Skönhetstips # 61...

Nu är det reklam på Lets Dance så tänkte att jag skulle passa på att ge er ett litet skönhetstips.. Precis som utlovat =)

Skönhetstips # 61; Mascaraknep...

Alla vill vi ju ha riktigt långa och fylliga ögonfransar. Och visst funkar mascara en väldigtbra bit på vägen men ibland vill man ha en liten extra effekt. Den bästa effekten är ju självklart lösfransar, men det är något jag kommer ta upp någon annan dag då det är en liten vetenskap i sig. Många har väldigt svårt att få till det på sig själv pch då finns det två små genvägar att gå, de är helt enkelt lättare och billigare!

1. Lager på lager...
Den bästa och enklaste metoden är när man lägger flera lager mascara. Många gör fel när dom vill ha fylligare och längre fransar, de lägger ETT tjockt tjockt lager som oftast blir väldigt klumpigt och kladdigt. Det bästa är att lägga flera tunna lager istället. Hur många beror på hur mascaran är och vilken effekt man vill ha.
Börja med ett tunt lager, vänta nån minut så det hinner torka lite och måla sedan nästa. Fortsätt så tills önskad effekt är uppnådd.
Anledningen till att man ska låta det torka lite innan man börjar på nästa är för att det håller längre och risken för att de ska börja smula sig är mindre.

2. Mascara + Puder...
Nästa knep är lite svårare och kräver en del träning. Alltså inget man ska testa på precis innan man ska på fest för första gången. Utan träna nån gång innan du ska tvätta bort sminket eller så.
Måla först ett tunt lager med mascara, pudra sedan på ett TUNNT lager med puder på fransarna med en borste eller puff. Viktigt att göra detta innan det hinner torka för då fastnar inte pudret. Måla sedan på med mascara igen. Upprepa om du vill ha mer effekt.
Denna metod har jag i tidigare inlägg avrått ifrån och brukar oftast göra detta. Anledningen till det är att det kan bli så att mascaran smular sig extremt om man inte använder rätt mascara till detta. Man behöver en mascara som är ganska ny, eller som är väldigt blöt av sig. Pudret drar ur en del av fukten som finns i mascaran och det torkar ut mascaran så att den inte kan torka som den normalt gör. Tänkt därför på att ha en riktigt fuktig mascara!!Bild: google.se

Lite tips som kanske kan passa till partymaken i helgen... Lycka till!

Malle - återgår till lets dance...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0