Skönhetstips # 40...

Fick äntligen ett litet önskemål om vad jag skulle skriva om. Nämligen en del om hår..

Skönhetstips # 40; Hårvård för starkare och längre hår...

Fick en kommentar från "thefreak" som önskade ett inlägg om hur man kan få sitt hår länge och starkare.
Tack för det freaket =P
Äntligen nån som önskar lite hära, pluspoäng för dig!

Att sköta sitt hår är lika viktigt som att sköta sin hy. Håret är en "död" kroppsdel, alltså en del som vi inte har någon känsel i, precis som våra naglar. Men trots det behövs det en del vård för att de sk se friskt, fräscht och glansigt ut!

Regelbunda inpackningar och rätt sorts shampoo och balsam som är speciellt anpassat efter ens egna hårtyp är det optimala för ett friskt hår. Att då och då sova med sin inpackning gör verkligen susen för sitt hår. Skydda kudden med en handduk bara.. =P

Att få håret att växa snabbare och bli starkare görs på bästa sätt genom att toppa regelbundet, ca var 3:e månad är lagom. Att käka vitamin och mineraltillskott kan även stärka håret. Vill man dessutom få håret tjockare så är öljästtabletter jättebra. Finns att köpa på hälsokostbutiker.

Tänk även på att alltid använda borstar med riktigt borst eller med mjuka borst för att slita så lite på håret som möjligt, och glöm inte de skyddande produkterna om du använder värmeverktyg.

Fakta om hår:
Huvudhåret har som främsta uppgift att skydda skalpen från farliga uv-strålningar. Det är en av förklaringarna till varför folk i varmare och soligare länder har tjockare, tätare och ofta krulligt hår.
Genomsnittsmängden av antalhårstrån är 100 000. Blonda har flest, fast tunnast, och rödhåriga har minst, men tjockast. Man tappar ca 100 hårstån per dag.
Hårsäckarna vilar i perioder, och varje hårsäck producerar endast ca. 20 hårstrån under en persons livstid. Man brukar säga att 15 % av alla hårsäckar hela tiden ligger i vila. Om man får lockigt ellerrakt hår beror på om hårsäcken är böjd eller rak och detta bestäms huvudsakligen genetiskt.

En bild på Marisa Miller och hennes underbara svall!
(Synd bara att merparten av det är löshår.. =P)



Bild: google.se

Hoppas att ni fått lite hjälp och info nu... Nu blir det runda med doggen!

Malle - gaah i could kill to look like her...

Kommentarer
Postat av: FILIPPA

JA TACK =D Jag håller tummarna för mig själv haha!



Riktigt bra tips !

Godnatt!!

2008-11-16 @ 22:12:17
URL: http://f900212.blogg.se/
Postat av: theFreak

Hahaa, det var så lite så.

2008-11-17 @ 17:28:57
URL: http://thefreak.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0