Skönhetstips # 29...

Sitter och tittar på EMA, men blir avbruten hela tiden av att telefonen ringer osv.. Så nu skiter jag i det... =P

Tänkte istället bjuda på det tredje skönhetstipset för dagen, precis som utlovat...

Skönhetstips # 29; Celluliter...

Något som många tjejer, och killar med för den delen även om det inte är lika vanligt, känner till och har ångest för är celluliter.
Man tror ofta att celluliter bara är något som vi "vanliga" har, och endast de är dom som är otränade som drabbas.
Faktum är att kändisar och smala, vältränade personer är precis lika drabbade som oss andra.

Hurvida man drabbas av celluliter är dels gentiskt och dels hormoniellt. Men i princip så drabbas all i någon grad av celluliter.
Celluliter är inget farligt och kallas även ibland för apelsinhud. Det som orsakar celluliter är ojämnheter i fettlagren i underhuden. De områden där det oftast framtränder är överben och runt rumpan.
Celluliter är extrem svårt att bli av med, och många hävdar att det är omöjligt att bli av med de celluliter man har, men att man kan lindra dom i viss mån.
Att se till att man håller en hälsosam vikt, äter rätt, är rökfri och självklart träna är några saker som lindrar celluliter samt förhindrar uppkomsten av dom. Behandlingar man kan göra själv hemma för att lindra sina celliliter är peeling och torrborstning. Dessa behandlingar främjar blodcirkulationen vilket lindrar celluliterna.
Peeling har jag tagit upp i ett tidigare inlägg så kolla upp det där. Torrborstning är när man tar en borste, en vanlig duschborste, peelinghandskar går oxå bra, och bortar i cirkelrörelser ett par minuter på torr hud. Lätt att göra innan man hoppar in i duchen.

Tänkte även avslöja två experttips, två metoder som ofta används inom branshen vid catwalks osv (för självklart har även modeller celluliter).
Det första är så enkelt som hårspray!
Spraya ett tunt lager på benen och låt torka. När det torkar så stramar det upp huden, vilket gör att celluliterna syns mindre. Kanske inte så jäääättebekvämt. Men det funkar absolut!
Andra tipset (har egentligen ingenting med celluliter att göra) är att man kan sminka sina ben långa och smala.
Om ni läst min Rougeskola så vet ni att man leker med ljusa och mörka skuggor för att framhöva eller dölja saker.
Ta en mörkare skugga än den egna hudtonen och måla på ett tunnt lager med en stor puderborste längs med hela in och utsidan av benen. Ta en ljusare skugga, gärna med skimmer i, och måla med en tunn puderborste längs med hela fram och baksidan på benen. Se till att de båda skuggorna smälter in i varandra. Lovar att det blir skitsnyggt, speciellt på sommaren men en liten skimmrande effekt!

HELVETE, nu står min kära hund I dippskålen och fullkomligen BADAR i dipp... det får bli en duch på honom då.
Antar att han gillade tacodippen... Del lilla jävel passar på medan jag sitter koncentrerad här...

Malle - duchar skithunden...

Kommentarer
Postat av: pappa B

Väldigt vacker blogg du har. Roligt att se proffsiga konstnärer i aktion. Jobbar själv som fotograf och hittade dig hos junitjejen. Jag hoppas att du inte tar illa upp om jag kikar in igen?

Natti

pappa B

2008-11-06 @ 23:25:36
URL: http://www.ojohan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0