Skönhetstips # 65...

Har precis tittat på två avsnitt som jag missat av The City. Sjukt bra, precis som vanligt!
Tänkte slänga upp ett till nageltips till er så här på kvällskvisten...

Skönhetstips # 65; Nageldekorationer...

Att ha fina och välvårdade naglar är riktigt snyggt. Men det går att piffa till naglarna lite extra endå. Att lacka är ett enkelt och snabbt sätt att dekorera sina naglar, men det finns många fler knep för att få till den perfekta dekorationen. De flesta salonger gör dekorationer, brukar kosta mellan 50-100 kr/nagel beroende på typ av dekoration.
Men kan man, och är lite pysslig så kan man även dekorera naglarna själv. Krävs en del tålamod, men med lite träning kan man få till det riktigt bra.

Man behöver inte dekorera alla naglar, ibland är det snyggt att bara dekorera varannan eller bara nån nagel på varje hand för att få en extra iögonfallande effekt.
Det finns många olika varianter på hur man dekorerar, så ska ta upp de olika metoderna här.

Air-brush:
En metod som främst görs på salong då det krävs en air-brush maskin och en hel del övning. Effekterna går att få superdetaljrika och möjligehetera är oändliga med denna metod. Något som jag tycker att man bör prova på någon gång!

Stämplar:
En metod som är enkel och även billig att göra på sig själv är att använda dekorationsstämplar. Dessa går att köpa på nätet på diverse sidor och till en billig peng. Man köper olika plattor med motiv, och det finns ett hundratal olika motiv att välja mellan. Plattorna görs lätt rent och kan användas hur många gånger som helst.
Metoden går ut på att man använder färgat lack som man med hjälp av stämpeln för över på nageln och sen stabiliserar med ett klart lack över. Det går snabbt och är superenkelt att göra på sig själv.

Dekorationsband:
Denna metod är snygg när man vill få fram en "flames"-liknande effekt. Det är som ett tejpliknande band som är supertunnt, och finns i en rad olika fäger. Man lägger på bandet i önskat mönster på nageln och stabiliserar med ett klart lager över.
Även dessa band är billiga och finns tillgängliga på nätet. Däremot så är denna metod lite krångligare, så varför inte ta hjälp av en kompis.

Stenar:
Att man använder olika former av dekorationsstenar inom naglar är vanligt. Stenarna kan vara i vilken form och färg som helst och finns att köpas lite här och var. Tänk bara på att ju större stenarna är destå lättare lossnar dom och man fastnar lätt med dom.
Måla med genomskinligt lack där du vill placera stenarna, eller direkt på baksidan av stenen. När det torkat och stenen/stenarna sitter på plats, lacka med ett par lager av klart lack för att stabilisera ordentligt.

Glitter:
Även glitter är vanligt inom nageldekoration och fäst på samma sätt som stenarna. Man kan även om man vill blanda glittret i lite klart nagellack och sen måla med det.

Blommor, mm:
Det finns små blommor etc att köpa som är till för nageldekorationer. Dessa används mest till bröllop och liknande, men kan även passa till vanliga dekorationer. Även dessa finns att få tag på i butik eller på nätet. Dessa brukar vara lite dyrare än de andra dekorationssmyckena, men kan ju vara en kul effekt att prova på.

Lack:
Självklart behöver man inte en massa olika specialgrejer för att dekorera. Det räcker med att leka loss med olika färger med nagellack för att få till en snygg dekoration. Även här är metoderna oändliga och det är bara att leka loss. Sök på bilder på nätet för inspiration!

Nagelpiercing:
Visst kan man pierca naglarna. Det är en riktigt snygg detalj att sätta dig. Det man bör tänka på är att det är inte praktiskt för fem öre. Du kan fastna och den är lätt ivägen. Men visst är det snyggt, och vill man vara fin så får man ju lida pin.. =P
Verktyg och smycken finns bland annat på Kicks och Åhlens.Bilder: google.se

Hoppas att ni fick lite tips på hur man kan piffa till sina naglar lite extra, antingen själv hemma eller på salong!

Malle - vill ha långa naglar ingen.. ska nog boka en tid nästa vecka...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0