Nollvision...

Som ni kanske lagt märke till så har vi idag fler olika hastighetsgränser ute i trafiken. Detta för att försöka minska antalet döda i trafiken varje år. För att komma närmare denna nollvision som önskas. Ärligt, det är ju så jävla urbota dumt att jag får spader!!!

I snitt dör ca 400-450 personer i trafiken varje år. Det är om man tänker efter sjukt lite. Visst är det självklart tragiskt. Men att sikta på en nollvision är ju bara löjligt. Olyckor kommer alltid att hända, djur kommer att finnas i skogar och mark, och även då och då även på våra vägar. Tröttheten kommer alltid finnas där (4 av 10 olyckor beror på trötthet), snö och halka kommer att vara en del av trafiken ett par månader per år, och så även (tyvärr) alkohol.

Att ta bort faktorer som djur, trötthet, halka, alkohol mm, är en omöjlighet. Och att ha en miljard olika hastighetsbegränsningar kommer snarare att göra att folk blir förvirrade i trafiken, eller skiter i det då det skiljer 10 km/h på vissa sträckor.

Ta till exempel som när lagen om att man ska stanna för fotgängare vid ävergångställen. De första åren efter att den lagen införts så ökade antalet olyckor i samband vid korning av vägar vid just övergångställ drastiskt.
Dessa faktorer är saker vi inte kan göra nått åt, och idioter som får hjärnsläpp och sätter sig bakom ratten när man är full kommer alltid finnas.

Men att spendera så mycket pengar på att ha fler hastighetsbegränsningar gör mig rent ut sagt förbannad!

Det dör TRE gånger så många psykiskt sjuka i sverige varje år. Varför inte spendera dessa pengar på att bättra den ganska dåligt fungerande vården för dessa. Eller inom äldrevården, eller varför inte den kassa skolan.

Jag blir så himla less på att de spenderar pengarna fel!



Vad tycker ni om det här med trafiken, de nya reglerna osv??

Malle - sur...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0