Skönhetstips # 28...

Som utlovat kommer här ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 28; Puder...

Nu har vi betat av både concealer och foudations så nu avslutar vi Bas-kapitlet med ett inlägg om puder.

Man använder puder för att stabilisera sin foundation, ta bort glans, och förhindra att  basen ska färga av sig så mycket på kläder. Precis som med concealer och foundation så finns det flera oliak typer av puder.

Lös-puder:

Löspudret är, precis som det låter ett opressat puder.
Skillnaden på pudren i de olika prisklasserna kan vara ganska stor, och puder är nått jag tycker att man ska lägga lite extra pengar på. Ju dyrare destå mindre är varje korn. Idag har flertalet tagit efter Mist´s puder som var först i världen med att ha ett så kallat Micronized Powder. Det är ett puder med extremt små korn vilket ger en perfekt yta. Detta brukar stå på produkten och finns idag hos flertalet märken.
För ju finare korn, destå mer naturligt blir resultatet. Risken är även mindre att det hamnar i rynkor, veck osv.

Ett opressat puder applicerar man med en puderborste (ger ett lite lättare och naturligare utseende) eller med en puderpuff där man först arbetar in pudret i puffen (ger ett lite hårdare och tjockare utseende, perfekt till kvällssminkingar, inför fotograferingar osv).

Pressat puder:

Pressat puder är, precis som det låter ett puder som är pressat i kakform. Detta täcker oftast lite bättre och innehåller i regel mer färgpigment än de lösa pudren.
Detta puder behöver man inte alltid ha concealer under utan där får man känna efter själv hur mycket man vill täcka. Däremot ska du aldrig blanda flytande foundation eller fetsmink tillsammans med det pressade pudret då deras ingredienser inte går ihop och de kommer att separera och skapa stora fläckar i ansiktet under dagen.
De pressade pudren finns i torr kakform och i lite mer krämig form. Jag gillar inte de mer krämiga av två anledingar. Dels ur hälsosynpunkt (vill inte ens tänka på hur mycket bekterier det frodas i en sån) och dels för att det är svårare att få ett fint och naturligt resultat. Utan kör på de i torr kakform.

Det pressade pudret har man på på samma sätt som det opressade, med antingen borste eller puff. Och här gäller samma regler för resultatet, borste för lättare resultat och puff för lite hårdare resultat.

Shimmerpowder och Bronzingpowder:

Finns ju även en massa puder med skimmer eller bronzingeffekt. De med skimmer i tycker jag är jättesnygga och är jättebra att ha lite lätt på armar, dekoltage osv vid lite festligare tillfällen eller för att få en snygg effekt på sommaren. Däremot ska man passa sig lite för att ha en massa skimmer i ansiktet.
Appliceras med en stor puderborste, ej puff.

De puder med bronzingeffekt är superbra att ha om man känner sig lite blek och glåmig. Eller varför inte som en sista touch på sin vardagliga eller festsminkning.
Här gäller det att man passar sig så att man inte väljer en för mörk ton, då blir det gärna för mycket och kan se riktigt hemskt ut.
Borsta på med en stor puderborste, ej puff. Snyggast är det att borsta på lite lätt över hela ansiktet  och sen lite extra i pannan, hakan och längs med näsryggen.

Val av färg på pudret:

Att hitta rätt puder kan ofta vara svårt. Lättast är att välja ett transparent puder till sin vardagliga makeup eller sin festmakeup. Men det gäller att kolla färgerna då även de transparenta kan flera olika toner. Ofta kan det finnas ett par transparenta puder med olika mycket färgpigment, från helt genomskinligt, till en ganska mörk ton.
De opressade pudren ska ha så lite pigment som möjligt eller va så lika sin egna hudton som möjligt.
Ett pressat puder ska vara så lika ens egna hudton som möjligt.
Vill man ha en brunare ton ska man aldrig försöka få fram det genom en mörkare foundation eller puder, utan det gör man alltid med hjälp av ett bronzingpuder!

Hoppas att jag inte babblat för osamanhängade, har en klängig hund i knät... =P



Bild: smartson.se

Nu ska jag fortsätta räkna här... Suck!

Malle - fortsätter tipsa på...

Kommentarer
Postat av: circus em

jag älskar att pendla! massor med tid för sig själv, man kan sova, läsa, lyssna på musik, skriva, tänka, sticka lösa suduko osv.. supermysigt!

2008-11-06 @ 16:11:32
URL: http://obstinate.blogg.se/
Postat av: malinm

vad skönt att du och din blogg finns :) Jag använder flytande foundation OCH pressat puder = den kombon man inte fick ha, haha. Jag känner igen den där fläcksaken du pratade om, men vad ska man ha för puder till flytande foundation?

2008-11-06 @ 17:16:56
URL: http://malinm.se
Postat av: malinm

tack för svaret :) Vart hittar man det billigaste men ändå bra löst puder? Vart ligger priserna på från budget till de dyra märkena? =)

2008-11-06 @ 17:50:24
URL: http://malinm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0