Skönhetstips # 57...

Nu när jag är mätt och belåten ska jag sätta mig ner och ge lite svar på en fråga som jag fått från en spotlifekollega, nämligen Malin.

Hon skrev till mig för ett par dagar sen och undrade hur man kunde sminka sig för att få ögonlocket att se mindre ut. Och det är ju faktiskt en riktigt bra fråga, så varför inte svara på den inför alla...

Skönhetstips # 57; sminka stora ögonlock mindre...

Alla ögonlock är olika. Formerna varierar ungefär lika mycket som fingeravtryck. Det finns insjunkna, utstående, stora, små, breda, smala osv osv. Sminkförutsättningarna är därför lika olika för de olika typerna av ögonlock som det finns olika sorter.
Gick in och kollade på Miss. M´s ögonlock och kan själv tycka att de inte alls är speciellt stora. Men jag har ju å andra sidan sett ett par hundra ögonlock, om inte tusen.
Personligen älskar jag när en kund med stora ögonlock kommer till mig, möjligheterna blir så mycket fler när man har en stor yta att måla på. Dessa ögonlock är ofta exemplariska att måla tex. sotade ögon på, något som kan vara riktigt klurigt, och i vissa fall till och med omöjligt på vissa ögonlock.

Men för att svara på frågan, utan att drabbla på om en massa nonsens så finns det tre olika knep för att sminka ögonlocket mindre.

Eyelinerknepet:
Denna metod, som även Miss. M använder sig av, är ganska enkel och kanske till och med den bästa.
Man målar helt enkelt en ganska tjock eyeliner, tunn längst in och bredare ju längre ut på ögonlocket man kommer. Denna linje kan man göra ganska kraftig. Det den gör är att skapa en illusion av att ögonlocket är mindre, eller kanske framför allt smalare. Till detta rekomenderar jag att man använder en flytande eyeliner av valfritt slag, eller en ögonskugga som man applicerar med en blöt pensel.
Färgen spelar ingen större roll, bara den är mörkare än sin egna hudton.
Kom ihåg att mörka färger förminskar och ljusa förstorar!!

Skugga globlinjen:
Även här använder man ett knep där man förminskar delar av ögonlocket med hjälp av en mörkare färg. Om man inte vill använda sig av sista metoden (se stycket efter detta) så kan man måla locket med ganska neutrala färger och sen avsluta med en lite starkare som man skuggar i globlinjen. Ta en stor och lös borste med skugga och dra borsten fram och tillbaka i globlinjen tills du fått det så mörkt och sotat som du vill ha det.
I dessa fall kan man även kombinera flera färger på ett ganska bra sätt. Vill man tex. ha en grön skugga avsluta med lite svart eller grått längs globlinjen, det ger en supersnygg skuggning och det får fram en illusion av att ögonlocket är lite mindre.

Sotade ögonlock:
Det sista knepet är kanske inte så jättebra till vardags även om man inte behöver använda svart vid en sotning, man kan lika gärna använda vilken färg man vill. Men som sagt så behöver den ju va lite mörk i vartfall för att man ska få önskad effekt.
Många vill ha en perfekt sotad look, få kan få det. För att få en sotning att se ut som på reklambilder så krävs det att man har en viss typ av ögonlock. Det behöver va ganska stort och runt. Tyvärr är det en av de vanligaste önskningarna hos kunder, många klarar nämligen inte av att göra det själv, men är få som vekrligen passar i det.
Men här är ett av de bästa sätten att få ögonlocket att se litet ut. Här får man verkligen använda sig av lite mörkare skuggor och kan då enkelt skapa en illusion av ett mindre ögonlock.

Hoppas att ni fått lite tips på hur man kan sminka sig för att få en illusion av att man har mindre ögonlock!Bild: google.se

Malle - ett begärt tips...

Kommentarer
Postat av: malinm

Tack så jättemycket för inlägget :) Här ska sotas med ögonskuggor :) som du säkert sett du har jag kört eyelinern ett tag nu =) tack så mycket!

2009-01-20 @ 21:53:57
URL: http://malinm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0