Skönhetstips # 31...

Gud vad jobbigt det var att ta mig hit hem.. Tåget var försenat med nästan 30 min, snacka om att det var svinkallt att stå ite och vänta, är ju mer eller mindre storm ute. Hade man inte lunginflamation innan så har man det definitift nu!

Har hunnit laga lite middag och ätit med familjen. Blev köttfärssås och spagetti för den som vill veta det...=P
Ska strax spela lite tvspel, men först så bjuder jag på ett av tre skönhetstips!

Skönhetstips # 31; Vinterskönhet...

Nu börjar det verkligen närma sig vintern och det blir bara kallare och kallare. Detta innebär inte bara att det blir kallt, mörkt och snart julafton utan att huden tar ganska mycket stryk.

Tror de flesta drabbas av den så kallade vintertorrheten i speciellt ansikte. Huden drabbas nämligen ganska hårt av kylan och när det svänger snabbt från varmt och kallt så drabbas många av torrhet, munsår, elektriskt hår mm.
Allt detta går att motverka genom att lägga in lite extra rutiner i sin vardag.

Jag har ju alltid puchat för att man ska ångrengöra, peela och använda masker samt inpackningar med jämna mellanrum. Men under vintern är det extra viktigt. Att dessutom äta massor av frukt och färgglada grönsaker ger kroppen extra mycket vitaminer som behövs under denna mörka och kalla årstid.
Att äta massor av frukt är ju dessutom bra för vikten, gott och billigt!
Och inredaren i mig (yes, det finns en liten inredare inte så långt inne i mig) vill ju självklart även påpeka hur snyggt det kan vara med ett stort fullt fruktfat.

Tänk på att försöka sminka dig en liten stund innan du går ut så att produkterna får torka in i huden ordentligt så du inte går ut i kylan fuktig. Tänk även på att skydda ansiktet när det är riktigt kallt, så dra upp halsduken så att ansiktet skyddas, framför allt mot blåst.
Gå ALDRIG ut med blött hår om det är minusgrader, håret fryser nämligen till is och risken är väldigt stor att håret går av om man böjer på det. Om du måste gå ut med blött hår, sätt upp det i en tofs eller en knut och dra på en mössa eller låt håret ligga under jackan.
Detsamma gäller ögonfransarna. Mascara kan faktikst frysa i lite kallare temperaturer och kan lätt bryta av fransarna vid lätt beröring eller böjning. Och blir det superkallt, ja då smälter faktikst mascaran. (hände mig en gång, rätt intressant faktikst.. =P)

Händerna är också en väldigt utsatt del av kroppen, och nagelband och naglar är något som tar stryk av kylan, så införskaffa ett par snygga vantar så att du hela tiden kan skydda dom mot fukt och kyla. Ingen vill väl ha frasiga händer eller nagelband!

Nu har ni fått lite tips så här inför vintern!

Nu blir det tvspel en timme eller två och sen kommer nästa skönhetstips och kroppsinpackningar, extra perfekt så här i vintertider!



Malle - sitter och är vettskrämd framför zombiespelet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0