Skönhetstips # 15...

Var ett tag sen jag hade ett skönhetstips så här kommer två stycken.... Måste ju kompensera lite för den dåliga uppdateringen inom denna kategori...

Har ju haft en del modeller, fotografer, makeup och hårtips så därflr tänkte jag tipsa om två stycken designers, först ut är;

Skönhetstips # 15: Christian Dior, Designer...

Det kan inte ha undgått någon att höra om Christian Dior, ett av världens mest kända designmärke. Deras kläder pryder så väl modelle, sångare som skådespelare och andra kända eller välbärgade människor.

Christian Dior föddes i Franska Normandie 1905.
Han hade stora modedrömmar och älskade kläder och allt inom den banan. Efter att ha hankat sig fram inom industrin så öppnade han år 1946 sitt egna modehus i Paris.
Här designades en rad olika kläder och efter tolv år hade hans märke redan nått ut till 15 länder och hans anställda var mer än 2000 personer världen över.

Dior är käns för att vara nyskapande men ändå klassisk. Mest känd är den nyskapande kollektionen som kom ut 1947, vid namn "the new look". Looken innebar en kollektion för kvinnor med breda axlar, snäv midja och långa vida kjolar.
Dior har alltid inriktat sig mest på kvinnor, och feminitet och elegans har varit hans signum.
Förutom kläder, aftonklänningar mm så har han även designat underkläder, nattkläder och smink.

Christian Dior dog i Italien 1957.
Efter hans död köptes hans modehus upp av ingen mindre än Yves Saint - Laurent. Och i deras regi har märket bara växt oxh växt. Men dess signum och kvalitet har för dens skull inte försvunnit.
Idag räknas Christian Dior som en av de finaste och mest prestigefyllda märkena inom modeindustrin.



Christian Dior 21 jan 1905 - 23 October 1957


         


Sådär... där var ett litet designertips... Kommer ett till lite senare idag.. måste jobba lite nu... =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0