Makeupborstar...

Tänkte att jag skulle skriva lite om makeupborstar.
Finns ju en hel uppsjö med bortar och penslar. Finns egentligen inga rätt eller fel, men det jag tycker att man bör försöka hålla sig till, är borstar och penslar med äkta hår. Visst de är ganska dyra, kanske för dyra för de flesta, men går inte att jämföra reslutatet man får med borstar med äkta hår jämtemot borstar i syntet. Det är verkligen som natt och dag.
Jag brukar på skoj säga till mina kunder som tvekar inför att köpa en borste för så mycket pengar, att det är ungefär som att samla på finporslin eller liknande. Man får köpa några i taget, och de håller sen livet ut.


       


Vilket märke osv man väljer är även det upp till en själv, priserna är nog ungefär det samma skulle jag vilja säga.
Borstarna är i nästan alla fall gjorda av ponny, ekorre eller mårdhår. kan ju tillägga att inga djur skadas eller slaktas för att vi ska få fina borstar. Har själv ställt den frågan till ett par olika tillverkare. De som säljer sånna här borstar är oftast märken av lite högre klass, och i 9 fall av 10 så är dessa företag emot djurförsök, djurteser osv...

Vilka borstar behöver man mest då osv?
Alla har varken råd eller behovet av att ha ett helt sett så som vi makeupartister har. Visst kan man alltid utöka sitt lilla paket men några som kan vara bra att börja med är;

Puderborste (inte ett måste då man kan byta ut det mot en puderpuff)
Foundationborste
Rougeborste
2 ögonskuggsborstar (en stor och en lite mindre)

Dessa penslar kommer man ganska långt på. Använder man mer smink så kan borstar som eyelinerpensel, läppstiftspensel och ögonbrynsborste vara bra att ha. Men som sagt... Man kan börja litet.

Att tvätta borstarna är otroligt viktigt. Det börjar nämligen att gro bakterier i borstarna ganska snabbt. Så att tvätta de lite då och då är ett måste. Hur ofta beror lite på hur mycket man använder dom, samt de som man använder "fuktiga" produkter med så som consealers, foundations osv bör man tvätta lite oftare. Tvätta med tvål, eller helst schampoo, speciellt om det är borstar med äkta hår.
Låt det alltid torka liggandes, annars lossnar limmet som håller fast själva borsten till skaftet med tiden.

Ja.... var väl det jag hade att säga om borstar... har ni några frågor så är det bara att droppa en liten kommentar!

Malle - the educator...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0