Skönhetstips # 30...

Tänkte såklart bjuda på ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 30; ordning och reda - Bakterier...

Att ha ordning och reda på alla sina sminkgrejer är verkligen A-O inom skönhet. Dels för att det går snabbare att hitta sakerna, men framför allt för att de genast gror bakterier bland våra sminksaker.
Att ha alla penslar i ett fodral eller mugg hindrar bakterier från borstarna att sprida sig till produkter eller verktyg.
Tvätta penslarna med jämna mellanrum. De du använder till torra produkter (tex. Skuggor, browshade, rouge, puder) behövs inte tvättas lika ofta som de borstar du använder till vatten eller fetbaserade produkter (tex. Foundation, concealer, läppstift). Därför kan det även vara bra att separera dessa borstar från varandra.
Glöm inte att tvätta dina övriga verktyg som till ex. franskam, fransböjare, pincett mm då och då!

Se till att produkterna inte står i direkt solljus då det kan få färgpigmenten att bli konstiga. Vissa tappar bara färgen medans andra kan få konstiga nyanser. Dessutom gror bakterier extra bra i produkterna då de gärna kan bli lite uppvärmda.
Att förvara tex. sina krämer och sin foundation i kylskåpet är superbra då det dels är skönt och avslappnande för huden att få en kylande produkt på sig, de håller längre och det är svårare för bakterier att gro.
Att ha händer i sina ansikts/ögonkrämer är ett stor NO NO!
Alla bra produkter ska komma ihop med en spatel. I stort sett alla produkter har nån slags folie man drar bort eller annan "nyförpackning" - garanti. Så fort du tar av den (såvida det inte är en tub eller pumpflaska) så är produkterna utsatta för bakterier. Man brukar säga att en kräm håller minst tre månader från det att förpackningen öppnas. Men sätter man ner fingrarna i den så håller den max tre veckor tills den är helt igengrodd med bakterier. Så se till att använda spatel, som tvättas av emellanåt!
Spatlar finns att köpa på bland annan Kicks, Åhlens och H&M.

Bakterier är inte bara ofräsht utan det kan även bidra till att man får finnas, exem eller ännu värre, sår.
Se även till att ni har ordentligt med bomullspads, tops och servetter till hans, allt för att underlätta erat sminkande.

Att tvätta borstar:
När man tvättar borstar så finns det lite olika vägar att gå. Till de borstar du använt torra produkter till är det jättebra att använda shampoo (om det är riktiga borstar, annars funkar vad som helst, borstarna kommer inte klara många tvättar i alla fall), använd gärna lite balsam med för att vårda borstarna ordentligt.
Till de du använd fetbaserade eller vattenbaserade produkter är det absolut bästa vanligt Yes diskmedel.
Låt borstarna ligga ner när de torkar, annars kan vattnet rinna in i borsten och limmet mellan borsten och skaftet lossnar efter ett tag. Ta gärna två handdukar, en som ligger ner på bordet, och en som man rullar till en rulle och lägger upp skaften på.

Finns även en jättebra produkt som är bakteriedödande på Kicks. En spray som man kan spraya på borstarna så att man kan tvätta dom lite mindre.

Glöm inte heller att det gror lika mycket bakterier i skåpen/lådorna, så tvätta dom med jämna mellanrum med!
Och likaså nessessärerna. Se till att du köper en nessessär som tål maskintvätt eller som tål att du tvättar den i riktigt hett vatten med lite tvättmedel.

Nu börjar jag få bråttom, men hörs senare!

Malle - tips tips....

Kommentarer
Postat av: Filippa

Bra tips! :)

2008-11-07 @ 21:16:03
URL: http://flirtacious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0