Skönhetstips # 37...

Bjussar på ännu ett skönhetstips så här på kvällskvisten. Och sen blir det packning för min del, ska ju tillbaka till stan imorgon bitti. Och jag hoppas verkligen att min cykel är kvar och inte snodd.

Skönhetstips # 37; Parfym...

Parfym är någon som nästan alla använder. Och så här i juletider så tänke jag prata lite om det eftersom det är en mycket populär julklapp.

Finns hur många olika parfymer som helst och priset variera ifrån 50-lappen upp till ett par tusenlappar.
Parfymerna doftar mycket olika och man brukar dela upp dom i lite olika grupper. Tex. söta dofter, kryddiga dofter, milda dofter osv.
Att välja en parfym till sig själv är kanske så lätt som man kan tro, och att välja en parfym genom att man hittar en parfym som doftar underbart på en kompis är inte alls bra.

En parfym får olika doft beroende på vem den sitter på. Doften ter sig olika beroende på den egna kroppslukten. Dessutom så passar de olika grupperna kanske inte både dig och din kompis.

När man testar parfym ska man alltid göra det i lugn och ro, allt för att hitta den perfekta parfymen. Ta och spruta på handleden och låt va några timmar, man brukar räkna med ca. 3 timmar. Den doft då känner efter 3 timmar är den doften som alla andra kommer att känna. Kanske så funkade inte den doften på just dig och du kommer då märka en skillnad på hur den doftade i flaskan jämför med hur den luktar på dig.
De här doftstickorna är jättebra att använda sig utav när man ska bestämma sig för en bra parfym. Spruta dina favoriter på ett antal stickor, håll de lite separerade och lukta lite då och då på under ett par dagar för att verkligen hitta din favorit, kanske märker du att det finns några som du tröttnar på.
Tänk även på att inte använda någon annan parfym när du letar efter en ny...

Ska du köpa en parfym till någon annan, luska då i vilka parfymer denna använder sedan innan. förutsatt att du tycker att de luktar gott det vill säga.. =P
Sök sedan på nätet eller fråga hos din parfymgrossist vilken grupp parfymen tillhör och köp sedan en som har samma egenskaper, förutsatt att du är ute efter en helt ny parfym.

Tex:
Din kompis har Sara Jessica Parkers parfym Lovely, du vill nu hitta en ny spännande parfym till henne i julklapp.
Lovely är en exotisk parfym med inslag av mandarin, orkidee, mysk och lavendel.

Ditt jobb blir nu att hitta en annan exotisk parfym med inslag av natur och blommor till din kompis.

Dolce Gabbana - light blue
En parfym med inslag av mycket blommor och natur.
Dolce Gabbana - The one
Även det en parfym med inslag av blommor och orientalisk natur.
Lacoste - Style in play
En parfym med doft av äpple och natur.

Som ni ser kan man komma fram till många olika alternativ. Det man ska leta efter i just detta fall är dofter som har med nature, blommor och fruker att göra.

Hoppas att ni fått lite hjölp och att ni hittar den perfekta parfymen till dig själv eller som julklapp!



Bild: aftonbladet.se

Malle - jultipsar...

Kommentarer
Postat av: Matilda

Fint bild!

2008-11-22 @ 13:57:08
URL: http://matildafiona.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0