Makeuptips # 18...

Då var det dags, det utlovade makeuptipset...

Makeuptips # 18: Foundation...

Det är med foundation tycker många är väldigt svårt. Så tänkte att jag skulle försöka bena ut de mesta i denna djungel av kunskap.. =P
Det finns en rad olika foundations, för olika hudtyper och för olika ändamål. Ska dela upp det och förklara lite vad som är till vad osv.
Anledningen till att man har foundation är för att man vill jämna ut hyn, ta bort skavanker osv. Färgen ska vara så lik son egna hudton som möjligt och provas alltid ut på tinningen. Absolut inte handen.
I tinningen så har vi den ljusaste färgen i ansiktet, och det är den färgen man vill ha på foundation inte nån annan då det är då man får den här looken av att man har en felfärgad mask i ansiktet. Då kan foundation gärna se orangeaktig ut. Vill du bli brunare, använd absolut inte en mörkare foundation utan avsluta med att lägga ett bronzingpowder i ansiktet.
Glöm inte heller att applicera foundation ner på halsen, och ut på öronen, man vill inte se några kanter!

Flytande foundation:
Först så har vi den vanliga foundation som är flytande. Finns även den i lite olika varianter. Men över lag kan man säga att denna är till för den med normal eller blandad hy. Den är halvtäckande och används ALLTID tillsammans med consealer och puder. Consealern använder man om man behöver under, inte över utan under sin foundation. Pudret lägger man på sin foundation för att stabilisera den, göra så att den inte färgar av sig på kläder, ta bort glans osv. Pudret man änvänder är då alltid ett löst puder.
Applicerar sin flytande foundation gör man antingen med en fuktig svamp (varför den ska vara fuktig spar jag till ett senare skönhetstips), eller en foundationborste. Blir ingen större skillnad i resultatet mellan de två, utan är mer en kostnadsfråga.




Fast foundation - Fetsmink:
Förutom den vanligaste flytande foundations så finns det även en fetbaserad foundation, en krämfoundation kanske man kan kalla den som man ofta kallar fetsmink.
Denna är till för de med extremt torr hy, eller det med mycket acne osv, problemhy med andra ord. Den är heltäckande och använd tillsammans med ett löst puder. Eftersom denna foundation täcker så pass bra så behövs det ingen consealer.
Även denna applicerar man med fuktig svamp (med latex) eller med pensel.
Denna foundation är den foundation som man alltid använder inom tv, teater och fotografering. Därav namnet fetsmink. Det täcker det mesta och när man sminkar för tv, teater och foto så måste man överdriva sminket lite då man annars ser väldigt grå och glåmig ut. Kameran tar alltid en del av färgen från den i rutan eller på bilden.




Pressat puder:
Något som egentligen inte passar in i foundationkategorin, men som inte heller bär utelämnas är de pressade pudren. De är som en kombination av puder och foundation då det täcker mer än ett vanligt puder, just så som en foundation gör. När du använder ett pressat puder kan du välja om du vill ha consealer under eller inte, och du applicerar det med en borste eller med en puderpuff.
Pressat puder tycker jag passar bäst till de som har en väldigt fin hy, som mest vill ha nått litet att fräsha upp sig med och som inte behöver hålla på med en massa concealer, foundations och puder.



Sådär... tro jag fått med det viktigaste. Har lite småbråttom att hinna med här.. =P

Bilder: mist.se

Jag vill ha förslag på om vad ni vill ha tips om, droppa en kommentar eller ett mail så ska jag tipsa om det ni vill veta... just nu tar jag bara ämnen på måfå... =)

Malle - stress stress....

Kommentarer
Postat av: Julia

får du betalt för att nämna mist?:P

2008-10-07 @ 16:33:41
URL: http://jsomijulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0