står mig upp i halsen just nu. Fyy faan va trist det är. Har haft huvudet nerborrat i en massa papper, massa siffror och skit nu i över tre timmar. Är helt borta i skallen. Astrött blev jag med. Lite frisk luft skulle ju inte sitta helt fel. Ska nog gå och ställa mig utanför butiken ett tag.. =P

Har dock varit sjukt effektiv idag, som en liten duracellkanin på speed. Så det är ju positivt i vart fall. Då slipper jag sitta med så mycket ikväll. Lite hinner jag göra imorgon på jobbet med. För imorgon kväll ska jag på möte/middag i sthlm. Får se vilken restaurang vi hamnar på, men kommer nog bli supergott. Ska bli grymt intressant att se vad som blir bestämt imorgon, vart allt tar vägen, går det bra så kommer även ni att få veta vad som är i görningen!

Är bara två timmar kvar ungefär tills jag får åka hem, då ska jag nog laga ihop nått med pasta, och sen ska jag ligga i soffan utan att göra ett piss. Det har jag gjort mig förtjänt av, sen får man ju inte glömma att det är säsongspremiär för Criminal Minds!



Malle - sliter som ett djur här...

Makeuptips # 19...

Varför inte bjussa på ett makeuptips så här en regnig torsdagförmiddag. Tror att det verkar ganska uppskattat. Även om det är få som ger mig lite feedback är den jag får väldigt positiv... =P

Skönhetstips # 19: Makeupverktyg...

Att det finns en massa penslar och borstar för att underlätta arbetet vid appliceringen av makeup det vet väl dom flesta men nu ska jag ta upp en del av de hundratals verktyg som finns för att underlätta arbetet lite. Kan omöjligt ta upp alla, men tar upp de vanligaste, de jag man tycker att man bör ha hemma och som är mest användbara!

Pincett:
Pincetten tror jag att alla har hemma. Eller finns nog en i varje hushåll i vart fall. Denna praktiska sak är inte bara användbar inom makeupområdet. Men är det jag tänker ta upp idag.
Pincetten används mest till att plocka ögonbrynen. Men är även användbar till att till exempel fästa lösfransar.
En bra pincett ska vara av stål, tunn och gärna med en sned vinkel längt ut, detta för att lättaste komma åt de mista och kortaste håren. Här tycker jag faktikst att priset reflekterar ganska mycket av kvaliteten på pincetten, så spendera gärna en extra slant på en bra pincett, den håller ju i princip för alltid så det kan det vara värt.
Skulle de bli så att pincetten inte riktigt vill ta håren efter ett tag så kan den ha blivit lite "sliten" och smutsig. Det brukar jag fixa till genom att knipa ihop pincetten om en nagelfil och dra några gånger, dock inte för mycket eller med en för grov fil.



Fransböjare:
Fransböjare tror jag inte används lika mycket idag som den gjorde för några år sen. Själv använder jag den aldrig då jag har ganska långa och böjda fransar av mig själv.
Om man ska ha en fransböjare ska man vara säker på att den lilla "gummilisten" som finns i böjaren är gjord av silikon. Att ha en vanlig "list" i gummi blir för hårt för fransarna och kan skada, eller i värsta fall ha av fransarna. Vill man ha en böjare med silikon brukar man få betala liiite extra men det är verkligen något att spendera en extra slant på. Dessutom brukar de som har silikonlist ha refill-lister att erbjuda.
Tänk på att använda böjare EFTER att du haft på mascaran.
Det är inte så att fransarna går av om du böjer efter mascaran, bara du ser till att mascaran är torr först. Så vänta några minuter innan du böjer. Detta gör att böjningen verkligen håller, vilket den inte alls gör om du böjer innan du lagt mascaran.



Franskam:
Kanske ett okänt verktyg för många, men ack så nödvändigt. Hur många är det inte som har dessa värdelösa franskammar i plast som inte alls hjälper, eller som står med säkerhetsnålar eller gud vet vad för att få bort klumparna från fransarna. Detta är en av de mest använda verktygen i min salong, använd på ALLA kunder.
Det är en liten kam i metall som lätt som en plätt tar sig igenom alla klumpar, stora som små. Den är helt suverän. Kan även användas till ögonbrynen.



Svampar:
För en del så räcker inte riktigt pengarna till att köpa en massa dyra borstar (för ska du köpa borstar så ska du köpa med äkta hår, de i syntet är inte alls bra, det bli inga bra resultat mm). Att ha pensar för puder eller foundation är därför kanske inte prio ett utan då funkar svamparna perfekt.
Vid flytande foundation så ska man använda en svamp med latex.
Vid fasta foundation eller consealer så ska man använda svampar utan latex.
Alltid när man jobbar med svampar ska man se till att de är fuktiga. Så blöt dom och vrid ur. Detta gör att mindre produkter förvinner in i svampen (vilken man sparar en del pengar på), dessutomhåller den sig fräsh mycket längre. Glöm inte att tvätta dom då och då!

 



Puderpuff:
Även det är ett mycket bra, och nödvändigt verktyg. Även detta är ett sätt att spara pengar på dyra penslar. Puffar kommer i olika storlekar och former. Det man ska tänka på är att kolla om de går att tvätta lätt och smidigt. Lättaste är de där man kan ta ur fodret vilket gör att de torkar snabbare.



Pennvässare och acrilpallet:
Dessa verktyg är inga måsten, men väldigt bra att ha. Dels pennvässaren till kajalpennor mm. Att dela med samma som man vässar pennor med är inte alls någon bra ide då det kladdar av sig, men framför allt sprider bakterier.
En acrilpallet är jättebra att ha om man använder flytande foundation då man lätt håller upp några droppar foundation på paletten och arbetar in i svamp/borste och applicerar. Mycket bätter än baksidan på handen även om det funkar det med.
Här kan man även vara kreativ hemma, kanske har man nån gammal kakelplatta eller annat smart att använda som palett!

 



Sådär nu fick ni lite tips om verktyg, är verkligen en liten djungel av verktyg där ute!

Malle - back to work...


Tacka gud...

Tacka gud för att det fortfarande finns dessa själar som förgyller ens dag inom serviceyrkena. Då menar jag de som sitter i kundtjänster av olika slag. Oftast är det personer som man mer eller gärna skulle se på botten av en sjö (ta det hela med en nypa salt nu people) eftersom de är så otroligt dryga, ointresserade och totalt inkompetenta. Varför sitta på ett telefonjobb om man hatar folk, varför sitta i en teknisk support om man inte kan de man jobbar med osv... STÄNDIGT blir man mött av dessa... MEN, M E N,

Jag har hittat världens trevligaste person. Skulle lätt kunna sitta och prata skit med henne i timmar varje dag. Så otroligt hjälpsam, trevlig, glad och skojfrisk så man blir ju helt förstörd av lycka att inte behöva mötas av nått drygt monster på andra sidan luren.
Har ju som sagt varit ett jäkla strul med att byta ut kortmaskinen här på jobbet. Och hon har varit så himla hjälpsam, glad och trevlig under alla av de kanske 20 samtal om bara problem. Trots att det inte är löst än så känns det ok, för jag vet att de gör allt de kan, och de gör det på ett trevligt sätt.
Hade det varit nån av de här vanliga klimakteriekossorna (pardon my french) som man möter på så hade jag tröttnat efter 3:e samtalet tagit maskinhelvetet, stampat sönder den och skickat tillbaka den i en miljard bitar.
Men just nu älskar jag mig kortmaskin, min supporttjej och allt som har med den att göra. Det finns hopp om mänskligheten i alla fall....

Malle - ja... tänk om alla kunde vara så där trevliga på alla kundcenter...

Världens härligaste män...

Blev inte en sån jättetidig kväll för mig i alla fall igår.
Såg ju att det var Grey´s Anatomy, vilket jag inte alls brukar följa men gårdagens avsnitt var rätt bra, sen så var det premiären för Världens Härligaste Män, och det var manju bara tvungen att spana in.

Jag tycker om Ann Söderlund brukar vara en riktigt bra programledare. Hon har en shjyst stil, är rolig, bjuder på sig själv och hela den biten. Men igår, vad var det som hände?
Ska man nu ha ett program om män, då kanske man inte ska va alldeles fnittrig, blyg och allmänt "fjortis". Hon brukar ju kunna tackla alla situationer på ett ballt sätt!
Sen tyckte jag hela programmet var allmänt rörigt, oregiserat och jag vet inte riktigt vad dom ville ha ut eller sagt. Dessutom så känns det som att en del grejer borde man ha tagit omtagningar på, vid felsägningar, stakningar mm...
Nja.. jagvet inte, det här måste ha varit de sämsta i hennes karriär hittills!



Bild: Aftonbladet.se

Vad tyckte ni om programmet?

Malle - ut i regnet...

Snooze...

GOD MORGON!!
Hoppas att eran morgon har varit god, att ni har sovit gott och allt det där.
Min morgon har varit helt ok. Mamma kom hem till mig för att sitta och plugga medans städerskan höll på hemma hos dom. Hade dessutom, som grädden på moset, fått ett trevligt mail från en viss Mr. M... nice!

Jag måste sluta snooza på mornarna. Men det är ju så himla skönt att få de där extra fem minuterna x 10.. =P
Sitter på jobbet sen en halvtimme tillbaka. Har/hade en brudkonsultaion vid kl. 10, som inte dykt upp än. Ska strax ringa och höra om hon glömt bort det eller om hon sitter fast någonstans.

Idag är skitvädret tillbaka. Självklart de dagar då jag måste springa runt på stan och lämna paket, fixa annonsering osv. Skit oxå... så himla typiskt. Men kanske lägger sig snart!
Har massor av pappersarbete att fixa med på jobbet idag.. så ska ta tag i det då det måste vara klart till mötet imorgon. Ska skriva det i mitt jättefina block, gud nåde den som förstör det blocket. Det var svindyrt och är skitsnygg i svart och vitt sammet (stavning?).

Ska ringa kunden nu, och sen blir det väl till att hoppa på cykeln för att dra en snabbis till posten...




Malle - time to give someone a call....

Trött, trött...

Ush, drog på mig världens migrän för nån timme sen. Verkar inte riktigt vilja släppa så blir nog en riktigt tidig kväll för mig ikväll. Vill ta en riiiktig långrunda med bossen först med oxå.
Måste börja tidigare imorgon med då jag har årets sista brudkonsultation. Känns lite trist att brudsäsongen är över. Gillar verkligen att jobba med brudar, är så kul att få pilla med alla frisyrer, få vara med på deras resa mm. Men är ju bara några månader tills nästa säsong börjar.. De första brudarna nästa år är inbokade i början av februari. Och är ju inte alls länge tills dess... =)

Tittar på Make me a supermodel, tycker inte alls att det är nått bra. känns lite b jämfört med top model...

Nä ska ut med råttan och sen ringa mamma, sen får de vara tack för idag tror jag så vida inte min migrän går över under promenaden!

Hörs imorgon!

Malle - huvudvärk...

Mycket på G...

Ajaj, har så mycket att göra, så mycket att planera, ta tag i. Vart ska man börja, vad är viktigast osv. Jag blir galen. Men det kommer att bli sjukt bra...
Vill inte avslöja nått här än så länge eftersom jag inte kommer hoppa ¨på detta projekt förens allt känns hundra och alla är nöjda och glada. Dock ser allt väldigt ljust ut just nu, så ser ut som att det mesta kommer att vara klart till slutet på denna vecka... Då får ni veta!
Men ger er en liten hint om att jag kommer bli stockholmare på halvtid... =P

Miss. L har varit här, även Miss. S var förbi en sväng. Snackat lite skit. Tyvärr blir det ingen veckans sminkning idag då det inte har hunnits med, just nu är allt ganska kaotiskt. Men blir på fredag förmodligen. Det kommer i vart fall någon gång under veckan det lovar jag!

Ush känner att bloggen just nu bara handlar om jobb jobb och åter jobb, men är tyvärr så mitt liv ser ut just nu. Försöker hinna med, samt orka med i all stress, att få ut skönhetstips, veckans sminkningar osv så mycket jag kan.

Jag vill ha mer respons från er, kära läsare, vad vill ni ha mer av, mindre av, ja ge mig feedback, ni var ju så bra på att kommentera, debbaterakritisera och berömma för några veckor sen....



Malle - fortsätter med nödvändigheterna...

Frukost och telefonkonference...

Prioriterade att få sova lite längre idag, så ska strax käka frulle här på jobbet. Och ska även strax sätta mig i en telefonkonference. Drömde nått riktigt skumt i natt, men nu kommer jag inte längre ihåg vad... Hmm...

Anyhow, kommer blir en ganska lugnt dag, fast med mycket ärenden, pappersjobb osv. Måste även gå förbi UNT för att fixa in en annons till ett event vi har här i Uppsala i slutet på November.
Sen ska ju alla 3 plåtningar i helgen planeras. Va ska vi ha för tema, kläder, smink, ute eller inne vilka tider osv. Som det ser ut nu så är det 1 tjej och 2 killar som ska plåtas. Skoj skoj, det kliar verkligen i mina portfoliofixarfingrar!

Känner mig ganska frisk nu, börjar verkligen gå åt rätt håll. Känns bra så att man kan komm aigång med träningen snart igen. På riktigt denna gång!
Har hittat ett nytt gym här i Uppsala som man kanske ska testa på, verkar bra, bra pris med.

Nä, snart så ringer telefonen och då har jag inte tid med det här längre.. =P
Hörs senare!

Malle - working..

Nattpromenad...

Ska strax ut sista svängen med lilla råttan, självklart med lite Armin van Buuren i öronen. Kan verkligen gå runt i timmar om jag lyssnar på hans låtar. Man börjar gå hem, sen när man är nästan hemma, går man en runda till, sen en till, och sen en till. Tills lilla bossen vill hem och sova. Han brukar tröttna innan mig!

Och lilla skroten som ska få ha sin kompis Bessan hos sig i veckan med. Så får han leka av sig igen. Tur att vi hittat lite ungt blod som orkar med hans tempo. Lilla ADHD hunden.. =P

Sen blir det bums i säng för mig, kanske ett avsnitt eller två av South Park innan.. vem vet!

Hörs imorgon, då kommer fler skönhetstips upp! Om Miss. L kommer förbi, kanske även en veckans sminkning!

Malle - tack för idag, slut för idag...


Lakrits-citron-glass...

Har hittat världens goodaste glass!
Jag är helt såld, jag vill äta den dygnet runt, till frukost, lunch och middag. Varje dag!!

Den kommer från SIA, heter helt enkelt lakrits - citron. Finns bland annat på ICA... Gå genast och köp!!



Muuuuums!

Bild: saravillfara.se

Malle - mumsar massa glass...

Mist...

Vet att det är många som undrar varför jag hela tiden skriver om mist, och ofta använder deras bilder när jag skriver om produkter osv.

Nu är det verkligen inte så att jag får betalt av dom, eller att jag är köpt av dom eller nått sånt. Utan jag är helt enkelt återförsäljare av Mist Sthlm, jag äger en egen mistbutik i Uppsala. I och med att jag jobbar med deras produkter, använder det privat osv så blir det att de alltid kommer med när jag tipsar om bra produkter osv.
Dessutom får jag använda deras bilder mm så använder mig helst av de bilderna då det faktikst är olagligt att ta vilka bilder som helst på nätet.

Så enkelt var det... =)



Malle - en liten förklaring...

Makeuptips # 18...

Då var det dags, det utlovade makeuptipset...

Makeuptips # 18: Foundation...

Det är med foundation tycker många är väldigt svårt. Så tänkte att jag skulle försöka bena ut de mesta i denna djungel av kunskap.. =P
Det finns en rad olika foundations, för olika hudtyper och för olika ändamål. Ska dela upp det och förklara lite vad som är till vad osv.
Anledningen till att man har foundation är för att man vill jämna ut hyn, ta bort skavanker osv. Färgen ska vara så lik son egna hudton som möjligt och provas alltid ut på tinningen. Absolut inte handen.
I tinningen så har vi den ljusaste färgen i ansiktet, och det är den färgen man vill ha på foundation inte nån annan då det är då man får den här looken av att man har en felfärgad mask i ansiktet. Då kan foundation gärna se orangeaktig ut. Vill du bli brunare, använd absolut inte en mörkare foundation utan avsluta med att lägga ett bronzingpowder i ansiktet.
Glöm inte heller att applicera foundation ner på halsen, och ut på öronen, man vill inte se några kanter!

Flytande foundation:
Först så har vi den vanliga foundation som är flytande. Finns även den i lite olika varianter. Men över lag kan man säga att denna är till för den med normal eller blandad hy. Den är halvtäckande och används ALLTID tillsammans med consealer och puder. Consealern använder man om man behöver under, inte över utan under sin foundation. Pudret lägger man på sin foundation för att stabilisera den, göra så att den inte färgar av sig på kläder, ta bort glans osv. Pudret man änvänder är då alltid ett löst puder.
Applicerar sin flytande foundation gör man antingen med en fuktig svamp (varför den ska vara fuktig spar jag till ett senare skönhetstips), eller en foundationborste. Blir ingen större skillnad i resultatet mellan de två, utan är mer en kostnadsfråga.




Fast foundation - Fetsmink:
Förutom den vanligaste flytande foundations så finns det även en fetbaserad foundation, en krämfoundation kanske man kan kalla den som man ofta kallar fetsmink.
Denna är till för de med extremt torr hy, eller det med mycket acne osv, problemhy med andra ord. Den är heltäckande och använd tillsammans med ett löst puder. Eftersom denna foundation täcker så pass bra så behövs det ingen consealer.
Även denna applicerar man med fuktig svamp (med latex) eller med pensel.
Denna foundation är den foundation som man alltid använder inom tv, teater och fotografering. Därav namnet fetsmink. Det täcker det mesta och när man sminkar för tv, teater och foto så måste man överdriva sminket lite då man annars ser väldigt grå och glåmig ut. Kameran tar alltid en del av färgen från den i rutan eller på bilden.




Pressat puder:
Något som egentligen inte passar in i foundationkategorin, men som inte heller bär utelämnas är de pressade pudren. De är som en kombination av puder och foundation då det täcker mer än ett vanligt puder, just så som en foundation gör. När du använder ett pressat puder kan du välja om du vill ha consealer under eller inte, och du applicerar det med en borste eller med en puderpuff.
Pressat puder tycker jag passar bäst till de som har en väldigt fin hy, som mest vill ha nått litet att fräsha upp sig med och som inte behöver hålla på med en massa concealer, foundations och puder.



Sådär... tro jag fått med det viktigaste. Har lite småbråttom att hinna med här.. =P

Bilder: mist.se

Jag vill ha förslag på om vad ni vill ha tips om, droppa en kommentar eller ett mail så ska jag tipsa om det ni vill veta... just nu tar jag bara ämnen på måfå... =)

Malle - stress stress....

Let the sun shine...

Det fina vädret håller i sig, inte mig emot! Känns som ett riktigt sånt här höstväder, ni vet när luften blir lite krispig av kylan... Dum förklaring kanske men jag tror att ni fattar... =P
Var i vart fall riktigt nice väder idag när jag cyklade till jobbet.

Idag är det en del sminkningar på schemat och sen en massa pappersarbete, förberedelser inför möten osv. Suck. GUd vad skönt det hade varit att kunna sjukanmäla sig just nu. Min influensa, som numera gått över i en förkylning bärjar bli värre igen. Mina leder värker som tusan, börjar få ont i öronen, orken försvinner igen och det onda i halsen blir värre och värre. Inte blir det bättre av att jag jobbar hela tiden. Gaaah... men men, de man inte dör av härdar en som det så fint heter!

Kom nyss in en skitsnygg postenkille, han skulle lämna ett paket till mig. Tror ni att jag såg ut som ett as eller.. ja men visst gjorde jag det! Attans... =P

Nä.. ska börja fixa lite här, sen kommer ett skönhetstips om foundation!

Malle - time to work...

Tidsfördriv...

Utseende:

Hårfärg:
Brunett
Ögonfärg: Grön-bruna
Längd: 173
Skostorlek: 39
Ålder: 22


Kärlek:

Har du en kille just nu? Nej
Gillar du någon?  Nja.. jo de gör jag nog.
Vem? I don´t kiss and tell...
Tillåter du din kille röra vid dig? Nej, verkligen inte... Jo, klart! =P
Överallt? Ja...?
Har du haft sex? Japp
Har du haft många förhållande? Nja, några, fast långa.


Smak & Stil:

Vad har du på dig?
En skjorta och raggsockor.
Hur ser dina trosor ut? Svarta hipsters.
Har du någon Bh? Ja.
Hur ser den ut just nu? Svart i spets.
Hur beskriverdu en ''fjortis"? Jobbig, högljud, osäker liten sak.
Hur beskriver du en ''plugghäst''?  Tar livet på för stort allvar, lite töntig.
Har du bytt stil någon gång? Nä.
Vem är din förebild? Har ingen direkt förebild.

Bad Days:


Har du varit full?  Ja, men dricker sällan så att jag blir full, väääldigt sällan.
Har du däckat?  Ja, en gång skyller allt på Miss. S =P
Har du haft sex på fyllan?  Nej.
Har du rökt? Nej
Har du snusat? Nej.
Har du gjort något olagligt? Nått olagligt har man säkert gjort. Sen finns de ju alltid de här mer att cykla utan lyse, gå mot rött osv...
Har du slagit någon ner till marken? Nej.

Ja/Nej:


Är du allergisk mot något?  Nja...
Tror du på Gud? Nej
Har du en Bästis? Nä, jag anser mig vara för vuxen för att ha en bästis.
Är du vegitarian? Nej
Är du olydig? Nej
Har du vart med om ett stort gräl? Ja

Antingen eller:


[x] mjölk/saft [ ]
[x] ibumetin/ alvedon [ ]
[ ] katt/hund [x]
[x] Cykla/gå [ ]
[x] öl/vin [ ]
[x] kanin/hare [ ]   

Sådär, nu har man fördrivit tio minuter på absolut skit... =P

Malle - nån lista måste man ju ha ibland...


Skönhetstips # 18...

Tänkte bjuda på ännu ett litet tips så här innan jag ska hoppa in i duschen för att sen slänga mig i sängen och sova som en klubbad säl!

Skönhetstips # 18: Vatten...

Ett av de absolut bästa skönhetstipsen är både billigt och lätttillgängligt. Nämligen vatten, massor av vatten.
Något som jag själv slarvar väldigt mycket med då jag verkligen HATAR vatten. Men har blivit mycket bättre på att dricka vatten, och märks verkligen en tydlig skillnad.
Att vatten är nyttigt för huden har nog de flesta hört, men det är även nyttigt för hår och naglar, ja egentligen så är det ju nyttigt för hela kroppen, men ni fattar vad jag menar. Att dricka ca 1 - 1,5 liter vatten om dagen gör verkligen underverk för ens skönhet.

MEN, det finns faktikst ett stort men här. Många vet inte om att det är "farligt" att dricka fööör mycket vatten då njurarna kan balla ur och ta ganska stor skada. Så drick vatten med måtta!



Malle - dags att hoppa i säng snart....

Blanda din egna musli...

Risenta har lanserat (var iofs ett tag sen nu) självplock för musli. Det är alltså så att du själv kan plocka ihop din egna musli efter smak och tycka på lösvikt. Sjukt bra, nyttigt och framför allt gott!
Finns massor av basingredienser, trokad frukt, kärnor och frön. Priset är 79 Kr/kg, vilket är helt överkommligt.

Riktigt bra initiativ!!



Bild: Risenta.se

Ni borde verkligen prova det! Min musli blev hur god som helt med lite dinkelpuffar, pumpakärnor, sesamfrön mm...

Malle - nyttigt och gott...

Virrig i huvudet...

Har varit på språng för att köpa lunch i över en timme nu, har haft värsta bra blogginlägget på g, men när jag skulle börja skriva så försvann det helt?
Jag är allmänt seg och helt borta i huvudet nu. Lite kul, skulle vilja film mig själv och hur jag springer runt som ett yrt höns här och sen kolla på det. Skulle nog få mig ett skratt eller två =P

Nä, nu ska jag gå och köpa mat, blir nog lite grönsaker och nått sånt. Sen ska jag försöka komma på vad f** det var jag skulel skriva om här...



Malle - får helt enkelt skylla på influensan....

Skönhetstips # 17...

Tänkte att jag skulle ge ett till litet tips. Eller blir kanske inte så mycket tips som det blir konstaterande eller diskuterande kanske man ska säga.

Skönhetstips # 17: Mascarareklam...

Varje dag så matas man med dessa mascarareklamer i tidningar och på tv. Nu vill jag inte dumförklara någon, men jag hoppas verkligen inte att nån går på det där. Om man till exempel tittar på Vanish "lita på rosa" reklam, så skrattar alla och fattar att allt är fake osv. Men det är inte alls lika självklart när det handlar om smink och skönhetsprodukter. Eller det är i vart fall vad jag har märkt bland mina bekanta.
Enligt mig så tror jag att de flesta vet att det är lurendrejeri, men att man accepterar lurendrejeriet mer om det är något som man själv använder, vill ha eller behöver.
Jag ser ju lösfransarna på varenda bild, i varenda reklam osv. Och jag har svårt att tro att även alla andra har svårt att se de, då det är allt annat än diskret. Vissa annonser gör mig rent ut sagt förbannad för att de är så himla tydligt vart de riktiga fransarna är och vart de som är fake är, kan man inte då, om man ska ha en oärlig annons, retuschera bort det eftersom man ändå retuscherar sönder tjejerna i övrigt?

Fanns en reklam som var helt äkta, och den älska jag. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilket märke eller vilken mascara det var då det var några år sen den gick.

Så vill du testa mascarorna, gå till valfri butik, använd testerna och känn på färgerna, kolla på borstarna osv. Många utav oss har en ganska bestämt önskan på hur vi vill ha våra mascaror, så känn på färgern mellan fingertopparna, är den vattnig eller fyllig?
Måla med borsten på baksidan av handen, hur känns borsten, och hur blir färgen när du stryker ut den med borsten... Testa dig fram, jämför, du ska se att du kan komma fram till ganska mycket genom att testa produkterna på detta sätt!!



Testa er fram, kanske hittar ni en ny favorit??

Malle - kanske inte så mycket till tips... =P

Godmorning Sunshines...

Jahapp, då har vi kommit in på vecka 41. Snart är det jul.. gud vad tiden går fort.
Är riktigt fint väder i Uppsala idag, trots att det är kallt så lyser solen och himlen är blå. Mysigt höstväder med andra ord!

Är långt ifrån frisk, men ska försöka komma tillbaka till vardagen vare sig jag är frisk nog för det eller ej. Sitter som vanligt på jobbet, har helt plötsligt en miljon saker att göra, och självklart så ska jag se till att bloggen kommer igen nu med efter att jag vart sjuk och struntat lite i den.

Ush har så mycket att göra att jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja. Är väl bara att hugga in på nått och sen bara beta av grej efter grej. Måste samtidigt ta ett steg tillbaka, tänka på mitt nästa drag, vilken väg ska jag gå, vilket ska bli mitt beslut i vissa frågor osv. Ja ni förstår säkert ingenting, men ni kommer tids nog!

Nu ska jag jobba!

Vad ska ni göra idag?
Plugga? Jobba? Eller är du kanske så lyckligt lottad att du är ledig??

Malle - working my ass off...


I´m Back...

Yes, jag är äntligen tillbaka till civilisationen. Fortfarande sjuk, men liiite bättre är jag nog allt. Även om det verkar ha satt sig mer i halsen igen.

Åkte hem till mamma och pappa igår eftermiddag. Fick min potatissallad som jag tjatat så mycket om =P
Sen blev det till att spana in Stjärnorna på Is och sen kollade vi på singalong och annat sånt där lördagsnöje. Riktigt nice att ta det lugnt, även om jag brukar kunna ta det ganska lugnt. Men skönt att få lite avlastning från Bossen med ibland.

Idag så har vi vart i huvudstaden en sväng och kollat in en del grejer som ligger lite på lur just nu, så har vart en massa möten, diskuterandes, funderandes osv fram och tillbaka hela dagen idag.
Blev även en fika inne i sturegallerian. Mys!

Blir inte så mycket mer bloggande idag ska snart hoppa i säng. Vill verkligen bli frisk då det imorgon börjar en ny arbetsvecka och är inte ledig förens söndag om två veckor.. =)

Hörs imorgon!

Malle - back again...

Sista jobbdagen för veckan...

Sådär, nu har jag kommit hem, har jobbat i salongen sen kl. 8.30 idag. Mycket slitigt nr man är sjuk, men har gått jättebra och så vidare så kan inte klaga. Speciellt inte eftersom jag är ledig fram till på måndag.
Så jag ska om ca 20 min hämtas av mamma, så åker jag hem till mina päron över helgen för att skämmas bort nu när jag är sjuk. Ska tvinga mamma att göra potatisgratäng ikväll, med massor av kött och vitlökssmör!!

Kommer inte att ta med mig datorn då jag ska passa på att verkligen vara ledig/sjuk. Kommer hem igen imorgon eftermiddag/kväll. Kommer att blogga nått från brorsans dator och kanske mobilbloggar lite med.

Hörs senare!

Såhär ligger Bossen hos mig nu när vi tittar på finalen av Top Model, det missar ni väl inte! Vem hejjar ni på? Själv så vet jag redan vem som vinner... :P


Malle - tar även en liiiiten bloggsemester på ca 24 timmar... =P

En dusch på det här så...

Känner mig ganska pigg just nu. Eller pigg i huvudet, men inte kroppen. Lite skum kombination men men.... =P
Har faktiskt varit duktig och småplockat lite även här hemma. Känner att jag var tvungen att få undan lite skit här hemma så att det är rent och städat när jag kommer hem, annars så kommer jag inte kunna koppla av när jag är hemma i helgen om man vet att det väntar på en när man kommer hem.

Ska gå och lägga mig i hyffsad tid då jag ska upp runt halv 8 imorgon. Första kunden är klockan 9 i salongen.
Sen kommer det fler kunder så kommer att få jobba över ca en timme, sen blir det hem till Knivsta. Då får Bossen springa som aldrig förr, den lilla råttan... =)

Ska ta och unna mig lite hemmaspa innan jag lägger mig så säger god natt till er alla nu!

Malle - snart frisk och tillbaka med full force...

Fröken duktig...

Ja herregud, trots att jag varit mer eller mindre död och allmänt svettig hela dagen så har jag hunnit med en hel del här på jobbet. Som jag tidigare sa så har jag uträttat ett ärende på stan, fixat det sista med kortmaskinen (Måste verkligen bara påpeka vilken underbar person Cecilia på point är, sjukt trevlig och rolig tjej), tvättat alla penslar, fixat med all tvätt, diskat och städat i köket, fixat iordning lite paket som ska iväg, packat brudens goodiebag till imorgon samt tagit fram allt till sminkningen i morgon bitti.
Ja har säkert glömt nått... men men!
Inte illa pinkat av en trähäst!!

Ska strax ge mig för dagen, trots att jag inte stänger förens vid 7 så känner jag att 6 timmar räcker när man har influensa. Då ska jag hem och ta en liten runda med Bossen, lägga mig i soffan me min glass som är kvar och ett stort glas cola light i handen. Kan det bli bättre?

Hej! Nu får vi se om det här kommer upp eller inte :P Är på väg in till sthlm i vart fall, ska på mitt lilla


Nu ska jag hem!!

Malle - fick nyss mycket intressanta nyheter...

Cupidosallad...

Ok, nu har jag varit en bitterfitta klart, jag har fått klaga osv...  =P

Har varit och köpt en sallad, uträttat ett ärende på stan och lite sånt. Och kom på att jag måste verkligen få rekomendera er om ett ställe, nämligen restaurang Cupido här i uppsala. Helt klart de godaste salladerna i stan, och den godaste fetaosten i VÄRLDEN!!

Så kommer ni hit till uppsala så måste ni verkligen testa, och om ni bor här och inte har testat den, SKÄMS! =)
Nu ska jag kolla igenom nya Makeup Store-tidningen som jag fick med mig på vägen....



Nu lovar jag att jag är glad, mätt och belåten... =)

Malle - älskar deras fetaost...

Kära lilla tre...

Jag sjuder skulle man nog kunna säga just nu. Eller nä, jag kokar nog fan.
Jag har tyckt jättemycket om tre hela tiden, deras företagsabonnemang är helt suveräna, deras priser likaså. All personal jag träffat/pratat med har varit supergulliga och hjälpsamma till max, tills för nån vecka sen.

Jag har bytt abonemang från ett privat telenorabonnemang till ett företagsabonemang hos tre. So fa so good. Men sen så skulle jag ju flytta över mitt abonemang eftersom jag inte bara kan byta nummer hur som helst då jag som företagare skulle få ett helvete att säga till alla att jag bytt nummer. Det är helt enkelt inte ett alternativ. Dessutom skulle det innebära nytryckta visitkort och hela den biten.

Men men, ringer då för att säga till om nummerflytt, får då veta att det går inte att göra i butik eller över telefon utan att dom ska maila en fullmakt till mig som jag måste fylla i och posta. Ok, visst även det kan jag köpa. Det skulle ta upp till 8 dagar från det att jag postat brevet att få nummret flyttat.
Går lite mer än två veckor, ringer för jag undrar va det är som händer då just ingeting händer.
Får då svaret, ja men den fullmakten har vi stoppat, eller inte godkänt. Jaha? Bra att ni ringer och säger det då??!!
Irritationsgrad 3,
Tydligen så hade jag bara skrivit under på ena halvan av pappret jag var TVUNGEN Att skriva på båda trots att det var jag som gav mitt egna nummer till mig själv så var jag fortfarande tvungen att skriva under på att jag släppte nummret och att jag tog emot det.
Irritationsgrad 5,
Ber om att att få godkänna det över telefon då det endå bara handlar om mig, hade jag tagit nummret av någon annan har jag full förståelse för proceduren. Men det funkade inte alls så utan de skulle maila en till fullmakt till mig som jag kunde posta in. Och fick väl göra det då, det var i början av förra veckan.
Rinde då nyss för att fråga varför inget hänt denna gång, och Surprice Surprice, fullmakten och ordern hade fastnat i systemet.
Irritationsgrad 7,
Men det var lätt fixat och hon skulle fixa så att ordern gick iväg på en gång. Jag skulle få ett bekräftelse sms där det stod att ordern kommit fram och ett datum då nummret skulle flyttas över. Frågade då lite nyfiket hur lång tod det skulel ta... ja max 5 dagar. Jaha, så då ska man vänta i 5 dagar till...
Irritationsgrad 9,
Fick nyss mitt sms, och där står det att flytten gör den 13 october, alltså om 10 dagar!!!!!!!

Blev jäkligt irriterad på tjejen i kundtjänt och frågade va fan de höll på med, då jag sa att jag har fått informationen om att det ska ta MAX 8 dagar om att flytta nummret. Att de inte ringer när fullmakten blir stoppad och att jag flyttar det för att ja verkligen måste. Mitt andra abonemang är avslutat och skulle kunna ha slutat betala för det för två månader, men tack vare deras inkompetens så har jag fått två extra fakturor därifrån, fakturor som jag egentligen inte skulla ha fått.
Eftersom det finns folk som inte kan mitt nya nummer så använder jag den gamla mobilen för att dels ringa upp och smsa tillbaka till folk som inte kn mitt nya nummer. Deras misstag har kostat mig en massa pengar!

IRRITATIONSGRAD 100000000

Är måttligt glad... ska faktikst sätta mig och skriva ett surt litet mail, och be om att de drar av en kompensationssumma från min nästa faktura från dom. De har trots allt kostat mig mer än 1000 spänn...



Sådär... nu ska jag trösta mig med att fixa lite skitsaker här på jobbet. Behöver kanske inte påpeka att det är måttligt roligt att vara på jobbet när man har influensa?

Malle - sjuk och arg...

Sos Gute...

Hej hallå alla läsare!

Ush, jag är fortfarande sjuk, men börjar bli lite bättre. Har legat i soffan och slappat till max. Blev en sväng till Ica med för att handla mer glass och sånt till halsen.
Kollade på premiären av S.O.S Gute, riktigt bra. Dock tycker jag det är så himla hemskt att behöva titta på det där med korna, men tyvärr så funkar ju djur så, även om man fick ut dom så skulle dom förmodligen göra allt för att kunna springa hem igen. Gillar sånna där realityserier, som typ sjukhuset, kustbevakningen osv osv...

Nä nu gnällar hunden, han vill mysa! Ville mest bara säga att jag lever, och att jag inte glömt bort er eller bloggen!

Malle - getting better...

Såhär ligger Bossen hos mig nu

MMS

Såhär ligger Bossen hos mig nu när vi tittar på finalen av Top Model, det missar ni väl inte! Vem hejjar ni på? Själv så vet jag redan vem som vinner... :P


Nollvision...

Som ni kanske lagt märke till så har vi idag fler olika hastighetsgränser ute i trafiken. Detta för att försöka minska antalet döda i trafiken varje år. För att komma närmare denna nollvision som önskas. Ärligt, det är ju så jävla urbota dumt att jag får spader!!!

I snitt dör ca 400-450 personer i trafiken varje år. Det är om man tänker efter sjukt lite. Visst är det självklart tragiskt. Men att sikta på en nollvision är ju bara löjligt. Olyckor kommer alltid att hända, djur kommer att finnas i skogar och mark, och även då och då även på våra vägar. Tröttheten kommer alltid finnas där (4 av 10 olyckor beror på trötthet), snö och halka kommer att vara en del av trafiken ett par månader per år, och så även (tyvärr) alkohol.

Att ta bort faktorer som djur, trötthet, halka, alkohol mm, är en omöjlighet. Och att ha en miljard olika hastighetsbegränsningar kommer snarare att göra att folk blir förvirrade i trafiken, eller skiter i det då det skiljer 10 km/h på vissa sträckor.

Ta till exempel som när lagen om att man ska stanna för fotgängare vid ävergångställen. De första åren efter att den lagen införts så ökade antalet olyckor i samband vid korning av vägar vid just övergångställ drastiskt.
Dessa faktorer är saker vi inte kan göra nått åt, och idioter som får hjärnsläpp och sätter sig bakom ratten när man är full kommer alltid finnas.

Men att spendera så mycket pengar på att ha fler hastighetsbegränsningar gör mig rent ut sagt förbannad!

Det dör TRE gånger så många psykiskt sjuka i sverige varje år. Varför inte spendera dessa pengar på att bättra den ganska dåligt fungerande vården för dessa. Eller inom äldrevården, eller varför inte den kassa skolan.

Jag blir så himla less på att de spenderar pengarna fel!



Vad tycker ni om det här med trafiken, de nya reglerna osv??

Malle - sur...

Någon, kom och ta hand om mig!!

Fortfarande sjuk. Mitt halsont gör så fruktansvärt ont... så finns inget annat för mig att göra än att svulla onyttigheter hela dagen, och tycka allmänt synd om mig själv. Yes!
Kanske en pizza till lunch, ja men varför inte...  =P

Jag hoppas verkligen inte att det är halsfluss.. det orkar jag verkligen inte med. Dessutom har jag sjukt mycket bröllops och festbokningar på lördag så jag M Å S T E vara frisk.

Just det har fått en del kommentarer som jag inte har någon blogg eller så att svara på så svarar på dom här:

Milli undrar:
Var kan man köpa Mist nagellack i Stockholm?

Jo finns ganska många återförsäljare i sthlm, lättast är för dig att gå in på http://www.mist.se/ och kolla vilket ställe som ligger närmast dig. Annars kan du beställa hem det i deras webbshop som finns på samma sida!

Emma skrev:
Du är så otroligt vacker på den övre bilden <3

Vill jag ju självklart svara på, vem älskar inte att få en sån kommentar!
Massa kärlek till dig!

Nä ska väl ta tag i mig sjuka krage och rycka upp mig lite, ta en dusch och sen åka och handla. Får se hur lång tid det tar, igår tog det typ 45 min för mig att gå fram och tillbaka till macken (är kanske 200 m).

Hörs lite senare!

Malle - ska försöka röra lite på sig...

Nyponsoppa...

Har ni tänkt på en sak, så fort man är sjuk så har man, eller i vart fall jag, ganska fasta "bli frisk"-rutiner. För mig handlar det mest om vad jag stoppar i mig än vad jag gör. Jag vill ha min nypon eller saftsoppa, är jag magsjuk så S K A jag bara ha avslagen sockerdricka. Så är det bara. Skulle det vara så att man inte får sina grejer så blir man inte bättre, och så fort man får de så blir man bättre, eller så inbillar man sig bara det.
I vart fall så känns det skönt att det finns lite rutiner som man i vart fall kan inbilla sig att de funkar, och kanske kanske så gör de även de med.



Ska ta en liten runda med doggen, skönt med liiite frisk luft med!

Malle - förhoppningsvis friskare imorgon...

Nya bilder igen...

Uppdateringen idag kommer verkligen att bli dålig, men mår inte alls bra. Har åkt på nått riktigt skit. Helt slut..
Men, har i vart fall fått en del nya bilder till en session som jag gjorde med Miss. T och Mr. J för två-tre veckor sen. Har visat lite bilder från denna session tidigare, men nu har jag fått lite fler bilder, så självklart så bjuder jag ju på dom med.

        


Tycker jättemycket om dessa bilder, kommer sitta fin fint i portfolion. Som för övrigt växer och växer just nu. Skitskoj!

Nå, vad tycks?

Malle - dricker massor av nyponsoppa...

Jahapp...

Jag har blivit knölsjuk. Jag misstänker halsfluss. Skitkul, verkligen!
Har så jäkla ont i halsen, den är svullen som fan, har svårt att svälja. Ont i heeela kroppen, får värk bara av att ligga på en mjukmadrass. Ont i öronen har jag med... Så detta blir ju en spännande dag...

Ska sova lite mer så skriver jag mer senare!

Malle - sjuk..

RSS 2.0