Skönhetstips # 60...

Nu har jag varit en liten snabb sväng på stan.. Blev en liten fika med Miss. L och sen gick jag hem igen. Helt sjukt vad halt det är ute.. Ska nog ta bussen fram och tillbaka till Ica sen så man inte ramlar och slår ihjäl sig med all mat sen.. =)

Här kommer i vart fall ett till inlägg på begäran, ett inlägg om borstar.

Skönhetstips # 60; Borstguide...

Att ha borstar med äkta hår har jag påpekat så många gånger att det vid detta laget börjar bli tjatigt. Men det går verkligen inte att sägas för mycket, för att få bra resultat så måste man ha borstar med äkta hår. Visst är det väldigt dyra, men de håller så himla länge att det förmodligen jämnar ut sig i slutänden i alla fall. Dessutom blir resultatet så mycket bättre och dina produkter håller längre för att inte de hårda syntetborsten har sönder dom.

Att hitta rätt borstar är svårt. Alla mina kommer från Mist Sthlm (surprice surprice), och är verkligen supernöjd med dom!
Andra märken med bra borstar är Makeup store och MAC. Eftersom jag har mitt set med borstar har jag inte testat allt för många andra. Men de är dom jag vet är bra... Se bara till att de är äkta hår. Men även fast det är äkta hår så kan de vara bortar utan speciellt bra kvalitet, ett bra exempel på det är Face borstar.
Alla borstar hårar i början, men det som är skönt med riktiga, äkta bortsar är att de är bättre tillverkade så det slutar släppa hår efter att man tvättat de nån, några gånger medans de borstar som är av syntet ofta släpper hår hela tiden.
Men att lite hår släpper är bara naturligt då inte alla strån fastnar i limmet vid tillverkning.

Borstarna är gjorda utav mård, ponny eller ekorrhår lite beroende på borste. Priset ligger på mellan ca 200 - 300 Kr/borste, pengar som kan vara värt att lägga ut i slutändan.

Hur ska man då veta vilka borstar man ska använda till vad? Jo, här kommer en liten guide. Men precis som det finns en miljard olika sminksätt så finns det även olika sätt att använda borstarna. Man hittar snabbt sina favoriter och märker vilka man vill använda till vad osv...

 


1. Puderborste.
Detta ser väl de flesta att det är en puderborste. Den är stor och lös. Finns i många varianter men jag gillar när de har lite längre skaft. I dessa stora borstar känner man den största effekten av äkta borstar, de blir bara skönare och mjukare ju mer man tvättar dom.
Jag använder faktiskt även min puderborste som rougeborste då jag tycker att resultatet blir lite naturligare med den stora borsten.

2. Rougeborste.
Rougeborsten finns i väldigt många utföranden. Korta, långa, raka och sneddade. Jag har lite olika varanter. Skillnaden på de korta och de långa är egentligen inte så stor, det är bara det att de korta är lättare att ta med sig. Jag föredrar de raka, medans andra föredrar de sneddade. Är liite lättare att skugga kanterna ordentligt med de sneddade och kan därför vara en bättre nybörjarborste.

 


3. Foundationborste.
Denna borste är relativt ny på marknaden då man började märka att folk hellre la på foundation med borste istället för alla dessa svampar. Helt suverän enligt mig och en klar favorit, och funkar på alla olika sorters foundations.

4. Consealerborste.
Denna borste ska aldrig vara i äkta hår, utan är uteslutande av syntet, därav de oranga håret. Denna utsätts för väldigt mycket fett och man har märkt att det inte riktigt går ihop med nått utav håren på ett bra sätt. Därför är denna borste även billigare än de andra.

 


5. Highlighterborstar/skuggborstar.
Nu kommer vi till alla dessa ögonskuggspenslar, och det är verkligen en djungel av penslar, det gäller att hitta sina favoriter. Men för att hårddra det lite så är de stora till för stora ytor, oftast att lägga highlighters.

6. Shadingborstar/skuggborstar.
För att fortsätta på nummer fem, så är ju då de lite mindre borstarna till för de lite mörkare skuggorna och allt ´finlir som blir svårt att göra med en stor borste.

 


7. Eyelinerborstar.
Dessa borstar är suveräna att använda till att måla på eyeliner. Den smala är till för att måla på flytande eyeliner av olika slag, och den breda men smala är perfekt när man lägger en eyeliner av en fuktad skugga eller vill sota en kajal.

8. Eyedustborste/sotningsborste.
Denna rundade borste är perfekt för alla lösa skuggor, eyedust eller för att göra ordentliga sotningar. Ett måste i alla samlingar.

 


9. Ögonbrynsborste.
Denna lilla korta och sneddade borste är ämnad för att fylla i ögonbrynen med. Förutsatt att man gör det med en skugga, vilket jag verkligen rekomenderar. På grund av dess form är den väldigt lätt att använda och det blir ett snyggt resultat.

10. Läppstiftsborste.
Precis som med rougeborstarna så finns det många varianter. Dock är det mesta bara storleken på själva borsten och inte på själva borsten. Borsten är smal och lite spetsig allt för att man ska kunna måla så fina linjer som möjligt.

 


11. Finishingborste.
Denna borste är lite överkurs, och inget man behöver ha egentligen då en puderpuff eller puderborste funkar lika bra. Det man gör med den då är att borsta bort överflödig skugga eller puder osv när man är klar.

12. Dekorationsborstar.
Även dessa är lite överkurs även om dom är riktigt bra att sota med. Men är egentligen borstar till när man gör mer extrema saker eller barn, kroppsmålningar.En liten större bild på ögonbrynsborsten. läppstiftsborsten, eyedustborsten och eyelinerborstarna...

Jag la en pincett i bild för att ni skulle få lite storleksuppfattning på grejerna.

JUST DET!
Dessa borstar som följer med ögonskuggor som är som en skumgummigrej, NEJ!
De som är som en liten makeupsvamp på borste, NEJ NEJ!

Seriöst, NEJ NEJ NEJ NEJ!!!!

Hoppas i vart fall att ni fått lite information, skulle självklart kunna drifta iväg med hur mycket info som helst.. men tror det där räcker, är som sagt bara att exprimentera er fram för att hitta just era favoriter.

Malle - inlägg nr. 60 woohooo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0