Lång dag...

Hej hej!

Idag har det varit en ganska lång dag. Gick upp och gick ut en sväng med lilla Bossen. Sen blev det till att duscha och snajda till sig för att dra ner på stan. Träffade upp Mr. B, gick till cupido för att köpa en sallad. Vi drog hem till mig, tog en film och Bossen och satte oss ute i solen. Var skoj att träffa lilla Böm. Det var längesen. Vi hann ju snacka igen oss lite i vart fall. Vi träffas dock på tok för sällan.

Sen blev det en sväng förbi mataffären och systemet, alla varor inför morgondagen skulle inhandlas. Kött att grilla, sprit att dricka osv. Alltid lika kul så här inför stordagar då de har vakter som ser till att inte för många är inne på systemet samtidigt, och folk står utanför i långa köer och väntar på att få komma in.
Allt är i vart fall inhandlat och klart.. känns soft.

Sen var det till att slappa lite hemma, för att sen dra ner på stan igen.. denna gången var det middag på nån restaurang som jag inte vet vad den heter med Miss.S, Mr. E och Mr. E. Blev en jättegod filé mignon. Mumma...

Sen har det faktikst bara varit slappt här hemma. Ska småplocka lite inför imorgon, ska diska o lite sånt. Ville sola en gång till men de hade tydligen resten av Uppsalas befolkning också tänkt göra.. så får bli på fredag. Ska ju faktikst va sjukt fint väder på dan med imorgon så kan ju sola ute.

Nä ska plocka lite, hej så länge...

Lycka till mes puppsen Miss. L!

Malle - flänger hit och dit...

We´re only watching the stars...

Har suttit och kollat igenom datorn en massa för att sortera alla bilder, musik och så vidare.. hittade då en massa gamla godingar i musikväg. Bland annat en med Brolle Jr... gud den lyssnade jag mycket på förut, mycket bra faktikst...


Lyssna och njut...

Malle - gamla minnen...

Bullbak...

Bakade ju bullar i... hmm.. tisdags tror jag att det var. Hade inget direkt att göra, blev grymt sugen på bullar och så skull ejag ju hem på födelsedagsfika hos mamma och pappa dagen efter. Så hey, varför inte baka bullar tänkte jag. Sagt och gjort. Jag hoppade upp på cykeln för att åka och införskaffa lite jäst.
Sen blev det bullbak så det stog härliga till...

       


Ingredienser, hmm.. attiraljer och plåtar redo med bullformar.

Slängde ihop degen och sen var det dags att låta det jäsa första omgången... före och efterbild ser ni här..

   


Sen började själva tillverkandet av le buns... :P
och det var ungefär här som jag slutade fota för att jag helt enkelt glömde bort.. så bjuder på sista bilden...



Men kan lova er att dom blev sjukt goda. Jag överträffade nog fan mig själv där asså. Dom blev sjukt goda. Mycket populära. Så dom lär man ju göra igen...

Malle - lite utav en Bree....

Gladiator...

Just nu går storfilmen Gladiator på kanal 9... det filmen måste ju vara en av de bästa. Den är helt suverän!


image161



Tvingad in i slaveriet av en korrupt, incestuös arvinge till tronen, blir den romerske generalen Maximus (Russel Crowe) en gladiator. Hans skicklighet i arenan för honom slutligen till Rom, Colosseum och en hämdlysten kraftmätning med den nye kejsaren... Gladiator är en episk filmberättelse som på ett spännande sätt förts in i 2000-talet av mästerregissören Ridley Scott (Blade Runner, Alien).

Filmen är så otroligt välgjord att det är löjligt. Det är asbra filmmusik, bra skådespeleri, bra story osv osv. Ja listan kan bli lång. En av mina abslouta favoriter. Denna är en måste-se film.

Betyg: ♥♥♥♥♥ (5/5)

Bild och filminfo: Lovefilm.se

Malle - njuter av filmen...

Lördag = fest...

I lördags så hade ju min syster sin 25-års fest hos mamma och pappa i Knivsta. Men först så träffade jag Mr. M på stan.. äntligen.. :P

Nä men dte var trevligt att träffa honom igen. Vi käkade glass o satt längs ån, snacka o njöt av vädret.

Sen hem till Knivsta, börja förbereda inför le party... Var ca. 30 personer som kom. Va riktigt kul att träffa vissa man inte sett på år, och andra som man bara haft namn men inga ansikten till. Vi drack, käkade en massa snittar och hade lite tävlingar. Tipspromenad, twister och limbo. Jag var bara med på limbon, och den vann jag. Slutstriden stod mellan mig och Mr. J, och då var man ju tvungen att vinna. Måste faktikst säga att jag var imponerad av att alla killarna va så bra... var fler killar än tjejer i slutstriden.
Bossen var dock under vissa perioder lite småskraj, vi hade dörrar öppna och så vidare, så jag tog rollen som hundvakt samt köksasnvarig. Såg till så att det hela tiden fanns mat, glass, sprit osv osv osv...

Kände att jag inte ville sova kvar, var trött och kände att jag ville åka hem med bossen så att han kunde få lite lugn och ro. Ringde till Knivsta taxi, frågade vad det skulle kosta, dom sa att det skulel bli ca. 400 Kr. Jo tjenare... den fucking jävla taxinotan stanna på 570 Kr.

Igår så gjorde jag inte mycket alls... sov ut, slappa och småfippla lite. Njöt av att vara ledig. Idag har jag oxå mest slappat, var nere och tog en lunch med Miss. S på stan. Middag var det ja...

Malle - vicevärdinnan...

Återigen måndag...

Jaha... då var det måndag igen... känns väl lite sådär.. men är ledig till på torsdagen så det känns ju super. Valborg är ju på intågande med. Men vart tog de fina vädret vägen?? Ska ju regna på valborg med, suck. Får gärna va mulet och så, bara det åtminstonde är varmt.

Vet inte vad det är men är sååå trött. Jag sover och vilar, men så fort jag stannar upp så är jag helt färdig. Börjar kanske bli sjuk igen. Cross your fingers att så inte är fallet.

Ush... känner att jag är i en sits som jag inte riktigt behärskar. Jag vet inte vart jag eller andra står. Jag vill ha svar, definitiva svar. Hela grejen känns skum... eller vet vart jag står, åtminstonde på ett ungefär, men jag vill veta vart andra står. Jag vill veta vad som gäller. Drygt.... ska i vart fall få träffa min lilla Böm imorgon. Får se om hans råd kan göra en lite klokare. Suck...

Ska nog se till att göra nån middag.. vet inte riktigt vad bara. Är inte så jättehungrig så får bli nått lätt. Sen blir det dusch av liten råtta. Han är i stort behov av en liten petit dusch.

Hmm... ska nog slänga iväg ett sms till Mr. M med...

Hej så länge!

Malle - söker svar...

God morgon, god eftermiddag osv...

Sådär ja... har försökt logga in hela morgonen men det har inte funkat. Men nu så.. har käkat lite frukost. Ska alldeles strax börja fixa mig inför ikväll och systers fest hemma i Knivsta. Ska bli skoj.. kommer nog tyvärr att bli dåligt med bloggning idag med, men uppdaterar imorgon när jag kommer hem.

Malle - partyyyyy...

Begravning 25/4 2008...

I morse var som sagt jag och syrran på begravning. Mamma och pappa kunde tyvärr inte följa med eftersom dom är i Barcelona. Och brorsan gick i skolan.

Var min gamla dagmammas man som gick bort för ungefär 2 veckor sen. Väldigt hastigt och ganska lustigt. Riktigt hemskt. Men vet inte riktigt varför och det måste kännas jättehemskt att inte veta.
Vår familj har haft en väldigt nära bekantskap med den familjen och för mig och min syster har den familjen funnits med väldigt mycket under våran uppväxt. Det finns många minnen, även om syrran kommer ihåg mer än mig. Tyvärr så har vi slutat umgås då vi barn har växt upp och så vidare, sist jag såg honom var nog när dom kom hem och överraskade mig när jag tog studenten.

Begravningen hölls i Knivsta Gamla Kyrka, en jättemysig, vacker, men liten kyrka. Där har många skolavslutningar genomförts. Ush vilka minnen man får varje gång man knatar längs med grusgången.
Det var fullt med folk i kyrkan, lite tråkigt att man inte visste vilka alla var, men en del kände man ju igen. Som vanligt var det "hemulen" som var präst. En jättebra, lugn och trevlig präst. I kyrkan hade dom lagt fram alla blommor, såg aldrig våran dock, fast jag letade. Men den fanns nog där bland alla andra.
Den var en ganska kort, men fin och lagom cermoni.
Var roligt att få se resten av familjen, även om jag hellre hade träffat dom under andra omständigheter, och allihopa.

       


Medans vi var på begravningen så var lilla bossen hemma själv hos mamma och pappa... och han var jätteduktig. Lugn och sansad. Han har blivit skitduktig på att vara själv u för tiden. Så vi hämtade upp honom, lämpade av honom i butiken och tog ett uppmuntande mål på MAX.

Malle - tänker tillbaka på fina minnen...

Ny mobiltelefon...

När jag var hemma i Knivsta i onsdags så började pappa och Co prata om en massa mobiler och allt som har med det att göra. Då kom jag ju på att mitt abonemang hos Telenor går ut nu 8 juni, THANK GOD!
Kan inte ens beskriva med ord hur illa jag tycker om Telenor. Men det är en annan historia.
Så bestämde mig för att äntligen knalla över till 3 och signa ett nytt företagsabonemang där. Dom har verkligen skitbra alternativ för företagskunder där. Dessutom är tjejen som jobbar där så jäkla supertrevligt. Så nu har jag ett nytt Företag Max abonemang. Fick ju då även ut en ny mobil gratis. Dom hade inte den mobilen jag suktat efter så länge, så fick bli en helt annan... en sony ericsson W890i. En silver... första gången jag har en Sony ericsson. Har haft en Nokia och 5-6 Samsung innan.



Jag är verkligen supernöjd med mobilen, har dock lite svårt med att skriva sms och så med den fortfarande i och med att alla kommandon sitter på "fel" ställen jämtemot hos samsung. Har ett provisoriskt nr nu i en månad, men sen är mitt gamla nr tillbaka. Båda mina nr kommer att funka under tiden...

Nä nu ska jag gå och pilla lite på den.. lägga in fler nr och så vidare.

Malle - pillar och pillar...

Top model...

Ok, i onsdags så var det ju ytterligare ett avsnitt av Top Model, hoppas att ingen av er missade det!!

Vet inte riktigt, men tycker att de senaste avsnitten har varit en aningens... lama?!
Men dom har i vart fall åkt till Kina nu... dom fick göra en reklaminspelning med tillhörande photoshoot för covergirl. Vissa var ju helt katastrof medans andra var ganska bra. Bäst var Chantal, hon var riktigt gullig i sin reklam. Värst var Heather, trots att hon fick så mycket hjälp så kunde hon inte leverera alls. Jag tycker att det var oschyst att hon fick vara kvar. Kan hon inte leverera då, då kan hon det aldrig.

Gillar inte riktigt hur vissa utav tjejerna beter sig, är dom dagisbarn eller. Håller på och mobbar varandra. Så onödigt.

Till slut åkte i vart fall Lisa, en av mina favoriter, ut. Orättvist enligt mig, men hon hade ändå inte kunnat vinna hela skiten.

image157


Längtar tills nästa avsnitt.... bara 5 dagar kvar... :P

Malle - Aj wanna Biii A Tåååp Måååådell...

Veckan... en recap!

Hello... dåligt dåligt med uppdatering här.. men har strulat en hel del för mig, har gått och skriva inlägg men inte lägga upp dom, och sen har jag inte riktigt haft tid heller.

Men men.. tisdagen blev en lugnt dag hemma för mig. Spenderade halva dagen på balkongen, och halva dagen framför datorn. Rensade ut ordentligt, sorterade och så vidare. Välbehövligt. La äntligen in Limewire igen så nu kan man ladda hem musik igen. Lycka!!

På onsdagen så jobbade jag för att sen ta mig hem till Knivsta för att fira mamsen, hon fyllde 52 i torsdags. Blev lite fike, top model och sen hem igen. Upp på torsdagen för att jobba hela dagen. Skulle ha städat och tvättat igår, men sköt upp det till idag istället.

Idag så var jag först på begravning, sen har jag jobbat, städat, solat och tvättat. Nu ligger jag framför tvn och kollar på Notting Hill, svullar lite chips med. Mumma!

Malle - hoppas att ni har haft det bra, I´m back...

Solen skiiiner...

Kommer bli en liten bloggpaus här under dagen... är på tok för fint väder för att sitta här. Den skall spenderas utomhus... Så hörs senare ikväll.

Taaataaa

Helgen...

Sorry har varit dålig på att blogga senaste dagarna.. men har inte riktigt funnits tid. När det har funnits tid har jag behövt ta lite tid för mig själv och tänka igenom saker och ting som hänt senaste dagarna. Men nu är jag tillbaka.

Fredags så vet ni ju vad som hände. I lördags gick jag upp tidigt för att åka till syster för att fira henns 25 års dag. Var öppet hus hemma hos henne. Var min familj, Mr. J, Momo och mofa, moster med make, Mr. J´s mamma och Miss. C och Mr. J.
Vi käkade lite pajbuffe. Gott! Sen blev det tårta. Hon hade barntårtor (gräddtårtor med en massa godis på).
Var där i princip hela dagen. Var helt cptrött av någon konstig anledning. Följde med hem till Knivsta för att käka lite middag, pizza.
Sen blev det i princip bara hem och sova. Somnade som en stock.

Skulle ha sprungit med Miss. S idag vid 12, men hon hann inte. Så då valde jag att röja på balkongen, njuat av solen lite. Tänkte att jag kunde springa nu ikväll istället, för då är det lite svalare, och så kunde bossen följa med också. Men så blev det inte, av två anledningar.
1 - jag är helt slut,
2 - Bossen är lite krasslig.

Alla vet ju hur jag är när jag börjar städa, jag tar tag i allt och slutar aldrig. Så idag har jag hunnit med följande;

Rensa och diska  blommlådorna på balkongen,
Tvätta stenarna och gruset i den japanska trädgårdsgrejen jag har där ute,
Tvättat hela insidan av balkongen samt räckena rena från alger och smuts,
Oljat in trädgårdsmöblerna,
Oljat trallen på balkongen,
Städat i och utanpå alla skåpen i köket,
Torkat tokrent överallt i badrummet,
Diskat,
Dammsugat,
Våtdammat,
Våttorkat,
Gått ut på flera promenader med Bossen,
Vattnar blommor,
Bäddat rent sängen,
Gått ut med en massa sopor.

Sen har jag gjort en massa andra småfipplel grejer emellan. Sp tycker att jag har varit ganska duktig. Man har ju faktikst varit ganska aktiv i dag i allafall. Så är kanske inte så jättesynd att jag inte träna. Ska dock ut och sprnga imorgon. Bossen börjar kvickna till nu med, han har nog ont och lite feber på grund av tandlossning.

Nu ska jag slappa lite framför Pretty Woman, sen blir det lite hemmaspa innan det blir läggdags.

Hörs imorgon!

Malle - städdrottningen...

Festdax...

Var ju utlovat ett par inlägg så här på kvällskvisten. Men blev bestämt under dagen att jag skulle hänka med Miss. S och Miss. L ut på krogen, Mr. E skulle ta hand om Bossen. Förfest hos mig. Allt var frid och fröjd, jag var pepp. Men sen precis innan stängning så ringer Miss. M och säger, visst kommer du ihåg att det är ikväll som du ska ta mitt pass.
Hmm... när hon hörde sig av till mig sa hon inget datum, utan hon sa bara att det var den här helgen på saluhallen. Eftersom dom bara har öppet på lördagar förutom sista fredagen varje månad då dom kör korridoren så antig jag att det var lördagen. Ingen sa något heller när jag ringde schematelefonen för att göra bytet (hon skulle ta min lördag förra helgen), trots att vi satt och diskuterade schemat och att de hade det framför sig i ca 10 min om att det var idag.
Anyhow... jag hade jättegärna tagit Miss. M´s pass då jag vet hur mycket hon ville vara ledig då dom skulle ha en födelsedagsfest för hennes syster som fyllde 25 år, och det var hon som hade planerat allt osv. Men jag hade ingen som kunde ta bossen hela kvällen. Hade fixat så att Mr. E kunde ta honom nån timme så att jag kunde följa med ut, men fanns ingen som kunde ta honom så många timmar osv. Sen skulle jag ju upp vid 8 tiden dagen efter, jag är ju trots allt sjukskriven och ska inte stressa och jadijadijada...Hur som helt... jag kunde verkligen inte ta hennes pass, hur mycket jag än ville... och ingen annan kunde ta det heller. Så slutade med att hon fick skippa sin systers fest och jobba. Hon valde att säga upp sig. Känns som att man har en del i det trots att jag´vet att hon funderat på det förut, hon bland flera andra. Anledning, vi är för få på för många pass, alltid problem vid sjukskrivningar eller om man vill va ledig, men framför allt det SÅ JÄVLA CPOTREVLIGA personalen i schematelefonen. Jag vet ju själv att om jag skulle säga upp mig så är det pga dom.

Blir så jävla förbannad, om vi hade haft illräckligt många anställda så hade det här inte behövt hända VARJE jävla helg. Vi hade sluppit ha att göra med drygfittorna i Sthlm, och det skulle vara frid och fröjd.

Men men, förfesten blev av här i vart fall. De andra har precis dragit på krogen, jag stannar hemma. Iofs bra jag har inte råd och jag ska upp imorgon. Dessutom slipper jag lämna bort Bossen alls i kväll. MEn lite trist är det ju, hade behövt få komma ut.
Som vanligt så började jag och Mr. J prata, och varje gång börjar jag grina som en stucken gris. Asså kan inte beskriva hur fin den killen är, han är så jävla guldvärd att det finns inte. Hoppas att den tjejen han än nu hamnar med är den bästa, för han förtjänar inget mindre.

Ska käka lite nu, sen blir det sängen... blir min middag som jag stoppar i mig nu... Värt!

Nä, men kvällen var kul , jag hade kul...

Natti natti gott folk!


God morgon, god morgon...

Så där... nu har man ätit frukost och vart ute med doggen.. ska slänga mig i duschen så jag hinner till jobbet i tid.. måste hinna rasta doggen lite till med. Kommer skriva mer ikväll, tar inte med mig datorn till jobbet idag..


Kram på er allihopa!

Jag är slut som artist...

Har nu både dammsugat och tränat.... fyyyy fan, jag är helt jävla slut. Om jag sätter mig ner så orkar jag typ inte resa mig. Men det e fiiiiiint det! Det kommer kännas imorgon, och träningsvärk tycker vi ju om!

Nä men det här med träningen går ju riktigt bra. Ska försöka träna lite imorgon med och på söndag. På lördag hinenr jag ju inte...

Nu ska jag masa mig in i duschen. Sen blire till att sova, jag är sjukt trött. För en gångs skull kanske jag kan somna innan klockan 12. Det vore ju ett sjukt stort framsteg.

Gud vad detta inlägg bara blev en massa dravel kände jag... nu lägger jag ner...

Malle - lite lost...

American Pancaces...

Så där... nu har man återigen fått i sig lite mat i magen. Gjorde även en liten sockerkaka som jag kan ta med till jobbet imorgon.

Lagade American Pancaces... är supergott. Jag är galen i pannkakor över lag, och då kan man ju variera sig lite. Är ganka annorlunda mot varandra. Här kommer receptet...

För 4 portioner (enligt mig är det typ till 2 personer):

1 ägg
2 dl filmjölk
2 dl vetemjöl (jag använder alltid fullkornsvetemjöl)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk smält smör (samt smör till stekning)

Blanda fil och ägg. Tillsätt resten av ingredienserna under omrörning. Se till att smeten blir jämn och fin. Ta lite smör i en panna och klicka ut smeten i små kakor ca. 10 cm i diameter och en halv cm tjocka. Grädda tills de fått färg på båda sidor.
Ät med bär, frukt eller sylt.


           


Det är otroligt lätt och göra, är gott och riktigt snabbt. Brukar göra detta till frukost ibland. Tar inte mer än 15 min att grädda klart allt. Till skillnad från tunnpannkakor som man får stå ett tag med.. :P

Nä nu ska det dammsugas sen ska jag ut och springa med Bossen... Taaataaaa

Malle - pannkaksgräddaren No. 1...

Kul tävling...

Hej... här kommer en liten kul tävling.... jag ska va med, var det du också!

Jag är med och tävlar på Natalie B´s blogg om ett hemligt paket till ett värde av 1000 kronor!
Tävlingen sponsras av: Bonnie & Clyde

image152


För att delta i tävlingen så kopierar ni texten ovanför bilden samt bilden och lägger in i ett inlägg på eran blogg. Sen skriver ni en kommentar i Natalies blogg om att ni är med och tävlar samt varför just du ska vinna.

Lycka till!

Malle - Tävlingsdags....

Bildorgie på Bossen...

Här kommer lite fler bilder på lilla lilla skrutten... Har suttit och gått igenom lite bilder på datorn så tänkte att jag skulle slänga upp några....

Här ligger han i sin "lilla" säng och sover... Invirad i sin lilla filt.
på bild två så har han med sig lilla Pudlis, en liten mjukispudel som jag och mamma köpte på IKEA i Söndags.

   


Här leker han i sin "lilla" säng. Här har han sällskap av Råttis och apan.

      


Bossen tycker om att vakta i fönstret. Man måste ju ha koll på när grannarna kommer och går. Att de kommer i tid till jobb och skola osv... ibland får dom en utskällning... förmodligen för att dom är sena.

       


I går så hittade Bossen en stooooor pinne... eller det var en rulle från presentpapper.. men den fick funka att leka med här på eftermiddagen i butiken. Dock var det lite för långt och tungt för att han skulle kunna lyfta den. Men det gick ju att rulla....

           


Sen fick han posa lite här i butiken så att han lilla mamma fick ta en massa kort på honom... vi hade en liten miniphotoshoot....

       


Ibland blirman lite trött av att vara på jobbet... då finns det lite olika varianter på hur och var man kan sova.. här är några av dom. Favoriten är ändå korgen...

           
      


Bossen tycker att det är riktigt kul att vara ute när det är fint väder och solen skiner. Regnar det däremot så vill han inte alls blöta ner sina fina dyrbara små tassar....

          
  
   


Sen har vi lite diverse bilder på den lilla skrutten, två utav dom är när han va lite mindre... ska se om jag får tag på några valpbilder på honom...

           


Visst är han perfekt... Mmmm... världens finaste lilla pojke!

Nu har ni sett en hel del av min lilla skrutt...

Malle - mycket stolt mamma...

Facebook...

Ok, ingen har väl undgått fenomenet facebook. Själv blev jag medlem där ungefär ett halvår innan någon annan i Sverige ens visste vad det var för något då en vän till mig som bodde i USA visade det för mig. Eller vän och vän, men jaa... Anyhow,
Jag tycker facebook är bra. Det är kul att komma i kontakt med alla gamla klasskompisar, resevänner osv osv. Se bilder och kunna hålla "koll" på ens polare. Vad dom har för hyss för sig. Men det är en sak som jag inte riktigt förstår.

Varför ska folk som man inte känner bli vän med en? Är det för att man ska ha så många vänner som möjligt? Jag är bara vänner med folk som jag har/har haft en relation till. Men har märkt, nu de senaste dagarna att folk har gjort förfrågningar för att vi känner samma folk, men sen att vi personligen aldrig har träffats eller hört talas om varandra verkar inte spela någon roll. Förstår inte riktigt grejen med det hela.

Men jag nekar dom helt enkelt bara lite smått sådär och går vidare med det jag håller på med. Att jaga vänner till varje pris verkar A bit desperate!

Nu ska jag sitta och göra lite reklamplanscher.
 
Malle - Facebook, ibland går det över styr....

Glajjerna på...

Här har vi en liten dagens outfit... har ganska tråkiga kläder på mig idag.. men men. Fick i vart fall använda ballerinaskor för första gången (i sverige) i år. Weee... Sommaren närmar sig...

Detta hade jag alltså på mig:

   

Tunika - Gina tricot
Jeanskjol - MQ (flera år sen)
Skärp - MQ
Leggings - H&M
Ballerinaskor - Din sko
Klocka ?
Armband - Indiska

   


Sminket fick va hyffsat naturellt idag med. Har verkligen inte orkat sista tiden.. men men ska ta tag i det snart.
Håret är lite smålockigt efter att jag sovit i en inbakad fläta. Nått som jag gjort mer och mer på sista tiden. Har äntlingen lärt mig att göra sådana på mig själv. 
Mina nya fina glajjor (som jag bara älskar) har fått åka på flera gånger denna veckan... Så även idag.
(Ni får mer än gärna bortse från de gigantiska påsarna som jag har under ögonen.. :P)

Malle - Njuter av vårsolen...

God morgon...

God morgon!

Gud vilket fint väder det är ute... riktigt njöt när jag var ute med råttan. Nu ska jag göra lite frukost, njuta av den, kanske på balkongen till och med. Sen blir det jobbet. Idag kommer jag att ta med mig datorn så kommer kunna skriva lite under dagen.

Så hejpa!

Malle - med solens strålar i ansiktet...

Bossen badar...

Sådär, nu har Bossen blivit ren med. Har skjutit upp det några dagar på grund av vädret. Men nu ska ju det fina hålla i sig så man får väl hoppas på det.

Han tycker väl inte allt för mycket om att bada, men han börjar lära sig. Nu för tiden så stannar han ju åtminstonde kvar när man släpper honom, och det är ett jäkla framsteg.

          
     

Nu har han, som vanligt efter att han har badat, kommit in i ett hypermode utan dess like och springer runt helt och hållet galen. Förhoppningsvis så tröttnar han rätt snart så man får lite lugn och ro.


Malle - blöt hund får en helt annan innebörd...



Toooop Modeeeel...

Sitter och kollar på Top Model... Ush var lite tråkigt avsnitt idag tycker jag. Hoppas att Ambreal åker.. förstår inte hur hon kan ha hängt med så länge.

Var ute i en timme innan det började och sprang och gick med doggen. Han hängde med bra han. Fast tror han tröttnade efter ett litet tag. Men det var skönt.. var inte speciellt tungt idag heller.. men tyvärr så tröttnade bossen innan så blev inte så jättemycket springande men det blev lite i vart fall. Jag börjar ju nästan bli lite taggad när jag är ute.

Nu har jag mumsat i mig lite morötter med dipp och isvatten. Lite nyttigt i vart fall. Ska ta en dusch och diska snart med. Suck, diska är ta med fan det enda man gör...

Malle - löparmalle....

Hemma...

Sådär... du va man hemma från jobbet. Har vart en bra dag, lagom mycket att göra. Fått lära känna praoeleverna lite bättre med. Riktigt trevliga töser. Sminkningarna i morse gick bra med. Det var roliga tanter som var där.. :P

Ska snart käka lite middag, sen ska jag försöka gå ut och springa en sväng. Ska ta med Bossen, han för lära sig att vara ute och jogga med matte. Sen blir det kanske lite träning inne med. Sen är det ju självklart Top Model, och så har ju det nya avsnitter av The Hills kommit ut på mtv.com. VIKTIGT!!

Fick beskedet att en nära bekant till familjen gått bort. Tyvärr har vi inte träffats mycket alls senaste åren. Men han spelade en stor roll i min och syrrans barndom. Riktigt tråkigt. Var på ett så konstigt sätt han gick bort med. Men alla har ju sin tid, tydligen var hans över. Tråkigt med sant. Det är en del av livet.... Får se om jag och syrran går på begravningen nästa fredag. Skulle kännas bra.

Nä mat då...

Malle - maaaaat...

Dagens outfit...

Sådär... nu ska jag strax till jobbet. Har sminkningar direkt på morgonen så måste va där tidigt och fixa iordning. Kommer inte att ta med mig datorn till jobbet idag för att jag helt enkelt inte orkar släpa på den.. :P

Så slänger in en liten dagens outfit så skriver jag mer sen ikväll.
Måste fota med blixt för är så mörkt i min hall, och då blir det ju som det blir. Tvätta spegeln??



Skjorta från London,
leggings H&M (london),
skor från Nilssons (Bronx).
Armband H&M,
klocka ?,
Halsband H&M.

Sminket var ganska neutralt fast med en lite mörkare grå skugga... synd tyvärr inte så bra på bilderna.
Håret enkelt självtorkat.

   

And i´m off!!

Malle - knatar till jobbet...

Lista...

En liten lista så här på kvällskvisten...

Dagens låt: Leona Lewis - better in time.
Dagens outfit: Svart skjorta, grön stickad väst, jeanskjol, gråa tights och svarta stövlar.
Dagens sämsta: Regnet.. =(

Dagens bästa: Det underbara vårvädret, så länge den vara...
Dagens frukost: Fullkornsmackor med leverpastej och juice.
Dagens middag: Köttfärssås med pasta.
Dagens godaste: Honungsmelonen.
Dagens beroende: Solglasögon.
Dagens skämt: Hmm... vet inte... ?'

Malle - listor är kung!


Säsongspremiär av Desperate Housewifes...

Såg ju nu att det var ju säsongspremiär av Desperate Housewifes. Nice...

Så laddade upp med lite honungsmelon, isvatten och Ben and Jerrys framför tvn...  Händer rätt mycket i det här avsnittet. Brukar i och för sig alltid vara så. De första och de sista avsnitten händer det mest i. Hängde inte riktigt med i förra säsongen där i slutet. Men men... nä nu är reklamen snart slut..



Malle - mmm glaaass...

Leona Lewis - Better in Time...

Här är en grymt bra låt som just nu går på repeat här hemma. Stackars grannar... men men. Jag gillar texten som fan... den passar ganska bra in på hur vissa saker känns just nu.

I give you; Leona Lewis - Better in time.



Lyssna och Njut!!

Malle - nynnar med...

Dinnertime...

Oj oj, shit my britt vad det regnar ute nu.. såg att det började smådugga lite så tog ut Bossen på en liten runda. Och tur va väl det, blev bara värre och värre när vi var ute och precis efter att vi kom in så stod det som spön i backen. Ibland har jag rätt bra tajming.

Lagade lite mat med, självfallet stod den lilla råttan i vägen hela tiden.
Blev pasta och köttfärssås. Men en liten annorlunda variant.

Dessa råvaror använde jag:

  

Fullkornspasta
Köttfärs
Lök
Vitlök
Morötter
Tomater
Creme Fraige
Ketchup
Coloit soya
Salt och peppar
Olja och smör till stekning

Skar först upp löken, vitlöken, morötterna och tomaterna medans jag väntade på att pastavattnet skulle koka upp.
Stekte sedan upp smör och olja i en panna (om man blandar smör och olja så kan man dra ner på smöret och på så sätt göra det lite nyttigare men utan att förlora den goda smaken som man får av att steka i smör). Stekte på löken och vitlöken.

           


Låt det steka klart. Lägg sedan ner köttfärsen och låt den få lite färg. Jag ville göra köttfärsen lite annorlunda och samtidigt lite "smalare" så tog mindre köttfärs än normalt och så bestämde jag mig för att ha i bitar av morötter istället. Man kan även använda riven morot.  Låt det stekas ett tag för att få morötterna att mjukna. Tillsätt tomaterna, creme fraigen, lite ketchup och låt koka. Släng lite peppar och salt.
Koka till du tycker att morötterna är lagom mjuka, ha i lite soya om du vill för färgens skull.

       


Det blev gott. Tog lite fetaost till med bara för att det är så gott.

Malle - mästerkocken... :P

Barnjävlar...

Just det måste få avreagera mig lite... Fy fan. Va nyss ute med grisen. Så kom vi bort till dagiset som ligger precis vid mig. Ut kommer två ungar, först kommer en ganska "normal" unge. Han tittade på hunden lite på håll, jag försökte få Bossen att gå fram för han ville ge honom en pinne (Boss could´nt care less), men Bossen har alltid varit lite smårädd för barn. Så han gick därifrån, men då kan hans lilla sattyg till bror. Han börja skrika och jaga Bossen som fick tokpanik. Jag försökte lugna ner honom men han fortsatte bara jaga honom och hålla på. Så jag tittade lite på pappan som kom gående. Men han sa inget förutom - Ja dom e inne i en period då dom tycker om små hundar. JAHA?

Så jag försökte istället gå därifrån, egentligen vill jag be unghelvetet dra håll helvete, strypa honom med kopplet eller dylikt, men jag fösökte gå därifrån istället. Försökte flera gånger påpeka att han vill nog inte leka, han är rädd. Men ja då bestämde sig pappan för att dom kunde ju ta samma väg som oss så fick unghelvetet leka lite mer med hunden. Vid det här laget hade Bossen svansen så mycket mellan benen att man såg HELA ryggraden på honom som om den hade legat utanpå kroppen på honom. Lyckades till slut i vart fall bli av med Djävulen och ans avkomma. Men Bossen var så jäkla skrämd så ville inte gå in med honom utan gå en bit till med honom för att han skulle hinna lugna ner sig innan man gick in. Va väl ute i 20 min till, och han lugna väl ner sig lite men inte helt. Nu va han rädd för allt han mötte, sprang fram o tillbaka i panik och bara drog. Så tack för det jävla dampbarn. Nu kommer Bossen förmodligen alltid vara rädd för barn med tanke på att han total vägrade i panik att ens gå förbi dagiset som var tomt!

Kan inte folk uppfostra sina barn idag... en fel jävla käftsmäll hade han fått om jag inte hade blivit av med honom när jag blev det.

ANYHOOW..... tog några bilder på smuschis ute..

            



Malle - såg förövrigt sin första jävla tussilagohelvete ute idag...

Så underbart väder...

Blir lite småless på att blogga just nu... man vet aldrig om man ens kommer in eller inte.. och om man har kommit in så vet man inte om dte man skriver går att publicera eller ej. Men vi hoppas på det bästa nu då.

Var ute på en liten långpromenad med grisen i morse, gjorde frukost i lugn och ro för att sedan traska ner på stan men Miss. T. Vi skulle käka lunch. Först så hade vi tänkt gå till Paus, nått nytt ställe nere vid ån, men vi blev så hungriga så blev MAX uteservering istället. Vädret var ju så sjukt fint. Riktigt varmt.. så blev första lunchen på en uteservering i brillorna då.

Sen småstrosade vi lite på stan. Gud vad jag vill ha pengar. Fy fan... men men. Miss. T hittade dock en fin bikini.
Var förbi jobbet igen för att hämta hunden, sen en till promenad i det sköna vädret.

Håller på och tvättar för fullt. Skönt att få det gjort.. förrådet blev dock inte fixat idag. Min granne höll på att fixa hennes förråd brevid, och jag pallar inte göra det när nån står brevid. Jag vill pilla och dona i lugn och ro.
Får blir till helgen eller till nästa vecka. Hoppas även att vädret håller i sig så att jag kan olja balkongen och utemöblerna. Kanske att jag rensar bland fjolårets blommor idag.. hrm...

Nä nu ska en ny maskin laddas!

Malle - hittas i tvättstugan...

Pjuuu...

Jaha... då var det avklarat, och vad kan jag säga. Så farligt var det ju inte. Gick mycket lättare och mer smärtfritt än jag trott. Det kändes ju skönt, då blev man ju lite taggad på att fortsätta i vart fall. Men kan ju fortfarande INTE påstå att jag tycker om det, för det gör jag verkligen inte.. men några gånger till skall jag nog klara av.

Nu väntar bara det det förbannade berget av disk som jag har skjutit upp att ta tag i. Suck!

Måste ta tag i det här nu!!

Malle - lunkar vidare...

Snart smäller det...

Det närmar sig, tiden börjar bli knapp.. snart skall det springas!!
Jag vet inte riktigt hur jag skall ställa mig till det hela. Jag HATAR verkligen att springa. Jag blir nog hellre släpad bakom någon bil iförd bara bikini.. ungefär så mycket diggar jag att springa. Får se hur det går, jag hoppas bara att det går hyffsat bra så att man blir lite taggad till att fortsätta att springa.

Ser att det kommer fler och fler läsare till min lilla blogg. Skojsigt hoppas att ni stannar kvar, droppa gärna nån kommentar då och då. Har ju inte så många läsare sen bytet av blogg, och har hittills inte lämnat ut den nya bloggen, men det kommer. Hoppas att ni tycker att mitt meningslösa dravel är hyffsat intressant för er.

Ska ju som sagt tidigare göra mycket inlägg om smink och om makeup, och var lugn det kommer. Just nu är allt så kaos bara... men kommer hinna bli lite i veckan i vart fall, det får dras igång allt eftersom.

Nä nu ska joggingskorna på... Wish me Luck!!


Malle - hurtbulle... NOT!

Tänd ett Ljus för Engla...

Fallet med Engla är äntligen på väg att klaras upp. Tyvärr var utgången inte den som vi alla hade hoppats på. Men återigen så blir man påminnd om vilken grym och kall värld man lever i. Man tänker alltid att sådana saker kommer aldrig inträffa mig eller min familj, men faktum är att det kan drabba vem som helst, när som helst.
Jag känner verkligen med Englas familj och vänner!

Kl. 21 idag uppmanar svenska folket alla att tända ett ljus i fönstret för lilla Engla, jag ska göra det.
Ska du??

Malle - Tänder ett ljus...

Well, G`day mate!

Tjolahopp!

Jaha.. nu har även denna dagen mer eller mindre gått. Har hunnit vara på banken, läkaren för nya prover samt käkat lunch med Miss. S på jobbet. Fick även den eminenta nyheten om att Miss. L numer är fri... Grattis till dig. Det var väl ändå inte en dag för tidigt :P

Hälsade på våra nya praoelever. Men shit vet inte vad dom heter... frågade inte. Skämmes tamedfan! Dom verkar roliga.. så vi ska nog kunna hitta på en hel del bus i veckan.

Ikväll så ska jag och Miss. S, håll i hatten, rita kors i taket, sätt er ner, be en bön osv osv osv.... SPRINGA!
Kan ni tänka er, well... det kan inte jag. Eller nja, springa och springa, blir väl mer ett stilla lunkande. Men det är ju i vart fall en bra början.

Ush ush... måste diska.. nån som känner sig manad att komma och hjälpa mig med det??

Malle - värmer upp med att vila framför tvn...


Sin City...

Vi kollade även på Sin City i fredags. Jag såg den när det gick på bio för nåt/några år sen. Och kom ihåg att jag tyckte både om den men ändå inte.

image100


Välkommen till Sin City. Den här stan drar till sig de hårda, de korrupta, de med brustet hjärta. Vissa kallar den mörk. Hårdkokt. Men det finns de som kallar den sitt hem. Skumma poliser. Sexiga damer. Desperata medborgargardister. Några söker hämnd. Andra söker frälsning. Och så finns det de som hoppas på lite av båda delarna. En värld av osannolika och motsträviga hjältar som fortfarande försöker göra det rätta i en stad som vägrar att bry sig. Deras historier - chockerande, spännande och brännande - baseras på tre av Frank Millers serieböcker om den korrupta och våldsamma staden där ingen kan gå säker...

Jag tycker filmen är riktigt ball. Ingen annan film har gjorts på annat sätt vilket gör att man blir väldigt facinerad. Sen är ju jag ett stort fan av färgen svart så I like it. Det som gjorde att jag inte tyckte om filmen var berättarrösten, någon som jag vet har gjort att andra just fastnat för den. Alltså får väl var och en avgöra om det är coolt eller inte...

Betyg: ♥♥ (2/5)

Är berättarrösten som drar ner betyget för mig.

Bild/Filminfo: Lovefilm.se

Malle - berättarröster är inte riktigt my cup of tea...

Kejsarens Nya Stil..

Kejsarens nya stil är den abslout bästa Disneyfilmen, tecknade filmen överhuvudtaget faktikst. Jag diggar den så sjukt mycket, få uppskattar den dock... men jag Miss. S och Mr. E diggar den så det räcker för fler så det kanske är lugnt, vad vet jag.

image99


Han är odräglig, falsk, tycker om och bryr sig bara om sig själv. Han är Kejsare Kuzco, som har stora planer och drömmer om att bygga ett Kuzcotopia. Men hans rådgivare, den maktglada trollpackan Yzma vill gärna ta över tronen i kejsardömet. Med en giftdryck förvandlar hon av misstag Kuzco till ett hjälplöst lamadjur. Kuzco hamnar hos Pacha - en snäll bonde som lär honom mycket av det goda i livet. Tillsammans bildar de ett udda par som råkar ut för hårresande faror i djungeln och ett helgalet äventyr på den krokiga vägen tillbaka till Kuzcos palats! Kejsarens nya stil har fått Oscar för bästa sång "My funny friend and me" av Sting, år 2000.

Asså vad ska man säga, SE DEN! Det är det enda jag kan säga. Jag dör av skratt varje gång jag ser den och kani princip varje replik utantill. Jag ber er, See den. Eller nej, jag beordrar er, detta borde vara en självklarhet i alla dvdhyllor.

Betyg: ♥♥♥♥♥ (5/5)

Bild och filminfo: Lovefilm.se

Malle - SPENATKNYTENA!!!

Fynd från IKEA och städning...

Köpte lite nya förvaringslådor från Åhlens, har de bruna i hallen och de svarta i sovrummet. Kände att jag behövde få ur lite saker ur mina byråer samt min garderob. Sen behövde jag verkligen omorganisera lite bland skor, och i badrummet osv..

Lådorna finns i svart och brunt och i tre olika storlekar. De är "fodrade" med vitt tyg vilket gör att dom känns lite finare. Den minsta kostar 125 Kr, och den största 200 Kr.

Hade inga lådor alls på garderoben i sovrummet förut, men så här blev det med de 3 nya jag köpte.
(Två stora och en mellan)



Fixade även till lite vid tv bänken. Tog bort fläckten så datorn fick lite mer plats och sen så köpte jag en till "strålåda" för att ha inunder. Dels för mer förvaring och sen för att det skulle se mer enhetligt ut.
Bossen fick en liten svart låda till sina leksaker med.

    

Omorganiserade lite i garderoben i hallen med, tog inge förekort, men så här blev det:

    

Även badrummet fick sig en omgång... finns förebilder från typ förra veckan när jag hade köpt lite lådor och grejer. Men gjord emig av med en del gamla grejer för att få lite mer utrymme.

           

Jaha, nu skriker snart doggen här för han vill ut och kissa... 

Malle - Rastar doggy

3 nya skor i samlingen...

Var även och shoppade några skor idag. Jag behövde lite nya, till jobb träning och så...

Dom här blev det:



Ett par halvhöga pumps att ha på Cherryjobbet. Köpte en kjol för inte så längesen som jag ska ha när dte blir lite varmare. Och då vill man ju inte ha "jumpaskor" på sig till. 299 Kr, Wedins



Ett par mer jumpaskorsaktiga skor. Vi måste ju ha svarta, lite finare skor. De jag har nu funkar väl fortfarande men dom börjar sjunga på sista versen. 349 Kr, Wedins



Ett par joggingskor, har inte haft ett par gym/joggingskor på flera år.. har tagit mammas och andra avlagda skor. Men nu blev det ett nytt par av märket Nike. Rosa var dom ju med. 499 Kr, Stadium.

Skönt att få de sakerna avbockade på listan. Tackar mamma!

Imorgon ska jag ut och inviga skorna. Hoppas verkligen att det inte regnar då med, skulle ju vara kul om dom fick vara rosa och vita i vart fall ett litet tag!

Malle . skor, skooor, SKOOOR!

Uppdatering...

Ojoj, nu har det varit svårt att logga in igen hela dagen. I vart fall för mig. Men dom håller ju på att byta plattform.. så alla problem som vart kanske försvinenr helt när dom väl flyttat allt.

Men men.. igår blev en lugn och städig dag.  Städade och småplockade lite under dagen. Sen på kvällen så kom Mr. M hit (gud vad jobbigt att det finns två Mr. M, men men det var inte den "speciella" Mr. M anyways). Vi käkade lite mat och slappade framför tvn hela kvällen. Jag var förövrigt riktigt grinig. Någon som herrn mer än gärna påpekade.. :P
Såg på Butterfly Effeckt och någonting till som jag inte kommer ihåg...

I dag var jag och mamma på IKEA, Åhlens och Stadium... införskaffade diverse saker.. kommer bilder och så senare. Sen har jag fipplat med de grejerna samt städat av en snabbis igen. Fan man gör inte annat än att städa. Ska gå och köpa lite dipp så ska jag käka lite morötter med dipp. Mumma...

Hej så länge!

Malle - städar snart ihjäl sig...

Här går det undan.. NOT

Hmm... jag har väl hinnut en bit in på städningen... men får skjuta upp det mesta till imorgon i alla fall. En grinig Mr. M ville komma hit och få mat. Jag måste också äta, är cphungrig.
Men hann med lite i vart fall:

Dammsuga
Damma
Våttorka
Torka av och putsa lite i badrummet
Torka av och putsa lite i köket
Gå ut med sopor
Diska
Gå igenom papper
Vattna blommorna
Fixa lite i hyllan vid tvn
Borsta tänderna på Lillskrutten

Nu ska jag gå ut med skrutten igen sen ska jag hoppa in i duschen och fixa mig lite. Sen tror jag att skrutten skall få sig en liten omgpng i duschen med. Han blir säkert överförtjust! :P

Hejpa sålänge!

Malle - fixar och donar...

Städa städa stäääda...

Jaha, nu har man äntligen orkat ta sig upp ur sängen på riktigt för denna morgon. Min planering för dagen är ju städa mm mm mm. Allt sånt där tråkigt. Det behövs verkligen. Tog beslutet att jag har ju två dagar på mig så jag komemr att ta det lite lugnt med städningen. Lite idag lite imorgon. Får se hur mycket som klaras av idag. Jag ska ju trots allt inte stressa. I och för sig behöver jag inte stressa för att hinan få allt gjort men men.

Igår kväll då... Jag och Miss. S lagade ju tacos och söp lite. Skojsigt skojsigt. Sen kom Mr. E förbi med. Skojsigt det med. Så vi kollade världens bätsa Disneyfilm, Kejsarens nya stil, och sedan Sin City. (Recensioner kommer sen)
Ja vi satt väl mest och snacka skit, och kom i säng i hyffsad tid. Idag mår jag strålande!

Nä.. städa kanske ?

Malle - seg start på lördagen...

Jaha, det gick ju bra... :P

Ja, det här med att vi skulle sminka gick väl liite sådäär.. Alla vi tre är på sjukt barnsligt och övertrött humör. Så några bilder blev det inte. Kommer att bli mer biloder nästa vecka. Då har vi dessutom 2 nya praoelever. Dom måste man ju plåga lite med att öva på. 
Miss. L gjorde i vart fall en liten minikroppsmålning på min underarm. Först var det oidentifierbart, sen kunde man ana en fisk någonstans i kladdet, sen uppkom helt plötsligt en ganska dyster hälleflundra för att sedan transformerades till en säl, som i sin tur dog i gulsot för att sedan uppstå som fisk igen. Kanske liite för internt för att ni ska fatta vad jag menar. Men vi hade kul i vartfall.
Skall alldeles strax knata till Systemet och affären för att införskaffa det sista inför ikväll. Kommer bli nice... Tacos är ju dessutom ALLTID gott...

Känner att jag är på tok för övertrött och oseriös för att kunna skriva nått vettigt i bloggen idag. Men kommer väl ett inlägg innan läggdags med... I will keep you posted!

Malle - fnissar vidare...

Fredag...

Äntligen fredag!

Idag är sista arbetsdagen tills på onsdag. Sweeet!
Sitter på jobbet, har precis käkat lunch med Miss. S och Miss. L. Blev sallad och frallor. Jag är sjukt såld på frallor. Och snart blir det lite glass för att fira att solen är framme och för att det faktiskt är ganska varmt ute. Mycket niiice.. I like, I lika a Lot!
Ska efter det ta och göra lite tatuering och kroppsmålningssminkningar på Miss. L, tror jag. Bilder kommer självklart upp på det sen.
Ikväll tror jag att det blir tacokväll med ett liitet inslag av alkohol hemma hos Miss. S. Trevligt. Tror min kropp behöver sig ett litet järn. Få slappna av lite. Men bir nog en ganska tidig kväll i alla fall.

Imorgon blir det städning, tvättning med mera för hela slanten.
Är lite bumed över att jag inte får träffa Mr. M i helgen heller... men va fan... Det får vi väl ta igen senare.

Nu är glassen här!

Malle - mumsar glass...

Kväller...

Min planering inför kvällen, att hinna med lite småplock gick det väl sådär med. Jag valde helt enkelt att avstå. Med motiveringen att jag är ju faktikst ledig i helgen och hinner göra det mesta då. Men måste säga att jag är lite småstressad över det.. :P Jag hatar att inte ha städat omkring mig. Nu har boss fått springa in med blöta tassar, disken är odiskad sen i söndags (visserligen är det inte mycket då jag bott hemma), dammigt och skitigt. Men jag måste lära mig att jag behöver inte göra allt på en gång. Även om i princip allt skulle kunna vara fixat på 2-3 timmar, så tar jag det imorgon, innan och efter jobbet. Tvätten samt rensning av förrådet blir på lördag.
Även solningen sköt jag upp till imorgon. Orkade inte gå fram och tillbaka. Lat jag veeet.... suck.

Ush torsdagar är en så dryg dag. Inget bra på tv alls, så är vädret grått och regnigt. Så intekan man ta en lång promenad med skrutten heller. Nä ush vad negativ jag blev nu känner jag. Ska börja dra mig mot sängen så att man kan nanna inom en snar framtid.

Lagade i vart fall en jättegod middag med nån köttfärsmojs och coscous... mumma. Har jag matlåda till imorgon med!
Nu tackar jag för idag!

Malle - önskar er alla godnatt!

Snart så...

Nu så får jag äntligen snart gå hem från jobbet. Har inte vart nån rolig dag på jobbet idag, och jag är helt enkelt inte å humör.. Ska hem och käka nått. Hmm.. va ska man laga? Thailänskt kanske? Eller mild tomatsoppa och skorpor?
Nä får nog bli nån form av köttfärsaktigt och med pasta eller coscous till tror jag. Avslutar med den efterlängtade melonen sen. Vi får se helt enkelt.

Därefter ska jag gå och sola lite, välbehövligt. Blir ju fan bländad när jag kollar mig själv i spegeln. Ska småplocka lite med disk och sånt för att sen avsluta med lite hemma spa tror jag. Kan det bli bättre? Nej.. ska nog kolla på film med, har Smocking Aces hemma som jag måste checka in. Går ju inget bra på tv heller.

Nä snart dags att börja dra sig!

Malle - nedräkningen har börjat!

The man, The myth, The Boss...

Har ju en liten skruttis sen några månader tillbaka, eller nja tre i alla fall. Denna skrutten är av arten Praszky Krysarik (Öööh, tänker ni med största sannorlikhet nu). Det är en tjeckisk råtthund. Alltså en jakthund som jagar råttot. Användes även flitigt i de Tjeckiska hovet som sällskapshund.
Det är en liten hund, mindre än Chihuahuan. Detta är världens minste hund, inte chihuahuan. Men rasen är i princip okänd, vilket gör att Chihuahuan har fått tagit rollen som den minsta (även yorken har ju vart en av de nominerade :P). I Sverige finns det bara ca. 45 registrerade renrasiga praszkys. Varav ett tiotal är hanar.

Rasen är otrolig reglerad på grund att dom inte vill ha någon sönderavling eller för mycket blandrashundar ute, så därför sägs det finnas knappt 1000 hundar totalt i Europa.
Rasen är extremt dyr, valparna kan gå för upp till 30. 000 Kr. Men finns även att få för mindre summor. Rasen är väldigt livlig (behöver mycket motion i förhållande till sin storlek), envis och tillgiven.

Min lilla skruttis Hugo Boss då.. han kom till jorden den 22 Oktober 2007, ett datum att minnas med andra ord!!
Han bodde då kvar hos sin uppfödare i Lund tills han blev ca 11 veckor då jag kom och hämtade bäbisen. Låt mig tillägga ett stooort WEEEEEE!

Sen dess har han levt och frodats hemma hos mig. Han har faktkst skött sig grym bra hittills. Även om jag tror att han kan komma att bli lite utav en ärkeragata när han kommer in i trotsåldern. Tur att han har mött sin överman (kvinna) vad gäller envishet.
Om en månad får han börja delta i valpkurser samt Aguilitykurser. Så får ju se om lillen är nån stjärna eller ej... :P

När han fyllt ett år har jag tänkt avla lite på honom, endast med 100 % renrasiga Praszkys dock. Jag vill bevara den ras som jag kommit att tycka så mycket om.

Slänger upp lite bilder, men ni ska ha klart för er att försöka ta kort på Boss är som att ta kort på blixten!!

        
     


Alla korten är tagna idag på jobbet... bortse gärna ifrån det faktum att jag ser mer eller mindre gravid ut på de två första korten...


Malle - Fast med det lilla pyret i sisådär.. mjaaa... 15 år till.. och det känns ju helt Ok!!

Volver - Att Återvända...

Tänkte slänga in en liten recension av en film nu när det är en liten lugnare period på jobbet.

Nämligen den spanska filmen, Volver, gjord av Almodovar 2006.

image77

Madrid. Nutid. Raimunda är en ung, mycket attraktiv och hårt arbetande kvinna med en arbetslös make och en tonårsdotter. Raimundas syster Sole är något äldre, aningen blyg och lättskrämd. Hon förtjänar sitt uppehälle som damfrisör och tar emot sin kundkrets i hemmet. Mannen övergav henne för en av kunderna. Paula är systrarnas gamla moster. Hon lever i en by i La Mancha, varifrån hela familjen kom. Byn plågas av en vind, som lär utgöra den direkta orsaken till att så många av dess invånare drabbas av sinnessjukdom. Dessutom orsakar vinden sommartid förödande eldsvådor i trakten. I en av dessa bränder omkom systrarnas föräldrar. En dag får Sole ett telefonsamtal från byn. En granne vid namn Agustina meddelar att moster Paula just avlidit. Raimunda avgudade mostern, men kan på grund av sitt arbete inte åka hem. Sole reser motvilligt ensam till byn...

Hmm.. jag vet inte riktigt. Alla filmer jag sett gjorda av Almodovar har gjort att jag tyckt hanverkar vara den mest störda och perversaste människa som går på denna jord. Alla hans filmer e verkligen skitskumma. Därför vägrade jag länge se mer av hans filmer, kändes som ett enormt slöseri av tid att ens försöka tycka om dom. Men blev övertalad av Mr. M att den måste man ju verkligen se.
Så Ok, jag ger den en chans, Penelope Cruz är ju trots allt en av de snyggaste skådespelerskorna som finns just nu.

Denna film bekräftade bara alla mina tankar. Karln är et komplett nutcase!!
Maken till mer störd film får man nog fan leta efter. Visserligen så visar det ju sig i slutet (Oh yes, jag lyckades faktikst kolla på hela) att den var inte sååå konstig i alla fall. Det var inte så som man trott. Tack gode gud för det, han kanske har nått uns av normalitet hos sig after all.
Eftersom den trots allt blev lite mer normal, och storyn i sig var lite smågullig så var den faktikst ganska sevärd. Även om jag kanske inte skulle se om den. Men tycker man om Penelope, spanska och enkelt gjorda filmer med låg budget, så varför inte?

Betyg: ♥

Bild och filminfo: Lovefilm.se

Malle - testar sig fram i filmernas värld...

Skatteverket...

Asså, jag som egen företagare har nog en helt annan inställning till skatteverket än andra. Jag har väl varit småsur på dom ett par gånger, men över lag så tycker jag att dom funkar riktigt bra för att vara en svensk myndighet. Likaså bolagsverket, dom är ju helt suveräna.
Men skatteverket.. vad var det som hände?

Skulle få tillbaka 2900 Kr i kvarskatt (?) från förra året. De flesta får ut det någpn gång under sommaren, men som egenföretagare så får man skatten utbetalad i December. Visst tänkte jag, kanske behöver pengarna mer då i juletider och allt. Har inte alls tänk på det förens igår då Miss. S började snacka om att hon skulle behöva betala in för första gången. Då slog det mig, Fick jag någonsin de där pengarna?
Åkte hem för att hämta och lämna diverse papper, passade då på att kolla alla kontoutdrag. Kollade Nov 2007 - Jan 2008. Och jag upptäckte då att NEJ, dom pengarna har aldrig blivit insatta på mitt konto. Och nått utbetalningsbesked eller nått att lösa in på banken har jag inte heller fått. Skall dock gå igenom alla papper igen lite mer noggrant, men på kontot har de inte satts in, och jag vet att jag inte varit och hämtat ut dom.
Alltså ska jag ha 2900 Kr från dom. Mailade direkt, och dom påstår att dom visst har betalat ut dom, dom skulle skicka en kopia på utbetalningsbeskedet. Well... de där tror jag så mycket jag vill på. Faktum kvarstår, Jag har inte fått mina pengar!

Denna debbat skall bli intressant att följa... jag väntar med spänning på reslutatet!

Malle - Nått lurt är i görningen!

Påfyllnad av Kylskåpet!

Så där då... då har man flyttat hem igen. Skönt. Blir så stressad av att inte gjora någonting alls. Bara vara fast i buschen... hade ju dessutom planerat att göra saker (som jag visserligen inte behövde göra), som nu blev uppflyttade. Men jag gillar att småfippla, småstäda, småplocka osv. Jag blir lugn av det. Det är som meditation för mig.

Fick gå upp riktigt tidigt imorse. Städerskan skulle komma så vi var tvungna att vara borta från huset vid åtta. Så då åkte vi in till min lägenhet, lämpade av all packning. Kollade på tv nån timme sen åkte vi till Heidenstams torg för att handla lite på Ica. Har liite svårt för den Ican, den har inte allt och på sommrarna är det så sjukt varmt därinne. Men hey, den ligger närmast mig och den är billigare än Ica-butikerna i stan.

Behövde verkligen fylla på kylskåp och skafferit lite, var liite väl tomt kände jag. Så blev en mindre storhandling... Här har ni före och efterbilder...

               



Så blev en liten uppryckning vad gäller kött, grönsaker, frukt, pasta, thaigrejer, bakgrejer osv.

Åkte även förbi Apoteket. Vi tänkte att vi skulle köpa vadd som stoppar blodflöde.. hmm.. ja i alla fall, det kan man ha om man råkar klippa klorna för mycket på lilla skrutten. Bara för det så lyckades ju jag göra det på en klo för första gången idag. Men var inte så farligt. Han verkar inte bra sig så mycket längre.
Blev även lite annat smått och gott därifrån.



Malle - blev helt plötsligt sjukt sugen på melon...

Top Model...

Så där nu var ytterligare ett avsnitt av Top Model av klarat. Gosh I Love that shit!

Har ju varit ett ganska rejält uppehåll på grund av Hockey och så förra veckan var det bara ett återblicksprogram typ. Det klarar man sig ju utan. Dagens avsnitt då... hmm.. Dom fick vara med i en musikvideo med Enrique Iglesias (svavning?). Först hade dom dock en lektion i hur man är sexig med lite finnes, lärare - självfallet Tyra.
Lite kul och se. Den där Bianca var ju så grymt elak och bitchig i början av serien sen blev hon ju nästan en av de mest ödmjukaste, men nu har hon trillat dit i de gamla spåren igen. Inte klädsamt.

Den autistiska bruden (men likförbannat jävligt coola) Heather svimmade på inspelningen på grund av för lite mat och så vidare. Det reagerade jag lite på att det inte nämndes alls i resten av programmet. När sånt händer så brukar ju alltid Tyra besöka tjejerna och prata om att det är så viktigt med mat, vatten mm. Men inte ett ord denna gången. Annars brukar det vara mycket tydligt att dom går ut och säger saker för att få folk att förstå att det är inte Ok, inte ens i den braschen. Skumt skumt..

Den som åkte ut var i vart fall hmm.. va fan e det hon heter nu då? Den lite större tjejen. Shit har glömt hennes namn. Minnet är bra men kort. Tycker lite synd om henne, men samtidigt förstår jag. Hon kom med i programmet för att hon var en bra kandidat för att bli en bra plussize modell, men nu har hon tappat så pass mycket i vikt att hon ligger någonstans mitt emellan de båda kategorierna.

Lite tråkigt att det inte var någon fotoshoot eller nån mer extrem sminkning med.. men det blir väl antagligen nästa program.

Nu ska jag ut med skrutten sen ska jag nanna.

Malle - nannar snart kudde...

Om mig...

Well... denna bloggen är ju ny, och för de som inte hänger med från min gamla blogg så kan jag ju ta och göra ett "Om mig" inlägg...

Jag heter alltså Malin, är 22 år, kommer ursprungligen från den lilla lilla hålan som man ibland kan tro att gud glömde - Knivsta.
Här växte jag upp tillsammans med min mamma, pappa, syster och så småningom bror. Vardagen fyllde man med skola, vänner och diverse fritidsintressen. Bland annat har jag avverkat ridning, orientering, basket och dans genom åren. Sommrarna spenderade på Värmdö där sommarstugan låg. Därför har havet, natur och båtar alltid varit en stor del av mitt liv. Något som jag vill ha mera av återigen i mitt liv när tid, pengar och möjlighet finns. Den svenska skärgården går helt enkelt inte att slå.
Annars så har livet bjudit på en hel del andra roliga och oförglömliga resmål till diverse platser, kanske berättas de historierna senare.
När man började gymnasiet så fick man förflytta sig till Uppsala dagtid. Det tyckte man ju var lite lagom spännande så där i början. Sen insåg man ju ganska snabbt att hey, (M)Uppsala var inte så jäkla ballt i alla fall. Men man klarade av tre år här i alla fall med hyffsade betyg och ett klart framtidsmål. Att bli Makeup Artist och så småning om kanske även öppna eget.
Juni 2005 var tidpunkten för student! Och den var ju skoj, även om jag inte alls tog den lika seriöst som alla andra tycktes göra. Och självklart hade vi jättekallt och spöregn, något som jag inte hade upplevt på en enda skolavslutning sen lekis innan. Men nån gång ska det ju vara dåligt väder med.
Sommaren blev slapp, var ju trots allt "sista sommarlovet".
Drog till Grekland med tjejerna två veckor som en sista grej tillsammans innan alla flög vidare på nya äventyr. Jag hamnade i en klädbutik, som gud definitivt glömde!!
Jobbade där några månader och efter jul var det äntligen dags... Jag skulle börja min utbildning till mitt drömyrke sedan många år tillbaka - Master Makeup Artist/Hairstylist/Extensionfrisör...

Det var fyra månader av riktigt hårt slit. Hade en av de roligaste men samtidigt tuffaste perioderna i mitt liv. Skulle vilja göra om allt bara för att det var så kul. Roliga klasskompisar, roliga lärare, allt med sminket som man längtat efter roliga praktikdagar och så vidare. Ett ord - KLOCKRENT!

Fyra månader gick snabbt och jag tog en liten avslutningspresentsresa till New York med dåvarande pojkvännen Mr. J. Det var grymt skoj det med, men så fort man kom hem var det dags att sätta igång med allt jobb som väntade. Jag och Miss. I skulle nämligen inom en snar framtid öppna våran egna MIST butik i Uppsala.
Blev inte mycket ledigt, sol eller bad den sommaren utan allt krut och all tid lades på att få klart allt med butiken tills öppnandet den 21 Aug. 2006.

Flyttade kort därefter till Uppsala och till min absoluta drömlägenhet. Jag såg den på nätet och kände verkligen att den ska jag ha, det där är MIN lägenhet, en månad senare var den min, och trivs fortfarande lika bra som första dagen då jag flyttade in.

Butiken rullade på och efter ett tag hoppade Miss. I av på grund av diverse anledningar. Jag blev kvar själv, men inte allt för länge då Miss. S snart dök upp i bilden. Priceless!!
Sedan dess e det vi två som drivit "skiten" för fulla muggar. Och snart har butiken funnits i ett och ett halvt år. Vi har haft våra upp och nedgångar: Och det mesta har inte varit som vi trott men vi har ändå haft grymt skoj där hela tiden. Sen butiken öppnade är det den som har varit mitt liv, har knappast hunnit med nått annat.

Sedan ungefär ett år tillbaka jobbar jag även som Casino Croupier på Cherry Casino i Uppsala, ett grymt roligt och givande jobb. Något som mina föräldrar kanske inte är överlyckliga över, men jag själv stormtrivs och skulle verkligen inte vilja sluta i första taget.

Just nu befinner jag mig i ett stadie som gör att jag måste fatta vissa viktiga och enormt svåra beslut, men hur än allt blir så kommer det att bli bra. Jag har min butik, jag har min älskade lilla hund, jag har min familj, mina vänner och Miss. S

Det är väl en väldigt kortfattad del av hur mitt liv har sett ut och ser ut.
Kankse komemr mer ingående förklaringar senare, kanske inte.. only time will tell...

Malle - självbiografins moder.. :P

Med lite mat i magen så...

Sådär.. då har man kommit hem från jobbet och även fått i sig lite mat. Blev lammfärsbiffar. Mumma. Tyvärr var det ingen fetaost i denna gång men men går ju bra det med. Gott med lite tzatziki också. Mamma påmindre mig så snällt om att jag har ju faktiskt en heel påse med bullar i frysen som jag fick av min moster i påsk istället för ett ägg med godis. Så den påsen ska förflytta sig från frysen till min mage under Top Model. Yeeees!

Bossen har varit lite olydig idag... detta tycker vi inte om. Men som tur är så vet han ju att han gör fel, för han skäms redan innan man kommer på honom och ger honom skäll. Han är bra konstig den där hunden. Men förbannat söt. Just nu ligger han gömd under datorn och min kjol och skäms.
Snart får ju skrutten börja gå i valp och aguility (stavning?) kurser. Det ska bli skoj. Speciellt om det kan ta o bli lite vår snart, då kan man ju faktiskt även njuta av att vara ute.

Malle - Bullmonster...

Lektion på Linnéskolan 4/4 2008...

I fredags hade jag alltså återigen lektion på Linnéskolans stylistprogram. Jag skulel egentlingen ha manlig makeup samt dragqueen som lektion, men då nivån helt enkelt är för låg (och intresset i stort sett obefintligt) så fick det bli en till lektion om festmakeup. Något som jag inte heller tycker att de behärskar men men... Så fick det bli...

Började med att skälla lite på de små liven. Jag blri bara så jäävla förbannad. De har fått så mycket, världens chans och de flesta bara väntar bort tiden. Maken till ointresserade och oengagerade små liv har jag aldrig stött på. För att inte tala om att nivån är sjukt låg, nästan skrämmande låg. Någon som jag inte kan låtsas om att så inte är fallet. Dom behöver höra hur det ligger till, men kan inte dalta med dom längre. Även om jag kan känna att jag kan förstå de små liven med tanke på att programmet ser ut och sköts så som det gör. Ok, jag är 22 bast, har ingen lärarexamen och hela det kittet, men va fan, jag skulle ärligt talat kunna göra den där linjen till någon som faktikst är värd att gå på. Idag finns det på tok för många brister i planering, schemaläggning, engagemang, ansvar med mera med mera.
Hur som haver, skällde lite lagom på dom, hade egentligen velat säga ytterligare en del saker men kände att jag inte ville dra det för långt på grund av mitt taskiga humör.

Lektionen skulle nu bestå av festmakeup, på tid! Utan att prata med varandra, få tips eller råd, helt och hållet för sig själva. Alla hade olika förutsättningar men samma tid. Precis som det är ute på riktiga jobb. Dock hade dom en fördel av att dom hade ideealiska sminkplatser, ljus och så vidare. Mitt lilla diktatoriska utfall var väl kanske inte allt för uppskattat av alla. Men de flesta insåg nog i slutet av lektionen att den tiden jag hade satt var helt ok, att det faktikst var både nyttigt och lärorikt att jobba under stress.

Jag blev ganska nöjd med resultatet, utifrån den nivån som den är.
Däremot så blev jag helt förskräck av hur hygienen är där. Hade ju hört från Miss. S att den var under all kritik men ändå... shit my britt. Det var bland det värsta jag sett. Inget av de där skulle få röra mitt ansikte. Ok att det kanske blir liiite skitigare på grund av att deras resurser är det bästa och de är 31 elever på X antal uppsättningar borstar. Men man kan ju ändå försöka ha lite ordning och reda. Dessutom va ju de flesta borstarna sönder.

     


Detta är mina borstar, de har varit med i över två år.. de har fraktats hit och dit och flertalet gånger blivit mer än misshandlade... dom har lånats ut till diverse människor och inte alls blivit skötta på bästa sett, men dom är i vartfall rena, och hygieniska... (puderborsten behövs dock tvättas.. :P)
(Två första bilderna är på hur borstarna ser ut som nya.. inte allt för stor skillnad va?)


Malle - grinig...

Rambo 4...

Jaha... här har vi alltså omdömet...


image65



Den fjärde filmen handlar om hur Rambo ska skydda en grupp kristna missionärer mot pirater. När en del av missionärerna tas till fånga av burmesiska soldater måste han samla ihop en grupp legosoldater för att rädda biståndsarbetarna.


Detta är ju verkligen inte min typ av film egentligen. Blir mest irriterad av att se filmer som denna, Die Hard osv på grund av att allt är så överdrivet. Ojoj, nu blev jag skjuten i huvudet menhey jag slår ner några killar till innan jag får ytterligare slag och sparkar för att leva en timme till i filmen. Ojoj, nu var dom en miljard mot stackars lilla mig, men hey jag kan ta dom alla i alla fall och så vidare... Men den var faktiskt helt Ok. Kanske för att jag hade en så negativ inställning till den från början. Eller så var det för att jag fick det jag verkligen förväntade mig. Överdrivet. Men var ändå inte så överdriven som jag trodde.
MEN... men men... jag satt hela filmen och störde mig på hand utseende. Alla dessa operationer för att försöka få sig att se ung (läs yngre) ut har bara gjort att de flesta dragen hos Mr. Stallone har ändrats.

Ja men kan det kanske va så att jag inte var sååå koncentrerad på filmen utan av annat? You tell me... :P

Betyg: ♥♥

Helt klart över förväntan. Skulle till och med kunna se den igen!

Bild och filminfo: Lovefilm.se

Malle - filmkritikern...

Jaha ja...

Yes, nu dag och man är åter på jobbet igen. Skojsigt, eller inte.. :P är väl inte allt för pigg. Men har vart en bra dag. Har haft sällskap av Miss. M och Miss. S också. Trevligt! sltar ju snart med och då ska jag hem och ladda inför Top Model, myyycket viktigt!

Nya Sales managern från Mist var här i morse med. Mycket trevlig och positiv tjej! Ser jäkligt lovande ut. Gillart skarpt! Hon hade två praktikanter med sig med, även dom var supertrevliga. Kan nog (eller kommer) komma mycket bra ut ur det här.

Hmm.. va gjorde jag innan London då?

Jag var ju på middag hos Miss. S innan jag jobbade på lördagen. Jobbade ju på saluhallen, hade inte allt för mycket att göra, va riktigt lugnt. Men skönt det med. Maten hos Miss. S var supergod, och så hann man slappa lite framför tvn med. Efter jobbet drog jag Miss. S och Mr. P tillbaka till Miss. S för att hämta lillskrutten som hade fått stanna kvar.

Söndagen så hände ju i princip ingenting. Eller blev mys med film och trevligt sällskap i form av Mr. M. Måste få tillägga ett litet wee... som jag sa tidigare så kollade vi ju på Rambo.

Sen hann jag inte så mycket mer. Desto mer hann jag (tyvärr) när jag kom hem från London. Kom hem på torsdagsnatten vi ungefär halv ett. Bestämde mig för att packa upp lite snabbt och ta en dusch innan jag gick och la mig. Hellre lägga mig lite senare än att gå upp lite tidigare.
Upp med tuppen för att ha lektion på Linné. Och den kan få bli ett separat inlägg.. :P
Tillbaka till butiken, ÄNTLIGEN få träffa skrutten och sen dra direkt från jobbet hem till Miss. S som fyllde år. Vara där ett tag, hämta kusinen på stationen, åka hem, göra sig iordning för att sen åka och jobba nattpass på Bj.
Jag behöver väl inte tillägga att jag var helt död.. med tanke på att hela Londonresan gjorde en totalt utmattad, man jobbade ju dygnet runt när man kom hem med. Så humöret var väl inte alls på topp. Men det gick bra, dock jäkligt lite spel. Det är jobbigt när man är trött.
Hem sova som en stock, upp klockan 9 för att få hem kusinen, tvätta och städa. Vidare till butiken för ett par timmars jobb. Fick dessutom jobba över med nästan en timme. Well men gick ju bra det med. Hem och sova lite, för att senare åka och ta nästa nattpass på BJ.
Denna kvällen var riktigt seg. Lite folk, lite spel, många idioter, trött som aldrig förr, och dessutom så började mina visdomständer spöka. Jag har egentligen en sak att säga om kvällen... SUCK!
Hem igen för att få sova... tror ni att jag fick någon sovmorgon... ?? NEJ

Söndagen var dagen då pappa fyllde år. Så var bara till att gå upp i hyffsad tid, göra sig lite snygg och åka på kalas. Fick goda bullar, och god tårta som mer än väl slank ner. Sen så blev det inte så mycket mer för mig på kalaset. Jag somnade i soffan och sov i princip igenom hela ståhejet.. bra dääär!!

När jag väl kom hem igen så krävdes det ju inte allt för mycket för att få mig att klappa ihop. Sov så jäkla bra i söndags. Den sömnen var mer än behövd.

Helvetesveckan var över!!

Malle - jobbar jobbar jobbar...

London part. 3...

Återigen upp med tuppen... käkade frukost och rörde oss återigen mot vår buss. Denna gången hade vi tänkt åka till Harrods, typ det enda vi hade kvar att bocka av på listan. Men våra biljetter gick ut 2 minuter innan bussen skulle gå, och den kunde dom tydligen inte bjuda på utav vi hade varit tvungna att betala för 24 timmar till. Nooo waaaay Josééééé!

Så vi skippade det, gick på oxfordstreet återigen för att shoppa... blev en hel del timmar som tickade där. Tog en fika på Café Nero, ett Italienskt fik. Jättegott, det fina vädret hade ju kommit tillbaka nu med. Fortsatte att strosa oxfordstreet upp. Bestämde oss för att att skippa alla vidare planer och ta bussen mot Liverpoolstation redan nu för att slippa stressa dit senare. Denna gången tänkte vi nämligen ta tåget tillbaka till flygplatsen! Då kunde vi ju njuta av vädret ta det lite lugn och käka nån god lunch.
Och den resan gick ju helt ok. Vi kom dit och slappade ungefär tvp timmar käkade den första lunchen för dagen på Pret. Väl där så såg vi ju att busshelvetet stod ju där och hånade oss... och någonstans under dessa två timmar så mognade tanken hos oss att chansa och åka bussen igen mot flygplatsen. Det var ju trots allt inte alls samma trafik som då, och vi var redan i utkanten av London. Vi skulle ju trots allt spara en hel del pengar. Så sagt och gjort vi åkte bussen igen. Denna gången gick det bra. På flygplatsen gick vi runt och strosade i butikerna käkade dagens andra lunch på Pret och var bara allmänt trötta griniga och vi hade så fruktansvärt ont båda tvåö. Och att ha behövt släpa på packningen hela sista dagen gjorde ju inte saken bättre. Men till sist så lyfta planet, efter en del förseningar och tre(!!) gatebyten. Bussresan och tågresan hen i Sverige kändes bara långdragen och tråkig, nu vill eman bara hem och sova i sin egna säng!

Allt som allt så var resan riktigt bra. Trots smärta och lite sömn. Vi blev griniga lite då och då men lyckades ändå hålla sams. Vi skrattde mest åt det hela. Tog det med en klackspark. Det är ju en del av äventyret och man är ju ung så några dagars slit ska man ju klara av.
London tyckte jag var helt ok. Skräpigt dock.. men jag blev förvånad över hur lugn staden var. Var ju knappt nå folk eller trafik, spelade ingen roll när på dygnet det var. Var lixom ingen storstadspuls. Men hey... sånt slipper man ju gärna. Jag åker dit igen, mer än gärna, denna gången med mer tid och mer pengar. Men den gången behöver jag ju inte göra alla turistgrejer, det har jag ju faktikst redan gjort. Vi hann med ALLT man ska (förutom Harrods) på 2 dygnt.. det är starkt jobbat!!

Malle - swining London...

London part. 2...

Vi var upp tidigt för att hinna gör oss iordning, käka frukost och hinna till Marble Arch där vår buss skulle avgå. Hotellfrukosten var faktiskt helt Ok, det fanns inte mycket men det var gott och det man ville ha fanns.

Vi gick då till bussen, The Original Tour, heter den (eller de). De är bussar som går mellan 10 - 18 varjedag med flera olika utgångspunker och med 4 olika rutter. Man kan hoppa på och av vart man vill och den tar dig till alla ställen man bör besöka om man är i London och lite till. Kostar 24 pund för ett dygn. Vårat första stop var Picadilly Circus och Trafalgar Square. Man får små hörlurar med så att man får info om allt man åker förbi. Så vi såg ju massor av saker som vi slapp gå till eller som vi inte hade tänkt kolla på, typ west end, china town, downingsstreet 10 och så vidare. Vi hoppade i vart fall av där, gick runt och kollade lite. Hittade en jättekul liten butik där både jag och Miss. L fyndade. Jag köpte en present till syrran... kan inte skriva vad, även fast hon inte läser min blogg än så kanske hon gör det innan hon fyller år. Vi tittade i vart fall på picadilly och trafalgar, beundrade The National Museeum och sen tog vi bussen vidare förbi Big Ben, Westminister bland massa andra skojiga monument, byggnader och statyer. Vi hoppade av vid The London Eye, vi hade först tänk att vi skulle åka men vi kände att vi inte riktigt hade tiden... för tar ju ändå 20-30 min att åka runt. Visserligen var det ingen kö (där heller!?), men vi valde att ta båtturen längs med Themsen som ingick i bussbiljetten. Så vi hoppade på den och cruisa längs med Themsen, såg massor av saker som vi inte hade tittat på om vi hade stannat på land. När vi kom till The tower och Tower Bridge så hoppade vi av. Det var krisläge på toalett och började även bli kris på hungersfronten. Vi hittade i vart fall ingen toalett så vi bestämde oss för att ta bussen tillbaka till Picadilly för att kunna byta tur och fortsätta mot Victoria station. Vi såg dagen innan när vi äntligen blev avsläppta från busshelvetet att det fanns många fina fik och butiker där.

                            


Sagt och gjort, vi hoppade på bussen som var både sen och hade omlagd rutt på grund av olyckor i trafiken. Well... vi började se ett mönster... för det var ju inte ett litet tag vi satt på den där bussen. Denna dagen var det ju inte direkt strålande väder heller...

Vi blev till slut avsläppta vid picadilly, och nu var det riktig kris att få tag på mat och toa, vi hade ca 30 min på oss att göra båda delarna innan bussen skulle åka vidare... Blev ju tyvärr ingen nyttig eller mysig lunch nu heller. Blev KFC, och kycklingbitar med BBQsås. Helt ok, men vihade ju återigen planerat att sätta oss i lugn och ro på ågot mysigt ställe och äta lunch. Åter till bussen för att åka mot Victoria station. Detta tåg lite mer överkomligt tid....
Väl där så gick vi till Victoria Station Shoppingcenter. Kanske inte det mest imponerande jag sett men de hade lite roliga butiker. Vi gick även runt heela jäkla gallerian för att hitta en papperskorg, något som vi ofta kom på oss själva med att behöva gå och leta efter utan att finna. Inte konstigt att det slängs skräp överallt i den stan.

Vi började lessna lite, lite sömn och massor av motion hade redan satt sina spår sedan dagen innan och det ble bara värre och värre ju mer resan fortlöp. Men vi bet ihop... tillbaka till oxfordstreet (där vi för övrigt var en snabbis dagen innan och småshoppade).
Där gick vi till det storaoch välkäda Primark... asså... shit my britt. Där har dom ALLT! och billigt som satan är det. Ok, kvaliteten är väl förmodligen därefter men snygga grejer hade dom. Så vi småshoppade lite där och började sedan dra oss tillbaka till hotellet. Käkade en lite fika på Pret A Manger på vägen hem, något som senare skulle bli välbesökt och en av favoriterna.
Byta om, fräscha till sig för middag med Mr. A och efter det lite festande.


Mr. A kom och mötte oss vid hotellet, sen tog vi metron till någon område i närheten av studion. Käkade på en jättemysig Thairestaurang som jag inte kommer ihåg namnet på. Har ALDRIG ätit så god thaimat förut. Hade kunnat beställa in en till fast jag var mätt. Efter det drog vi vidare till Camden Town, och The Worlds End, världens största pub. Men vi kom tyvärr precis vid stängning så fick dra viadre... blev puben The Great Mixer, där kom vi alla fram till att det luktade spya vart man än va så vi drog vidare till Oh! Bar, det var faktikst riktigt mysigt och där blev vi kvar ett tag. Anslör gjorde även Mr. B och Miss. ?, sorry kommer inte ihåg vad hon heter. Jag skäms..
Vi bestämde oss för att dra hem och kolla in Mr. A och Mr. B lägenhet efter att Oh! Bar stängde. Jäkla nice lägenhet ändå. Satt där ett tag och snackade skit och käkade kakor. Till slut kände vi att vi var tvungna att röra på oss då klockan började bli mycketoch vi hade ju en sista halvdag kvar i London dagen efter.
Så vi började en lååång vandring hemmåt. Efter ungefär halva vägen bestämde vi oss för att ge upp, och testa på att åka engelsk taxi. Måste säg att det är billigt att åka buss, tåg, metro och framförallt taxi där.

Dags att nanna!

Malle - började få smärta på ställen hon inte visste fanns...

London part. 1...

Alltså... planet avgick tisdagen den 1 April från Skavsta flygplats Kl. 06.55.
Redan där så hade vi ju ett litet "problem". För att ta sig till Skavsta så måste man åka med flygbussarna från Stockholms Cityterminal. So far so good, men sista tåget till Sthlm från Uppsala går Kl. 23.10. Kändes ju liiite sådär med tanke på att vi inte behövde ta en buss från Cityterminalen fören Kl. 4. Jag kände väl att det var helt ok, man är ju endå ung och klarar av lite sömn och så vidare. Det blir en del av äventyret lixom. Men Miss. L var väl inte riktigt liika road av tanken. =P
Slutade i vart fall med att vi bslutade oss för att åka till Knivsta på måndagskvällen och sova där. Sen fick vi skjuts in till Cityterminalen av hennes mamma. Helt suveränt, och så fick vi ju några timmars "sömn" med. Well, ingen utav oss sov nått, men det kändes bättre.

Jag åkte ju med min vapendragare Miss. L. Både hon och jag jobbade hela måndagen, och efter det så möttes vi upp hemma hos hennes föräldrar hemma i Knisvta. Jag lämnade av råttan hos mina föräldrar, käkade middag och och så vidare först.
Kl. 2 så ringde klockan, dags att gå upp och göra iordning oss, för att senare bli skjutsade till bussen. Kom recis lagom till när bussen innan vår gick, perfekt!
Bussen tar ca. 1 timme och 20 min. Helt överkommligt.
Vi bokade vårt flyg på Ryan air, så vi åkte tur och retur Skavsta - Stansted för 180 Kr var. Flygbussen kostar 249 Kr fram och tillabaka. Och hotellet bokade vi genom hotels.com och fick betala 420 Kr var för ett fint hotell med frukost i ett av de finaste delarna av London. Helt ok... !!

Flygresan gick bra, vi startade i tid osv. Vi reste utan handbagage vilket gör att allt går så mycket smidigare, man slipper vänta på att få ut det osv. Dessutom får du ju resa med 10 Kg, och det går och packa en hel del för 10 Kg.

När vi kommit fram så hade vi bestämt oss för att ta bussen in till London istället för tåget, förlora 30 min men spara hälften av priset. Nu så här i efterhand så kan man ju diskutera om valet var vidare bra eller inte. När vi köpte biljetterna så sa dom att ordinarie pris var 12 pund, men att vi fick dom för 8 pund och att resan skulle ta 55 min.
Men när vi väl kom fram till bussen så ser vi att där kostar biljetterna 8 pund och att restiden var 75 min. Well... ändå billigare än tåget tänkte vi. Det kostade 21 punk och tog 45 min.
Ja, va ska man säga... vi fastnade i kö... och vi var i nån slags tunnel, vi va trötta, lessa på att sitta still, det var varmt, vi va hungriga och så vidare. Ingen bra kombination. Både jag och Miss. L balla ur totalt... jag började gråta. Vet inte varför... först fick jag en skrattattack så jag skratta tills jag började gråta o sen fortsatte jag bara gråta. Busschauffören försökt5e undvika köerna och började köra "omvägar" men vi tycktes bara komma tillbaka till ett och samma ställe heeela tiden. Men till slut så var vi framme... över 2,5 timme senare.

      


Då var det dags att börja ta sig till hotellet, då det var några timmar kvar till incheckning så bestämmde vi oss för att promenera dit och kolla på diverse saker på vägen. Så vi började knata...
Solen tittade fram och det var världens finaste vårväder. Vi kunde gå runt i linne så varmt va det.
Detta gjorde oss självklart på lite bättre och piggare humör. Så vi knata på lyckades gå direkt till Buckingham Palace (något som vi inte planerade eller så), och precis när vi kom så utfördes årets första vaktbyte. Bra flyt eller vad??

              



Efter att ha kollat in det så vandrade vi vidare... nästa destination var Hyde Park.. På vägen dit gick vi förbi nån stor staty som var till minne av någon, men kommer inte ihåg för vem just nu. Men dom hade även två krigsminnesstatyer där. En för Australiensare och en annan för en viss grupp soldater. (Bra koll jag har va :P)
Vi hade i vartfall nått Hyde Park.. så jäkla fint. Det var ju vår där, och man såg utslagna blommor överallt, det luktade blommor och nyklippt gräs i luften, så jäkla underbart. Vi strosade runt i parken, och bestämde oss för att äta nått på restaurang Lido som låg mitt i parken. Käkade den godaste baguetten vi någonsin ätit. Det var med kyckling, knaperstekt bacon mm. Sen traskade vi vidare till vårt hotell som vi hittade efter mycket om och men.

     


Hotellet var jättefint, engelskt men fint. städat och fräscht. Vi hade ett litet dubbelrum på högsta våningen. Asså att gå alla dessa trappor upp efter att ha gått så mycket var ju ganska slitsamt men men.
 
     


Vi lämpade av packningen och drog vidare mot vårat nästa mål för dagen, Madame Tussaud´s.. vi tänkte att det förmdligen skulle vara en kö sänt från helvetet och skyhöga priser.. men när vi väl kom dit (efter att ha vandrat runt i cirklar med med i ungefär 1,5 timme) så var det bara att knata in, betala en biljett till ett överkommligt pris och knata igenom byggnaden utan att behöva trängas med att för mycket idioter. Det var jäkligt kul och se, dockorna är grymt välgjorda och är roligt att det är uppdelat efter olika teman eller vad mans ka säga. Vi backade dock på att gå genom skräckdelen, vi hörde ett gäng fjortisar och kom fram till att vinog var liite för hariga för det.. Hahaha
Det gick jäkligt smärtfritt, vi blev båda två mäkta förvånade. Självklart så togs det massor av kort visar ett litet axplock.. :P

        


Efter det besöket var vi rörande överens om att vi mer eller mindre döda efter att promenerande, alla buss och flygresor mm. Vi hade inte sovit på ett och ett halft dygn och var allmänt hungriga och griniga. Vår ursprungliga idé var att gå tillbaka till Paddington och äta på nått mysigt hak där, men vi slutade på Donken helt utmattade. Köpte med oss lite chips och godis för att seda återvända till hotellet, duscha och hoppa i säng vid niotiden.

Malle - var helt slutkörd i kropp och fötter...

I´m back... finally...

Well, ni får ta och ursäkta min lilla radiotystnad. Men finns ju faktiskt flera bra och godtagbara anledningar. Blogg.se var ju helt omöjligt att komma in på innan jag skulle dra till London, och sen var jag ju där borta utan dator och internet. Efter det har det varit lite... sådär.. men mer om det i ett senare inlägg.

Men men kommer komma uppdateringar och bilder från London, samt lite om vad som hänt efter att jag kom hem.

Jobbade natt både fredagen och lördagen helgen innan jag skulle åka. Båda kvällarna på BJ. Gick bra, men va riktigt lugnt. Inte allt för mycket att göra.
Passade på att städa, och packa under helgen med då jag drog till Knivsta för att utgå därifrån på måndagsnatten.
Skulle ha tvättat men fanns ju ingen tid... suck.

Hade en jättemysig söndagskväll med Mr. M... Vi såg på Rambo, hm, 4? Den senaste i vart fall. Inte riktigt min typ av film men helt Ok. Kan ju slänga in ett inlägg om filmen senare. Jag somnade i vart fall med ett leende på läpparna den kvällen. Han gör mig glad.

Nä ska gå och kolla det sista på So You Think You Can Dance Scandinavia nu... later!

Malle - breaks the radiosilence...

RSS 2.0