Skönhetstips # 38...

Kan jag sova, NEJ!
Kollade på Madagascar 2, sjukt bra. Fan va jag älskar de små lemurerna. Haha...
Bjussar därför på ett skönhetstips...

Skönhetstips # 38; Myter inom skönhet...

Det finns hur många regler som helst när de kommer till skönhet och makeup, likaså finns det många skolor på hur saker ska göras och vara. Allt handlar om att testa sig fram och välja själv vilket sätt som passar en själv...
Myter är något som det finns mycket av inom skönhet, tänkte därför ta upp några av dom här.

1. Man ska fukta läpparna innan man applicerar gloss eller läppstift.

Många fuktar sina läppar innan de applicerar nått på läppparna. Men det ska man inte göra.
För det första så innehåller i stort sett alla läppprodukter inklusive cerat, fett eller waxprodukter. De finns i produkterna för att skydda läpparna från fukt i form av dricka och för att se till att de sitter ordentligt utan att kladda eller försvinna för fort. Om man då fuktar läpparna innan så säger det ju sig självt att produkten inte alls fastnar eller fäst som den ska, och på så sätt inte håller.
För det andra så bidrar man onödigt mycket till att det kommer en massa bakterier på eller i produkterna. Det gror fler bakterier på en blöt läpp än på en fuktig!

2. Att smörja in sig för ofta eller med en fet kräm ger finnar.

Att smörja in huden är verkligen a och o inom skönhet. Ser man till att man har produkter ämnade för sin egna hudtyp kan du smörja in dig hur mycket du vill utan att det ger finnar. Snarare är det tvärtom, folk är rädda att smörja in sig för mycket så de skiter i det och får finnar just därför.
Om huden inte får tillräckligt med fukt och torkar ut så försvarar den sig genom att producera en massa fett, och de fettet i sig bidrar till finnar. Så fram och på med ansiktskrämen!

3. Man kan göra fransarna fylligare med hjälp av puder.

Visst det är en fin tanke och allt det där. Men funkar det, nej!
För er som inte vet vad jag talar om så finns det många som lär ut att man kan både förlänga och göra fransarna tjockare genom att varva mascaran med tunna lager puder.
Först och främst är det otroligt svårt att få ett bra och jämt resultat, oftast ser det katastrofalt ur. Jag som utbildad kan se detta fenomen på långt håll. Men visst finns de dom som lyckas med!
Mascaran är baserad på fukt och efter applicering torkar eller stelnar efter ett tag. Men med tiden så dunstar fukten i mascaran och den blir gammal. Tror alla har mäkt det då den gärna börjar flagna och ramlar ner på kinderna stup i ett.
Detsamma händer om du lägger på en massa puder. Den fukt som behövs i mascaran för att få den att sitta på plats och inte ramla av, sugs upp av pudret. Så visst funkar det, men inte speciellt länge innan de börjar flagna och hamna där det inte ska vara, i hela ansiktet.

4. Man får inte plocka strån ovanför ögonbrynen när man plocka dom.

Jag vet egentligen inte varför alla får lära sig det där då det inte finns någon som helst sanning i det.
Du kan plocka vart du vill, kommer skriva ett helt inlägg om brynplock senare.
Det som är viktigt är dock att du alltid drar ut hårstråt ur hårsäcken åt de håll det växer. Drar du fel så börjar till slut håret växa åt de håll du drar de genom att hårsäcken långsamt börjar rotera till de håll du plockar det. Så växer hårstråt uppåt, dra uppåt, växer det åt sidan, dra åt sidan.
Att plocka på olika ställen runt om brynet så kan man ändra form, höja och sänka ett bryn mm. Kanske är det därför utbildade får till de där bryna som man aldrig kunde fixa hemma? Vi vågar plocka hela vägen om..

5. Appliceringsvampar håller hur länge som helst bara man tvättar dom.

Fel fel fel.. Personligen använder jag inte alls svampar längre då jag vet hur pass mycket bakterier de blir i dom, även om man tvättar dom flitigt så håll er till borstar!

6. Man kan tvätta ansiket med en mild tvål.

Det spelar egentligen ingen roll om det är den mildaste tvålen på jorden. En tvål har aldrig i ett ansikte att göra. Inte ens om den kommer fran barnängen och sägs vara jätteskonsam och naturlig.
Det finns bara en sak som är ok i ansiktet och det är just ansiktsprodukter. Ansiktsrengöring, ansiktskrämer osv...
Huden i ansiktet är alldeles för ömtålig för att klara av de starka produkter som tvål och kräver sina egna produkter, och det behöver ju inte innebära att dom är dyra. Finns massor av bra billiga alternativ.



Bild: google.se

Nä nu får jag ta och avsluta nu känner jag mig faktikst riktigt trött... får fortsätta detta inlägg senare.. Hörs imorgon!

Malle - nu kanske jag kan sova då...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0