Makeuptips # 19...

Varför inte bjussa på ett makeuptips så här en regnig torsdagförmiddag. Tror att det verkar ganska uppskattat. Även om det är få som ger mig lite feedback är den jag får väldigt positiv... =P

Skönhetstips # 19: Makeupverktyg...

Att det finns en massa penslar och borstar för att underlätta arbetet vid appliceringen av makeup det vet väl dom flesta men nu ska jag ta upp en del av de hundratals verktyg som finns för att underlätta arbetet lite. Kan omöjligt ta upp alla, men tar upp de vanligaste, de jag man tycker att man bör ha hemma och som är mest användbara!

Pincett:
Pincetten tror jag att alla har hemma. Eller finns nog en i varje hushåll i vart fall. Denna praktiska sak är inte bara användbar inom makeupområdet. Men är det jag tänker ta upp idag.
Pincetten används mest till att plocka ögonbrynen. Men är även användbar till att till exempel fästa lösfransar.
En bra pincett ska vara av stål, tunn och gärna med en sned vinkel längt ut, detta för att lättaste komma åt de mista och kortaste håren. Här tycker jag faktikst att priset reflekterar ganska mycket av kvaliteten på pincetten, så spendera gärna en extra slant på en bra pincett, den håller ju i princip för alltid så det kan det vara värt.
Skulle de bli så att pincetten inte riktigt vill ta håren efter ett tag så kan den ha blivit lite "sliten" och smutsig. Det brukar jag fixa till genom att knipa ihop pincetten om en nagelfil och dra några gånger, dock inte för mycket eller med en för grov fil.



Fransböjare:
Fransböjare tror jag inte används lika mycket idag som den gjorde för några år sen. Själv använder jag den aldrig då jag har ganska långa och böjda fransar av mig själv.
Om man ska ha en fransböjare ska man vara säker på att den lilla "gummilisten" som finns i böjaren är gjord av silikon. Att ha en vanlig "list" i gummi blir för hårt för fransarna och kan skada, eller i värsta fall ha av fransarna. Vill man ha en böjare med silikon brukar man få betala liiite extra men det är verkligen något att spendera en extra slant på. Dessutom brukar de som har silikonlist ha refill-lister att erbjuda.
Tänk på att använda böjare EFTER att du haft på mascaran.
Det är inte så att fransarna går av om du böjer efter mascaran, bara du ser till att mascaran är torr först. Så vänta några minuter innan du böjer. Detta gör att böjningen verkligen håller, vilket den inte alls gör om du böjer innan du lagt mascaran.



Franskam:
Kanske ett okänt verktyg för många, men ack så nödvändigt. Hur många är det inte som har dessa värdelösa franskammar i plast som inte alls hjälper, eller som står med säkerhetsnålar eller gud vet vad för att få bort klumparna från fransarna. Detta är en av de mest använda verktygen i min salong, använd på ALLA kunder.
Det är en liten kam i metall som lätt som en plätt tar sig igenom alla klumpar, stora som små. Den är helt suverän. Kan även användas till ögonbrynen.



Svampar:
För en del så räcker inte riktigt pengarna till att köpa en massa dyra borstar (för ska du köpa borstar så ska du köpa med äkta hår, de i syntet är inte alls bra, det bli inga bra resultat mm). Att ha pensar för puder eller foundation är därför kanske inte prio ett utan då funkar svamparna perfekt.
Vid flytande foundation så ska man använda en svamp med latex.
Vid fasta foundation eller consealer så ska man använda svampar utan latex.
Alltid när man jobbar med svampar ska man se till att de är fuktiga. Så blöt dom och vrid ur. Detta gör att mindre produkter förvinner in i svampen (vilken man sparar en del pengar på), dessutomhåller den sig fräsh mycket längre. Glöm inte att tvätta dom då och då!

 



Puderpuff:
Även det är ett mycket bra, och nödvändigt verktyg. Även detta är ett sätt att spara pengar på dyra penslar. Puffar kommer i olika storlekar och former. Det man ska tänka på är att kolla om de går att tvätta lätt och smidigt. Lättaste är de där man kan ta ur fodret vilket gör att de torkar snabbare.



Pennvässare och acrilpallet:
Dessa verktyg är inga måsten, men väldigt bra att ha. Dels pennvässaren till kajalpennor mm. Att dela med samma som man vässar pennor med är inte alls någon bra ide då det kladdar av sig, men framför allt sprider bakterier.
En acrilpallet är jättebra att ha om man använder flytande foundation då man lätt håller upp några droppar foundation på paletten och arbetar in i svamp/borste och applicerar. Mycket bätter än baksidan på handen även om det funkar det med.
Här kan man även vara kreativ hemma, kanske har man nån gammal kakelplatta eller annat smart att använda som palett!

 



Sådär nu fick ni lite tips om verktyg, är verkligen en liten djungel av verktyg där ute!

Malle - back to work...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0