Skönhetstips # 45...

Har varit lite frånvarande från bloggen idag, men har farit runt som en liten tätting här hemma och donat. Har väl helt enkelt varit en sån dag då man inte rikigt har tiden för bloggen... =P

Här kommer i vart fall ett skönhetstips till er alla...

Skönhetstips # 45; Bästföredatum på produkter...

Många av oss tjejer har massor av produkter hemma i våra badrumsskåp. Många utan att veta att det finns ett bäst före-datum på dom. Hur länge produkter håller är lite olika, och idag så står det på de flesta förpackningarna, något det inte gjorde för ett par år sen.

Hudkrämer mm:
När det kommer olika fuktighetskrämer, masker och peelingprodukter så brukar de inte vara någon fara då vi oftast använder upp dom långt innan bästföredatumet paseras. Men man brukar räkna på 12-18 månader på dessa produkter.
Här gäller det ju självklart att vara noga med hygien osv för att få produkterna att klara sig så länge som möjligt.... Läs tidigare inlägg om det.

Foundations, brun utan sol mm:
Dessa produkter håller precis som krämerna mellan 12-18 månader. Och precis som innan så är det produkter man oftast använder slut på innan de blir för gamla. Tänk på att inte förvara dom i solsken bara så att pigmenten inte förstörs!

Rouge, skuggor, mm:
Alla pulverbaserade produkter som ögonskuggor, eyedusts, rouge, ja allt som är "torra" ingredienser har egentligen inget direkt bästföre-datum. I och med att produkterna är torra så är det svårt för bakterier mm att gro, och om man dessutom inte har fingrarna i produkterna och tvättar sina verktyg ofta så är det ingen större fara. Ändå brukar man märka dessa produkter, mest bara för att, med 24-36 månader.

Läppstift, nagellack mm:
Här kommer vi till produkter man ska vara lite försiktig med.
Man brukar på dessa produkter sätta mellan 12 -18 månder. Nagellack använder man oftast upp innan den tiden är ute.
När ett läppstift eller ett nagellack blir gammal så blir oftast pigmenten konstiga i dom. De kan dels börja lukta illa, få konstiga skiftningar och nyanser, men framför allt så kan de ge dig missfärgningar på naglar och läppar, och det kan vara riktigt svårt att behandla bort!
Därför är mitt tips att aldrig använda ett nagellack eller läppstift som är mer än 2 år gammalt!

Parfym, spray mm:
När det kommer till parfymer så tror jag att de flesta vet att en parfym till slut tappar sin doft, och ju mer tiden går, destå mer surnar parfymen och kan till slut lukta riktigt illa. I början märks det inte när man precis sprutat på sig parfymen utan efter ett tag när den satt sig. Hur länge de håller är lite olika, men om man förvarar sina parfymer utan kontakt med solljus så ska de hålla 2-3 år i vart fall.
När det kommer till hårspray, mousse osv. Så gäller det att man använder de inom en rimlig tid då de annars, precis som så många andra produkter tappar likt och härsknar. Vissa produkter kan till och med bli skadliga för håret.

Bäst före-datum varierar bland produkter från märke till märke och är endast en rekomendation. Datumen gäller alltid efter öppnande, men det betyder inte att en produkt som legat oöppnad i ett par år är i ok skick.

Sådär... hoppas att ni fick lite tips.. Igen.. =P
Ett tips kan vara att städa ur och gå igenom sina skåp en gång per år...

Malle - tipsar på som vanligt...

Kommentarer
Postat av: Ninas modeblogg, utan mode

Oj, jag kanske måste sluta läsa din blogg snart för annars måste jag kasta hela mitt förråd :P Eller så kanske jag helt enkelt ska börja sminka mig oftare ^^

2008-11-19 @ 21:09:39
URL: http://ninai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0