Skönhetstips # 33...

Här kommer ytterligare ett skönhetstips...

SKönhetstips # 33; Brunbränd...

Att vara brun är något som de flesta strävar efter, speciellt nu så här under vinterhalvåret så vi måste anstränga oss lite extra för att få den fina bruna färgern... På sommaren kommer den mer natruligt och då behöver man oftast bara gå ut och spendera dagarna utomhus för att få en fin gyllenbrun färg.
Men att bli brun är inte något som kommer gratis. Det finns olika sätt att bli brun, och de olika sätten skadar huden olika mycket.

Sol:
Att sola i solen ger ju utan tvekan den absolut bästa och mest naturliga färgen. Men det är också det skadligaste sättet för huden.
Inte bara för att den åldrar huden i förtid utan för att de kan skapa hudpigmenteringar, hudsjukdomar och i värsta fall cancer.
Att skydda sig i solen är ett måste, att bränna huden kan få ganska stora konsekvenser och kan ta lång tid att läka.  Använd alltid solskyddsfaktor, även i dina krämer och sminkproduker.  Många tror att bara för att man använder solskyddsfaktor så blir man mindre brun, men det stämmer inte alls. Visst det kanske tar EN extra dag eller så att bli brun, men färgen sätter sig djupare vilket gör att den håller mycket mycket längre. För att inte tala om att den blir snyggare brun än om man solar utan.

Om man bortser från solskyddet, som iofs är ett måste, så är detta gratis. Och man kan faktikst bli brun även i skuggan!

Solarie:
Detta är också en väldigt vanlig metod för att bli brunare. Och även den är skadlig. Men om man ser till att sola med en bits mellanrum (man brukar säga att 10 ggr per år är gränsen för vad som börjar bli skadligt för huden) och att inte bränna sig så är den bättre än att sola ute.
Vissa forskare hävdar till och med att man kan få i sig en viktigt vitamin som man bara kan få i sig genom solariesol. Kroppen börjar tydligen producera den i samband med solariesolning.

Detta är en relativt billig metod att använda sig av. Speciellt om man solar för att bibehålla den färgen man fått under sommaren eller på resan.

Brun utan sol:
Denna produkt kommer i en mängd olika priser, former och resultat.
Dels finns det spraytansalonger, pris och resultat varierar lika mycket som antal olika sorters salonger. Man får helt enkelt testa sig fram. Själva resultatet håller inte i sig allt för länge, men är nyttig och bra för huden.
Sen finns det spraytan som man kan köpa hem i burkar. Även här är pris och kvalitet otroligt skiftande och enligt mig jäkligt krångligt att göra själv om man vill ha en naturlig och jämn färg.
Bäst i denna kategori är utan någon som helst tvekan brunutansol - servetterna!
Billiga och otroligt lätta att använda. Man behöver en servett för hela kroppen. Varje servett går på runt 40 kr, alltså ungefär som att sola i solarium. Billigt, enkelt, och bra för huden!

Vill man ha lite lättare bruneffekt så finns det hudlotioner med uppbyggande brun utan sol effekt. Jag har endast testat en produkt och den hjälpte inte alls på mig, men jag är ganska mörk i mig själv och tror jag valde fel produkt. Men även den är ett superbra tips om man vill få till en lite brunare ton på sin vintervita kropp.

Jag kan omöjligt tipsa er om vilken produkt just ni ska ha då det beror på hur mörk eller ljus man är i sig själv, vilken effekt man vill ha och vad man har för hudtyp. Prata med personalen på Apoteket, åhlens, kicks ja vart ni än må vara och ska köpa era grejer. De kan säkert hjälpa er!



Bild: thesun.co.uk

Hoppas att tipsen kan vara till lite hjälp, vet att många börjar traska omkring i busdjungeln så här års, och kan vara bra att veta vilka produkter som finns....

Malle - snart time for bed...

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hejsan!

Som jag förstår det så är du makeupartist! Och jag tänkte höra med dig om det är möjligt att få följa med dig på några arbetsdagar för att se hur det går till och lära sig lite?

Det är nämligen så att jag har en kompis som är väldigt intresserad av att sminka osv.. men hon har skaffat pojkvän och snart vart tillsammans i två år och nästan tappat bort eller glömt bort saker som gjorde henne glad.

Och det vore hur häftigt som helst att kunna "ge bort" detta till henne, alltså möjligheten att få följa en utbildad makeupartist!



Svara gärna i min blogg!

tack

2008-11-12 @ 12:34:01
URL: http://sofiakj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0