Skönhetstips # 4...

Jaha, då var det dags för en ny vecka full av skönhetstips...

Skönhetstips # 4; Peeling.

Dags tips handlar om peeling, eller exfoliering som det egentligen heter. Det innebär att man genom att skrubba huden med små små korn eller borstar tar bort döda hudceller, orenheter och stimulerar blodcirkulationen som i sin tur kan lindra tex. celluliter.
Att peela huden är ett väldigt enkelt sätt att få bra lyster och en fräsh hy.
Finns två olika sorters peeling, den för ansikte och den för kropp. Är viktigt att hålla sig ansiktspeeling då man ska peela ansiktet då vanlig peeling lätt kan skada huden då kornen då är för stora.
Är lite olika teorier på hur ofta man ska peela sig. Kroppen tål att peelas lite oftare och ansiktet lite mer sällan. Men 2-3 gånger i veckan tycker jag är ganksa lagom. Och det bästa är att börja med en ångrengöring (kommer i ett annat skönhetstips-inlägg), peela och avsluta med en ansiktsmask.
Men kan även peela sig genom att torrborsta huden. Någon som är bra främst på benen för att lindra celluliter. Då tar man en torr borste, eller peeling handskar (finns att köpa på bland annat kick och åhlens), och bortar på torra ben. Perfekt att göra innan man tar en dusch.

Finns en mängs olika produkter, olika märken, olika storlekar på korn osv. Det gäller att prova sig fram, samt att hitta en prisklass som man tycker passar. Men priset ligger nog mellan 50 Kr och ett par hundralappar.
Vill man inte lägga pengar på massa produkter går det bra att peela med en borste eller handskar (dock inte i ansiktet). Dessa håller längre och handskarna kan man lätt tvätta i maskin med jämna mellanrum. Handskar och borste får du båda för under hundralappen.

Hemmagjord peelingkräm:
Oliveolja
Strösocker

Blanda i en liten burk, här kan du själv välja hur mycket korn du vill ha och hur pass mycket olja du vill ha. Denna kräm blir både billig, naturlig, återfuktande och har peelingseffekten.



Bild: Eleven.se

Sådär... det var dagens tips.. nu ska jag strax sminka till en plåtning!

Malle - tipsar och tipsar...

Kommentarer
Postat av: Patricia

bra tips! ska testa d :D

jag gick på makeup institute =) jobbade ävenpå misti östermalm förra sommaren men sa upp mig! hur går det på butiken då?=)

2008-08-18 @ 13:34:28
URL: http://shoelover.devote.se
Postat av: Katti

Åh ska prova den där hemgjorda peelingen :)

2008-08-18 @ 13:45:34
URL: http://sweet_dreams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0