Skönhetstips # 23...

Har ju faktikst lite tid att blogga nu så ska bjuda på ett till skönhetstips... Eller snarare en liten miniskola...

Skönhetstips # 23; Rouge...

Rouge används egentligen inte för att framhäva drag, utan istället för att dölja tvärtemot vad många tror.
Rougen är alltid mörkare än ens hudton, och när man leker med färger så förminskar/döljer mörka (shader) skuggningar, och ljusa färger (Highlight) framhäver/förstorar drag.

Men att lägga på rouge kan vara svårt så ska därför ge er en liten snabbguide.
Många tror sig nog tillhöra den skara som har ett ovalt ansikte, men det är faktikst väldigt få som har det. Utan det är den formen man vill försöka få fram genom att skapa synvillor med hjälp av shaders och highlights.
Den ovala ansiktsformen har varit idealformen på ansikten sedan långt långt tillbaka. Genom att studera statuer och avbildningar ändå från faraoernas tid (mest tydligt är det i romersk och grekisk konst) kan man se att det nästan alltid är den ovala ansiktsformen som är avbildad.
Man har delat in ansiktsformerna i 4 former, Kvadrat, rektangel, trekant och ovalt.
Hur man lägger highlight och shaders på det respektive för att få en illusion om det ovala ansiktet ska jag strax gå igenom men först ska jag förklara hur man tar reda på vilken form man har. (Själv är jag trekantig, med "spetsen" neråt, min syster är trekantig med "spetsen" uppåt)

Ställ dig framför en spegel ta båda händerna och sätt tummarna längst ner/ut på kanten av kindbenet, alltså där benet svänger upp mot tinningen. Sätt pek och långfingrarna  på tinningarna och försök känna om det är någon skillnad i tjocklek. Jag då som är en trekant med spetsen neråt är bredare över tinningarna än vid käkbenet, en fyrkantig eller rektangulär har lika brett osv.
Om man är lika bred, så bestämmer längden och bredden på ansiktet om man är rektangulär eller fyrkantig. Om man kan ta sin ögonbredd 5 eller fler gånger från hårfästen ner till hakan är man med största sannorlikhet rekangulär. Är man lika lång som bred ja då är man självklart en fyrkant.

Oval:
Har man ett ovalt ansikte så behöver man inte tänka så mycket på shading, utan endast tänka på skuggningn på kinder, mer om det senare.

Rektangel:
Med ett rektangulärt ansikte så vill man dels ta bort lite av längden på ansiktet, detta gör man genom att lägga shader på ett litet område framför öronen. För att sedan förlänga längden på bredden så lägger man highlight längs med hårfästet i pannan.

Fyrkant:
Här vill man främst få bort det "kantiga" i utseendet. Detta gör man genom att lägga shader på kanterna på kindbenen, de vi mätte ifrån, och sen strax ovanför tinningarna. För att förlänga ansiktet så lägger man highlighter på ett litet område längd med öronen.

Trekant:
Här beror det lite på åt vilket håll man har "spetsen". Har man spetsen uppåt så betyder det att man är bredare vid kindbenen, alltså lägger man shader där, och highlight strax över tinningarna. Om man har spetsen neråt, gör man tvärtom.

Tänkt på att detta måste skuggas ordentligt, inga kanter ska synas. Här ska man endast ha en lätt brun ton, inga andra färger, skimmer osv.

Så nu vet ni lite hur man kan "ändra" formen på sitt ansikte.
Sen ska man ju lägga rouge på kinderna med. Även här finns det olika tekniker som är induviduella utefter vad du har för ansiktsform. Här kollar man inte så mycket på vilken form du har så, utan på hur konturerna i ansiktet går.

Har man väldigt framträdande kindben så lägger man shader PÅ kindbenen, alternativt på "åppelkinderna", och highlight under.
Har man däremot lite tjockare kinder, eller kinder utan framträdande kindben så lägger man shader under kinbenet, mellan örsnibben och mungipan. Highlighten lägger man då över shadern. Tänk på att alltid skugga ut det ordentligt så att inga synliga kanter syns.
Vill man få en liten mindre, eller smalare näsa så lägger man shader på näsryggen, samt highlight i två tunna linjer vid sidan om.
Har man kanske en liten dubbelhaka? Ja då lägger man shader hela vägen under kindbenen (hakan).

Kom ihåg, att mörk färg "trycker in" och ljus färg "trycker ut".



Hoppas att ni fått lite hjälp, och att jag inte förklarat allt för obegripligt.

Malle - tipsar på....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0