Skönhetstips # 52...

Ok, nu är det inte många dagar kvar till jul var jag nära på att skriva, men nyårsafton menar jag ju såklart. Enligt vissa den ultimata partynatten då man oftast får tillfälle att piffa till sig extra mycket, ta på sig en lite finare blåsa osv..
Vad kan du vara bättre en en liten miniguide med små förslag på frisyrer som går att variera ganska mycket...

Skönhetstips # 52; Nyårsfrisyrer...

Alltid när man stylar hår så underlättas arbetet mycket genom att man förbereder håret. Använd bra schampoon och balsam/inpackning. Ska man ha en frisyr med mycket volym kan det va bra att använda produkter som ger just volym redan under tvättningsstadiet.
Föna gärna håret torrt. Detta gör inte bara håret mer formbart, utan det ger även håret lite extra glans och stadga.
Enligt mig så ska man inte styla eller göra frisyrer i helt nytvättat hår, utan om man sovit på det eller låtit de gå ett tag så brukar det gå mycket lättare. Annars kan håret lätt bli för glatt, nålar fäster sämre osv...

Jag kommer ge förslag på tre olika frisyrer. Frisyrerna i sig kan varieras ganska mycket, och kan göras i olika varianter beroende på om man har kort, långt, tunnt eller tjockt hår. Testa gärna frisyren innan och prova dig fram hur du ska göra och vad som funkar för just ditt hår.

Slarvig låg knut:

Denna frisyr bör man ha hår minst ner till axlarna.

Dennna kan man antingen göra med vanligt obehandlat hår eller med lockat hår. Ska man göra det med lockat hår lockar man håret först, och använder självklart värmeskyddande produkter i håret. Det lockiga alternativet är lite bättre om man vill ha det där lite slarvigare och busigare utseendet.

Ta håret och samla i en lågt sittande hästsvans. Självklart kan man sätta frisyren högre upp på huvudet om man vill det.
Antingen gör man en stram knut, en stilren och mer klassisk look, eller så rufsar man till det så det ser slarvigt och busigt ut.
Ta håret i toffsen och tupera slarvigt och ganska lätt, spraya. Om du tuperar för hårt och ordentligt kommer det inte gå att få det där slarviga looken. Vill man däremot ha den mer klassiska looken, men renborstat hår så skippar man det steget.
Rulla toffsen från topparna in mot huvudet, jag tycker det är lättast att fästa upp den om man rullar så att rullen hamnar ovanför tofsen, inte under. Så man uppåt in mot huvudet, inte neråt in mot huvudet.
Nåla fast så att den sitter på plats. Alla dessa steg hittills är ganska lätta, nu kommer pillet med att få till rätt look. Det gäller att få det att sitta, se jämnt ut, vill man ha det slarvigt ganska nån tes ska sticka ut här och där. Flytta, dra och nåla tills du hittat en frisyr som du gillar. Spraya ordentligt!!

Här finns lite inspirationsbilder:

 
 


Det mest perfekta med denna frisyr är att ingen ser om det blir lite fel. Det ska se slarvigt och snabbt ihopraffsat ut. Skulle det börja lossna lite osv under kvällen, ja då hör det helt enkelt till.. =P

Flätfrisyrer:

Något som varit inne ganska länge nu, och som enligt mig aldrig riktigt kan bli fel, är när man lägger in flätor i håret. Antingen i enkla utsläppta frisyrer eller i uppsatta frisyrer. Variationerna är många, och jag har några exempelbilder...
Alla kan inte alla dessa inbakade, utbakade, hängande, fiskben, fyr, kedjeflätor och gud vette allt som finns, men det behöver inte vara mer än en vanlig fläta som ligger längs med sidan av huvudet, läggs över huvudet som ett diadem eller liknande. Vill ni göra inbakade eller hängande så klicka in på mitt gamla inlägg om hur man gör de HÄR...

 


Låt fantasin flöda, och sätt en liten fläta någonstans! Passar dessutom utmärkt som en extra touch på frisyren ovan..

Hollywoodsvall:

Det finns många olika sorters lockar, och lika många olika sätt att göra dom på. Men jag tycker att stora, lite slarviga lockar är bland det vackraste som finns.
Använd antingen värmespolar och borsta sedan ut lockarna med fingrarna till önskad storlek (tänk på att lockarna även hänger ut sig lite av sig självt), och spraya. Krama även in sprayen lite för att få det att hålla extra länge.
Annars funkar ju plattången perfekt. Avsluta även där med rikligt med spray för att fixera. Guider på hur man lockar med en plattång finns i en uppsjö på youtube.

 

Sådär, där fick ni lite tips, ville hålla nivån ganska låg då det är svårt att göra frisyrer på sig själv, och alla är kanske inte vana att fixa till sitt hår så mycket. Men frisyrerna kan bli hur avancerade som helst, så låt fantasin flöda!

Malle - tipsar på igen...

även detta är en perfekt frisyr för långa nätter då det inte gör så mycket om lockarna börjar hänga ut sig för mycket, det ser oftast bara ut som ett vanligt självfall, och en toffs med lockat hår är alltid snygg som en sista räddning om man tycker att det börjar bli risigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0