Skönhetstips # 49...

Här kommer ännu ett skönhetstips...

Skönhetstips # 49; Att plocka ögonbryn...

Detta är lite utav en konst, det krävs otroligt mycket träning för att kunna plocka och ansa ögonbryn rätt.
Det finns så himla många olika sätt att forma brynen, pincett, sax, kniv,  vax och tråd för att nämna några.
De sätt jag oftast använder på både mig själv och kunder är pincett och sax, var för sig eller kombinerat.
Jag till exempel både klipper och plockar mina bryn, trots att de i princip ser ut så oplockade.

Att plocka på sig själv kan vara otroligt svårt, ofta blir man lite "hemmablind" om man stirrar på sina bryn för länge och det är otroligt lätt att plocka ojämt. Första gången man ska börja plocka sina bryn så rekomenderar jag alltid att man går till ett proffs, visst kostar runt hundralappen, men du får en snygg form och det är lätt att hålla efter utan att förstöra brynet.

Och för guds skull people, FÖR GUDS SKULL, använd inte dessa mallar. Det ÄR skit, har alltid VARIT skit, och kommer alltid att VARA skit....

Alla bryn är individuella och dessutom så har i princip alla ojämna bryn från början. De kan va olika långa, på oliak höjd osv.
Var extremt försiktig med att plocka för mycket, risken finns att de inte växer tillbaka, någonsin, och de kanske inte är så kul när man är äldre, eller om man helt enkelt plockat fel. Var speciellt försiktig om du börjar närma dig 40-45 års ålder då hårsäckarna runt ögonen slutar producera hår runt den åldern.

Hur ska ett bryn se ut?
Om du tar en penna och lägger precis intill näsan och näsryggen så får du en linje, den brukar vara över ögonvrån eller närmare näsan. Där ska brynet börja, man ska INTE plocka för långt in, det är inte alls snyggt, och det är ingen som kommer tycka att du får ett unibrow för det. Dessutom skaffar du dig bara extremt mycket mer jobb då du får mer att hålla efter.
Brynet ska inte vara för smalt och inte heller för tjockt. Beroende på naturlig form, så är det snyggast att ha första halvan av brynet, innan böjen lite tjockare, och sen avsmalnande längs ut. Spelar ingen större roll om brynet är runt eller kantigt, använd dig utav de former som naturen gett dig, fila lite på kanterna bara om de är ojämna.
Om man tar en penna och lägger lodrätt längs med yttre ögonvrån så får man en linje som brukar funka bra som utgångspunkt för där böjen på ögonbrynet ska vara. Har man naturligt en böj i sina bryn så följer man den, alternativt så försöker man flytta den lite genom att höja och sänka brynet...

(På bilden är sista linjen dragen lite annorlunda.. men ni ser punkterna att utgå ifrån...)


Bild: google.se

Många tror att man bara får plocka under och emellan brynen, vilket är FEL.
Du får plocka exakt vart du vill. Börja med att rensa lite emellan brynen och sen försök framhäv din form på brynen genom att plocka runt det. Är de ojömna så kan man höja det ena och sänka det andra.
Höja och sänka brynet gör man på följande sätt.
Höja: Plocka under brynen detta "flyttar" upp brynet,
Sänka: plocka över brynen, detta "flyttar" ner brynet.
Självklart kan man både höja och sänka ett bryn på samma gång.

Tex: du sänker brynet längs med näsan genom att plocka över brynets början ungefär fram till böjen, sen höjer du sista delen av brynet genom att plocka under brynets sista del, efter böjen.

Han man plockat för mycket, låt brynet växa ut (tar ca en månad) och börja om! 

Oftast så räcker det inte med att bara plocka utan man behöver ta lite med saxen med. Dels kan man ta långa hårstrån för att lättare få kontroll på brynet, och sen kan man även slippa en del plockande genom att klippa.
Borsta brynet mothårs, sedan ner och sist rakt upp med en kam. Klipp nu allt hår som ligger utanför den tänkta konturen och avsluta med att "renborsta" brynet.

Hoppas att ni fått lite tips, är så svårt att förklara.. =P

Malle - konsten tar tid att lära...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0