Imorgon blir det tandläkaren...

Nu är jag hemma, blev mycket senare än vad jag hade tänk mig. Men det var mys att träffa familjen lite.
Käkade en god söndagsstek med potatis och skysås. Mumma...

Ska strax hoppa i sängen ska upp ASTIDIGT imorgon. Ska nämligen (äntligen) till tandläkaren med mina visdomständer. Hatar ju tandläkaren så är skitnervös. HATA!!!
Men de ska nog gå bra förhoppningsvis.

Efter det ska jag vid 12-tiden träffa en ganska stor bloggprofil tillsammans med Mr. J, ni kommer väl ihåg min eminenta fotograf? Vi ska nämligen styra upp en, eller kanske fler plåtningar tillsammans med honom. Vem de är får ni veta efter imorgon. Någon som kan gissa kanske?

Därför blir de nog lite skralt med inlägg under första halvan av dagen, beror dock på hur lång tid de tar hos tandläkaren, bär hinna hem och ge er minst ett skönhetstips.. nu har jag ju jobbat så sjukt mycket denna vecka att det varit lite svårt att hinna med.. men nu så har jag lite mer tid igen.. Ni får ju ha lite överseende med att jag har ett liv utanför bloggen med. Vill ju skriva ordentliga inlägg, lägga tid på dom så att de har lite kvalitet inte bara skriva saker för sakens skull.

Jag och Mr. J har även kommit överens om att tröstpriset kommer att publiceras imorgon, och jag har även fixat till de sista inför tävlingarna dr en del smink lottas ut!

Hörs imorgon sötisar!

Malle - time to nanna....

Söndagsmorgon...

Då var det återigen söndag. Jisses va tiden får fort hela tiden.
Gick bra att jobba igår.. .men var inte alls så mycket att göra för att vara en löningshelg. Iofs så sparar folk kanske sina pengar till julklappar och alla studenter ska väl ha pengar att åka hem över julen... =P

Ska väl slänga i mig i lite frulle... köpt vörtbröd i fredags typ vääärldens godaste matsak. Sjukt gott!
Sen ska jag åka hem till knivsta för att käka lite adventsmiddag där, ska åka ut lite tidigare innan de blir mörk så att Bossen får springa av sig lite.

Så hörs ikväll när jag kommit hem mätt och belåten.. .=)

Malle - matdags...

En kväll med House i öronen...

Nu ska jag strax ställa mig i badrummet och fräscha till mig lite inför kvällspasset, på saluhallen. Vilket innebär en kväll i asbra, dunkande house!
I like!

Har hunnit käka, sova nån timme, busat med råttan, käkat, diskat och städa lite nu på kvällen. Skönt, då kan jag slappa lite mer imorgon. Bara tvätten, dammsuga kvar... woohoo!

Hörs imorgon loves!
Hoppas att ni får en super lördag, festa lugnt!

Malle - time to work again...

Festligheter med stort F...

Kom ju på att jag måste ju berätta om gårdagen...

Tyvärr blev de inte så mycket bilder då jag lämnade kameran hemma, har ju bara basminneskortet än så länge, va ju slut när jag köpte kameran, så kan bara ta 13 bilder eller nått. Men grabbarna plåtade friskt så kommer upp en del bilder på facebook inom kort så kan ju dela med mig av de då... =P

Men tog lite bilder på kvällen smink..

 


Drog först hem till Mr. S ett tag med Mr. J och snacka lite skit i väntan på taxin, som ni märker slopa vi de där med buss. =P
Tog taxin ut till flogsta och Mr. O, Mr. P och Mr. P´s place. Va typ inga där förutom vi första timmen. Sncka skit och blanda drinkar. Sen droppade Mr. P, Mr. A, Mr. J, Mr. E och Miss. E in. Och till sist kom en massa småbrudar.. Eller massor och massor dom va väl.. 4?

Ja var väl en typisk hemmafest, musik, dra runt och umgås med folk, dricka och allt det där.... Vid 12 så tog vi en taxi ner på stan. Först  så var de bara jag, Mr. O, Mr. J och Mr. J. Hahah stod i slottsbacken och trackaserade förbipasserade människor med scener ur grotesko... =P

Efter en jäkla massa dragande på stan, väntan på de andra, beslutsångest om vart vi skulle osv så blev det O´connors efter en SNABB sväng förbi terassen. Mys.. .Träffade även på Mr. B (sjukt kul, på tok för längesen) och annat folk från posten då de haft personalfest.
På O´connors blev de mest snack med Mr. O, och sen var det stängningsdags och jag drog hem. Niiice!

Var sjukt kul att träffa alla mina grabbar igen, var ett tag sen nu, saknar ju dom som fan. Vi har så sjukt kul ihop!

Så blir en repris ganska snart då.. Och defenitivt så blir det en repis på filmkvällen, SNARAST!!

Malle - går och nannar ett tag...

Hemma igen...

Såå nu var denna jobbdag avklarad, nästan i vart fall. Har bara nattpasset kvar. =P
De messade från huvudkontoret och frågade om nån ville vara ledig, men känner faktikst att jag vill jobba idag. Idag är första kvällen på ett tag då jag inte jobbat som en gnu dagarna krig passet, har sovit för lite (host host), ont i huvet eller liknande. Så jag jobbar gärna ikväll.. är ju dessutom mitt favritställe.

Dagen gick i vart fall bra, min buss var lite sen dock, men de gjorde inget då de ändå inte var redo att börja när jag kom ändå. Nice!
Var återigen 6 stycken tjejer som plåtades, före och efter, kliptes, färgades och sminkades. Precis som förra gången var damerna jättetrevliga, dock va de ett litet yngre gäng denna gång. Skojsigt.. nästa gång vi kör detta kommer förmodligen bli i februari.

Nu ska jag strax hoppa i säng och ta en liten powernap, sen blir det käk, duch och lite tillpiffning och till sist jobb.
Imorgon ska de storstädas här hemma och sen ska jag hem til päronen på lite julmiddag, eller adventsmiddag kansk eman ska säga. Mys!

Malle - working working...

Morrn Morrn, gör om mig...

Hello folks!

Hinner inte skriva så mycket nu.. Ska iväg till frisörerna för en sista dag med Gör om mig som vi anordnat. Ska bli skoj, samtidigt lite jobbigt. Det är mycket folk, mycket stress och lite kaos men men, nu är det sista, för denna gången. Så ska bli kul o se vilka personer som kommer denna gång.

Jag är ASTRÖTT... Festen igår va super, så underbart att äntligen få träffa mina grabbar igen. Woo hooo... ska berätta allt sen när jag kommer hem i eftermiddag, tid vet jag inte, får se om jag tar en powernap innan jag skriver eller ej. Kom ju trots allt hem kl. 3.... =P

Malle - working...

Hörde jag skål?

Sorry, hinner inte skriva mer idag.. ska iväg strax... Festen blev tidigareflyttad en timme. Så nu är det stress. Ni vet ju hur de är om ni är tjej! Bilder och lite sånt kommer imorgon, för nu ska jag strax till bussen!

Malle - stress...

Skräckfilmskväll av högsta kvalite...

Ojojoj, vilken superkväll vi hade igår.. =P

Började med att jag drog ner på stan för att uträtta en del ärenden och för att möta upp Miss. L.
När hon kommit in till stan med bussen bar det av till Kvarnen för att handla de sista till tacosen, lite snacks (annanas, melon, vindruvor, gurka, dipp och lite chips). Sen gick vi och skulle hyra film, kollade igenom hela sortimentet av skräckisar och höll till sist 5-6 stycken i handen. Gallrade ut de till tre och drog hem.
Filmerna vi valde var The Messenger, Unrest och Klassikern Poltergeist.

Här hemma så började vi mysa till det runt soffan, la ut en madrass på golvet, bunkra upp med en miljard filtar, täcken och kuddar (ok, kanske inte riktigt en miljard.. men ni förstår va jag menar). Skitmys, nästan så att man alltid skulle ha så, men då skulle man väl aldrig lämna vardagsrummet.. =P

Tog en liten snabb runda med bossen och började sen med maten, Tacos.
Gjorde även iordning fruktfatet, ett fat som de nallades ganska friskt på innan de var dags för det.. =P
När tacosen var klara så dök även Miss. S upp, och det var dags att hugga in på maten, alla var sjukt hungriga vid det här laget.

Efter en MASSA ätande och tjatter blev det en liten runda till med bossen, lite vänner och sen så började vi kolla på första filmen, The Messenger.
OH FYYYY FAAAAN va den va äcklig. Bland de värsta jag sett. Det var verkligen nått som hände hela tiden, spelade ingen roll om de va ute, inne, natt, dag, sol eller molnigt. Man satt och röck till och skrek från början till slut. Hahah hade velat ha oss på band... jäklar va vi flög och skrek om vart annat...



Efter det tog vi en liten andningspaus... =P
Mr. O kom, då vi ringt in lite testosteron... Och film nr. 2 sattes igång. Unrest...
Såååå jävla värdelös film, kollade på trailern och då ser den asbra ut, läskig osv.. Men INGETING hände i hela filmen. Var en massa människor som dog, men man fick aldrig se de, var ett ande som dödade folk, men den fick man heller aldrig se. BOOORING!

Sist så försökte vi oss på klassikern, men vi satt mest och garva. Visst den är gammal, men hur den har kunnat bli en klassiker de fattar jag inte. Gav upp med den efter en halvtimme, och såg, på Mr. Os begäran, The messenger igen.

Gud va trötta vi va efter, kollat på film i nästan 6 timmar och klockan va efter två.
Men sov riktigt gott inatt.. va inte speciellt rädd... =P

Nä nu ska jag stressa iväg på en liten sminkning... Sen ska jag till systemet, ikväll blir det lite dricka och lite fest!

Malle - time to run...

God morgon!

Morrn morrn, loved ones!

Ush, sorry för att det inte blev några fler inlägg igår, men vi hade fullt upp här hemma. Ska berätta om kvällen snart, men måste slänga i en tvätt och käka lite, jag är ashungrig, kan iofs bero på att jag åt som en häst igår!

Snön smälter bort, lite trist tycker jag, men bossen är överlycklig =P

Nä, nu vill jag ha MAAAAAT!

Malle - mata mig!

Diskberget är mysteriskt borta...

Ok, så mysteriskt är det väl inte egentligen, jag har helt enkelt bara diskat. Om de ändå vore så väl, då hade jag varit överlycklig! =P

Filmkvällen blir av i alla fall. Så blir först lite tacos och sen blir det film film, kanske kommer lilla Bessan hit och håller Boss sällis med. Får dom små liven trötta ut varandra.
Ush, hatar egentligen skräckisar, men är kul att småplåga sig själv ibland.
Miss. S kommer med oxå, skoj skoj. Men helt plötsligt så fick jag lite bråttom, ska vara nere på stan vid 4,och innan de ska jag förbi gamla butiken en snabbis, och sen ska jag möta upp Miss. L. Vi ska handla de sista och sen hyra våra filmer... NICE!!

Blir mer uppdatering sen, blir kanske en del bilder från vår lilla kväll med, måste ju slänga på mig mitt ansikte och börja röra mig.. =P

Taataa så länge!

Malle - time to run...

Gooood Morgon...

God morgon, gud va jag har drömt sjuka drömmar i natt. Wierd!
Men men, jag är i vart fall vaken och ska strax käka lite frulle. Bossen är glad att snön smälter bort, jag tycker däremot att de är lite trist. Men hinner förhoppningsvis komma mer innan jul!

Gud vad glad jag är att allt packande, orderlistor osv är klara.. Så skönt, nu kan jag chilla lite. Nu är de mest en del telefonsamtal och sånt som måste göras. Ska ner en sväng på stan med, få se om de blir idag eller imorgon.

Ikväll ska ju jag och Miss. L ha skräckfilmskväll.. men får se om jag fått mina pengar, annars måste jag kanske skjuta på det.. Igen... =P
Vi ska ju hyra en massa filmer, köpa en massa gott (nyttigt) och kolla hela natten. Jag som är sjukt mörkrädd kommer ju inte kunna sova på dagar efter detta... Haha..

Nä ska äta nu och slå Mr. B en pling, han messa mig vid 7 tiden.. vem fan orkar svara då? =P

Malle - vill ha kvar snön...

Natti Natti...

Oj. klockan va ju över en timme mer än jag trodde... så spar de sista skönhetstipset samt inlägget om tröstpriset till imorgon.. Men ni fick ju lite i vart fall och jag måste komma i säng, min dygnsrytm börjar bli åt helvete igen.. =P

Sov så gott sötnosar!
Hörs imorgon!

Malle - time to sleep...

Skönhetstips # 49...

Här kommer ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 49; Att plocka ögonbryn...

Detta är lite utav en konst, det krävs otroligt mycket träning för att kunna plocka och ansa ögonbryn rätt.
Det finns så himla många olika sätt att forma brynen, pincett, sax, kniv,  vax och tråd för att nämna några.
De sätt jag oftast använder på både mig själv och kunder är pincett och sax, var för sig eller kombinerat.
Jag till exempel både klipper och plockar mina bryn, trots att de i princip ser ut så oplockade.

Att plocka på sig själv kan vara otroligt svårt, ofta blir man lite "hemmablind" om man stirrar på sina bryn för länge och det är otroligt lätt att plocka ojämt. Första gången man ska börja plocka sina bryn så rekomenderar jag alltid att man går till ett proffs, visst kostar runt hundralappen, men du får en snygg form och det är lätt att hålla efter utan att förstöra brynet.

Och för guds skull people, FÖR GUDS SKULL, använd inte dessa mallar. Det ÄR skit, har alltid VARIT skit, och kommer alltid att VARA skit....

Alla bryn är individuella och dessutom så har i princip alla ojämna bryn från början. De kan va olika långa, på oliak höjd osv.
Var extremt försiktig med att plocka för mycket, risken finns att de inte växer tillbaka, någonsin, och de kanske inte är så kul när man är äldre, eller om man helt enkelt plockat fel. Var speciellt försiktig om du börjar närma dig 40-45 års ålder då hårsäckarna runt ögonen slutar producera hår runt den åldern.

Hur ska ett bryn se ut?
Om du tar en penna och lägger precis intill näsan och näsryggen så får du en linje, den brukar vara över ögonvrån eller närmare näsan. Där ska brynet börja, man ska INTE plocka för långt in, det är inte alls snyggt, och det är ingen som kommer tycka att du får ett unibrow för det. Dessutom skaffar du dig bara extremt mycket mer jobb då du får mer att hålla efter.
Brynet ska inte vara för smalt och inte heller för tjockt. Beroende på naturlig form, så är det snyggast att ha första halvan av brynet, innan böjen lite tjockare, och sen avsmalnande längs ut. Spelar ingen större roll om brynet är runt eller kantigt, använd dig utav de former som naturen gett dig, fila lite på kanterna bara om de är ojämna.
Om man tar en penna och lägger lodrätt längs med yttre ögonvrån så får man en linje som brukar funka bra som utgångspunkt för där böjen på ögonbrynet ska vara. Har man naturligt en böj i sina bryn så följer man den, alternativt så försöker man flytta den lite genom att höja och sänka brynet...

(På bilden är sista linjen dragen lite annorlunda.. men ni ser punkterna att utgå ifrån...)


Bild: google.se

Många tror att man bara får plocka under och emellan brynen, vilket är FEL.
Du får plocka exakt vart du vill. Börja med att rensa lite emellan brynen och sen försök framhäv din form på brynen genom att plocka runt det. Är de ojömna så kan man höja det ena och sänka det andra.
Höja och sänka brynet gör man på följande sätt.
Höja: Plocka under brynen detta "flyttar" upp brynet,
Sänka: plocka över brynen, detta "flyttar" ner brynet.
Självklart kan man både höja och sänka ett bryn på samma gång.

Tex: du sänker brynet längs med näsan genom att plocka över brynets början ungefär fram till böjen, sen höjer du sista delen av brynet genom att plocka under brynets sista del, efter böjen.

Han man plockat för mycket, låt brynet växa ut (tar ca en månad) och börja om! 

Oftast så räcker det inte med att bara plocka utan man behöver ta lite med saxen med. Dels kan man ta långa hårstrån för att lättare få kontroll på brynet, och sen kan man även slippa en del plockande genom att klippa.
Borsta brynet mothårs, sedan ner och sist rakt upp med en kam. Klipp nu allt hår som ligger utanför den tänkta konturen och avsluta med att "renborsta" brynet.

Hoppas att ni fått lite tips, är så svårt att förklara.. =P

Malle - konsten tar tid att lära...

Skönhetstips # 48...

Eftersom jag varit så dålig på att blogga de senaste dagarna på grund av massor att göra och ingen motivation så kommer jag nu spamma bloggen lite med skönhetstips så att ni har lite att läsa inatt/imorgon förmiddag... =P
Dessutom kommer även tröstpriset att avslöjas...

Skönhetstips # 48; Skönhet och träning...

Har för mig att jag tagit upp detta ämne lite lätt tidigare i bloggen, men tror inte att jag skrivit om det riktigt ordentligt.
Att yttre skönhet kräver lite tid och energi vet nog de flesta om, lika så krävs det tid och energi i form av träning för att få en snygg, frisk och hälsosam kropp. Men visste ni att träning och skönhet hänger ihop?

Uttrycket - skönhet kommer innifrån - är inte bara en klycha, utan det ligger faktikst en hel del vetenskapligt bakom frasen. Hur man mår inne i kroppen reflekteras otroligt mycket i vårt utseende.
En frisk kropp har en bättre och finare hy än en kropp som mår dåligt.

Förutom de skador som insidan får så orsakar (bland annat):

Stress - finnar, utslag, glanslöst hår, håravfall och sköra naglar.
Sömnproblem - mörka ringar och påsar kring ögonen, håravfall och torr hy.
Dåliga matvanor: finnar, hudpigmenteringar, celluliter, håravfall, sköra naglar och glanslöst hår.
Vätskebrist - håravfall, glanslöst hår, sköra naglar, obalanserad hy och finnar.

Detta är bara exempel av vad som kan hända, listorna kan göras mycket längre.
Att sköta om kroppen innifrån är otroligt viktigt för att de yttre ska må bra.

Bra mat och bra med träning och motion är ovärdelig. Inte bara ur den självklara hälsosynvinkeln.

Att träna regelbundet kan vara jättebra för de med problemhy. Varför?
Jo för att när vi svettas och blir varma så får kroppen en chans att göra sig av med en massa gifter och slaggprodukter. Det blir en riktig djuprengöring, förutsatt att man tränar så att man blir varm och svettas en del, och framför allt, att man gör det utan smink med en ren hy!
Annars kommer lätt smink och annat in i hyn, och de kan istället göra allt värre.

Så träna på, utan smink, och glöm inte att återfukta ordentligt efter passet!



Bild: google.se

Malle - tipsar på igen.. =P

Stress stress...

Sååå nu är jag klart med allt som ska till borås... Tog ju ett tag.. men de är över nu. Tyvärr har jag ju kvar ganska mycket, men det innebär ju bara en massa tävlingar här i bloggen i framtiden.. =)

Jag är helt slut, har suttigt och räcknat och räknat i flera timmar. Ska laga lite middag nu och sen så ska jag bara slappa. på grund av tidsbrist så blev de ingen fika ikväll.. Haha jag och Mr. D är värdelösa, men både han och jag jobbar sjukt mycket så det skjuts upp hela tiden. =P

Hörs snart loves!
Magen knorrar och det är dags att få i sig nått matmässigt!

Malle - de viktigaste och mest tidskrävande sakerna avbockade på listan...

Nya Visitkort...

Satt och fippla lite igår vid ett tiden på natten.. slutade med att jag hade beställt hem nya visitkort.. Kanske inte så smart me tanke på att nya namnet på firman inte gåt igenom än... Men skulle det inte gå igenom så går de andra namnet igenom och ända skillnaden är att mitt efternamn finns med tillsammans med mitt namn.. Så det gör inte så mycket.
Behöver ha visitkort, och jag behöver dom nu!
Är bara 250 stycken med så kan i sånt fall ändra de när jag beställer nya om ett litet tag... =)

Så här ser de ut.... Tycker att de va skitcoola.. ganska jag, me svart och allt... =P



Lite dålig bild.. men sen så är ju jag lika teknisk som en valross så... =P
Korten kommer i vart fall att vara glansiga och inte matta. Tror de kommer bli sjukt snygga...

Malle - dags att jobba lite igen...

Morning sunshines...

Uppe än?

Är väl ganska uppenbart att jag är vaken.. =P
Har varit det ett tag med, men hunden och att kolla alla bloggar man följer gör att det tar ett tag innan man uppdaterar lilla bloggen. Nu skriker dock magen efter mat så ska väl stoppa i mig lite frukost innan jag sätter igång med dagens göra.
Bara för att jag lagt ner butiken så betyder det inte att jag inte jobbar, eller sitter sysslolös om dagarna, tvärtom. Jag har massor att göra. Svårare att komma ifrån och uppdatera ibland.

Skulle ju ha lunchat med Miss. L på hennes håltimme, men hon ville sjkjuta på det till halv 4, men vet inte riktigt om jag hinner. För ska fika med Mr. D vid sjutiden och innan de har jag en del att göra, och ska jag göra det innan jag träffar Miss. L så måste jag hem emellan och rasta hunden... Hmm... måste fundera lite där..

Dags för frulle!

Malle - frukosttime...

Portfoliobilder printade...

Hello loves!

Har varit sjukt seg på att uppdatera idag, men har inte hänt så mycket faktikst. Har varit lite deppig.. eller inte deppig kanske.. vilsen är kanske rätt ord. Så har bara städat och bockat av en massa saker på listan. Skönt!

Har spenderat kvällen med att skriva ut en del dokument, käka lite, strökollat på Desperate och till sist, printa ut några av de senaste portfoliobilderna, från Mr. J... Nice!
Ska visa er min lilla bok senare... bilderna har ni redan fått här i bloggen. =P

Tror de blir en sista "runda" med hunden och sen sova. Imorgon ska jag vara på stan vid halv 12, lunch med Miss. L som blev flyttad från idag. Blir en god sallad på Cupido, och sen ska en del ärenden uträttas innan hemgång. Och på kvällen blir det lite fika/drinkar med Mr. D.


Hörs imorgon,

Sov så gott! Hörs imorgon!

Malle - time to sleep...

Fråga till alla hundägare...

Bossen hatar ju snö, mest för att han typ fryser ihjäl så fort han kommer ut, han får ont i tassarna.
Inte så konstigt me tanke på hur liten han är, lär inte ta många minuter innan han är helt genomfrusen.
Tröjor, och fodrade täcken har jag, det är inga problem, men vad gör man åt tassarna!

Finns ju massa skor osv, men där går min gräns. Sätter inte skor med karborrband, snörning osv på min hund. Kläder har han för att inte frysa, inte för att var gullig och nån knähund.

Är det någon som vet nått ställe där man kan köpa som typ sockor eller nått till småhundar?

Funderar på om jag ska be mormor sticka nå form av sockor som man kan knuta fast me nån liten knut... Känns lite mer djurvänligt än rediga skor med massa bling-bling detaljer... För som det är nu går han inte mer än ett par meter varje runda. Han är ju jätteuttråkad....



Bossen i hans fina blåa huvtröja.. Han älskar att sova i den... =)

Vore snällt om någon kunde ge lite tips... Vill ju att lillen ska kunna gå och ut gå ordetligt.. Att få honom att leka i snön kan man ju lika gärna acceptera att det aldrig kommer hända... =P

Malle - stackars min bäbis..

Extensionsreklamation...

Hej hej!

Har varit lite dött här idag, men har fipplat med en del nödvändigheter och så har jag tagit ur extensions på Miss. C, vi ska ju reklamera dom då de inte va nå bra. Får se va som händer, men ja kommer inte ge mig i första taget, gör jag iofs aldrig, men jag SKA ha nya slingor, utan att betala för dom. För de vi fick var inte ok någonstans!

Kollade ju på nyaste avsnittet av The Hills Tidigare idag, och de är ju så bra!
Ojoj, drama dramaaa... =P
Ska inte säga nått om någon av er inte följer sista säsongen på webben...

Ikväll är de desperate så har precis kommit hem från en lång powerwalk, avslutade den på statoil där jag köpte hem lite chirre och dirre, det var längesen!
Tycker dock serien spårat lite väl mycket senare tiden...

Jaja, ska fortsätta lite här hemma, hörs lite senare!

Malle - mycket att stå i nu...

Tisdag och The Hills...

Morrn Morrn!
Sovit gott?

Sov ganska bra inatt förutom att Bossen varit skitjobbig. Men tvingade han att gå extra långt på promenaden idag (läs: ca 50 meter istället för 20....), gud va han hatar snö!
Ska titta på nya avsnittet av The hills idag, sen ska jag sätta igång med dagens to do list. I eftermiddag kommer Miss. C hit och tar ur sina extensions, så fikan med Miss. L måste flyttas på till imorgon eller så väntar vi med de tills på torsdag då vi ska ha filmkväll. Hmm.. får ringa och se va hon säger!

Hörs lite senare!

Malle - idag VET jag att The hills går...

Skönhetstips # 47...

Har suttit och lyssnat på en massa gammal musik... Sjukt kul.. Massa minnen. Men samtidigt finns det en människa som jag saknar jättemycket. Skumt egentligen, men men han har fastnat på nått sätt!
Haha, john legend... minnen minnen.

Ska i vart fall bjussa på ett skönhetstips, självklart!

Skönhetstips # 47; Snygga naglar...

Att ha snygga naglar är för mig personligen sjukt viktigt, sen att de ser ut som en påse skit just nu hör inte hit.. =P
Man kan göra så mycket för sitt utssende genom att ha fräsha naglar, de behöver inte va långa eller målade i nån speciell färg.

Se alltid till att ha filade, jämna naglar, fina fräscha nagelband, och kanske nått glansigt lack på.

Vissa måste kanske anstränga sig lite mer, man kanske har spruckna naglar, naglar som delar sig, blir missfärgade osv. Då finns det skitbra behandlande "lack" att köpa som fungerar suveränt som en liten behandling under ett par veckor. Dessa lack brukar kosta mellan 100 - 150 Kr.
Jag själv testade ett nageluppbyggande och stärkande lack för nått år sen, och shit va mina naglar blev starkam, behövde typ motorsåg för att klippa dom.. =P

Lacken hittar du hos de vanliga kedjorna, Kicks, Åhlens osv... Mavala och depend har de bästa, av de jag testat i vart fall.
Många tror att det inte går att göra nått åt dessa problem, men det är både billigare och enklare än man tror.
Sen kan man själv förebygga lite genom att sköta sina nagelband ordentligt, är oftast där de flesta nagelproblemen börjar.
Se till att de inte är torra, spruckna eller såriga. Och om de behövs, dra tillbaka dom lite och klipp för att få en fräsch look. Var försiktig bara så att du inte skadar dom!

Alla handbehandlingar blir bäst om man börjar med ett litet handbad innan för att mjuka upp och se till att allt är rent. Låt händerna vila i varmt vatten, använd gärna nån eterisk olja i, i ca. 15 min.



Bild: google.se

Haha, alla brörjade skriva till mig på msn samtidigt, detta inlägg tog typ en miljard år att skriva.. och blev avbryten, så blev ett litet halvseriöst inlägg nu.. =P

Malle - ska gå och hitta hunden...

Shopping...

Shit vilket väder det är... men lyckades ändå promenera ner till stan fram och tillbaka och uträtta i princip alla ärenden. Skönt att få det gjort.
Gick till banken, köpte en dragkedja till min jacka som behöverlagas, köpte julkort, gick och hämtade posten i gamla butiken, köpte en juloch nyårsklänning osv.... Effektivt!

Har fotat allt nu.. eller ja nästan allt.
I kista köpte jag i vart fall detta:

Vitt, grått och svart linne från Gina Tricot.
Skor med fodring från Nilssons.
2 vita skjortor med detaljer från Lindex.
Svarta kavajbyxor Gina Tricot (ej med på bild, se dagens outfit).
Jacka, stadium, Everest.

 
        
  


Idag köpte jag även denna klänning på Gina tricot att ha på julafton, och på nyår när jag jobbar.

 


Dagens outfit bestod av kavajbyxor, vitt spetslinne och stickad lång tröja. Mysigt sådär i kylan.



Har trott att det är tisdag hela dagen, så skuttade glatt hem för att få se de nya avsnittet av The Hills, men kom ju på att de var ju bara måndag.. smartass! =P

Nu ska jag strax gå ut med råttan och sen börja fippla med lite jobbgrejer här hemma. Mm... blir nog en mysig kväll med massor av levande ljus här hemma... Självklart kommer skönhetstipsen upp... Tror jag vet vad båda ska handla om, men ni kan ju alltid komma med egna förslag!

Malle - effektiv som tusan.... =P

Morrn Morrn, ny vecka...

Yes, nu är det ny vecka och jag har varit uppe ett litet tag, ska snart hoppa in i duschen, fixa mig ocg dra ner nån timme på stan för att uträtta en del ärenden. Sen ska jag fortsätta fippla här hemma med en del grejer... =)

Idag kommer 2 skönhetstips upp på bloggen, nu när jag mår lite bättre och återigen har tid.. =P
Var en tuff helg. Men men nu är det ny vecka och nya tag. Ska fota allt jag handlade igår med, men ska handla lite till grejer på stan så fotar allt när jag kommer hem!

Stackars bossen gillar verkligen inte detta väder... Han fryser typ ihjäl. Fast man har en jacka på honom. Tror de är värst för hans lilla tassar. Men skor? Där går min gräns. Kläder för att skydda dom när de blir kallt ute, det har jag inga problem med, men skor?
Kanske måste... Han kan ju inte bara gå ett par meter sen vända och vägra gå hela vintern... Och så står han där och försöker lyfta alla tassar från den vita besten som gör att han fryser, och så ramlar han... =P

Nä nu lite frukost, sen stan. Bilder på shoppingen nä jag är hemma igen då!

Malle - dags att sätta igång med dagens bestyr!

Lyckad Shopping...

Nu är jag hemma, efter mycket om och men med stillastående köer på e4 och inställda tåg. Ojoj, jag är helt slut!

Blev en lyckad dag på kista, blev en jacka, skor, 3 linnen, 2 skjortor, byxor och lite nya schampoon och sånt. Välbehövligt! Så nu är man fit for fight i kylan. Ska lämna in min andra jackan hos skräddaren imorgon med och laga dragkedjan. Ska dessutom springa förbi din sko och hämta upp ett par skor som var slut där.
Käkade även en skiiitgod pestopasta! Mumma!

Ska fota allt och sånt sen, men känner mig inte riktigt bra fortfarande, så får se om de kommer upp ikväll eller imorgon. Imorgon är det måndag och nya tag. Förhoppningsvis mår jag mycket bättre då med, har en del saker jag måste göra nämligen!

Snart är det finalen av ensam mamma söker, så himla sött program tycker jag. Måste man ju se... =P

Malle - inte rikigt hundra!

Gooood morgon!

Sovit gott?
Det har jag inte gjort... Gick hem från jobbet igår strax innan 2 på grund av vääärldens migrän. Hatar att försöka sova med huvudvärk. Men nu är den nästan borta, känns lite granna, som att den ligger på lur om att komma tillbaka.. =P

Ska slänga i mig lite frukst, gå ut och hunden och dra lite snabbt med sminkborstarna i ansiktet, ska till Kista och shoppa en sväng sen. Bilder osv kommer i eftermiddag när jag kommer hem!

Hörs då!

Malle - vilken helg...

Pizzan var god...

Mätt och belåten... Pizzan satt där den skulle. Tog en liten promenad på vägen dit med så att jag fick röra lite på mig efter att ha stått konstigt och varit inomhus heeela dagen. Så mysigt när snöflingorna ramlar i ansiktet på en!

Mamma och pappa var här medans jag var borta och fyllde på kylskåpet och lämnade lite cash. Nice nice... =P
Imorgon ska vi även iväg en sväng till Kista Galleria och shoppa lite. Så antar att ni får se bilder på det imorgon. Imorgon ska jag ta tag i att skriva några skönhetsinlägg med, har ju varit tomt på sådana nån dag, ett par dar nu... har haft så mycket bara...

Nu blir det duschen och sen fixa sig.. Hoppas på en bra natt på jobbet med skööön Housemusik!

Malle - vill egentligen bara vara hemma och sova...

Hemma efter en lååång dag i sminkets tecken...

Sorry dålig uppdatering, men har varit iväg och jobbat med ett bröllop heeela dagen. Kom hem för ca en halvtimme sen!
Gick jättebra och alla blev jättefina.

Ska strax iväg och handla en pizza, tycker jag förtjänar det efter dagens slit.. =P
Ska ju dessutom iväg och jobba i natt så kan vara skönt att slippa laga mat, ska hinna fixa med en del andra grejer i alla fall.

Nu vill bossen gå ut, dock så går han till bara busken som är 2 meter utanför dörren, sen vill han in. Han tycerk det är för kallt. Tvingade honom att gå runt området imorse, efter ett tag började han släpa bakbenen efter sig som att han var förlamad.. jag asgarva som tusan.. Min knäpphund!!

Nä hörs lite senare!

Malle - ute med hunden sen ska jag hämta pizzan... =)

Ny vinnare...

Eftersom Hanna mailat mig och sagt att hon inte längre kan komma upp till Uppsala (något man egentligen borde veta om innan man är med och tävlar men men...) så kommer jag att dra en ny vinnare...

Denna gången fick mamma säga ett nr då jag slängt alla lappar (som jag förövrigt spenderade 3 timmar på att fixa till, kolla vilka som skulle ha 3 röster osv... ). Det blev nr 62, och den 62:a kommentaren i tävlingen var ingen mindre än


Melina meliinea.blogg.se/

Stort Grattis till dig då..... =P

Nu hoppas jag att det inte strular med med tävlingen! Nu ska jag återigen återgå till mina popcorn...

Malle - nu avslutar jag tävlingen återigen!


Lite klargörande...

Hej igen.. sitter och fipplar med en del papper.. ska kanske snart ge mig för idag och poppa lite popcorn och njuta av att det faktikst är fredag.. =P

Ang tävlingen!
Var väldigt många som inte följde reglerna så bra så därför gjorde jag så att alla utan blogg och de som inte kopiera mitt lnägg helt och hållet och skrev på sin blogg som man skulle fick en röst var, alla som följde reglerna och som hade blogg fick tre röster. Så det blev nog rätt rättvist i slutändan ändå.

I nästa tävling kommer alla som inte följer reglerna till punkt och pricka att diskas! Denna gången var jag och Mr. J otroligt snälla, detta är trots allt ett pris som är värt otroligt mycket pengar, och framför allt tid!

Kommer som sagt en identisk tävling i vår sen!

Malle - fortsätter med pappren...

VINNAREN!

Yes, vi har dragit en vinnare... Ska hålla lite på vem det är... =P

Vinnaren har alltså vunnit en heldag i studion med professionell fotograf, makeupartist/hårstylist och modellcoach. Hon kommer att få 3 olika smink och hårstylingar. En fest, en starkare fest och en extrem sminkning med coola fransar, fjädrar, pärlor, ja vem vet vad vi hittar på.
Hon får 40 redigerade bilder på skiva som hon får använda som hon vill. Dessutom bjuder vi på lunch, allt efter hennes egna önskemål!



   
 


Vinnaren är ingen mindre än Hanna, email: [email protected]

STORT GRATTIS TILL DIG!

Jag har kontaktat dig, så nu behöver vi bara bestämma ett datum och sen kör vi... =P

Till er andra, det kommer komma ett tröstpris till er, de kommer upp imorgon, och så kommer på måndag två nya tävlingar där ni tävlar om smink!

Malle - säger grattis till dig Hanna...

Krångligt internet...

Mitt internet har krånglat som tusan hela dagen, därav dålig uppdatering.
Har dock hunnit beta av ytterligare en massa saker på att göra listan!

Hoppas att jag inte jobbar inatt. Kom ju på att Saluhallen slutat med sina studentfredagar sistafredagen i månaden, så har jag tur så slipper jag. Visst jag behöver pengarna, och älskar att jobba där. Men på dessa studentfester finns de typ inget att göra och så ska jag ju upp och sminka tidigt imorgon. Återstår att se, har försökt få tag på Miss. S men ingen framgång där.. =P

Nu ska jag gå och dra vinnaren, kommer inte bli en v-blogg om de då jag ser ut som 57000 svåra år.. =P

Hörs strax, och då har vi en vinnare!

Malle - går och drar en lycklig vinnare... =P

Sista dagen att tävla!

Lägger upp tävlingsinlägget igen så att det inte blir så svårt att hitta....



Nu är äntligen tävlingen igång!

Det du tävlar om är en heldag i studio tillsammans med professionella fotografer, modellcoacher och makeupstylister. Du får 3 olika smink och hårstylingar, 40 redigerade bilder på skiva och lunch.
Priset är värt 3400 Kr!!

Bilderna du får får du använda hur du vill, facebook, msn, blogg osv. Bilderna får inte säljas vidare eller användas i reklam eller vinnande syfte utan fotografens samtycke!
Plåtningen kommer att äga rum i våran toppmoderna studio i centrala Uppsala. Så är en fördel om man bor i närheten av uppsala eller har möjlighet att skaffa transport eller boende på egen hand.

Så här tävlar du:

Skriv en kommentar till mig att du vill vara med. Kopiera detta inlägg och lägg upp på din blogg med länk hit.
Tävlingen avslutas Fredagen den 21 November och vinnaren dras slumpmässig från alla som är med och tävlar.
Har du ingen blogg går det bra att vara med att tävla i alla fall. Oavsett var noga med att lämna mailadress så att vi kan komma i kontakt med er när tävlingen är avslutad.

Sammarbetspartners: onmodella och jeebeephoto.se

Fotografens blogg: http://jeebeephoto.wordpress.com/

Malle - tävlingsdags, tävlingen du inte vill missa!

Fix och trixdag...

Morrn morrn, eller god dag säger man väl såhär dags...

Jag är uppe, har varit det ett tag som vanligt. Idag ska jag fortsätta med allt fix och trix som jag måste fixa här hemma. Sen kl. 18 00 så avslutas tävlingen med.. Spännande... !! Så missa inte videobloggen ikväll där jag drar en vinnare!

Nu ska jag fortsätta lite här, hörs lite senare!

Malle - idag blir en bra bloggdag...

Skönhetstips # 46...

Min hund är ju så korkad... Kastar man nått till honom så kommer han aldrig tillbaka med det. Han avslutar ju alltid leka hela tiden... =P

Anyhow, här kommer ett skönhetstips!

Skönhetstips # 46: Franslim...

Det är kanske inte alla som använder fransar, några använder det till fest och andra specialla tillfällen, och väldigt få använder det dagligen.
För att få fransar att sitta riktigt bra så krävs det ett bra franslim. De här som man får med i förpackningarna brukar inte va något att ha, ALLS! Släng, och det är omedelbart!!

Köp istället ett ordentligt lim, de brukar inte alls vara speciellt dyrt och det räcker riktigt länge!
Här kommer två tips på de bästa limmen...

Kryolan:

När det kommer till teater och special effects-smink så är kryolan en utav världens främsta märken. Deras franslim är även det ett utav de vassaste på marknaden enligt mig.

En tup kostar 90 Kr, och räcker riktigt länge. Limmet är vitt, men blir transparent när de torkat och de klarar de allra flesta fransar utan problem.



Makeup store:

Något som jag ibland märker när man inte riktigt har tiden att vänta på att limmet ska torka, eller när man behövt ha ganska mycket lim så kan ibland de vita limmet ha svårt att bli helt transparent överallt. Detta har makeup store löst genom att göra ett lim som är svart. Skitbra, förutsatt att man inte kladdar då.. =P

Pris vet jag faktikst inte.. Och hittade den inte på deras hemsida heller.. men det är en ganska ny produkt. Skulle tippa på att priset ligger mellan 100-150 Kr.



Hoppas att ni fick lite tips om bra franslim, hur man applicerar fransar, köper fransar osv går vi igenom mer någon annan dag.

Malle - franstips!

Back in town...

Sorry för urusel uppdatering, men har varit hemma i Knivsta hela dagen.
Åkte hem för att träffa päronen, kolla bilder, käka middag och hämta makeupboxen. Superskönt att ha det gjort!
Bossen blev ju skitglad att få åka hem dit med.

Har precis lagt på luren, satt i telen med Mr. N som vi ska ha en plåtning med på söndag jag och Mr. J. Ska bli superkul. Har sett bilder på modellen i fråga och han verkar supervass! Kul att få sminka lite killar med för omväxlingens skull.. Kommer snart bli en till manlig plåtning men en rätt så stor manlig bloggare härifrån Uppsala. Men mer om det senare!

Imorgon blir det en till fix och trixdag då massor är kvar på min milslånga lista. Sen blir det även nattjobb imorgon. Ganska skoj att komma tillbaka till Bj efter lite ledigt.

Nä slänger strax upp ett skönhetstips, ska bara leka lite med råttan som skriker efter uppmärksamhet... =P

Malle - dagsutflykt...

Tjingeling...

God morgon kära läsare!

Har varit vaken ett tag men har pysslat med lite annat inna jag satte mig här. Detta börjar bli min grej, uppdateria sent på morgonen/dagen och hålla på till sent på natten... Jag är lite som Stina.
 
Ska småfippla vidare här hemma med en del saker, eventuellt kanske man åker till knivsta ikväll.. får se lite. Behöver ju ha hem min box... Hmm... Måste ringa banken först bara och kolla vad jag har på kontot... Min ena bank funkar nämligen inte internetbanken på så kan inte kolla.

Mamma och pappa är hemma nu med... Kom hem i morse. Dom hade haft det bra...


Update:

Min bank är ju seriöst helt jävla dum i huvet. De klarar ju inte av någonting, varje månad måsteman ringa och bli förbannad för att saker inte funkar. Och trots att de fixar saker för att man ryter i varje månad, så funkar de inte igen nästa månad.
Snacka om att personalen på den banken fått sina jobb ikellogspaketen!

Malle - irriterad till max...

Bloggkoll...

Eftersom det är så många nya sötisar som besöker min blogg så tänkte jag att jag återigen skulle slänga upp länken till bloggkoll. Då kan ni följa min blogg och ser enkelt om jag slänger upp nya skönhetstips, tävlingar mm....

Klicka bara på länken nedan och följ instruktionerna!


Skönhetstips # 45...

Har varit lite frånvarande från bloggen idag, men har farit runt som en liten tätting här hemma och donat. Har väl helt enkelt varit en sån dag då man inte rikigt har tiden för bloggen... =P

Här kommer i vart fall ett skönhetstips till er alla...

Skönhetstips # 45; Bästföredatum på produkter...

Många av oss tjejer har massor av produkter hemma i våra badrumsskåp. Många utan att veta att det finns ett bäst före-datum på dom. Hur länge produkter håller är lite olika, och idag så står det på de flesta förpackningarna, något det inte gjorde för ett par år sen.

Hudkrämer mm:
När det kommer olika fuktighetskrämer, masker och peelingprodukter så brukar de inte vara någon fara då vi oftast använder upp dom långt innan bästföredatumet paseras. Men man brukar räkna på 12-18 månader på dessa produkter.
Här gäller det ju självklart att vara noga med hygien osv för att få produkterna att klara sig så länge som möjligt.... Läs tidigare inlägg om det.

Foundations, brun utan sol mm:
Dessa produkter håller precis som krämerna mellan 12-18 månader. Och precis som innan så är det produkter man oftast använder slut på innan de blir för gamla. Tänk på att inte förvara dom i solsken bara så att pigmenten inte förstörs!

Rouge, skuggor, mm:
Alla pulverbaserade produkter som ögonskuggor, eyedusts, rouge, ja allt som är "torra" ingredienser har egentligen inget direkt bästföre-datum. I och med att produkterna är torra så är det svårt för bakterier mm att gro, och om man dessutom inte har fingrarna i produkterna och tvättar sina verktyg ofta så är det ingen större fara. Ändå brukar man märka dessa produkter, mest bara för att, med 24-36 månader.

Läppstift, nagellack mm:
Här kommer vi till produkter man ska vara lite försiktig med.
Man brukar på dessa produkter sätta mellan 12 -18 månder. Nagellack använder man oftast upp innan den tiden är ute.
När ett läppstift eller ett nagellack blir gammal så blir oftast pigmenten konstiga i dom. De kan dels börja lukta illa, få konstiga skiftningar och nyanser, men framför allt så kan de ge dig missfärgningar på naglar och läppar, och det kan vara riktigt svårt att behandla bort!
Därför är mitt tips att aldrig använda ett nagellack eller läppstift som är mer än 2 år gammalt!

Parfym, spray mm:
När det kommer till parfymer så tror jag att de flesta vet att en parfym till slut tappar sin doft, och ju mer tiden går, destå mer surnar parfymen och kan till slut lukta riktigt illa. I början märks det inte när man precis sprutat på sig parfymen utan efter ett tag när den satt sig. Hur länge de håller är lite olika, men om man förvarar sina parfymer utan kontakt med solljus så ska de hålla 2-3 år i vart fall.
När det kommer till hårspray, mousse osv. Så gäller det att man använder de inom en rimlig tid då de annars, precis som så många andra produkter tappar likt och härsknar. Vissa produkter kan till och med bli skadliga för håret.

Bäst före-datum varierar bland produkter från märke till märke och är endast en rekomendation. Datumen gäller alltid efter öppnande, men det betyder inte att en produkt som legat oöppnad i ett par år är i ok skick.

Sådär... hoppas att ni fick lite tips.. Igen.. =P
Ett tips kan vara att städa ur och gå igenom sina skåp en gång per år...

Malle - tipsar på som vanligt...

Listan betas av...

Pju.. här jobbas det på vill jag lova..

Har redan hunnit:

Gjort rent i spisen
Gjort rent i kyl och frys
Rensat lite i kyl oh frys
Hör av mig till 5 personer som jag behövde stämma av lite med
Mailat ett antal folk om möten osv...
Anmält mig till bröllopsmässa i jan
Tagit bort en del gamla annonser på blocket
Mailat ang en lägenhet
Fixat med lite julklappsgrejer

Så nu ska jag fortsätta i samma stil så att så mycket som möjligt blir klart idag!

Älskar när jag får sånna här ryck och är sjukt effektiv.. =P
Skönt när allt är klart... nej jag är inte riktigt frisk!

Malle - fortsätter slita på...

Pressat schema...

Ja, jag är uppe, har faktikst varit det ett tag. Men har kollat alla nödändiga bloggar, gått en runda med hunden, kollat lite på tv osv.. Så har inte blivit någon uppdatering förens nu...

Dagen idag kommer blir stressig, jag har en miljard saker att göra typ. Så ska äta lite och sen sätta igång.
Har en lång lista på allt som ska göras... är välla en 50 punkter på den eller så.. vissa saker går på nån minut andra tar ett par timmar så är ju lika bra att sätta igång....

Imorgon kommer även mamma och pappa hem från Mauritiuz... Ska bli intressant och se hur bruna dom är på en skala. Morr!

Malle - frukostdags!

Skönhetstips # 44...

Haha, tittar på south park, hatade när de kom, men de e ganska skönt ändå =P

Här kommer i vart fall de sista inlägget för dagen!

Skönhetsinlägg # 44; Handkräm...

Hur viktigt det är med funkt har vi vid detta lag gått igenom massor av gånger. Har gett er ett tips på en jättebra handkräm att sova i då den är jättefet.
Men tänkte att jag skulle ge er ett tips på en jättebra handkräm för dagsbruk. Ja, förutom atrix osv som är jättebra krämer.

Denna kräm är en kräm som man oftast kan får ordinerat till sig vid extremt torr hud, eller vid exem. Men den lämpar sig jättebra som handkräm då den ger en extremt bra återfuktning, bygger upp tunn hud och förhindrar att huden flagnar. Den heter Calmuril och köps på Apoteket. Priset är 80 Kr och den är väldigt dryg.
Då den verkar på ett så pass effektivt och starkt sätt så ska man inte använda den mer än 2.3 gånger per dag.

Den kan ge en liten brännande känsla de första gångerna man använder den, men det är normalt. Jag har testat den ett tag och jag tycker att den är skitbra då den sjunker in i huden snabbt och räcker länge!



Sista tipset för dagen, natti natti underbaringar!
Hörs imorgon!

Malle - time to sleep...

Skönhetstips # 43...

Här kommer ännu ett skönhetstips som utlovades igår...

Skönhetstips # 43; Einat Dan

I förra skönhetstipsinlägget berättade jag om den supertalangfulla Kevyn, men tänkte inte riktigt stoppa där, utan jag bjuder på ännu ett inlägg om en av världens a´bsolut främsta inom Makeupyrket. Nämligen Einat Dan.
Och hon vet jag lever och mår bra, träffade henne nämligen för ett par veckor sen när hon var i sverige och tävlade i Kroppsmålnings - sm =P

Einat föddes och växte upp i en liten stad i norra Israel. Vid 11 års ålder började hon måla sina kompisar och sig själv till tillställningar och karnevaler och insåg där att det var något hon både gillade och var bra på. Vid 18 års ålder så flyttade hon till Tel-Aviv för att göra en två år lång militärtjänst. Direkt efter denna började hon som makeupartist i Israel, men flyttade snart till New York där hon slog igenom främst inom fashion, special effects och kroppsmålning.

Idag bor och jobbar Einat i Milano. Och hennes jobb syns ofta i några av världens främsta fashiontidningar då hon gör jobb åt några av de främsta modehusen.
Förutom sina jobb där så reser hon ständigt jorden runt och håller kurser för såväl proffs och elever, tävlar i makeuptävlingar och lär ut sina tekniker.
Einat har under åren vunnit en mängd olika priser, och har även utsetts till en av världens 8 främsta makeupartister!





Bilder: einatdan.com

Här har ni fått lite information om ännu en supertalang!

Malle - tipsar på... drömmer om denna kunskap...

Pancakes...

Har precis gjort klart mina pannkakor, är jättehungrig så ska sluka dom nu, sen ska jag sätta mig ner och skriva de sista två skönhetstipsen för dagen!

Vill återigen säga hur glad jag är att det så så himla många som är med i tävlingen, vill ge er alla chansen. Men men, på fredag kommer en lottning att ske och en vinnare att koras... Vill du vara med och tävla, än är det inte för sent att anmäla sig!

Malle - äter lite pancakes...

Tävling, Tävling!!

Lägger upp tävlingsinlägget igen så att det inte blir så svårt att hitta....



Nu är äntligen tävlingen igång!

Det du tävlar om är en heldag i studio tillsammans med professionella fotografer, modellcoacher och makeupstylister. Du får 3 olika smink och hårstylingar, 40 redigerade bilder på skiva och lunch.
Priset är värt 3400 Kr!!

Bilderna du får får du använda hur du vill, facebook, msn, blogg osv. Bilderna får inte säljas vidare eller användas i reklam eller vinnande syfte utan fotografens samtycke!
Plåtningen kommer att äga rum i våran toppmoderna studio i centrala Uppsala. Så är en fördel om man bor i närheten av uppsala eller har möjlighet att skaffa transport eller boende på egen hand.

Så här tävlar du:

Skriv en kommentar till mig att du vill vara med. Kopiera detta inlägg och lägg upp på din blogg med länk hit.
Tävlingen avslutas Fredagen den 21 November och vinnaren dras slumpmässig från alla som är med och tävlar.
Har du ingen blogg går det bra att vara med att tävla i alla fall. Oavsett var noga med att lämna mailadress så att vi kan komma i kontakt med er när tävlingen är avslutad.

Sammarbetspartners: onmodella och jeebeephoto.se

Fotografens blogg: http://jeebeephoto.wordpress.com/

Malle - tävlingsdags, tävlingen du inte vill missa!

Nytt avsnitt av The Hills...

Kollade nyss in de nyaste avsnittet av The Hills på Mtv.com... Ojoj nästa avsnitt kommer bli sjukt spännande!

Just nu ser jag repriserna av Top Model, ska snart slå en pling till Miss. L och sen ska jag slå en pling till ytterligare en Miss. L.. =P
Nu bränns snart brödet som värms i ugnen...

Är verkligen jättekul att så många är med och tävlar.. Kan tänka mig att många fler vill vara med, men att de inte kan ta sig hit och så... vilket självklart är synd.. Men men, det kommer fler tillfällen!

Nu kallar maten!

Malle - äter...

Skönhetstips # 42...

Haha, efter frukosten gick jag och la mig i sängen för att mysa lite med Bossen... Jag somna självklart och sov till halv två... Suck!

Tänkte bjuda på ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 42; Kevyn Aucoin

Finns många superbra makeupartister där ute, men det finns en liten skara som utmärker sig mer än andra. Som rankas som några av de absolut bästa. Kevyn Aucoin är en utan dom. Finns inte en enda kändis som han inte har sminkat!

Kevyn föddes och växte upp i Luisiana. Där växte han upp med sina adoptivföräldrar och sina tre syskon.
Hans karriär började ganske tidigt då han redan som 11 åring visste att makeupartist var yrket för honom!
Hans första modeller och försökskaniner var hans syster Carla. För att dokumentera sina verk lånade han hans pappas kamera, och detta ledde senare honom även in på fotografyrket. Sina ideer fick han från hans ständigt växande samlig modemagasin. Men det var inte bara smink som fashinerade Kevyn, även hår och kläder hade en stor roll i hans skapande.

Till slut började Kevyn bli upptäckt av diverse bransch folk, och efter det fanns det inget stopp på hur stor han blev. Förutom att ha sminkat och blivit bokad av alla sorters kändisar, givit ut tre böcker så har han synts i tv ett flertalet gånger.
Många har sett honom spela gästrollen som Carrie Bradshaws personliga makeupartist i serien Sex and The City.

Det som alltid har utmärkt Kevyn och som gjort honom känd är för hans motto "Att det handlar inte om att sminka folk vackra, utan att med hjälp av smink få folk att förstå att de är vackra och duger som man är". Detta motto gjorde honom till en av historiens mest välbetalda makeupartister.

Hans tre böcker "Face forward, Making Faces och The Art of Makeup" är ett gäng superbra böcker. Mängder av makeovers, makeupstilar berättade och illustrerade. Allt på alla våra favoritkändisar. Tycker man om smink, är detta verkligen tre böcker man bör ha hemma!
Jag har tyvärr bara 2 utav dom. Men bläddrar ofta i dom och inspireras och får ideer.
Sist men inte minst, så har han ju självklart sitt egna sminkmärke!

Tydligen, och detta var något jag fick reda på nu när jag gjorde lite extra research om honom...

Kevyn diagnostiserades med en slags hjärntumör, en tumör som han haft större delen av hans liv men aldrig riktigt upptäckts. Tumören upptäcktes först i september 2001.
Kevyn dog den 7 Maj 2002 av lever och njursvikt.

Jag mår faktikst illa av att skriva detta, han var vekligen en av de absolut bästa makeupartister vi haft, Finns ingen annan med den meritlistan eller me de klienter som han haft, detta uppnått av en pojke som aldrig utbildat sig utan som började sin karriär med endast ett läppstift i handen hemma i sitt barndomshem.
Vi har verkligen förlorat nått stort, jag hade velat se så mycket mer av honom, men jag får helt enkelt vara glad för det arv han gett oss, för det är verkligen inget dåligt sådant!

    
 

 


Hoppas att ni fått upp ögonen för denna underbara makeupartist!

Malle - dags att ta tag i lite mail... dock lite avslagen nu då...

What tha F...

Jag, JAG har varit vaken sedan klockan 9. Har hunnit gå ut med hunden och lite sånt.. Ska käka lite frulle osv med brorsan innan han skulle iväg och lana en sväng.

Idag händer inte mycket förutom att jag har en del mail och telefonsamtal att ta hand om. Ska även packa det sista av sminket som ska skickas iväg, och så klart blogga då... Idag kommer lite skönhetstips upp, dels de jag skulle ha skrivit igår och så nått lite annat nytt.

Hörs lite senare! Magen skriker efter frukost!

Malle - uppe och springer...

Sorry...

Blir ingen mer uppdatering idag, brorsan har haft datorn hela kvällen och skrivit en engelskanovell, och nu vill han sova, och eftersom jag bor i en tvåa så har inte jag så mycket annat val än att oxå gå och sova... Kanske bra för min dygnsrytm =P

Men skönhetstipsen kommer helt enkelt bara upp imorgon istället, så hörs då!
Imorgon kommer jag ha massor av tid då jag är ledig hela dagen!

Natti Natti loves!

Malle - önskar alla godnatt.. hur i helvete ska jag kunna sova nu... 

Skönhetstips # 41...

Nu är jag mätt och belåten. Nästan föör mätt och belåten. Men blir en liten bärdessert senare... Mumma!

Här kommer i vart fall ett utav tre utlovade skönhetstips...

Skönhetstips # 41; Makeupskolor...

Många frågar mig vilken skola jag gått, vilket som är bäst, vart de ligger, vad det kostar osv... Därför kommer här ett helt inlägg om de största skolorna i sverige och några utomlands.
Det finns massor av utbildningar därute. Olika passar till olika personer. Finns förmodligen nöjda och missnöjda elever från alla utbildningar.
Mycket med det här yrket handlar om hur mycket du själv kämpar, visar upp dig och vill, något som på tok för många glömmer bort!

Makeup Institute:
Börjar med den skolan jag själv gått. Sägs vara en av de bästa skolorna i Europa. Och jag själv kan inte göra annat än att hålla med. Dessutom är det i stort sätt utlänska elever i varje klass vilket kanske är ett bevis för deras populäritet.
Makeup Institute har flera olika sorters utbildningar.
Finns i sthlm, och så vissa kurser i malmö.

Kurstid:
Master Makeup Artist: 20 veckor
Master Makeup Arttist/Hårstylist: 20 veckor
Makeupartist: 10 veckor
Hårstylist: 12 veckor
Extensionsfrisör: 2 dagar

Priser:
Master Makeup Artist: 55 000 Kr
Master Makeup Artist/Hårstylist: 66 000 Kr
Makeupartist: 38 000 Kr
Hårstylist: 12 000 Kr
Extensionsfrisör: 12 000 Kr

Utbildning inom: Skönhet, mode, teater, barn, film, skador, kroppsmålningar, tidsepoker, hår mm.
Makeupväska med smink/hårgrejer: Ja
Krav på Praktik: Ja (minimum 10 praktikdagar innan examen, fixas av skolan)
Bilder/portfoilo: Ja (mellan 20 och 100 bilder vid examen)
Tillgång till boende: Ja
Utbildning på engelska: Vid behov eller önskemål. (Hela min utbildning var på engelska då vi hade folk från bulgarien i vår klass)

Makeupstudion:
Även denna skola är en av sveriges största. Har kompisar som gått där som är nöjda. Även makeupstudion har ett flertal olika utbildningar. Skillnaderna mellan de utlärda metoderna är stora, men finns riktigt bra makeupartister från Makeupatudion. Makeupstudion skryter, enligt mig, ganska mycket om att de tillhanda håller ås himla mycket och bra praktik för kända tvkanaler osv, men vet av flera som gått där att det inte alls är så fancy som de får de att låta... Kan vara bra att veta.
Skolan finns i Sthlm, göteborg,  malmö och borlänge.

Kurstid:
Makeupartist: 11 veckor dag/ 19 veckor kväll
Hårstylist: 18 veckor
Starta eget-kurs: 2 helger

Priser:
Makeupartist: 43 000 Kr
Hårstylist: 29 500 Kr
Starta eget: 4 995 Kr

Utbildning inom: Skönhet, mode och fest, och hår.
Makeupväska med produkter: Ja
Krav på praktik: Skolan tillhandahåller praktik.
Bilder/portfolio: Ja, du får en webbportfolio för dina examensbilder
Tillgång till boende: Nej
Utbildning på engelska: Vet ej...

Face:
Face har inte bara butiker utan de har även en egen skola. De erbjuder en rad olika program. Skolan ligger i sthlm.
Jag vet personligen ingen som gått på face skola, men av vad jag ser på deras hemsida så bygger mycket på att man bygger på sin utbilning med flera småkurser. Finns hur många kurser som helst, fattar faktikst inte riktigt deras hemsida... Tycker allt är lite rörigt...

Kurstid:
Från 1 - 20 veckor

Priser:
10 - 50 000 Kr

Utbildning inom: Skönhet och mode, med vidareutbildningar inom lättare teatermakeup, och hår.
Makeupväska med produkter: Ja
Krav på praktik: Ja
Bilder/portfolio: Nej
Tillgång till boende: Nej
Utbildning på engelska: vet ej...

Makeupstore:
Precis som Face så har MuS en egen utbilning. Har en kompis som gick den, hon var väl lite sådär halvnöjd. Även här har man en basutbildning där man kan gå flera kurser efteråt för att vidareutbilda sig, i detta fall inom skador mm.
Skolan ligger i sthlm.

Kurstid:
8 veckor

Priser:
50 000 Kr


Utbildning inom: Skönhet, mode och fest. (skador)
Makeupväska med produkter: Ja
Krav på praktik: Nej
Bilder/portfolio: Nej
Tillgång till boende: Nej
Utbildning på engelska: Vet ej...

Mariart:
Ännu en skola som ligger i sthlm. En av de lite äldre skolorna. Känner en tjej som gick där, hon var nöjd, men jobbar tyvärr inte längre inom makeupyrket.

Kurstid:
Makeupartist: ?
Hårstylist: ?

Priser:
Makeupartist: 39 000 Kr
Hårstylist: 26 000 Kr

Utbildning inom: Skönhet, mode, fest, teater, skador mm.
Makeupväska med produkter: Ja
Krav på Praktik: Ja
Bilder/portfolio: Ja
Tillgång till boende: Nej
Undervisning på engelska: Vet ej...

Detta är de största skolorna i sverige. Finns många fler, och nu har även många gymnasieutbildningar med denna inriktikning börjat ploppa upp. Det gäller som sagt att hitta en utbildning som passar en själv och de önskemål och krav man själv har.

Skulle ha skrivit om utlänksa skolor, men känner att detta inlägg tog hundra år att skriva, så skriver det i ett separat inlägg imorgon!

 



Bilder: mariart.se

Malle - snart kommer ett till skönhetstips...

Stress stress...

Nu är jag hemma.. eller va hemma en stund emellan men hann inte att blogga... Just nu är brorsan här, vi har varit och handlat lite så ska ställa mig vid spisen och laga lite mat... efter det så ska jag uppdatera så att ni får lite vettig läsning... =P

Hörs om ett tag!

Malle - lagar mat...

I´m up...

Sådär.. nu har jag hunnit promenera med doggen och ätit frukost. Blev dock inte så tidigt som jag ville och ingen powerwalk då jag somnade vid 4 någongång... Suck!

Ska fixa iordning mig nu för om en timme ska jag möta Miss. L för en lunch på Cupido... Mmm en sallad. Deras sallader är lätt godast i sverige...
HInner nog hem en snabbis emellan lunchen och konsultationen annars hörs vi efter det. Har 3 nya skönhetstips att slänga upp i kväll, dessa kommer vara lite annorlunda så tror många kommer tycka att de är intressanta....

Nä... hörs lite senare.. Ska nog fota hur jag ser ut idag så slänger jag upp det senare, hinner inte just nu =)

Malle - mmm cupidos fetaost...

Tack för idag...

Nu ska jag hoppa i säng. Ska upp lite tidigare imorgon så att jag hinner med en timmes powerwalk på morgonen. Sen blir det lunch med Miss. L och sen brudkonsultation inför lördag.

Ska försöka hinna rensa i garderoben och packa det sista utav sminket imorgon med. Och på eftermiddagen kommer brorsan som ska bo här ett par dagar. Massa skoj som händer denna vecka, massor av småpill att fixa med. Blir för rastlös om inget händer så passar mig utmärkt!

Nu är vi uppe i över 80 tävlande och det är superkul.. Och eftersom det varit så populärt så har jag och fotografen bestämt att ha en till likadan tävling igen. Blir nog till våren.. Men kommer som sagt ett litet "tröstpris" till er andra som inte vinner... Och när denna tävling är över så kommer två tävlingar där man kan vinna smink och vertyg upp.

Natti Natti alla <3

Malle - time to sleep...

Skönhetstips # 40...

Fick äntligen ett litet önskemål om vad jag skulle skriva om. Nämligen en del om hår..

Skönhetstips # 40; Hårvård för starkare och längre hår...

Fick en kommentar från "thefreak" som önskade ett inlägg om hur man kan få sitt hår länge och starkare.
Tack för det freaket =P
Äntligen nån som önskar lite hära, pluspoäng för dig!

Att sköta sitt hår är lika viktigt som att sköta sin hy. Håret är en "död" kroppsdel, alltså en del som vi inte har någon känsel i, precis som våra naglar. Men trots det behövs det en del vård för att de sk se friskt, fräscht och glansigt ut!

Regelbunda inpackningar och rätt sorts shampoo och balsam som är speciellt anpassat efter ens egna hårtyp är det optimala för ett friskt hår. Att då och då sova med sin inpackning gör verkligen susen för sitt hår. Skydda kudden med en handduk bara.. =P

Att få håret att växa snabbare och bli starkare görs på bästa sätt genom att toppa regelbundet, ca var 3:e månad är lagom. Att käka vitamin och mineraltillskott kan även stärka håret. Vill man dessutom få håret tjockare så är öljästtabletter jättebra. Finns att köpa på hälsokostbutiker.

Tänk även på att alltid använda borstar med riktigt borst eller med mjuka borst för att slita så lite på håret som möjligt, och glöm inte de skyddande produkterna om du använder värmeverktyg.

Fakta om hår:
Huvudhåret har som främsta uppgift att skydda skalpen från farliga uv-strålningar. Det är en av förklaringarna till varför folk i varmare och soligare länder har tjockare, tätare och ofta krulligt hår.
Genomsnittsmängden av antalhårstrån är 100 000. Blonda har flest, fast tunnast, och rödhåriga har minst, men tjockast. Man tappar ca 100 hårstån per dag.
Hårsäckarna vilar i perioder, och varje hårsäck producerar endast ca. 20 hårstrån under en persons livstid. Man brukar säga att 15 % av alla hårsäckar hela tiden ligger i vila. Om man får lockigt ellerrakt hår beror på om hårsäcken är böjd eller rak och detta bestäms huvudsakligen genetiskt.

En bild på Marisa Miller och hennes underbara svall!
(Synd bara att merparten av det är löshår.. =P)



Bild: google.se

Hoppas att ni fått lite hjälp och info nu... Nu blir det runda med doggen!

Malle - gaah i could kill to look like her...

Back home...

Nu är jag hemma igen efter en liten fika med fotografen. Vi har planerat en massa kul, med tävlingen, tröstpriset och en massa kommande plåtningar. Skojsigt värre... Nu har jag en massa att göra i veckan.. Kul nu när man bara går runt här hemma om dagarna!

Ska nog göra lite middag och sen slänger jag upp ett skönhetsinlägg, eftersom jag fortfarande inte får önskemål eller tips så fortsätter jag att slänga upp på måfå! =P
Sen är det ju ensam mamma söker!!

Hörs lite senare sötnosar!

Malle - fika på stan...


Tävlingen igen...

Lägger upp tävlingsinlägget igen så att det inte blir så svårt att hitta....



Nu är äntligen tävlingen igång!

Det du tävlar om är en heldag i studio tillsammans med professionella fotografer, modellcoacher och makeupstylister. Du får 3 olika smink och hårstylingar, 40 redigerade bilder på skiva och lunch.
Priset är värt 3400 Kr!!

Bilderna du får får du använda hur du vill, facebook, msn, blogg osv. Bilderna får inte säljas vidare eller användas i reklam eller vinnande syfte utan fotografens samtycke!
Plåtningen kommer att äga rum i våran toppmoderna studio i centrala Uppsala. Så är en fördel om man bor i närheten av uppsala eller har möjlighet att skaffa transport eller boende på egen hand.

Så här tävlar du:

Skriv en kommentar till mig att du vill vara med. Kopiera detta inlägg och lägg upp på din blogg med länk hit.
Tävlingen avslutas Fredagen den 21 November och vinnaren dras slumpmässig från alla som är med och tävlar.
Har du ingen blogg går det bra att vara med att tävla i alla fall. Oavsett var noga med att lämna mailadress så att vi kan komma i kontakt med er när tävlingen är avslutad.

Sammarbetspartners: onmodella och jeebeephoto.se

Fotografens blogg: http://jeebeephoto.wordpress.com/

Malle - tävlingsdags, tävlingen du inte vill missa!

Ooops I did it again...

Jag sov till typ nu... Haha jag måste sluta med det där.. Men imorgon så är det måndag och dags att börja gå upp i tid igen.
Försöker få tag på syrran som är hemme i Knivsta de måste komma in med min sminkbox, behöver den till en brudkonsultation imorgon. Ska nämligen fixa ett par människor på lördag så ja.. Jag MÅSTE ha den..

Gud va många det är som tävlar, sjukt kul.. Önskar verkligen att alla kunde få vinna, vet att detta är en dröm för många.. Men som sagt så kommer ett slags "tröstpris" så här lagom till jul som alla kan ha nytta av... =)

Ska på möte med fotografen Mr. J senare idag, får se va vi kommer fram till. Vi har en hel del nya projekt på g med mycket roligt folk. Planering planering...

Nu blir det frulle och ett samtal till syrran, sen måååste jag ha en dusch...

Malle - time to eat...

Välkomna hit...

Gud vad jag har tråååkigt... Men har hunnit beta av en jäklarns massa mail och liknande.

Skitmycket nytt folk här på bloggen, hemskt mycket välkomna hit, hoppas att ni gillar det ni läser!

För er nya som inte följt min blogg tidigare så kan jag ju berätta lite om mig och min blogg.
Jag är en 22 årig utbildad Master Makeupartist/Hairstylist och extensionfrisör.. Har drivit en egen sminkbutik i 2,5 år (som jag nu tyvärr lagt ner på grund av att jag känner att jag behöver lite tid för mig, och att vara ung och leva livet). Frilansar en hel del och därav blir det myyyycket snack om skönhet, plåtningar sminkningar mm här. Kommer även en hel del bilder på mina jobb här och var.
Utöver mitt jobb så skriver jag mycket om olika skönhetstips, makeupguider, har frågestunder och tävlngar. Hmm.. ja det är väl det min blogg handlar om... Ja, och så mitt liv mitt emellan också då!

Jag gillar att svara på frågor få förslag på vad jag ska ta upp och att hjälpa andra med allt möjligt, så tveka inte att droppa en kommentar eller slänga iväg ett mail!
Vill ni följa mig på bloggkoll så finns länken lite här och var i bloggen.

Så välkomna hit, hoppas att ni kommer tillbaka! =)



Malle - skojsigt värre...

Seegt...

Ännu en tvätt är laddad och jag har skittråkigt... Ska strax laga ihop lite middag får se vad det blir. Förstår ni att jag inte druckigt cola light sen i söndags? Det är ju fan nästan historiskt.. =p Och jag ska inte dricka idag heller...

Skulle ha blirvit utgång ikväll, men får se hur det blir med det. Alla vill spara pengar inför diverse saker, folk måste plugga, folk ska på förlovningsfester och gud vet vad.. själv har jag tappat sugen. Dels för att alla är så avslagna från början och dels för att det blri ju aldrig bestämt, visst kan man dra en spontanutgång. Men jag har en del att göra, och fixar lixom inte upp mig för att sitta och fippla med jobbsaker.
Egentligen är det bra då jag egentligen är tokpank, men nästa helg får jag pengar. Synd bara att man jobbar natt hela helgen och inte kan spendera dom... Hmm...

Måste höra av mig till Mr. A aka Räkan med och kräva att jag får alla mina bilder nångång.. Har 3 eller 4 sessioner som jag inte ens sett bilderna från och en del sessioner som jag sett osv, men inte fått bilderna i rätt storlek så att jag kan printa ut dom osv...



Malle - boooring....

Bloggkoll...

Tänkte eftersom det kommit sjukt mycket nya besökare hit i samband med tävlingen så lägger jag upp länken till bloggkoll igen om det är någon som vill följa min blogg med alla skönhetstips och annat drabbel.. =P
Dessutom kan ni följa utvecklingen i tävlingen, och alla andra tävlingar som snart kommer komma upp. Kommer dock komma  upp efter denna tävling för att inte fullt kaos ska bryta ut.. =P

Och just det, jag och fotografen kommer att ha en till likadan tävling igen någon gång! ; )

Här är länken...


Skönhetstips # 39....

Här kommer ännu ett skönhetsinlägg...
Eftersom jag inte fått några förslag så fortsätter jag slänga upp dom på måfå.. Men lovade att skriva om det här förut så...

Skönhetstips # 39; Hemmagjorda skönhetsprodukter...

Finns massor av ingredienser i köket som man kan använda till att slänga ihop sina egna masker, lotioner, parfymer, scruber osv... Ska ge er några av de nästan 400 recepten som jag har här hemma. Vill ni ha nått recept jag inte skriver så maila mig och fråga eller droppa en kommentar så fixar jag det. Har som sagt recept för alla olika hudtyper och så...

Deep-cleansing Scrub:
Detta är en djuprengörande scrub som man använder en gång i veckan.

Blanda havssalt med varm eller ljummen oliveolja. Applicera på kroppen och skrubba. Var extra noga med armbågar, knän och fötter.

Nagleförstärkande kur:
Denna behandling är till för att stärka svaga och sköra naglar.

Blanda 1 äggvita med rapsolja. Massera in oljan i naglarna en gång i veckan för att få en stärkande effekt.

Hemmagjord hårspray:
Denna spray fungerar precis som en vanlig och fixerar håret...

Skala en citron, ta skalet (skala gärna så att du får smala bitar) och lägg i vatten ca en halv liter. Koka riktigt ordentligt minst 5 minuter. Skalet ska smölta lite... Sila och tillsätt en, ett par nypor med socker och häll i en sprayflaska.

Kur för torrt hår:
En kur för att få torrt hår att återfå fukt och lyster.

Ta 3 ägggulor, blanda med 2 tsk solrosolja. Massera in i håret och låt verka en timme. Schampoonera och skölj med vatten och vinäger. 2 tsk vinäger/halvliter vatten.
Skölj ur och torka! 

Ansiktsmask för att minska stora porer:
En mask för att minska grova eller stora porer. Kan vara bra att ha om man har problem med acne.

Blanda ett helt ägg med 4 tsk havregryn. Låt blandningen dra till sig i 5 minuter och applicera sedan i ansiktet i 15 minuter innan du sköljer av. Här är det en fördel om man tar bort masken med en fuktig handduk innan man sköljer med vatten.


Kan som sagt hålla på hur länge som helst... Får helt enkelt bli en fortsättning, kan slänga upp ett par recept lite då och då!

Malle - tipsar på som vanligt...


Goood morgon sunshines!

Hej hej sötisar, sovit gott... jag har sovit som en stock, därav den sena uppdateringen... Brukar väl iofs nu för tiden vara en självklart het host host =P

Hade världens konstigaste dröm inatt. Jag och min kompis skulle gå och fixa en del grejer hos ett företag, men vi skulle gå hela dagen på stan först. Inge mer me de men på kvällen när vi skulle till själva företaget skulle vi igenom nå himla tullar, typ som om man ska till tunnelbanan eller nått. Då kommer en kille upp och blir asvåldsam och visar bilder på oss. Då har han fotat och följt efter oss heela dagen och är skitskum. Haha normal dröm.

Idag tänker jag slänga upp lite nya skönhetstips, nått speciellt ni vill läsa om idag, nått ag inte tagit upp eller som jag redan tagit upp? Jag vill ju veta vad ni vill läsa om med, just nu slänger jag ju bara upp inläggen och ämnena på måfå.. =)

Glöm inte tävlingen, ett par inlägg ner, kul att så många är med ocg tävlar!
Jag och fotografen har kommit fram till att det kommer finnas ett "tröstpris" till alla som varit med och tävlat.. Mer om det nästa fredag när tävlingen avslutas... =)

Nu blir det runda med doggen och sen ska det tvättas...

Malle - kommer bli mååånga namn att skriva upp att dra ifrån... =)

Kul att så många är med...

Gud vad kul att det är så många som är med.. börjar droppa in massor av namn nu på listan.. Eftersom tävlingen är så uppskattad så kanske vi försöker anordna nått liknande igen... =)

Inlägget med själva tävlingen med info, regler osv hittar ni några inlägg ner...

Till alla er utan blogg som anmält er till tävlingen har jag skickat ett mail och bara bekräftat att jag fått er anmälan....



Lycka till till alla, och vinnaren dras nästa fredag!

Har även fixat ihop en liten rolig grej med Lily på Lindas lya.. sjukt kul!!
Mer om det lite senare..

Malle - roligt roligt...

Fredagskväll...

Sådär, nu var det fredagkväll och fikan och slappandet hemma med Mr. E är inställt. Jag orkar helt enkelt inte, trotts att jag bara sovit mer eller mindre senaste veckan, så känner jag min inte riktigt frisk. Jag är loj på nått sätt som faktikst känns ganska skumt.

Så ska dra till Ica och köpa lite loka och vindruvor och sen blir det nog en film eller nått bra på tvn... Ska hämta cykeln som ja tappa på vägen med =P

Imorgon blir det i vart fall en sväng på stan tror jag. Ska spana in lite saker som jag ska shoppa sen när jag får pengar. och så på kvällen blir det antingen utgång eller liten minihemmafest här hemma... Får se, alla är så himla sparsamma just nu och ingen har någon större lust denna helg på grund av vädret. Men jag vill passa på då jag ÄNTLIGEN är lite ledig... =P

Malle - glöm inte tävlingen...


Tävlingsdags...



Nu är äntligen tävlingen igång!

Det du tävlar om är en heldag i studio tillsammans med professionella fotografer, modellcoacher och makeupstylister. Du får 3 olika smink och hårstylingar, 40 redigerade bilder på skiva och lunch.
Priset är värt 3400 Kr!!

Bilderna du får får du använda hur du vill, facebook, msn, blogg osv. Bilderna får inte säljas vidare eller användas i reklam eller vinnande syfte utan fotografens samtycke!
Plåtningen kommer att äga rum i våran toppmoderna studio i centrala Uppsala. Så är en fördel om man bor i närheten av uppsala eller har möjlighet att skaffa transport eller boende på egen hand.

Så här tävlar du:

Skriv en kommentar till mig att du vill vara med. Kopiera detta inlägg och lägg upp på din blogg med länk hit.
Tävlingen avslutas Fredagen den 21 November och vinnaren dras slumpmässig från alla som är med och tävlar.
Har du ingen blogg går det bra att vara med att tävla i alla fall. Oavsett var noga med att lämna mailadress så att vi kan komma i kontakt med er när tävlingen är avslutad.

Sammarbetspartners: onmodella och jeebeephoto.se

Fotografens blogg: http://jeebeephoto.wordpress.com/

Malle - tävlingsdags, tävlingen du inte vill missa!

Vad hände sen...

För ett par månader sen så slank jag in på en blogg. Den grep verkligen tag i mig och jag var tvungen att skriva en kommentar till tjejen i fråga.
Bloggen var anonym och den handlade om henne och hennes pojkvän som var en aningens för aggresiv och våldsam för att utrycka det milt.
Vi skrev fram och tillbaka till varandra ett bra tag, och efter ett tag tog hon bort bloggen.

Jag vet inte vilken stad hon kommer ifrån, hur gammal hon är eller om ens de namnet jag fick är hennes riktiga, men hon satte ändå spår i mig,

Och om du fortfarande läser min blogg så hoppas jag att du har det jättebra, att alla dina beslut känns riktiga och att du återigen hittat styrkam, med eller utan honom!

Du ska veta att jag tänker på dig ibland, som idag kom jag att tänka på dig när jag skulle hämta cykeln.



Bild: google.se

Malle - funderar...

Nya kategorier...

Har under morgonen, för att underlätta för er, skapat tre nya kategorier och flyttat en del inlägg.

De nya kategorierna är Skönhetstips, tävlingar och frågestunder. Förut låg alla dessa inlägg under makeup och hårtips, men nu har jag lagt de i separata kategorier för att ni ska kunna hitta lite lättare om det är någonting ni söker. Tog ett tag men nu är det fixat =)

Ska nog strax röra mig ner på stan och hämta cykel, sola och köpa lite sprit.. =P
När jag kommer hem sen i eftermiddag då kommer ett nytt skönhetstips upp!

Malle - nya kategorier är ju aldrig fel...

Morrn Morrn...

Nu är jag tillbaka i stan igen, och det känns gött!
Idag händer det inte så jättemycket. Ska sola, gå förbi systemet, hämta cykeln och så ikväll ska jag på fika med Mr. D. Nice nice! Lagon chill dag sådär...

Var skitalängesen ni fick en uppdatering såhär tidigt i bloggen, så ska gå och lägg amig en timme nu. Mår illa för att jag är så trött.. påpekas kan att de senaste inlägget skrevs för bara 6 timmar sen så så mycket sömn har jag inte fått... =P

Malle - tillbaka i muppsala...

Skönhetstips # 38...

Kan jag sova, NEJ!
Kollade på Madagascar 2, sjukt bra. Fan va jag älskar de små lemurerna. Haha...
Bjussar därför på ett skönhetstips...

Skönhetstips # 38; Myter inom skönhet...

Det finns hur många regler som helst när de kommer till skönhet och makeup, likaså finns det många skolor på hur saker ska göras och vara. Allt handlar om att testa sig fram och välja själv vilket sätt som passar en själv...
Myter är något som det finns mycket av inom skönhet, tänkte därför ta upp några av dom här.

1. Man ska fukta läpparna innan man applicerar gloss eller läppstift.

Många fuktar sina läppar innan de applicerar nått på läppparna. Men det ska man inte göra.
För det första så innehåller i stort sett alla läppprodukter inklusive cerat, fett eller waxprodukter. De finns i produkterna för att skydda läpparna från fukt i form av dricka och för att se till att de sitter ordentligt utan att kladda eller försvinna för fort. Om man då fuktar läpparna innan så säger det ju sig självt att produkten inte alls fastnar eller fäst som den ska, och på så sätt inte håller.
För det andra så bidrar man onödigt mycket till att det kommer en massa bakterier på eller i produkterna. Det gror fler bakterier på en blöt läpp än på en fuktig!

2. Att smörja in sig för ofta eller med en fet kräm ger finnar.

Att smörja in huden är verkligen a och o inom skönhet. Ser man till att man har produkter ämnade för sin egna hudtyp kan du smörja in dig hur mycket du vill utan att det ger finnar. Snarare är det tvärtom, folk är rädda att smörja in sig för mycket så de skiter i det och får finnar just därför.
Om huden inte får tillräckligt med fukt och torkar ut så försvarar den sig genom att producera en massa fett, och de fettet i sig bidrar till finnar. Så fram och på med ansiktskrämen!

3. Man kan göra fransarna fylligare med hjälp av puder.

Visst det är en fin tanke och allt det där. Men funkar det, nej!
För er som inte vet vad jag talar om så finns det många som lär ut att man kan både förlänga och göra fransarna tjockare genom att varva mascaran med tunna lager puder.
Först och främst är det otroligt svårt att få ett bra och jämt resultat, oftast ser det katastrofalt ur. Jag som utbildad kan se detta fenomen på långt håll. Men visst finns de dom som lyckas med!
Mascaran är baserad på fukt och efter applicering torkar eller stelnar efter ett tag. Men med tiden så dunstar fukten i mascaran och den blir gammal. Tror alla har mäkt det då den gärna börjar flagna och ramlar ner på kinderna stup i ett.
Detsamma händer om du lägger på en massa puder. Den fukt som behövs i mascaran för att få den att sitta på plats och inte ramla av, sugs upp av pudret. Så visst funkar det, men inte speciellt länge innan de börjar flagna och hamna där det inte ska vara, i hela ansiktet.

4. Man får inte plocka strån ovanför ögonbrynen när man plocka dom.

Jag vet egentligen inte varför alla får lära sig det där då det inte finns någon som helst sanning i det.
Du kan plocka vart du vill, kommer skriva ett helt inlägg om brynplock senare.
Det som är viktigt är dock att du alltid drar ut hårstråt ur hårsäcken åt de håll det växer. Drar du fel så börjar till slut håret växa åt de håll du drar de genom att hårsäcken långsamt börjar rotera till de håll du plockar det. Så växer hårstråt uppåt, dra uppåt, växer det åt sidan, dra åt sidan.
Att plocka på olika ställen runt om brynet så kan man ändra form, höja och sänka ett bryn mm. Kanske är det därför utbildade får till de där bryna som man aldrig kunde fixa hemma? Vi vågar plocka hela vägen om..

5. Appliceringsvampar håller hur länge som helst bara man tvättar dom.

Fel fel fel.. Personligen använder jag inte alls svampar längre då jag vet hur pass mycket bakterier de blir i dom, även om man tvättar dom flitigt så håll er till borstar!

6. Man kan tvätta ansiket med en mild tvål.

Det spelar egentligen ingen roll om det är den mildaste tvålen på jorden. En tvål har aldrig i ett ansikte att göra. Inte ens om den kommer fran barnängen och sägs vara jätteskonsam och naturlig.
Det finns bara en sak som är ok i ansiktet och det är just ansiktsprodukter. Ansiktsrengöring, ansiktskrämer osv...
Huden i ansiktet är alldeles för ömtålig för att klara av de starka produkter som tvål och kräver sina egna produkter, och det behöver ju inte innebära att dom är dyra. Finns massor av bra billiga alternativ.



Bild: google.se

Nä nu får jag ta och avsluta nu känner jag mig faktikst riktigt trött... får fortsätta detta inlägg senare.. Hörs imorgon!

Malle - nu kanske jag kan sova då...

God natt...

Ville bara säga god natt för nu ska jag strax röra mig mot sängen..

Taxin går här hemifrån vid 07.25... Jisses jag kommer att dö!

Hörs imorgon!!

Malle - hörs imorgon...

MISSA INTE!

Kan redan idag ge er en liten headsup om att jag och min fotograf imorgon kommer slänga upp en ny tävling för just er!

Priset är en professionell studiofotografering, 40 st retucherade bilder, 3 sminkstylingar, lunch mm...

DENNA TÄVLING VILL NI INTE MISSA!!

Mer information kommer upp under morgondagen och tävlingen kommer pågå en vecka.

Malle - MISSA INTE!!!

Skönhetstips # 37...

Bjussar på ännu ett skönhetstips så här på kvällskvisten. Och sen blir det packning för min del, ska ju tillbaka till stan imorgon bitti. Och jag hoppas verkligen att min cykel är kvar och inte snodd.

Skönhetstips # 37; Parfym...

Parfym är någon som nästan alla använder. Och så här i juletider så tänke jag prata lite om det eftersom det är en mycket populär julklapp.

Finns hur många olika parfymer som helst och priset variera ifrån 50-lappen upp till ett par tusenlappar.
Parfymerna doftar mycket olika och man brukar dela upp dom i lite olika grupper. Tex. söta dofter, kryddiga dofter, milda dofter osv.
Att välja en parfym till sig själv är kanske så lätt som man kan tro, och att välja en parfym genom att man hittar en parfym som doftar underbart på en kompis är inte alls bra.

En parfym får olika doft beroende på vem den sitter på. Doften ter sig olika beroende på den egna kroppslukten. Dessutom så passar de olika grupperna kanske inte både dig och din kompis.

När man testar parfym ska man alltid göra det i lugn och ro, allt för att hitta den perfekta parfymen. Ta och spruta på handleden och låt va några timmar, man brukar räkna med ca. 3 timmar. Den doft då känner efter 3 timmar är den doften som alla andra kommer att känna. Kanske så funkade inte den doften på just dig och du kommer då märka en skillnad på hur den doftade i flaskan jämför med hur den luktar på dig.
De här doftstickorna är jättebra att använda sig utav när man ska bestämma sig för en bra parfym. Spruta dina favoriter på ett antal stickor, håll de lite separerade och lukta lite då och då på under ett par dagar för att verkligen hitta din favorit, kanske märker du att det finns några som du tröttnar på.
Tänk även på att inte använda någon annan parfym när du letar efter en ny...

Ska du köpa en parfym till någon annan, luska då i vilka parfymer denna använder sedan innan. förutsatt att du tycker att de luktar gott det vill säga.. =P
Sök sedan på nätet eller fråga hos din parfymgrossist vilken grupp parfymen tillhör och köp sedan en som har samma egenskaper, förutsatt att du är ute efter en helt ny parfym.

Tex:
Din kompis har Sara Jessica Parkers parfym Lovely, du vill nu hitta en ny spännande parfym till henne i julklapp.
Lovely är en exotisk parfym med inslag av mandarin, orkidee, mysk och lavendel.

Ditt jobb blir nu att hitta en annan exotisk parfym med inslag av natur och blommor till din kompis.

Dolce Gabbana - light blue
En parfym med inslag av mycket blommor och natur.
Dolce Gabbana - The one
Även det en parfym med inslag av blommor och orientalisk natur.
Lacoste - Style in play
En parfym med doft av äpple och natur.

Som ni ser kan man komma fram till många olika alternativ. Det man ska leta efter i just detta fall är dofter som har med nature, blommor och fruker att göra.

Hoppas att ni fått lite hjölp och att ni hittar den perfekta parfymen till dig själv eller som julklapp!



Bild: aftonbladet.se

Malle - jultipsar...

Old memories...

Snackade med min lilla snäcka Miss. C igår... Beordrade henne att skicka över lite bilder från Piteå när jag var där för 2,5 år sen. Man är alltså liten plutt på bilderna.. =P
Tänkte jag skulle vara lite givmild och bjussa på dom... Är ju inte allt för många bilder på mig själv här.. =)

     


Bjussar även på denna bild, förmodligen den enda bilden ni kommer få se på min där jag är osminkad. =)



Ojoj, vad liten man var... Hahah... men men det var en jäkla kul resa. Får väl åka upp snart igen, men tror att jag håller mig till resandet under sommarhalvåret... =P

Malle - bilder från förr...

Skönhetstips # 36...

Nu orkar jag inte vara ute mer i den friska luften. Är ju allt jag gör här hemma.. =P
Men jag och boss har gått runt i vår skog här hemma och spårat massor av vilt, mycket intressant om man är en liten hund.

Bjussar på ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 36; Mascara...

Har ju tagit upp en del olika produkter och nu tycker jag att det är dags att ha en liten mascara guide.
Vilken mascara man vill ha är helt individuellt. Allt beror på effekt och hur mycket pengar man vill lägga ner på den.

Longlash mascara:
en av sorterna är den som förlänger fransarna. Den kallas för longlash mascara. 
Denna mascara är bäst lämpad för de som har korta och kanske lite grövre fransar.

Volum mascara:
Den andra sorter är den som ger fyllighet till fransarna. Den kallas självklart för volummascara.
Denna lämpar sig bäst till den som har lite längre eller tunnare fransar.

Självklart finns de de mascaror som kombinerar longlash och volumeffekten. Och sist men inte minst så finns det även de som är vattenfasta.

Det gäller att testa sig fram till en mascara som passar en själv, både effektmässigt och prismässigt.

Vill även ge ett tips till alla mascaraallergiker därute!
Kanebo har tagit fram en jättebra mascara för de som annars är allergisaka mot andra märken. Den heter Kanebo 38 grader. Det är en mascara till för de som är allergisk mot diverse ämnen och tvättas enkelt bort med 38 gradit vatten, annars är den vattentät.

Applicering, böjning mm:
Alla vet nog hur man applicerar en mascara. Men ett tips är att lägga borten vid roten av fransarna, dra borsten lite fram och tillbaka medans du drar den ut mot topparna på fransarna. Detta gör att mer mascara fastnar på fransarna och att mascaran omsluter fransarna.

Vill man böja fransarna så ska man göra det EFTER mascaran. Och nu tänker alla att nej de ska man inte för fransarna går av, men så är inte fallet. Finns många expriment och testar av detta och inte en enda gång har man kommit fram till att böja fransarna efter mascaran är en bidragande faktor till avbrytna fransar.
Däremot så är det jätteviktigt att man köper en böjare med Silikonlist, är den i plast så blir den för hård och det kan ha av fransarna.
Att böja fransarna gör många fel. Det gäller att man böjer på flera olika ställen på fransarna och inte bara på ett. Då får man en skarp konstig kant istället för fina böjda fransar.
Varför ska man då böja fransarna efter mascaran.
Se till att mascaran hinner torka innan du böjer, det är viktigt att den är torr. Måla klart makeupern eller passa på att göra nått annat nån minut. sen är det bara att böja.
Att böja fransarna innan ger ingen långvarig effekt. Utan mascaran tynger ner den böjning du fått och fransarna är raka igen efter ca 30 min (detta har man kommit fram till i tidigare nämna tester). Om du lägger på mascaran låter den torka och sen böjer så funkar mascaran nästan som en spray, den fixerar böjningen och gör det i flera timmar framåt.

Hållbarhet och hygien:
En mascara bör bytas ut var 3:e månad. Vill man att den håller lite längre, förvara den i kylskåpet.
I ögonen finns det oerhört mycket bakterier och virus. Därför ska man ALDRIG låna en annan persons mascara, eyeliner eller nått annat så har rört de "blöta" delarna av ögat. Inte ens systrar, mor och dotter mm har samma bakterier och virus i ögonen och smittorisken är enorm. Och vissa infektioner man kan få är inte roliga att få, de kan vara riktigt svåra att bli av med!





Malle - tipsar på ...

Påminner och underlättar...

Hej darlings... ska ut med hunden på en lååång tur här på tomten, men tänkte att jag skulle påminna och underlätta lite för er så länge. Ger er länken så att ni kan lägga till mig på bloggkoll!
Klicka bara på ikonen och följ instruktionerna!


Morrn Morrn...

Hello darlings...

Sovit gott? det har inte jag... Bossen har tagit upp alla plats i sängen. Och han vägrade sova i den andra. =P
Idag så ska jag städa av lite snabbt här hemma och sen så ska jag diska och småplocka lite. Imorgon vid halv åtta åker ja tillbaka till stan igen.. Jisses hur ska jag klara av att gå upp så tidigt efter denna vecka.. =P

Nä nu blir det lite frulle, sen ska jag sätta fart... Hörs mer lite senare...

Malle - time to eat...

Natti Natti...

Hej sötnosar...

Har kollat på film, forgetting sara marshall, eller dumpad som den heter på svenska.
Grymt rolig film, i like!!

Ska ta en sista runda med Bossen och sen blir det nanna för mig. Imorgon ska jag städa, diska och fippla lite här hemma så ska försöka komma upp i tid, men vi får ju se hur det går med det.. =P

Hörs imorgon!

Malle - hörs imorgon...

Skönhetstips # 35...

Nu när jag ändå är i farten och ändå har lovat fler inlägg så kommer ett inlägg till här..

Skönhetstips # 35; Självförtroende...

Detta blir kanske inte så mycket ett skönhetstips som en liten vädjan, uppmaning ja kalla det vad du vill. Jag vill bara gå ut och berätta hur det egentligen står till om skönhet.

Att äkta skönhet kommer inifrån vet de flesta, ändå lever vi i ett så fruktansvärt ytligt samhälle att merparten av alla tjejer och killar mår dålig för hur de ser ut, skäms och önskar att de ser ut som någon annan. De vill se ut som idealet, men idealet är fejk. Det finns inget äkta eller riktigt i de ideal som finns idag.

Visst med träning och god kost kan du komma en jäkla bra bit på vägen. Men det går inte att få till vissa saker som man ser på tv och i tidningar.
I varje annanons på tv, i tidningar, reklampelare, ja you name it så sitter dom där. De perfekta, photoshopade, människorna. Och alla strävar efter att bli som de, eller åtminstonde få några delar av deras perfekta kroppar.
Men de folk inte tänker på är hur fixade allt är. Ögonfärger, tänder, hyn, fransar, naglar, smink, fett, celluliter, listan kan göras hur lång som helst.

Jag som jobbar i en otrolig ytlig brach och som möter på modeller, en del amatörer men även en hel del proffs vet hur det är. Man får oftast se personen i fråga innan jobbet när man diskuterar ideer för att veta på ett ungeför om det funkar, vad som behövs osv... många gånger tror man att de skickat någon annan eller så tror man att någon har kommit fel.
Finns jättemånga modeller som jobbar som katalogmodeller, men som har svår acne, kan de posa riktigt bra så går de ändå att fixa till i efterhand. De fixar så mycket att man ibland inte kan se att det överhuvudtaget är samma person som man såg på bild ett par dagar innan.

Underbara modellen Tyra Sjöstedt har en blogg där hon nästan dagligen tar upp detta ämne. Gå gärna in på hennes blogg och klicka på kategorin "öka ditt självförtroende" så finns det massor av spännade läsning inom detta ämne.
 
Även jag tänke bjuda på lite före och efterbilder på kändisar, även om de är långt ifrån de enda som blir tillfixade...
Här är Christina Ricci, Christina Aguilera och Beyonce....







Bilder: google.se

Så tänk på det nästa gång så sitter och suckar över att ni inte ser ut som er favvoskådis, eller som tjejen på reklampelaren, hon har förmodligen lika mycket att nojja sig över som du, kanske till och med ännu mer...

Malle - lever dock inte som hon lär... :P

Skönhetstips # 34...

Skönt med ett bad, även om jag inte riktigt har psyket att ligga still en lägre stund.. Men men, här kommer ett utlovat skönhetstips...

Skönhetstips # 34; Hårvård...

Har kommit och tänka på att det inte blivit så mycket hårvårdstips här än så länge... Visst jag är ingen frisör så kan inte hur mycket som helst, men är ändå hårstylist så kan en hel del i vart fall.
Tänkte börja med att ge lite allmänna tips på hur man får ett starkt, glansigt och bra hår. Enkla och användbara tips. Vissa kanske självklara, andra kanske inte.
Mer ingående hårvårdstips tar vi upp i andra inlägg.

Föning:
Att föna håret hela tiden är inte speciellt bra, men man kan välja att föna på de lite längre gradantalen, ljummet eller kallt så skadas håret inte alls mycket och man kan föna så mycket man vill med mer eller mindre gott samvete.
Sen kan man även tänka på om man verkligen behöver föna håret så ofta som man gör.
Jag tex fönar i princip ALDRIG håret, men finns ju de som gör det varje gång efter att de duschat.
Att föna håret efter man duschat är inget man behöver göra, men vill man se till att sänka temperaturen, och som alltid när man använder värmeverktyg, använd en skyddande produkt.
Att föna håret torr innan man går och lägger sig är däremot att rekomendera då att sova med blött hår, speciellt uppsatt inte alls är speciellt skonsamt för håret.

Andra värmeverktyg:
Likadant här... Det gäller att inte platta, locka eller så i onödan då det faktikst sliter ganska mycket på håret. Om man ändå känner att man vill eller behöver, tänk på den skyddande produkten och var extra noga med att använda mycket inpackningar och andra återuppbyggande och vårdande produkter.

Uppsatt/utsläppt:
Att ha utsläppt är att föredra då håret gärna slits av att hela tiden vara uppsatt. Är du en sån som alltid vill ha ditt hår uppsatt tänk då på att sätta upp det olika hela tiden så att snoddarna/nålarna inte alltid hamnar på samma ställe då det sliter på håret tills det går av. Välj därför alltid snoddar utan "metallfäste". Att variera mellan höga och låga tofsar är dessutom bara snyggt och ger en variation i styling.
Knut är även en sak som man bör ha med försiktigthet. Vet att det är mångas favorit, även hos mig. Men att ha en knut (slarvigt uppsatt) sliter otroligt mycket på håret och man kan faktikst se det på håret om man haft det uppsatt en hel dag. Titta på topparna så ska ni se hur livlösa de ser ut, ibland ser det till och med ut som att de tappat pigment.
Om ni nu vill ha en knut, se till att göra om den då och då under dagen så att inte samma hårstån "stryps" en hel dag.

Borstar/kammar:
Har tagit upp det tidigare, tror det var i sista frågestunden. Men att ha rätt borste kan rädda många hår. Det är viktigt att man väljer en borste men mjuka borst och inte hårda då de lätt sliter av håret vid eventulla tovor. Men en mjuk borste så (bäst är de så kallade utredningsborstarna!!) reder den ut tovan, och skulle tovan sitta för hårt så viker sig bara borsten.
Tänk på att alltid börja nere vid toppen på håret och arbeta dig upp mot roten vid mycket tovor eller tupering. På så sätt redes tovorna ut från rätt håll istället för att dras i hårdare.
Kammar är jättebra att ha till små stylinggrejer eller till ett redan utrett hår, men att bara använda en kam är lika illa som att använda en borste med hård borst.

Produkter:
Jag tycker att det finns ett par produkter som alla bör ha hemma i sitt badrumsskåp.
Förutom de sjävlklara schampoot och balsamet så är det inpackning, borste, kam, spray, värmeskydd och silikondroppar/glansspray. Med dessa produkter kommer man faktikst kanske långt. Stylar man håret mycket kan man lägga till mousse och wax mm på listan. Kommer att göra ett inlägg om de olika produkterna senare.
Var noga med att köpa produkter som är ämnade just för din hårtyp. Tunnt, tjockt, platt, lockigt, fett, färgat mm.. detta brukar stå på i stort sett alla produkter och det är för att du ska hitta produkter som fungerar till fullo på just ditt hår.

Tvättning/torkning:
Vid varje tvätt så ska man tvätta håret med schampoo två gånger. Detta för att få ett så rent hår som möjligt. Dessutom så håller den rena känslan mycket längre och man skonar håret genom att inte behöva tvätta det lika ofta. Avsluta med balsam, och glöm inte inpackningen då och då.
Tvätta håret max varannan var tredje dag. Tvättar man det för ofta finns det risk att håret blri fett och att hårets naturliga balans rubbas vilket leder till skitigare hår fortare, statiskt hår mm.
Klappa ur håret med en frottehanduk, ruska eller massera inte. Det är heller inte så jättebra att torka det i en turban, håret mår mycket bättre av att torka nedsläppt.



Hoppas att några av tipsen var till nytta. Bjuder på en inbakad hängande fläta jag gjorde på "the head" i våras...

Malle - med nytvättat hår...

Tacos, Scrubs och mat...

Har lagat lite middag till mig och brorsan, blev tacos framför tvn och scrubs. Tänkte hoppa ner i badet en stund. Har ju bara dusch hemma så tänkte passa på att njuta av ett bad, och sen ska jag ge er 3 nya skönhetstips, vet redan vad jag ska skriva om så när jag är badad och fin kommer de upp!

Malle - i badet...

Snart tävlingsdags...

Snart så är det tävlingsdags här i bloggen, kommer att lotta ut 3 stycken goodiebags med blandat sminkinnehåll. Kommer även att innehålla en del borstar och verktyg. Värdet på dessa bags kommer alltså att vara ganska högt.
Parallellt kommer även en tävling om mask och peelingprodukter att pågå.

Gillar tävlingar och var ju ett tag sen sist jag hade en!

Ush håller på med en massa mail och skit, har inte så mycket kvar. Betar av listan sakta med säkert!
Tyvärr så fylls den ju bara på hela tiden allt efersom dagarna går.. Men är väl nått man får ta. Är väl inte så konstigt att folk i andra änden svarar... =P

Mer info om tävlingarna kommer i slutet på veckan så håll utkik!

Malle - tävlingsdags...

Morrn morrn... lite sent kanske...

Morrn morrn folket!

Skitsent jag vet, men sov faktikst till halv två. Jag har bestämt mig för att bara njuta när jag är hä ute. Hade först tänkt träna en massa osv, men jag känner verkligen att min kropp behöver vila, frisk luft och att bara få va. Jag kan seriöst sova hur mycket som helst och nu när jag äntligen kan sova, efter ca 2 år med grova sömnsvårigheter, så är det så jäkla underbar känsla att vara trött, och att faktikst kunna sova.

Har självklart varit ute med bossen en massa med.
Så mysigt att traska runt här ute i naturen... LOVE!

Skulle ju haft en sminkning igår, men de ringde i måndags och ville ändra den till idag, men nu får jag inte riktigt ihop det med transport osv så har lämnat medellande om att jag vill flytta på de tills mina föräldrar kommit hem, skulle ha gjort de då från början egentligen. Men men, hoppas att det går bra, dom ska ju i alla fall inte göra det till något speciellt.
Hoppas att jag får svar relativt snart i vart fall...

Nu blir det lite lunch, kommer snart ett skönhetsinlägg...

Malle - lever livet på landet...

Skönhetstips # 33...

Här kommer ytterligare ett skönhetstips...

SKönhetstips # 33; Brunbränd...

Att vara brun är något som de flesta strävar efter, speciellt nu så här under vinterhalvåret så vi måste anstränga oss lite extra för att få den fina bruna färgern... På sommaren kommer den mer natruligt och då behöver man oftast bara gå ut och spendera dagarna utomhus för att få en fin gyllenbrun färg.
Men att bli brun är inte något som kommer gratis. Det finns olika sätt att bli brun, och de olika sätten skadar huden olika mycket.

Sol:
Att sola i solen ger ju utan tvekan den absolut bästa och mest naturliga färgen. Men det är också det skadligaste sättet för huden.
Inte bara för att den åldrar huden i förtid utan för att de kan skapa hudpigmenteringar, hudsjukdomar och i värsta fall cancer.
Att skydda sig i solen är ett måste, att bränna huden kan få ganska stora konsekvenser och kan ta lång tid att läka.  Använd alltid solskyddsfaktor, även i dina krämer och sminkproduker.  Många tror att bara för att man använder solskyddsfaktor så blir man mindre brun, men det stämmer inte alls. Visst det kanske tar EN extra dag eller så att bli brun, men färgen sätter sig djupare vilket gör att den håller mycket mycket längre. För att inte tala om att den blir snyggare brun än om man solar utan.

Om man bortser från solskyddet, som iofs är ett måste, så är detta gratis. Och man kan faktikst bli brun även i skuggan!

Solarie:
Detta är också en väldigt vanlig metod för att bli brunare. Och även den är skadlig. Men om man ser till att sola med en bits mellanrum (man brukar säga att 10 ggr per år är gränsen för vad som börjar bli skadligt för huden) och att inte bränna sig så är den bättre än att sola ute.
Vissa forskare hävdar till och med att man kan få i sig en viktigt vitamin som man bara kan få i sig genom solariesol. Kroppen börjar tydligen producera den i samband med solariesolning.

Detta är en relativt billig metod att använda sig av. Speciellt om man solar för att bibehålla den färgen man fått under sommaren eller på resan.

Brun utan sol:
Denna produkt kommer i en mängd olika priser, former och resultat.
Dels finns det spraytansalonger, pris och resultat varierar lika mycket som antal olika sorters salonger. Man får helt enkelt testa sig fram. Själva resultatet håller inte i sig allt för länge, men är nyttig och bra för huden.
Sen finns det spraytan som man kan köpa hem i burkar. Även här är pris och kvalitet otroligt skiftande och enligt mig jäkligt krångligt att göra själv om man vill ha en naturlig och jämn färg.
Bäst i denna kategori är utan någon som helst tvekan brunutansol - servetterna!
Billiga och otroligt lätta att använda. Man behöver en servett för hela kroppen. Varje servett går på runt 40 kr, alltså ungefär som att sola i solarium. Billigt, enkelt, och bra för huden!

Vill man ha lite lättare bruneffekt så finns det hudlotioner med uppbyggande brun utan sol effekt. Jag har endast testat en produkt och den hjälpte inte alls på mig, men jag är ganska mörk i mig själv och tror jag valde fel produkt. Men även den är ett superbra tips om man vill få till en lite brunare ton på sin vintervita kropp.

Jag kan omöjligt tipsa er om vilken produkt just ni ska ha då det beror på hur mörk eller ljus man är i sig själv, vilken effekt man vill ha och vad man har för hudtyp. Prata med personalen på Apoteket, åhlens, kicks ja vart ni än må vara och ska köpa era grejer. De kan säkert hjälpa er!



Bild: thesun.co.uk

Hoppas att tipsen kan vara till lite hjälp, vet att många börjar traska omkring i busdjungeln så här års, och kan vara bra att veta vilka produkter som finns....

Malle - snart time for bed...

Fy fan vilket kaos...

Som ni vet skulle ju mina föräldrar till Mauritzius idag...

Hade förbeställt en taxi från Knivsta Taxi (don´t people, DON`T). Den skulle ha kommit 20.30 så att de skulle hinna till arlanda till 21 för att möta de andra och för att ha god tid till att checka in till kl. 22 då checkin-disken stängde.
Klockan blev 20.35 och ingen taxi... Mamma, som har ganska lätt för sånt, börjar bli lite smått hysterisk. Ringer axibolaget som säger att det har blivit nått fel med deras datorsystem men att de pratat med honom och att han precis lämnat dom för att åka till oss.
Ytterligare 10 min går och klockan blir kvart i. Vi ringer igen och vi får nummret till killen i taxin. Ringer honom och han säger att han är ute på annat uppdrag då taxin tydligen hade blivit avbeställd av "någon" kl. 20.27. Men han säger att han kan skyna sig ut hit till oss och lovar att han är där inom 5 minuter.
Ytterligare telefonsamtal till växeln, där de fortfarande påstår att de snackat med honom fem över halv och att han då bara var försenad.
Klockan blir 21.00. Mamma och pappa är skitförbannad eoch ringder snubben igen och frgar vart i helvete han är då han för 5-10 min sen lämnade knivsta station (ca. 3 km från oss). Nej då var han tydligen vid centralen i Uppsala ??!!!
Alltså ca en kvart, minst, från oss. PANIK PANIK PANIK!!!

Slutade med att mamma och pappa 21.05 kastar sig i bilen och får själva köra till Arlanda. De ska alltså på 55 min hinna åka 2,5 mil, ta sig till långtidsparkeringen, parkera, ta sig till terminalen och hinna checka in... JA... vi får ju se hur det blir med den saken!!

Fyyyyyy fan va dålig stil av KNIVSTA TAXI, jag hörde tjejen i växeln, hon blev sjukt otrevlig och började nästan skrika, killen I taxin skyllde på allt och alla, plus att de till sist vägrade svara alls i växeln.

När folk bokar en taxi till Arlanda då dyker man fan upp, och om det skulle avbokas ja då dubbelkollar man fan så att det stämmer.
Kan säga att det där har hänt mig flertalet gånger då jag ska ner till stationen med, trots att man säger att man ska med ett tåg så är dom skitnonchalanta!

Men jag känner ju min pappa, så de där taxibolaget kommer med största sannorlikhet inte bara behöva betala långtidsparkeringen... :P

Nu när lugnet åter lagt sig här hemma så ska jag se klart på desperate housewifes och sen blir det ett par skönhetstips innan läggdags!

Malle - jävla bolag...

Skönhetstips # 32...

Hej!

Har hunnit vara ute en hel del sen sist, nu är jag snart trött på frisk luft... Gud va man blir seg av att vara ute i friska luften hela dagen. Kommer verkligen sova som en stock ikväll... =P

Lovade ju ett skönhetstips om Kroppsinpackning igår, men eftersom det var så mycket igår så bjussar jag på det nu istället.

Skönhetstips # 32: Kroppsinpackning...

Igår så tog jag ju upp lite bra grejer för att motverka torr hud, utöver de vanliga, maskerna, peelingen, ångrengöringen osv. Ytterligare en bra grej som man kanske inte behöver göra lika ofta är en så kallad kroppsinpackning.
Detta kan man göra en gång i månaden, en gång varannan månad. Lite oftare under de kallaste vintermånaderna och under sommaren när huden får stå ut med mycket sol och kan behöva lite extra hjälp att återhämta sig.

Det man gör är att man duschar, och ser då till att peela kroppen ordentligt. När du kommit ut ur duschen och torkat dig så smörjer du in dig RIKLIGT (läs: extremt mycket) men hudlotion. Här är det en fördel att använda en bodybutterprodukt eller liknande då de dels är väldigt oljiga och dels för att konsistensen är bättre vid denna behandling.
Avsluta med att vira in ben, armar och mellankropp med plastfolie, alltså sån här vanlig som man har i köket. Lättast är att ta en del av kroppen först. Tex bara ben, bara armar eller bara mellankropp. Annars blir det lite svårt att röra sig osv.

Sätt dig ner i soffan eller lägg dig i sängen och riktigt mys och ta det lugnt i minst 15 minutet. Ta en handuk för att skydda soffa eller sängkläder. Lite hur länge du ska ha plastfolien kvar beror på hur mycket lotion du har på. Om det är lotion kvar när du tar bort folien så kan du arbeta in den i huden eller torka bort den.

En riktig dunder-fuktkur för kroppen!

 



Bilder: google.se & thebodyshop.se

Malle - tips tips... dags för the hills..

Landsluft...

Ok, nu har vi haft runda nummer två ute. Har väl varit ute 90 % av min vakna tid här, och kommer nog vara så tills jag åker hem p¨å fredag. Men det är mysigt. Har ända tills jag flyttade hemmifrån för två år sen bott i villa i en förort med mycket natur. Och dessutom haft ett landställe ute i skärgården så att ha naturen nära är superskönt. Älskar det.
Är så kul att se bossen verkligen njuta med. Han är ju inte här så ofta och i stan får han inte springa lös (han är helt enkelt för korkad för det).

     


Först så har vi lekt med brorsans lilla ödla, rocky. Mycket roligt tycker boss... Han skäller och attackerar den lilla stackaren som bara den, och så blir han jätteuppspelt när den blåser upp sig. Men han gör honom inte illa, han hoppa mest fram emot honom och så krafsar han lite lätt på rockys rygg. Han fick lära sig när han var liten att man var tvungen att vara försiktig.

   


Här är när vi är ute och leker. Bossen kan verkligen springa hur mycket som helst här. Hittade en gammal badboll med som glömts ute... Dock är den sönder nu, det är lite Bossens grej... =P
Måste säga att vyn här är inte alls lika fin som på sommrarna.



Hittade den perfekta julgranen till i jul. Vi hugger alltid våran egna gran på våran tomt. Vi har ju 5 meter högt i vardagsrummet så blr så töntigt att ha en liten köpegran, plus att vi har en massa granar på tomten. En jättemysig tradition att gå ut och hugga och släpa in. Alltid lika mycket kackel varje år hur fan man ska få upp allt pynt i den osv... =P



Bjuder på en riktigt slapp dagens.. Men när man är ute på vischan och ändå bara är ute i regnet så är detta den ultimata outfiten... :P

Malle - ska fixa lite våfflor till lunch...

Skogsvandring och saknad hund..

Morrn Morrn... Nu är jag uppe. Sov så himla dåligt inatt. Den sängen är så sjukt liten och obekväm. Tar pappas eller mammas sen när de dragit, det där går inte.. :P
Skulle ha gått upp tidigt men det blev ju inte riktigt så, gick upp kl. 12.
Har hunnit käka frulle och varit ute på tomten med bossen. Han älskar verkligen att vara här ute. Har han en jättestor tomt att springa på, och dessutom lite skog att spåra i.

Han hittade ett par stenar som han tyckte det var skitkul att springa runt på, värsta lilla bergsgeten.
Helt plötsligt så hoppade han ner från en sten och försvann... Jag ropade och ropade men ingen doggy.
Efter ett par minuter när jag började bli lite orolig så kom han springade som en tok då hade han sprungit tre tomter bort och kollat in en stor brasa... Jävla knäpphund...

Nu ska jag maila lite och sen ska jag ut me bossen igen, gäller att låta honom springa runt nu när det är ljust...

Malle - äter det sista av frullen...

Förlåt mig, jag är helt värdelös...

Sorry har inte blivit mer uppdatering. Åkte på disken och att hjälpa mamma och pappa att tvätta. Sen har jag och mamma suttit och gått igenom hur veckorna ser ut nu med brorsan som ska bo på lite olika ställen under tiden, taxin som kommer och hämtar honom varje dag osv.
Har även hjälpt mamma att kopiera och föra över en massa (läs: sjukligt mycket bilder) från kameran till bärbara.
Sen kom pappa och satte mig i sytjänst, hans skjorta hade tappat knappar så pysslade med det.

Men nu ska jag faktikst sova ska upp tidigt imorgon, men imorgon så har jag faktikst all tid i världen. Blev inte så mycket idag med försenade tåg och allt.

Hörs imorgon älsklingar!

Malle - time to sleep...

Skönhetstips # 31...

Gud vad jobbigt det var att ta mig hit hem.. Tåget var försenat med nästan 30 min, snacka om att det var svinkallt att stå ite och vänta, är ju mer eller mindre storm ute. Hade man inte lunginflamation innan så har man det definitift nu!

Har hunnit laga lite middag och ätit med familjen. Blev köttfärssås och spagetti för den som vill veta det...=P
Ska strax spela lite tvspel, men först så bjuder jag på ett av tre skönhetstips!

Skönhetstips # 31; Vinterskönhet...

Nu börjar det verkligen närma sig vintern och det blir bara kallare och kallare. Detta innebär inte bara att det blir kallt, mörkt och snart julafton utan att huden tar ganska mycket stryk.

Tror de flesta drabbas av den så kallade vintertorrheten i speciellt ansikte. Huden drabbas nämligen ganska hårt av kylan och när det svänger snabbt från varmt och kallt så drabbas många av torrhet, munsår, elektriskt hår mm.
Allt detta går att motverka genom att lägga in lite extra rutiner i sin vardag.

Jag har ju alltid puchat för att man ska ångrengöra, peela och använda masker samt inpackningar med jämna mellanrum. Men under vintern är det extra viktigt. Att dessutom äta massor av frukt och färgglada grönsaker ger kroppen extra mycket vitaminer som behövs under denna mörka och kalla årstid.
Att äta massor av frukt är ju dessutom bra för vikten, gott och billigt!
Och inredaren i mig (yes, det finns en liten inredare inte så långt inne i mig) vill ju självklart även påpeka hur snyggt det kan vara med ett stort fullt fruktfat.

Tänk på att försöka sminka dig en liten stund innan du går ut så att produkterna får torka in i huden ordentligt så du inte går ut i kylan fuktig. Tänk även på att skydda ansiktet när det är riktigt kallt, så dra upp halsduken så att ansiktet skyddas, framför allt mot blåst.
Gå ALDRIG ut med blött hår om det är minusgrader, håret fryser nämligen till is och risken är väldigt stor att håret går av om man böjer på det. Om du måste gå ut med blött hår, sätt upp det i en tofs eller en knut och dra på en mössa eller låt håret ligga under jackan.
Detsamma gäller ögonfransarna. Mascara kan faktikst frysa i lite kallare temperaturer och kan lätt bryta av fransarna vid lätt beröring eller böjning. Och blir det superkallt, ja då smälter faktikst mascaran. (hände mig en gång, rätt intressant faktikst.. =P)

Händerna är också en väldigt utsatt del av kroppen, och nagelband och naglar är något som tar stryk av kylan, så införskaffa ett par snygga vantar så att du hela tiden kan skydda dom mot fukt och kyla. Ingen vill väl ha frasiga händer eller nagelband!

Nu har ni fått lite tips så här inför vintern!

Nu blir det tvspel en timme eller två och sen kommer nästa skönhetstips och kroppsinpackningar, extra perfekt så här i vintertider!



Malle - sitter och är vettskrämd framför zombiespelet...

Jag hatar räkningar...

Sitter och försöker bena ut lite strul med en faktura här... Hållt på hela dagen (läs: de 1,5 timmarna jagvarit vaken).
Jäkligt lätt när de företaget som utställt fakturan verkar ha gått under jorden. Men fick tag på dom till slut genom lite andra företag.. Tur för dom!

Ska väl snart börja fixa mig med, ska ju ner till tåget om 2,5 timmar. Ska packa det sista med. Sen bär det av... Bossen är skitglad att få komma hem till Mormor... =P

Tror det blir mer upptadering och skönhetstips när jag landat ute på vischan.. Så ikväll blir det megauppdatering. Ska nog spela lite av brorsans nya spel... Skitäckligt. Spelade det igår, höll ju fan på att skita på mig. Zombies som flög runt överallt.



Här har ni någon som riktigt längtar efter att få komma ut på landet.. =P

Malle - hörs lite senare...

God morgon I´m back...

Morrn Morrn... Verkar som att strul slutat. Så nu kan man börja blogga igen.
Är skittrött. Sov skitdåligt inatt och så blev de sent. Men de va mys.. =P

Igår så hände inte så jättmycket. Städa som en galning här hemma. Riktigt sanerade =P
Lovar att man förmodligen knde hitta sars i mi lägehet innan den städades. Men nu är den jätteren och fin. Han dessutom ta hand om disken. Skulle dock ha velat tvätta men det får bli på fredag när jag kommer hem igen.

På kvällen sen åkte jag hem till Knivsta, var ju farsdag och det firades självklart med middag. Gott gott!
Sen kollade ajag och syrran på ensam mamma söker innan jag drog hem och träffade Mr. X.

Som sagt inte en allt för händelserik dag. Men trevlig ändå.

Ska inte göra så mycket idag. Ska till knivsta om ca 4 timmmar. Så innan dess ska jag mest slappa. Skönt skönt!

Hörs lite senare, och idag kommer 3 nya skönhetstips upp!

Malle - back in the game....


Strul strul...

Bloggen har strulat hela dagen därav dålig uppdatering...

Berättar om dagen imorgon, för nu kommer Mr. X hit och så blir det massa mys... Nu fick ni nått att fundera på... =)

Utvilad...

Nu har jag fått lite sömn, efter ytterligare en natts jobb. Så nu är man lite mer männsklig.
Gick bra igår, men var väldigt lite spel så var ganska långtråkigt. Brukar kunna va det på de passen. Men det gick hyffsat snabbt endå. Bra pengar på de länga passen.

Ska storstäda här hemma idg, och ikväll ska jag till knivtsa och fira fars dag... Ska se om jag flyttar ut dit idag eller på tisdag... Time will tell. Skulle iofs va skönt men o andra sidan kan jag skjutsa ut alla mina greje dit idag så finns dom där på måndag kväll eller tisdag när jag åker dit.

Imorgon så kommer massor av skönhetstips igen, nu i helgen har har helt enkelt inte haft tid att göra en massa sånna inlägg på men på måndag så drar vi igång ännu en vecka full med skönhettips!

Städa var det ja... Hörs lite senare

(Är det bara jag, men är skitmycket strul med bloggen, har varit det i tre dar nu, har skitsvårt att logga in och publicera inlägg..)

Malle - back to life...

Hemma...

Ojojoj vilken dag. Ganska skönt att den är över, även fast det varit riktigt kul och trevligt. Men skönt att äntligen få varva ner... Pju!

Var alltså så att jag jobbade på en "gör-om-mig-dag" som en frisörsalong anordnat här i stan. Ska ha en till om ca 2 veckor. Var 12 stycken tjejer som blev sminkade, klippta och färgade. Självklart togs före och efter bilder och det blev lite lunch osv. Trevligt och mycket uppskattat. Kommer kanske lägga upp lite före och efterbilder sen när jag får dom. Vissa av tjejerna kände man ju inte igen i slutet av dan, lite läskigt faktikst.. =P

Jag är så himla dunderslut, så ska strax hoppa i sängen och sova lite. Sen ska jag faktikst göra lite ungspannkaka, böev så himla sugen på det.

Klockan 9 sen så börjar jag jobba igen och jobbar till 3.30 inatt. Imorgon, då, D Å, ska det sovat ut. Ja jävlar. Sov ju som sagt ca 3 timmar i natt... Inte bra alls. Men det ger ju kosing och är roligt så jag står ut =P

Krävs väl inget geni för att förstå att uppdateringen här idag kommer vara jävligt skral för att utrycka mig vulgärt! =D

Hörs imorgon när jag sovit ut lite!!

Malle - lever knappt...

Jag är död...

Jobbade natt inatt. Gick ganska bra, lite spel dock. Men hyffsat bra och kul att träffa alla man känner.
Speciellt Mr. J! Åh va längesen det var!

Kom hem vid 5, och nu är jag påklädd och halvt sminkad samt redo för frukost. Ska om 20 min iväg på ett frilansjobb. Börjar få lite bråttom så berättar mer om det sen. Är väl borta till ca 3-4.
Någon som jag gissa hur trött jag är efter 3-3,5 timmar.... ?

Gaaaaah.... Sätt på jobbleendet och gå nu malin!

Malle - vill tillbaka till säääängen...


Tillbaka från stan...

Nu har jag kommit tillbaka från stan.. Har ju fikat med Miss. L, skittrevligt. Hon fick sin födelsedagspresent och så gick vi på klänningsjakt till henne. När vi hittat klänning så blev det en Kladdkaka på Waynes... LOVE!!

Var ju och sminkade en "tant" tidigare idag och det gick skitbra det med. Riktigt trevlig dam det där. Hon skulle iväg på Christer Sjögrens 40års - jubilemum som artist på tyrol i sthlm.

Nu måste jag fixa lite käk, sminka om mig och byta om. Börjar jobba kl. 23 och eftersom det är så halt så kan jag inte cykla ner utan gå.. så börjar bli lite smått brådis för mig.. som vanligt! =P

Lägger nog in en bild på kvällens jobbsmink., om jag hinenr men de gör jag nog!



Bild: google.se

Malle - stressig dag idag...

Hejpa!

Nu har jag skitbråttom... Hann inte ta en dagen, den blev helt fel, så blir en liten (mongo) bild på mig istället.
Nu ser ni ny håret med... =P

Nu måste jag kila, hörs ikväll sen när jag är hemma igen!



Malle - hoppar upp på cykeln...

Skönhetstips # 30...

Tänkte såklart bjuda på ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 30; ordning och reda - Bakterier...

Att ha ordning och reda på alla sina sminkgrejer är verkligen A-O inom skönhet. Dels för att det går snabbare att hitta sakerna, men framför allt för att de genast gror bakterier bland våra sminksaker.
Att ha alla penslar i ett fodral eller mugg hindrar bakterier från borstarna att sprida sig till produkter eller verktyg.
Tvätta penslarna med jämna mellanrum. De du använder till torra produkter (tex. Skuggor, browshade, rouge, puder) behövs inte tvättas lika ofta som de borstar du använder till vatten eller fetbaserade produkter (tex. Foundation, concealer, läppstift). Därför kan det även vara bra att separera dessa borstar från varandra.
Glöm inte att tvätta dina övriga verktyg som till ex. franskam, fransböjare, pincett mm då och då!

Se till att produkterna inte står i direkt solljus då det kan få färgpigmenten att bli konstiga. Vissa tappar bara färgen medans andra kan få konstiga nyanser. Dessutom gror bakterier extra bra i produkterna då de gärna kan bli lite uppvärmda.
Att förvara tex. sina krämer och sin foundation i kylskåpet är superbra då det dels är skönt och avslappnande för huden att få en kylande produkt på sig, de håller längre och det är svårare för bakterier att gro.
Att ha händer i sina ansikts/ögonkrämer är ett stor NO NO!
Alla bra produkter ska komma ihop med en spatel. I stort sett alla produkter har nån slags folie man drar bort eller annan "nyförpackning" - garanti. Så fort du tar av den (såvida det inte är en tub eller pumpflaska) så är produkterna utsatta för bakterier. Man brukar säga att en kräm håller minst tre månader från det att förpackningen öppnas. Men sätter man ner fingrarna i den så håller den max tre veckor tills den är helt igengrodd med bakterier. Så se till att använda spatel, som tvättas av emellanåt!
Spatlar finns att köpa på bland annan Kicks, Åhlens och H&M.

Bakterier är inte bara ofräsht utan det kan även bidra till att man får finnas, exem eller ännu värre, sår.
Se även till att ni har ordentligt med bomullspads, tops och servetter till hans, allt för att underlätta erat sminkande.

Att tvätta borstar:
När man tvättar borstar så finns det lite olika vägar att gå. Till de borstar du använt torra produkter till är det jättebra att använda shampoo (om det är riktiga borstar, annars funkar vad som helst, borstarna kommer inte klara många tvättar i alla fall), använd gärna lite balsam med för att vårda borstarna ordentligt.
Till de du använd fetbaserade eller vattenbaserade produkter är det absolut bästa vanligt Yes diskmedel.
Låt borstarna ligga ner när de torkar, annars kan vattnet rinna in i borsten och limmet mellan borsten och skaftet lossnar efter ett tag. Ta gärna två handdukar, en som ligger ner på bordet, och en som man rullar till en rulle och lägger upp skaften på.

Finns även en jättebra produkt som är bakteriedödande på Kicks. En spray som man kan spraya på borstarna så att man kan tvätta dom lite mindre.

Glöm inte heller att det gror lika mycket bakterier i skåpen/lådorna, så tvätta dom med jämna mellanrum med!
Och likaså nessessärerna. Se till att du köper en nessessär som tål maskintvätt eller som tål att du tvättar den i riktigt hett vatten med lite tvättmedel.

Nu börjar jag få bråttom, men hörs senare!

Malle - tips tips....

God morgon...

God morgon underbaringar!

Sovit gott?
Själv har jag sovit som en prinsessa. Skönt!

Ska strax hoppa in i duschen och fixa till mig ska ju oväg sen och sminka, och så ska jag förbi ett ställe och kolla en grej. Tror det (äntligen) blir en fika med Miss. L också. Mycket att göra idag med andra ord.
Ikväll så är det även jobb på BJ för mig. Börjar kl 23. Ska bli skoj. Gillar att jobba där mer och mer, förut hatade jag att jobba där. Kan ju kanske ha nått att göra med att de bytt ut en massa personal... =P

Nu blir de frulle sen duschen. Bjuder på en dagens innan jag drar sen!

Malle - up and going...

Skönhetstips # 29...

Sitter och tittar på EMA, men blir avbruten hela tiden av att telefonen ringer osv.. Så nu skiter jag i det... =P

Tänkte istället bjuda på det tredje skönhetstipset för dagen, precis som utlovat...

Skönhetstips # 29; Celluliter...

Något som många tjejer, och killar med för den delen även om det inte är lika vanligt, känner till och har ångest för är celluliter.
Man tror ofta att celluliter bara är något som vi "vanliga" har, och endast de är dom som är otränade som drabbas.
Faktum är att kändisar och smala, vältränade personer är precis lika drabbade som oss andra.

Hurvida man drabbas av celluliter är dels gentiskt och dels hormoniellt. Men i princip så drabbas all i någon grad av celluliter.
Celluliter är inget farligt och kallas även ibland för apelsinhud. Det som orsakar celluliter är ojämnheter i fettlagren i underhuden. De områden där det oftast framtränder är överben och runt rumpan.
Celluliter är extrem svårt att bli av med, och många hävdar att det är omöjligt att bli av med de celluliter man har, men att man kan lindra dom i viss mån.
Att se till att man håller en hälsosam vikt, äter rätt, är rökfri och självklart träna är några saker som lindrar celluliter samt förhindrar uppkomsten av dom. Behandlingar man kan göra själv hemma för att lindra sina celliliter är peeling och torrborstning. Dessa behandlingar främjar blodcirkulationen vilket lindrar celluliterna.
Peeling har jag tagit upp i ett tidigare inlägg så kolla upp det där. Torrborstning är när man tar en borste, en vanlig duschborste, peelinghandskar går oxå bra, och bortar i cirkelrörelser ett par minuter på torr hud. Lätt att göra innan man hoppar in i duchen.

Tänkte även avslöja två experttips, två metoder som ofta används inom branshen vid catwalks osv (för självklart har även modeller celluliter).
Det första är så enkelt som hårspray!
Spraya ett tunt lager på benen och låt torka. När det torkar så stramar det upp huden, vilket gör att celluliterna syns mindre. Kanske inte så jäääättebekvämt. Men det funkar absolut!
Andra tipset (har egentligen ingenting med celluliter att göra) är att man kan sminka sina ben långa och smala.
Om ni läst min Rougeskola så vet ni att man leker med ljusa och mörka skuggor för att framhöva eller dölja saker.
Ta en mörkare skugga än den egna hudtonen och måla på ett tunnt lager med en stor puderborste längs med hela in och utsidan av benen. Ta en ljusare skugga, gärna med skimmer i, och måla med en tunn puderborste längs med hela fram och baksidan på benen. Se till att de båda skuggorna smälter in i varandra. Lovar att det blir skitsnyggt, speciellt på sommaren men en liten skimmrande effekt!

HELVETE, nu står min kära hund I dippskålen och fullkomligen BADAR i dipp... det får bli en duch på honom då.
Antar att han gillade tacodippen... Del lilla jävel passar på medan jag sitter koncentrerad här...

Malle - duchar skithunden...

Bunkrat upp...

Nu har jag bunkrat upp till EMA. Blev grillchips, tacodipp och Herrljunga päroncider. Mumma!
Skulle ha köpt Bossens favoritgodis, men fanns ju sjävlklart inte.. Han får lite kalkon istället.

Imorgon så blir det en sväng på stan, ska förbi ett ställe och kolla upp en lite hemlighet, sen ska jag även förbi frisören och se vad han säger om hårfärgen. Klockan 15 sen har jag en sminkning, en "tant" som ska in till sthlm på galej ska piffas till lite. Så måste packa sminkväskan imorgon innan jag drar.
Ska även iväg och fixa en sminkning i Knivsta på tisdag. Tur att jag ska vara i knivsta från söndagkväll (fars dag you know) till onsdag... Jisses, då måste jag ju släpa på en massa sminkgrejer. Blää... Blir lätt lite mycket med packning till mig, packning till hunden, hunden och så en stor väska med smink... Det löser sig!

Nä nu ska jag göra lite mat!

Hörs senare underbaringar, då kommer ju det tredje skönhetstipset!

Malle - förbereder...

Skönhetstips # 28...

Som utlovat kommer här ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 28; Puder...

Nu har vi betat av både concealer och foudations så nu avslutar vi Bas-kapitlet med ett inlägg om puder.

Man använder puder för att stabilisera sin foundation, ta bort glans, och förhindra att  basen ska färga av sig så mycket på kläder. Precis som med concealer och foundation så finns det flera oliak typer av puder.

Lös-puder:

Löspudret är, precis som det låter ett opressat puder.
Skillnaden på pudren i de olika prisklasserna kan vara ganska stor, och puder är nått jag tycker att man ska lägga lite extra pengar på. Ju dyrare destå mindre är varje korn. Idag har flertalet tagit efter Mist´s puder som var först i världen med att ha ett så kallat Micronized Powder. Det är ett puder med extremt små korn vilket ger en perfekt yta. Detta brukar stå på produkten och finns idag hos flertalet märken.
För ju finare korn, destå mer naturligt blir resultatet. Risken är även mindre att det hamnar i rynkor, veck osv.

Ett opressat puder applicerar man med en puderborste (ger ett lite lättare och naturligare utseende) eller med en puderpuff där man först arbetar in pudret i puffen (ger ett lite hårdare och tjockare utseende, perfekt till kvällssminkingar, inför fotograferingar osv).

Pressat puder:

Pressat puder är, precis som det låter ett puder som är pressat i kakform. Detta täcker oftast lite bättre och innehåller i regel mer färgpigment än de lösa pudren.
Detta puder behöver man inte alltid ha concealer under utan där får man känna efter själv hur mycket man vill täcka. Däremot ska du aldrig blanda flytande foundation eller fetsmink tillsammans med det pressade pudret då deras ingredienser inte går ihop och de kommer att separera och skapa stora fläckar i ansiktet under dagen.
De pressade pudren finns i torr kakform och i lite mer krämig form. Jag gillar inte de mer krämiga av två anledingar. Dels ur hälsosynpunkt (vill inte ens tänka på hur mycket bekterier det frodas i en sån) och dels för att det är svårare att få ett fint och naturligt resultat. Utan kör på de i torr kakform.

Det pressade pudret har man på på samma sätt som det opressade, med antingen borste eller puff. Och här gäller samma regler för resultatet, borste för lättare resultat och puff för lite hårdare resultat.

Shimmerpowder och Bronzingpowder:

Finns ju även en massa puder med skimmer eller bronzingeffekt. De med skimmer i tycker jag är jättesnygga och är jättebra att ha lite lätt på armar, dekoltage osv vid lite festligare tillfällen eller för att få en snygg effekt på sommaren. Däremot ska man passa sig lite för att ha en massa skimmer i ansiktet.
Appliceras med en stor puderborste, ej puff.

De puder med bronzingeffekt är superbra att ha om man känner sig lite blek och glåmig. Eller varför inte som en sista touch på sin vardagliga eller festsminkning.
Här gäller det att man passar sig så att man inte väljer en för mörk ton, då blir det gärna för mycket och kan se riktigt hemskt ut.
Borsta på med en stor puderborste, ej puff. Snyggast är det att borsta på lite lätt över hela ansiktet  och sen lite extra i pannan, hakan och längs med näsryggen.

Val av färg på pudret:

Att hitta rätt puder kan ofta vara svårt. Lättast är att välja ett transparent puder till sin vardagliga makeup eller sin festmakeup. Men det gäller att kolla färgerna då även de transparenta kan flera olika toner. Ofta kan det finnas ett par transparenta puder med olika mycket färgpigment, från helt genomskinligt, till en ganska mörk ton.
De opressade pudren ska ha så lite pigment som möjligt eller va så lika sin egna hudton som möjligt.
Ett pressat puder ska vara så lika ens egna hudton som möjligt.
Vill man ha en brunare ton ska man aldrig försöka få fram det genom en mörkare foundation eller puder, utan det gör man alltid med hjälp av ett bronzingpuder!

Hoppas att jag inte babblat för osamanhängade, har en klängig hund i knät... =P



Bild: smartson.se

Nu ska jag fortsätta räkna här... Suck!

Malle - fortsätter tipsa på...

Trött på smink...

Gud jag är så trött på sminkprodukter just nu.. sitter och packar upp, räknar, kontrollräknar, och packar ner... JAG VILL INTE SE MER SMINK SNART! =P

Nä men har hunnit beta av ganska mycket.. Men har väl ett par timmar kvar.. Är fortfarande bara inne på de första tre lådorna.. Såhär ser det ut i mitt vardagsrum just nu..



Måste åka till Ica och köpa nått gott till ikväll och EMA oxå.. är grymt sugen på Chirre och Dirre! =P


 
Just det, måste tacka Simone för den YBERGULLIGA kommentaren! <3

Nä ska strax slänga upp ett inlägg om puder... så hörs snart!

Malle - betar av skiten i lugn och ro...

Skönhetstips # 27...

Nu när jag är ledig så är det ju som sagt bloggtime utan dess like.. Vet att jag inte lagt upp så mycket skönhetstips osv sista tiden.. Men det har ju haft förklariga anledningar. Så därför ska jag bjussa på hela 3 stycken idag... det första kommer här...

Skönhetstips # 27; Consealer...

Nu har jag ju skrivit små mina skolor i rouge, foundations och så så nu passar det ju bra att skriva om concealer för att knyta ihop det med inlägget om foundation. Senare idag kommer ett om puder!

Concealer finns i lite olika sorters utföranden. Men uppgiften den har är den samma. Man använder concealer för att täcka. Man kanske vill täcka finnar, en röd näsa, mörka ringar under ögonen, ärr eller vad vet jag. Skönhetsskavanker helt enkelt!
Den appliceras efter fuktighetskrämen och innan foundation.

Det som de flesta tänker på när man talar om concealer är den i den "bruna" varianten. Och den ska jag ta upp först.
En concealer ska va 1-2 nyanser ljusare än den egna hudtonen om man använder den innan en flytande foundation eller pressat puder. Detta för att få ett så osynligt resultat som möjligt. Lägger man en som är i samma ton så kan inte riktigt foundation eller det pressade pudret dölja det utan det kommer synas en liten mörk fläck.
Har man däremot endast concealer så ska den vara så lik den egna hudtonen som möjligt.

Den "bruna" concealern kommer i lite olika utföranden. Fast (fetbaserad) och flytande (olja eller vattenbaserad).
Enligt mig är det bara en som verkligen funkar och de är de som är fetbaserade. De som är flytande är (enligt mig) helt värdelösa och fyller inte sin funktion som den ska.
Likaså är det många som använder den foundation som hamnat i korken. Den bli oftast lite seg och trögflytande. Detta är något jag verkligen inte rekomnederar alls då det som finns i korken är fullt av bakterier och inte alls har den täckande effekten man vill åt. Bakterierna i sin tur orsakar finnar mm...

Concealer finns även i färgade pennor eller stift, även dessa är fetbaserade. Dessa kallas korrekturfärg och olika färger täcker olika saker...

Blå/grön: Tar bort den röda färgen på rodnande kinder, ytliga blodkärl, brustna blodkärl eller om du bränt dig i solen.
Lila: Livar upp trött och gulblek hy.
Blå: Tar bort mörka skönhetsfläckar, mindre röda rdnader, finnar och livar upp trött hy.
Aprikos: livar upp grå och dassig hud.
Vitt: livar upp och ger en uppfräshning och glans.

Dessa används precis som en consealer och kan lätt blandas ihop med sin ansiktskräm. Därefter appliceras foundation eller pressat puder.

Hoppas att ni fått lite hjälp nu vad gäller consealer!



Bild: Bodyshop.co.uk

Malle - ett till tips kommer upp snart!

Vad hände med väckarklockan...

Hade ju satt klockan på 9, klockan halv 8 var jag vaken men tänkte att jag liggr kvar och slöar lite. Vaknade nyss?? Varför ringde inte klockan för??

Åh jag är så himla lycklig, jag kan sova på nätterna. Under dessa sista 2,5 åren har jag haft sjukt mycket sömnsvårigheter. Har sovit 3-4 timmar/natt under hela den perioden. Mycket därför jag varit så trött, pendlat upp och ner i vikt osv, men nu kan jag verkligen sova. Utan att ligga och vänta ocg vrida på mig, utan att vakna hela tiden osv.
Det känns verkligen (och har gjort hela tiden) som att stänga ner butiken var rätt beslut. Alla är jätteledsna utom jag... =P

Idag så skulle jag egentligen ha tagit en liten snabb sväng ner på stan men blir imorgon istället måste packa klart och så me allt smink som ska skickas iväg...

Kan även avslöja att det kommer bli massor av saker som jag kan lotta ut här i bloggen!

Och sen ikväll är det EMA, det måste man ju kolla på !


Nä frukost och sen ska jag hugga in på allt smink.. Ni skulle se hur det ser ut i min lilla två nu.... =P

Malle - fuck jag försov mig...

Bloggkoll...

Eftersom jag fått nästan 100 nya läsare de sista dagarna så tänkte jag återigen påminna om att ni kan lägga till mig på bloggkoll om ni vill hålla koll på alla skönhetstips osv... Bara att klicka på länken nedan och följa instruktionerna!


Nu får det vara nog...

Nu är det sminkprodukter i HELA lägenheten igen... Suck, jag som hade städat undan allt så fint...
Men nu får det räcka med upp och nedpackning och checkning av orderlistor för idag.

Har varit på en lång promenad med lilla Bossen och ska strax hoppa ner i sängen och titta lite på tv där, sen är det dags att nanna. Blir kanske lite South Park med.. =P

Hörs imorgon sötnosar!

Malle - time to sleeep..

Packning...

Nu har orderlistorna från Borås kommit, det är dit mina produkter från butiken ska. Till en annan tjej i kedjan. Så ska därför spendera kvällen med att packa om och bocka av orderlistor. Och imorgon är det jag som ringer DHL och ber dom komma och hämta packeten!

Detta är 3 utav 8 lådor med smink som ska gås igenom och packas om... Min kväll är ju klar om man säger så.. =P



Självklart så sitter bossen och vaktar de värdefulla produkterna... =P

Malle - ni vet vart ni hittar mig...

Frågor & svar...

Sådär, nu är frågestunden avslutad. Kul att så många var med och frågade, även om det inte var riktigt lika många frågor som sist.. =P
Men lika kul för det är det ju!!

Hanna frågade:

1. Vad är det allra värsta man kan göra mot sitt hår? Ex. vid färgning, borstning och dyl.

2. Det bästa hårtipset för att hålla sitt hår glänsande och fräsch utan dyra hårprodukter?

3. roligast med ditt yrke!

Svar:

1. Att bleka håret skadar håret fruktansvärt. Vill man färga eller så så tycker jag att man alltid ska hålla sig till toning, det är faktikst ganska bra för håret och ger en otrolig glans.
Borstar ska man alltid tänka på att köpa en borste med lite mjukare borst, så kallade utredningsbordar. Dessa piggar är skonsamma för håret då det enkelt reder ut tovor utan att slita av håret. De med för hårda borst eller alt. metall eller träborst, sliter mer eller mindre av håret om du ska reda ut en tova med en sån borste.

2. Mitt bästa hårtips är, precis som de flesta frisörers, att alltid tvätta håret två gånger med shampoo varje tvätt och avsluta med balsam. Att nån gång i veckan sova med en hårinpackning gör dessutom susen. Inpackningen i sig behöver inte vara dyr.

3. Det roligaste med mitt yrke är att det är så kreativt och omväxlande. Ena dagen jobbar du med mode och fotografering, andra dagen med special effect till en film och den tredje står du och målar barn på nån tillställning. Du träffar mycket folk och finns egentligen inga gränser för hur mycket man kan göra och utvecklas!



Angelica frågarde:

Jag undrar vilken utbildning du har?

Svar:

Jag gick min utbildning på Makeup Institute våren 2006. En 16 veckor lång och extremt tuff utbilning. Under den perioden gjorde jag även en hel del praktik på modevisningar, svenska modeveckan, filmer, reklamfilmer, skönhetstävlingar mm.
Jag är utbildad inom skönhetsmakeup, mode, teater, film, special effects och kroppsmålning. Dessutom är jag utbildad hårstylist och extensionfrisör.



Emelie frågade:

1. Hur kan man få håret att se tjokare ut?
2. Hur får man en jätte bra täckning av foundation utan att se kakig/fjortis ut? Vill verkligen täcka allt.

Svar:

1. Rent generellt tycker jag att man ska försöka skapa volym i håret som ger en illusion av tjocklek. Och volym kan man få genom att krama upp lite lockar, locka eller använda tex. en volumaster. Vill man få lite tjockare hår så vet jag flera som gått och köpt öljästtabletter (finns på hälsobutiker) och de har gett dom lite tjockare hår, och andra har fått en riktigt tjock man som resultat. =P

2. Att täcka kan vara riktigt svårt. Har man en ganska bra hud tycker jag inte att man ska försöka täcka så mycket utan mer jämna ut (som egentligen är hela ideen med foundation och puder). Men finns ju måna som har acne, ärr eller andra saker som man vill täcka. Och risken är att man försöker täcka så mycket att det istället framhävs. 
Vill man ha en 100 % täckande foundation ska man köpa en fetbaserad foundation, så kallat fetsmink. Den täcker sjukt bra och man kan själv välja hur mycket och tjockt man lägger på. Den täcker väldigt bra även i små mängder.
Denna stabiliserar man med löst puder precis som vanligt. 
Men tyvärr så blir det ju så att ju mer man täcker destå mindre naturligt blir det....  



Balle (?) frågade:

1. vilken utbildning har du? och var jobbar du?

2. har du några tips hur man får tunt hår att få mycket volym som inte lägger sig efter bara en timme (och gärna ser lite tjockare ut)?

Svar:

1. Se tidigare svar ang. utbildning. Jag hade en egen sminkbutik i lite mer än två år som jag förra veckan lade ner å grund av flera anledningar, främst för att jag jobbar 150 % i över två års tid och känner att jag måste få njuta av att vara 22 år och ha ett liv. Har även frilansat vid sidan av. Och jag har redan en del projekt på G, och självklart frilansar jag fortfarande.

2. Här kan jag rekomendera två fantastiska produkter, dust it (mer om det snart) och volumaster!!
Båda ger riktigt bra och hållbar volym. Som jag sa tidigare så ger volym en illusion av tjockare hår. Och sen har vi ju alltid löshår. Man behöver ju inte sätta dit "permanent" utan man kan ju ha en trens med clips som man använder när man vill. En bra sida att beställa hem sånt är tajmahal.se.



Emelie frågade:

Du skrev engång att om man är brunögd ska man inte ha bruna ögonskuggor, om man är blåögd inte blåa osv, men det finns väl ingen regel på det? Jag använder inte ögonskuggor för att framhäva mina ögon tex.

Svar:

Regel och regel, mitt inlägg handlade mest om vilka färger man ska använda för att framhäva sina ögon, visst kan man avända vilka skuggor man vill. Det finns dessutom (tror jag nämnde det i inlägget med) vissa gröna toner som framhöver vissa gröna ögon osv.. Allt handlar egentligen vad man är bekväm med, men vill man verkligen framhäva sina ögon så hänvisar jag till mitt tidigare inlägg.



Kexet&Bullen frågade:

1. Hur ofta bör man göra inpackningar?

2. Vad sliter mest på håret platta eller locka?`

3. Är det bra att sova med vaselin på ögonfransarna?

4. Vad är ditt bästa buget respektive lyx skönhetstips?

Svar:

1. Hårinpackningar tycker jag att man kan ha för vana att göra 2-3 gånger i veckan. Jag brukar ha en inpackning i duschen och medans den verkar så peelar man sig, rakar benen eller va man nu vill göra. En gång i veckan/en gång varannan vecka så tycker jag även att man ska sova med sin inpackning.

2. Båda två sliter lika mycket. Är inte själva vektygen som skadar utan värmen. Så se till att alltid ha värmeskyddande produkter i håret. (Mer om det snart)

3. Det finns faktikst ingen bevisad effekt av det, men det kan ju å andra sidan aldrig skada. Jag gjorde ofta det när jag var mindre. Täck dock på att tvätta av det inna du har på mascara annars kan mascaran lätt kladda av sig lite här och där.

4. Mitt absolut bästa budgettips (har sagt det förr och jag säger det igen) FÖRSVARETS HUDSALVA! Det är ju såå bra!
Dessutom så måste jag lägga till alla dessa hemmakurer man kan göra... ska lägga upp en massa recept till er, har 3 hela böcker fulla med masker, peeling, inpackningar osv..
Mitt bästa lyx skönhetstips är att då och då faktikst gå till någon och göra en ansiktsmask. Dels för att det är riktigt riktigt bra för huden, och sen för att man får skämma bort sig ordentligt med en skön, avslappnande behandling.



Thea frågade:

Jag undrar vad du rekommenderar för produkter till håret för den som har tunnt skandinaviskt hår med lite självfall? Gärna överkomliga priser.
Shampo o balsam naturligtvis men vad sätter du i när man ska föna och kanske ev platta håret.
Efteråt för att allt ska hålla. Så det ser så där friskt och glansigt ut.

Svar:

Jag rekomenderar produkter som är lämpade just för tunnt hår. Jag har själv inte det så jag har faktikst inte testat sådana produkter. Men skulle jag rekomendera nått som jag hört är bra av andra med tunnt hår i shampo och balsamsväg så är det Herbal Essenses och Gliss produkter.
Vid föning, plattning och lockande så rekomenderar jag alltid Lóreals värmeskyddande produkter Hot Straight och Hot curl. Riktigt bra produkter, dessutom är dom billiga. Spray kan man använda vilket man vill, men tycker att alla ska inverstera i en bra glansspray. Kerastase har en riktigt bra för ca 100-lappen. Den räcker väldigt bra och är dryg. Räcker med 2-3 sprut över hela håret på håll så är man glansig och fin i håret!



Nina frågade:

Anser du att "Dust it" är en bra och fungerande produkt? Sliter den mycket på håret?

Svar:

Dust it är en jättebra produkt, helt klart värt de det kostar trots att den är ganska dyr. Jag skulle inte vilja säga att den sliter märkvärt på håret. Finns saker som sliter mycket mer, så det är absolut ingen fara att använda ofta.
Det man ska tänka på är (som man tyvärr ofta ser folk på stan som inte gjort) är att inte ha i för mycket, det krävs inte alls mycket för att kunna jobba upp volymen. Tar du för mycket däremot kan håret faktikst se ganska äckligt ut.



Joanna frågade:

vad tycker du om no7? har du provat "eye cream"?

Svar:

Jag har faktiskt aldrig testat deras produkter, men har i princip bara hört bra saker om deras produkter så jag ska nog testa nån gång!



Nina frågade: (igen =P)

Vad ska jag använda för produkt mot min blåa färg under ögonen? Jag har testat många olika men ingen har flutit ihop med resten av huden, om du förstår.

Svar:

Finns en produkt som kallas för korrekturfärg. Finns i pennor och i stift. De olika färgerna döljer olika saker, men den gröna eller aprikosfärgade tar bort mörka ringar under ögonen. Den läggs på innan foundation och finns att köpa på bland annat kicks eller makeup store.
Annars har jag två andra tips, använd en bra, riktigt fetbaserad concealer och se till att du använder en ordentlig ögonkräm runt ögonen. Att använda vanlig ansiktskräm runt ögonen är inte bra och kan faktikst orsaka ringar eller påsar under ögonen.



Sådär... det var alla frågor för denna gången. Tack så jättemycket för frågorna, och ställ gärna fler. Imorgon kommer fler skönhetstips har bara tagit två lediga dagar så jag dragit runt hemma i mjukiskläder. Det förtjänade jag, men imorgon så blir det andra bullar... =P

Malle - hoppas att ni blir nöjda!

Endast värd en tjugolapp...

Kom på en sak, eller händelse rättare sagt, när jag gick fram och tillbaka till Ica igår. En sak som hände för många härrans år sen, på stenåldern (ok, det var 5 år sedan, men fuck how old man börjar bli...), när jag gick i tvåan för att vara exakt.

Det var en skitdag, jag hade precis gjort slut med min pojkvän och vi tjaffsade asmycket, jag hade dåligt samvete osv. Mina vänner ville i vart fall att jag skulle följa med ut på krogen, och det gjorde jag, så fixade till mig och drog in till stan.
För att ni ska förstå poängen med denna historia måste jag berätta vad jag hade på mig. Ett par brottargympaskor, svarta tights, en jeanskjol som gick halvägs ner till knäna och ett sånt här linna från gina med spets längs med urringningen och längst ner (de va jättepopulära då).

Kommer till klubben och gick till baren för att beställa en cider. Klockan var inte så mycket så hade inte hunnit komma så jättemycket folk till klubben än, var väl halvfyllt. Klubben vi var på var gamla Alfons, nedlagt sedan länge, men var en sån här klubb för 18åringar.
När jag står i baren kommer en gammal (kanske 40-50 år) gubbe och ställer sig brevid mig. Han synar mig upp och ner, tar fram en tjuga, håller upp den och säger - Det här, det här gumman är allt du ngonsin kommer vara värd. Sen trycker han ner tjugolappen i min urringning pch går.
Jag brukar ALDRIG ha svårt att ha svar på tal, eller vara the biatch of the century, men jag bara titta på bartendern, och han och jag bara stod och gapa... VA fan skulle man säga till det lixom?
(Sen det faktum att han var en äckelgubbe som springer på sånna klubbar gjorde ju inte honom patetisk, neeej neeej inte alls).

Jag blev inte alls ledsen, är inte så att jag bryr mig vad en sån människa tycker och tänker om mig, utan jag blev så himla irriterad. Går till mina tjejer berättar. Vi festar på och mitt humör är kanske inte det bästa, men men.
Nån timme efter det ska jag gå på toa, så går till tjejtoan och ställer mig i kön. Efter nån minut kommer en tjej, ska gå förbi mig och skriker, men va fan, flytta på ditt feta arsle så jag kan komma förbi.... Och där va mitt tålamod slut och jag gick hem!!

Vilken jävla skitkväll... Hahaha, kommer alltid komam ihåg den kvällen. Den är ju ändå ganska komisk, så här i efterhand!



Bild: google.se

Malle - Garvar....

Nya hårfärgen...

Har nu tagit en liten sneak peak bild på nya hårfärgen, jag är osminkad, allmänt sliten och jävlig så fick bli en liten sneak peak bild... Ni kommer få en odentlig bild imorgon innan jag drar ner på stan...

Vill nog ha det lite mörkare nästa gång, men är sjukt nöjd ändå!

Ska se va min frisör säger med, han ville ju inte att jag skulle färga mitt hår.. :P


Så här såg mitt hår innan...



Och så här ser det ut nu...



Är nog lite mörkare, blev ganska ljusta v blixten... Men det är niiice... =P

Malle - pillar med lite papper...

Det gör mig så arg...

Sitter och tittar på oprah show, handlar om hundar som avlas fram i massor i små små burar. Vissa har levt i kaninburar i 10 år, aldrig varit ute och musklerna är så förtvinade att de inte kan gå. FYYYYY FAAAAN vad jag hatar sånt. Blir så jövla förbannad!
De räknade på ett ungefär hur många valpar en hund föder fram innan den slaktas, och de var ca 150 st valpar.
Tänk dig hur mycket hundar det blir när dessa uppfödare har lador med hundratals hundar...

Mycket av Usa´s problem är att man inte kastrerar sina hundar, dessutom springer deras hundar mycket lösa om dagarna, något som hundar här hemma i sverige gör.
Var en kille som hade som jobb att åka runt till dessa uppfödare och rädda sjuka valpar och gamla hundar som inte längre kunde föda fram valpar och som annars skulle ha skjutits. HAn kunde rädda upp till 40 hundar om dagen.
Detta är ett problem som dom vet om, flertalet poliser och andra människor har filmat dessa uppfödare i smyg, hur hundarna "lever" och vad som egentligen försiggår, och hur dom inte kan stänga ner dessa "hundfabriker" är för mig helt oförtåligt!!

SKÄRPNING!!!!

Nu ska gå och fortsätta vara förbannad här ett tag..

Malle - MORRR

God morgon...

God morgon underbaringar!

Och tack för alla frågor, hoppas att det kommer fler!
Sammanställer alla frågor efter kl. 18 så kommer de upp på bloggen efter det.

Skulle ju ha lunchat med Miss. L men hon var tvungen att jobba över på håltimmen så blir lunch här hemma. Funderar på att åka bort till berthåga kyrkogård och hälsa på syrran lite, men jag  har inte bestämt mig om jag ska göra det idag eller ej.

Just det tonade äntligen håret igår/natt. Blev skitbra, ska nog våga göra de lite mörkare nästa gång men jag är nöjd. Ska självklart slänga in en före och efterbild under dagen!



Bjussar på en av mina första sminkningar, en extremsminkning....

Malle - äter frukost...

Frågestund...

Tänkte att det återigen var dags för en frågestund här i bloggen. Den förra var ju riktigt uppskattad, och jag älskar att dela med mig av det jag kan och är bra på så nu kör vi igen...

Ni får fråga allt mellan himmel och jord. Om skönhet, makeup, hårstyling, mig eller hur det är att driva eget företag eller ja vad ni vill....

Ni har fram till kl. 18 imorgon kväll på er att fråga på...




Fråga på nu underbaringar, jag vill ha massor av frågor att svara på imorgon...

Smulpaj - Hallon och blåbär...

Här kommer alltså receptet på smulpajen, bären går att byta ut till lite vad man själv gillar, tex äpplen eller rabarber.

Sätt ugnen på 225 Grader.

Ta ca 250 - 500 g (jag hade 250 g) bär och blanda med en msk potatismjöl och 1/2 dl socker.



Ta en ny bunke och blanda 3 dl mjöl, 1 msk socker och 125 g smör. Dela smöret i små små bitar så går det lättare. Smöret får inte heller bli för varmt då blir degen för kladdig.



Dela degen i två delar. Ta ena delen och tryck ut i formen, gärna en liten bit upp på kanterna. Lägg på bären och strö andra delen av degen på bären.



Ställ kakan i mitten av ugnen, ca 30 min. Låt kakan svalna lite och njut sedan av kakan som den är eller med lite glass till.



Nä. nu ska jag inte sitta här, utan jag ska umgås med min paj.. =P

Malle - tar sig en liten bit paj...

7 saker ni inte visste om mig...

Kakan står i ugnen och är klar om ca 15 min. Luktar redan gott i hela lägenheten. Mums!
Det bästa med denna kaka är att det knappt blir någon disk, och sånt tycker man ju om.

Tänkte att jag skulle haka på trenden om att berätta en del saker som mina läsare (förmodligen) inte vet om mig.

* Jag höll på att strypa mig själv i en lampsladd när jag var 3-4 år. Jag kunde inte sova och ville se hur många varv jag kunde snurra sladden runt halsen. (jag vet inte vidare värst smart, och hade inte pappa anat att nått var fel hade jag inte levt idag, och sen dess har alla sladdar satts fast i alla väggar och lister nitiskt)

* Jag blev huggormsbiten när jag var 2 år. Som den extrema djurvännen jag är så ville jag självklart klappa den lilla ormen. Låg på sjukhus ett på dagar och var en attraktion för alla läkare och läkarstudenter på Akademiska Sjukhuset. Vid det laget hade man ännu inte riktigt ett beprövat och bevisat motgick. Och än i dag ÄLSKAR jag ormar...

* Jag höll på att kvävas av en sån här orange godisbumling (gud va jag har vart nära döden många gånger känner jag nu när jag skriver detta... ), jag försökte få min syster att hjälpa mig men hon slog till mig och bad mig gå eftersom hon satt och kolla på "det kommer mera" med Arne Hägerfors (stavning?).
Pappa även denna gången som kom upp på övervåningen i rättan tid.

* Jag var extremt smal när jag var liten. Var glutenallergisk fram till jag var ca 10 år vilket bidrog till att jag var så smal. På vissa av mina skolfoton från låg och mellanstadiet ser jag mer eller mindre ut som ett skelett. Ni vet insjunkna ögon och kinder som ser ut som att man biter på dom.. Inte bra!

* Jag växte upp i ett hus utan våg. Mamma ville inte ha en våg i ett hus med två unga tjejer. Bra drag!

* Jag har nuddat Robbie Williams, het jävel det där. Min kompis fick även en ros av honom, som en annan brudjävel i sin tur tog genom att mer eller mindre slå ner min polare.

* Jag har sytt 3 stygn i min haka efter en störtdykning ner i ett stengolv. Nämde jag att det var utan bedövning?

Haha, kanske inte världens mest intressanta grejer.. men alltid nåt!

Nu måste jag gå och ta ut kakan...

Malle - ja jävlar, att man ens lever idag.

Dags att baka...

Sådär, har nyss kommit hem, masade mitt lata och extremt trötta arsle till Ica och köpte lite bär... Så nu blir det till att baka en smulpaj med blåbär och hallon...

Lägger ut receptet när jag är klar..



Mmm, ska bli sååå gott. Mina polare brukar beställa den här av mig så får jag baka och åka över med den till dom.. MIna gossar.. =P

Själklart ska inte colan ner i pajen, utan den ska avnjutas vid sidan av.. =)

Malle - muumma med paj...

Öh, god morgon...

Morgon och morgon. Gick faktiskt upp nu. Är helt död, har åkt på världens förkylning. Typiskt jag som längtat efter att få träna och så. Men är bara att vänta ett par dagar till. Lika bra att vara helt frisk.

Kände dock på mig att jag skulle bli sjuk, blir alltid så om jag är ledig mer än 3 dagar, vilket händer jäääkligt sällan. Min kropp är så van vid att stressa och jobba så när jag väl är ledig och kan slappna av så blir jag alltid knölsjuk. Magsjuka, influensa, halsfluss osv... glad att det bara är en förkylning (än så länge). Fått det av pappa, han är oxå sådär att han inte kan vara ledig.

Ska småfippla en del idag, och sj'lvklart så ska jag blogga. Ska rensa ut boxarna på dubbleter och så ska jag nog ta och göra en blåbärs och hallonpaj, det var ett tag sen.

Nä nu skriker hunden och vill ut... Hörs!

Malle - uppe sent idag...

Natti Natti...

Nu ska jag gå och lägga mig, är helt sjukt trött. Hoppas på att få sova riktigt ordentligt inatt. Behövs...
Imorgon bitti ska jag upp och springa lite innan frukost. Nu när jag är ledig ska jag se till att komma igång med kost och träning ordentligt. Nu är det som sagt tid för bara mig, inga måsten osv..

Visst har jag en del projekt på g, men finns inga direkta måsten, utan det får ta den tid det tar nu. Har jobbat sjukt mycket i två år så nu ska jag bara ta det lugnt och göra saker som känns roliga.

Hörs imorgon, bjussar på en bild på smossen som har ett litet yogapass i stolen...



Natti sötnosar..

Malle - nannar sig själv...

Candlelights and chicken...

Ush vad jag är trött. Har varit en Lååååång dag. Så skippar solandet idag. Har redan varit iväg och flängt tre gånger idag. Så tar det imorgon bitti efter att jag tränat. Skulle egentligen äntligen ta mig tiden och tona håret. Har sjuktits upp många gånger nu, dels för att tiden inte riktigt funnits, och när det väl funnits har jag inte haft orken. Men imorgon så, fran och med imorgon när jag vaknar har jag ju maaaaassor av tid. Vilket innebär att mitt bloggande kommer komma tillbaka som de va förut. Massor av uppdatering och skönhetstips, sminkningar, kändisstilar osv...

Har varit till affären och köpt ny tandkräm då min var slut, mer om den lite längre ner i inlägget. Köpte även lite grillad kyckling. Man kan göra jättegoda baguetter med creme fraige, salsasås, curry och grillad kyckling. Skitgott, snabbt och enkelt sådär när man har en miljon saker att göra.

Har dessutom förutom att städa igenom alla skåp, dammsugat, våttorkat och dammat och betalatt räkningar,  sorterat papper, uppdaterat kalendern, fått iväg lite viktiga mail, och tvättat 4 maskiner tvätt. Effektiv, effektiv!

Pepsodent White Now
Köpte ju en ny tub av den idag, min andra har använts slut. Gud vad jag älskar denna tandkräm. Den håller verkligen vad den lovar, man får vitare tänder på en gång. Sen hur pass skonsam och nyttig för tänderna och emaljen kanske kan debateras lite, men hey den hjälper. =P
Kostar ca 30 Kr, finns på alla möjliga ställen, Ica, Kicks osv.



Bild: google.se

Malle - ska ta en lång dusch och sen bara mysa hela kvällen...

Här går det undan mår ni tro...

Ja jäklar, nu vill jag inte städa eller betala räkningar på ett tag... Shit vad mycket det var. Men nu är hallen fin och ren igen. Resten av lägenheten med för den delen. Städade även upp i garderoben i hallen... MIn favoritavdelning... =p
Den med alla skor... Hahah!

Lovade ju att ta bilder, och visst gjorde jag det. Glömde dock förebild på ena sidan av garderoben men men...
Det jag gjorde var att jag organiserade upp alla skor mycket bättre (och nej, det där är inte alla mina bäbisar, har fler godingar =P), skaffade små lådor för att förvara gamla plånböcke, mössor, vantar osv... Blev riktigt bra, gäller att man förvarar skorna bra så att det inte kommer fläckar osv på dom. Men nu så det ju riktigt nice ut.. Skulle ju inte skada med lite fler skor dock... =P

Före:


Efter:



   


Sådär blev det.. Vad tycks?
Har i princips bara skor i den ena garderoben. Sen i den andra har jag en del skärp, alla kuvertväskor och så så klart några av mina sminkväskor. Måste verkligen slänga en del smink, har 5 sminkväskor här hemma, och som ni ser så är dom inte små... Där byxorna hänger kommer mina jackor, eller de jag använder mest hänga istället...

Nä nu ska jag slänga iväg ett mail, åka och handla en snabbis, sen ska det solas!

Hörs lite senare!

Malle - jag e så trött så jag dör... men nu är äntligen allt klart och över, vilkt innebär MASSOR av tid till bloggen...

Hemma och arg som ett bi...

Detta är helt klart inte min dag... Har bara mött en massa ASDRYGA människor, och en massa saker har inte gått som det ska. Men nu är jag hemma och det blev ju en sväng förbi IKEA så ska börja dra igång med städningen här och få in mina nya grejer där de ska va. Kommer självklart ta kort...

Men bäst att sätta fart, har nog några timmar framför mig... Jag tycker faktiskt om att städa, det är meditativt!

Hörs senare!

Malle - kavlar upp ärmarna...

Uppe med tuppen, nästan...

Har redan hunnit göra mig i ordning och ska strax kasta i mig lite frukost, sen bär det av till butiken. För sista gången. Ska bara va där en snabbis för att Återbruket ska komma och hämta lite möbler, och sen ska jag kasta mig på en buss ut till industristaden och till Nordea för att fixa det sista med flytten. Sen är jag av med butiken helt och hållet. Nu är i princip allt fixat, är ett par smågrejer kvar bara. Äntligen, gud vilken tid och energi detta har tagit dessa två veckor.

Sen ska jag förbi IKEA en snabbis och handla lite småsaker... så kommer väl tillbaka runt 12, så då hörs vi då. Då får ni ju självklart även se mina inköp från IKEA.

Malle - god morgon...


Recept Mintkladdkaka...

Har hittat receptet på After Eightkladdkakan nu, den är snuskigt god.

Detta behöver du:

100 g smör eller margarin
100 g (12 rutor) After Eight
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver

Glasyr:
150 g (18 rutor) After Eight

Gör så här:

Smöra och bröa en form med avtagbara kanter.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.


Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.


Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


Förvara tårtan svalt.



Bild och recept: recepten.nu

Kan verkligen rekomendera denna lilla kaka, är sjukt god. Dock är den väldigt mättande så den räcker till många.. =P

Nu blir det melon för mig!

Malle - ger er lite utfodringstips...

Skönhetstips # 26...

Tänkte att jag skulle bjussa på ännu ett skönhetstips, precis som vanligt.

Skönhetstips # 26; Nariga läppar...

Alla får vi ju lite då och då torra och nariga läppar. Speciellt när det är kallt eller mycket torrt ute. Det gäller att inte slicka sig om läpparna då utan istället använda ett naturligt cerat. Att använda en massa gloss osv när läpparna är, eller börjar bli torra är inte bra då det kan rubba ph-balansen i läpparna och förvärra det hela.

Men det finns en behandlig som man kan göra om man är torr, även bra att göra med jämna mellanrum även om man inte är torr eller narig.
Ta rikligt med vaselin, idomin eller liknande. Låt verka i ca 15 minuter. Ta sedan en gammal tandborste, de mjukare varianterna och borsta lätt bort död eller narig hud. Borsta inte för hårt och om det börjar blöda så sluta omedelbart.
Avsluta med att återfukta rikligt!



Bild: eleven.se

Malle - tipsar på...

Saffransnudlar och Aftereightkaka...

Fy satan vad jag är mätt!
Kom nyss hem från syrran. Riktigt trevligt. Vi käkade först middag, saffransnudlar med lite wokgrönsaker och fläskfile i "nån" sås. Och till efterrätt så blev det en kladdkaka med after eight i och på, skitgod! Ska försöka få tag på receptet så att jag kan lägga upp det här.

Måste bara fixa lite saker här hemma så slänger jag upp skönhetstipset efter ensam mamma söker. Måste ju ta fram allt som jag måste ha med mig till banken imorgon bitti. Inte ok att glömma nått... =P

Malle - fixar med papper och nycklar...

Sunday morning...

Hej hej underbaringar!

Sovit gott? själv sov jag inte alls så bra, men känner mig konstigt nog pigg och glad ändå. =)

Ska käka lite frulle, fixa mig och vid halv två ska jag ta tåget till Knivsta för att sen åka till Huddinge och Syrran på lite fika. Ska bli trevligt, de har ju renoverat deras lägenhet då de ska flytta. De har alltså frächat upp den inför visningarna. Bytt vitvaror, fixat till kök och badrum, tapetserat om lite och sånt. Kan tyckas onödigt men man höjer lägenhetens värde otroligt mycket på sånt så man vinner alltid på det i slutändan.

Så vi får helt enkelt höras av lite senare i eftermiddag, då kommer ett till skönhetstips upp!

Malle - hoppar in i duchen...

Läskigt, läskigt...

Nu känner jag mig mycket bättre faktikst. Behövde nog bara lugna ner mig lite.

Har kollat på lite tv, tänkte bänka mig framför en skräckis snart.. Det är ju typ det enda som visas ikväll. Och jag är verkligen livrädd för skräckisar. Kommer vara sömnlös de närmsta veckorna.. =P

Ska hoppa i sängen nu och plåga mig själv framför tvn...
Har snackat en del med Mr. M idag.. jag förstår mig verkligen inte på den karln... Haha.

Nä nu mumlar jag bara... hörs imorgon!

Malle - önskar alla god natt...

Pjuu...

Först nu kom jag hem och jag är helt död.

Hade en mysig, skön hemmakväll med god mat och massa mys med doggen. Började fundera på att börja röra mig mot sängen vid halv 11 tiden, men 10 i 11 så ringer telefonen. Jag jobbade och jag var en timme sen. Jag var helt bombsäker på att jag inte jobbade, men det gjorde jag tydligen så var bara att snajda till sig, hoppa upp på cykeln och dra till jobbet. Kom hem vid 4... Dagen idag har gått åt till att sminka och städa. Fick nyss i mig mat, det enda jag ätit på hela dagen så har världens migrän. Tror därför inte att det blir så mycket mer bloggande idag.
Ska lägga mig och vila, få i mig ordentligt med mat och vatten....

Föresten, mitt jäkla berg av skit i hallen, har kommit tillbaka! Sista lasset gick från butiken idag... SUCK!!!

Måste även säga att jag verkligen avgudar tjejer (och hennes syster) som jag fixade idag. Har fixat henne fler gånger. Och dom är så himla trevliga och underbara! Tänk om alla kunder kan vara så.. inte för att alla andra är hopplösa, men finns ju några hopplösa fall... =)

Nu blir det vila och mat.. får se om jag blogga rmer idag, annars hörs vi imorgon!

Malle - vilken dag...

RSS 2.0